Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Καιρός: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) – Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει - Οδηγίες προστασίας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες με κύρια χαρακτηριστικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και χιόνια σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής Ελλάδας.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ θα επηρεαστούν με ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

Η δυτική Ελλάδα από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου (9/12) έως τις πρωινές ώρες της Κυριακής (10/12). Επισημαίνεται ότι τη νύχτα προς την Κυριακή χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου καθώς και τα Δωδεκάνησα την Κυριακή (10-12-2017) έως το απόγευμα.

Περισσότερες πληροφορίες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr

Ο καιρός σήμερα, Σάββατο 9 Δεκεμβρίου

Πρόσκαιρη μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός στη δυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Από τη νύχτα αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της βορειοδυτικής χώρας. Οι άνεμοι πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 και σταδιακά στα πελάγη 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με νεφώσεις να αναπτύσσονται από το απόγευμα ενώ το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά. Οι άνεμοι πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 6 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Λίγες νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα νότιοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 2 και 14 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές. Από το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και από τη νύχτα χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4, βαθμιαία 5 με 6 και από το βράδυ στα ανατολικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 02 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 5 και σταδιακά στο Ιόνιο 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Από τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές από το απόγευμα κυρίως στα δυτικά και νότια και τη νύχτα πιθανόν σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 3 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές από το απόγευμα. Σποραδικές καταιγίδες τη νύχτα στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης από τη νύχτα.

Θερμοκρασία: από 08 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, τη βορειανατολική Ελλάδα και την ανατολική νησιώτικη χώρα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Τα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου καθώς και στα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα από τις πρωινές ώρες και από τα δυτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ενώ παγετός θα δημιουργηθεί κατά τόπους το πρωί και το βράδυ στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr



Εθνική Ελλάδας: Ανοίγει και το δεύτερο «πέταλο» της «OPAP Arena» – Επίσημο το φιλικό με Γερμανία
Εθνική Ελλάδας: Ανοίγει και το δεύτερο «πέταλο» της «OPAP Arena» – Επίσημο το φιλικό με Γερμανία
H Stoiximan παρουσιάζει το Κύπελλο του ΕURO 2024 στο ελληνικό φίλαθλο κοινό σε μια μοναδική εκδήλωση
H Stoiximan παρουσιάζει το Κύπελλο του ΕURO 2024 στο ελληνικό φίλαθλο κοινό σε μια μοναδική εκδήλωση
Euroleague: Αρχή διαβολοβδομάδας που ξεκαθαρίζει το τοπίο!
Euroleague: Αρχή διαβολοβδομάδας που ξεκαθαρίζει το τοπίο!
Βράδυ Τρίτης με 21 εκατ. ευρώ από το Eurojackpot
Βράδυ Τρίτης με 21 εκατ. ευρώ από το Eurojackpot
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved