«Λίφτινγκ» στο αθλητικό μάρκετινγκ

«Λίφτινγκ» στο αθλητικό μάρκετινγκ

Το... αύριο του αθλητικού μάρκετινγκ κάτω από τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που έχουν αναπτυχθεί παγκοσμίως συζητήθηκε στο διεθνές αθλητικό forum που φιλοξενήθηκε στη χώρα μας,

Το Onsports έδωσε το παρών και σας μεταφέρει όλα τα θέματα που συζητήθηκαν και τέθηκαν από ανθρώπους του μάρκετινγκ από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα παρουσιάστηκαν οι νέοι τρόποι με τους οποίους μπορεί να προωθηθεί το αθλητικό προϊόν σε περιόδους οικονομικής κρίσης, όπως είναι η φιλοξενία και οι καινούργιες τεχνολογίες.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Όλιβερ Νιέντερμαν, ο οποίος έχει πολύχρονη θητεία στο χώρο του μάρκετινγκ και αναφέρθηκε στη μείωση των εσόδων από τις παραδοσιακές μορφές μάρκετινγκ, αλλά και στις εναλλακτικές λύσεις που προσφέρει το facebook, το you tube, η αγορά των κινητών τηλεφώνων και το internet, γενικότερα,στη προώθηση του αθλητικού προϊόντος.

Το «πράσινο» πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης

Ο διευθυντής μάρκετινγκ της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Ηλίας Κατσογιάννης, αναφέρθηκε στο πρωτοποριακό πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης της "πράσινης"  ΚΑΕ

"Ο αθλητισμός πρέπει να είναι από μόνος του ένα πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός το εφαρμόζει σε διάφορες κατηγορίες κάνοντας συγκεκριμένες ενέργειες, Στην παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος προσφέρουμε δωρεάν φυτά σε όσους ανθρώπους επισκέπτονταν τα μαγαζιά μας. Στην κατηγορία Νεολαία - Αθλητισμός διοργανώσαμε το τουρνουά "Γ. Καλαφάτης" με τη συμμετοχή παιδιών από γυμνάσια του νομού Αττικής. Επίσης φιλοξενήσαμε σχολεία και αθλητικές ακαδημίες στους εντός έδρας αγώνες του Παναθηναϊκού.

Στον τομέα της Ιατρικής συμμετέχουμε σε προγράμματα του Ερυθρού Σταυρού, αλλά και σε προγράμματα για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού και του AIDS. Στην κατηγορία  φτώχεια - υποσιτισμός αποστείλαμε 16 τόνους ιματισμού στις άπορες οικογένειες όλων των νομών της Ελλάδας .Επίσης εφαρμόζουμε το πρόγραμμα "'ενα γεύμα, για κάθε πόντο" σε συνεργασία με τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα. Για κάθε πόντο που πετυχαίνει η ομάδα μας εντος έδρας δίνεται ένα γεύμα σε παιδί του Τρίτου Κόσμου.

Για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες μετά τις πυρκαγιές της Πελοποννήσου δημοπρατήθηκαν αντικείμενα για την ενίσχυση των πυρόπληκτων. Επίσης συνεργαστήκαμε σε διάφορα προγράμματα με την Unicef και τα Special Olympics. Για μας ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που έχει τον χαρακτήρα "Εθνικό προϊόν", καθώς με τις πέντε κατακτήσεις Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων στο μπάσκετ είναι αυτή που μας κάνει περήφανους ως Έλληνες και εμείς προσπαθούμε αυτό να το αξιοποιήσουμε μέσω των προγραμμάτων που εκπονούμε. Θέλουμε να συνδέσουμε τα προγράμματα της κοινωνικής ευθύνης με την Ομοσπονδία και με τον ΕΣΑΚΕ για να τα αναπτύξουμε ακόμα περισσότερα", τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κατσογιάννης.

Ο πρόεδρος του Ιινστιτούτου Αθλητικής Επιχειρηματικότητας και εμπορικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης πήρε πρώτος τον λόγο, ο οποίος αναφέρθηκε στη σχέση της επιχειρηματικότητας με τον αθλητισμό και την εικόνα που παρουσιάζει αυτή στη χώρα μας: "Είναι μια δύσκολη εποχή για την Ελλάδα λόγω και της οικονομικής κρίσης. Πολλές φορές τίθεται το ερώτημα αν υπάρχει επιχειρηματικότητα στον αθλητισμό. Η δική μας απάντηση είναι ότι πρέπει ο αθλητισμός να συνδέεται με την επιχειρηματικότητα. Αν κάποιος έφτιαχνε ένα γήπεδο και δεν μπορούσε να του επιφέρει κέρδος, τότε για ποιο λόγο να επενδύσει; Η αγορά στην Ελλάδα είναι άναρχη και παραμελημένη. Είναι όμως πάρα πολύ ανταγωνιστική, αλλά δυστυχώς μας ενδιαφέρει μόνο το δικό μας κέρδος κάτι που δεν ισχύει στο εξωτερικό. Ο Νο1 παράγοντας που αποθαρρύνει την αθλητική επιχειρηματικότητα είναι η βία στους αγωνιστικούς χώρους, ενώ υπήρχε και ένας ερασιτεχνικός στελεχών κυριως πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, καθώς μετά το 2004 αποκτήσαμε την ανάλογη τεχνογνωσία", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λεπενιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε και στη μείωση των κρατικών επιδοτήσεων στον αθλητισμό, στα κέρδη από τηλεοπτικά δικαιώματα, η "μερίδα του λέοντος"  των οποίων καταλήγει στο ποδόσφαιρο, καθώς και στα έσοδα μέσω του ιντερνετικού στοιχήματος.

«Κασέτες και... κοινωνική ευθύνη»

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Superleague, Πατρίκ Κομνηνός αναφέρθηκε στο θέμα της κοινωνικής ευθύνης του ποδοσφαίρου σε μια εποχή δύσκολη για το άθλημα στη χώρα μας, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος:

"Ήμουν θετικός καθώς θέλουμε να συζητήσουμε το θέμα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Στο τελευταίο διάστημα είχα τις αναστολές να μιλήσω γι' αυτό το θέμα όταν την ίδια στιγμή παρουσιάζονται κασέτες σε διάφορα σάιτ και όταν το ποδόσφαιρο προβάλλεται περισσότερο για το εξωαγωνιστικό κομμάτι παρά για το παιχνίδι αυτό καθ' εαυτό. Εμείς θα προσπαθήσουμε να διαχωρίσουμε αυτά που συμβαίνουν γύρω μας,· τα κακώς κείμενα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα σταματήσουμε και δεν θα ασχολούμαστε με τον ρόλο της κοινωνικής ευθύνης που παίζει το ποδόσφαιρο. Εμείς θέλουμε σε όλους τους φιλάθλους να περάσουμε τα μηνύματα που θέλουμε και να τους εκπαιδεύσουμε μέσω του ποδοσφαίρου.

Πρέπει να κάνουμε τους ποδοσφαιριστές κοινωνούς αυτών των ιδεών, καθώς είναι περισσότεροι αναγνωρίσιμοι σε σύγκριση με άλλους χώρους. Εμείς επενδύουμε πάνω στα παιδιά, καθώς αυτά τα παιδιά θα είναι οι αυριανοί φίλαθλοι και θα πρέπει να τους ευαισθητοποιήσουμε. Επίσης συνεργαζόμαστε με διάφορους φορείς για θέματα βίας και καταπολέμησης ρατσισμού, ενώ διοργανώνουμε και εθελοντικές αιμοδοσίες. Παράλληλα σε συνεργασία με τον ΟΠΑΠ έχουμε κάνει ένα τηλεοπτικό σποτ κατά της βίας, όπου πρωταγωνίστησαν γνωστοί ποδοσφαιριστές. Τέλος κάνουμε σχετικά σεμινάρια σε συνεργασία με την UEFA με θέμα την καταπολέμηση της βίας, με την παρουσία εκπροσώπων των ΜΜΕ, αλλά εκπροσώπων της αστυνομίας. Αρκετές είναι οι ημερίδες που κάνουμε για την καταπολέμηση του ντόπινγκ, ενώ πληρώνουμε επιπλέον χρήματα στο ΕΣΚΑΝ για περαιτέρω ελέγχους ντόπινγκ στους ποδοσφαιριστές".

Ο Πήτερ Μπράτσι, ο οποίος έχει εμπειρία σε θέματα χορηγιών, μίλησε για το sponsoring στον αθλητισμό: "Το πρωί που σηκώθηκα έμοιαζα σαν να ζω στην Ελβετία και δεν περίμενα ποτέ να το πω αυτό επισκεπτόμενος την Ελλάδα", τόνισε αρχικά χαριτολογώντας και συμπλήρωσε:  "Ο αθλητισμός  είναι μια από τις λίγες πλατφόρμες που διαθέτει η παγκόσμια κοινότητα για να έρθει πιο κοντά. Ο αθλητισμός και το μάρκετινγκ αλληλοσυμπληρώνονται. Το αθλητικό μάρκετινγκ είναι μια τέχνη και μια επιστήμη. Τόσο στον αθλητισμό όσο και στη ζωή μας ισχύουν κάποιες αρχές. Πρέπει να είμαστε σε θέση να προσαρμοζόμαστε πολύ γρήγορα. Πριν από λίγες εβδομάδες ο Σισέ ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από τη Ελλάδα. Σκεφτείτε πόσο θα επηρεαστεί το αθλητικό μάρκετινγκ από τη  απουσία του. Από την άλλη μεριά υπήρχαν κάποια κρούσματα βίας απέναντι στον Σισέ. Αν οι παίκτες του Ολυμπιακού έβγαιναν μπροστά και τον προστάτευαν και έλεγαν ότι μποϊκοτάρουν αυτούς τους κακούς οπαδούς, τότε σίγουρα  η ομάδα θα προσέλκυε κάποιες εταιρείες που θέλουν να επενδύσουν στους τομείς της κοινωνικής ευθύνης. Όταν μιλάμε για ένα σύστημα χορηγιών θα πρέπει να καταλάβει η καθεμια εταιρεία το δικό της σύστημα που θέλει να κινηθεί. Είχα συμβόλαιο με την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ινδίας περιμένοντας να αναπτυχθεί το ποδόσφαιρο στη συγκεκριμένη χώρα. Έκανα συμβόλαιο διάρκειας 15 ετών γνωρίζοντας ότι στα πέντε πρώτα χρόνια δεν θα είχα οφέλη. Είχα όμως την προνοητικότητα να επενδύσω. Κι αυτό μου βγήκε στην πορεία. Αυτό σημαίνει ότι είναι απαραίτητη η πρόβλεψη στον κόσμο του μάρκετινγκ".

«Η νέα εποχή της συμμετοχικότητας»

Ο Γιάννης Φαρφαρέλης, εμπορικός διευθυντής της ΕΠΟ, υπογράμμισε τη νέα λογική του μάρκετινγκ, με τη συμμετοχή των θεατών στο προϊόν : "Σαν Ομοσπονδία θα ενδιαφερόμασταν κι εμείς να διοργανώσουμε ανάλογες εκδηλώσεις και forum. Τα τελευταία χρόνια έχουμε μάθει πολλά πράγματα σε θέματα μάρκετινγκ από την UEFA. Πλέον έχουμε περάσει σε μια νέα εποχή του μαρκετινγκ, όπου ο πελάτης - θεατής θέλει να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή σε αυτό που παρακολουθεί. Αυξάνεται το ποσοστό της συμμετοχικότητας μέσω των new media, ενώ πλέον διαπιστώνεται μια μετάβαση από τα traditonal media στα social media. Επίσης μπορεί τα λεφτά να προέρχονται από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά οι πελάτες μας ζητούν την επιστροφή στις... ρίζες, που είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και η ανάπτυξη των ακαδημιών. Εμείς ως Ομοσπονδία θέλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτές τις ακαδημίες, καθώς πλέον αυτές αυξάνονται συνεχώς. Για να μπορέσουν να λειτουργήσουν και στην Ελλάδα οι νέες μορφές μάρκετινγκ θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε κάποια δομικά προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε".

Το ξεχωριστό πρόγραμμα Inter Campus

Η Νικολέτα Φλάτι υπεύθυνη επικοινωνίας του προγράμματος Inter Campus της Inter αναφέρθηκε στους σκοπούς του προγράμματος, αλλά και στην δεοντολογία που υπάρχει στο σύλλογο, ακόμα και σε οικονομικό επίπεδο

"Στην Ιντερ ως μεγάλη ομάδα υπάρχουν κάποιοι κανόνες, που πρέπει όλοι να τηρούν. Ο σύλλογος ποτέ δεν έχει εμπλακεί σε κάποιο σκάνδαλο στα τόσα χρόνια παρουσίας του. Οι παίκτες μας ακολουθούν αυστηρούς κανόνες, καθώς ξέρουν ότι αποτελούν πρότυπα. Η ομάδα διαθέτει συγκεκριμένο κώδικα δεοντολογίας. Πριν γίνει νόμος εμείς αποφασίσαμε να μη κάνουμε συμβόλαιο με εταιρείες που σχετίζονται με παιδική εργασία. Δίνουμε μεγάλη σημασία στην ακαδημία των νέων, όπου εκεί επιλέγουμε τους κατάλληλους προπονητές. Ακόμα και στους φιλάθλους ακολουθούμε ένα κώδικα δεοντολογίας, καθώς κανένας φίλαθλος δεν μπορεί να εγγραφεί αν δεν αποδεχτεί τους όρους του συλλόγου.

Επίσης ακολουθούμε μια πολιτική του "Ευ αγωνίζεσθαι" σε οικονομικό επίπεδο. Πριν από μερικά χρόνια είχαμε αρνηθεί συνεργασία με εταιρεία στοιχήματος, όπως και με εταιρεία που είχε κατηγορηθεί σε διατροφικό σκάνδαλο. Το Inter Campus ξεκίνησε το 1997 και αυτό ήταν κάτι το ασυνήθιστο για εκείνη την εποχή. Με αυτόν τον τρόπο θέλαμε να εκφράσουμε την ψυχή της Ιντερ. Είναι ένα κοινωνικό πρόγραμμα που αναφέρεται σε παιδιά 8-14 ετών  και θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν πρόκειται για πρόγραμμα ανεύρευσης ταλέντων, αλλά μέσα από αυτό θέλουμε να μυήσουμε τα παιδιά στον κόσμο του ποδοσφαίρου . Ενημερώνουμε τοπικούς φορεις γι' αυτό που κάνουμε και μοιραζόμαστε μαζί τους την τεχνογνωσία μας. Εμείς θέλουμε όλα τα παιδιά να χαίρονται μέσω του ποδοσφαίρου. Για παράδειγμα στην Ρουμανία ασχολούμαστε μόνο με παιδιά που ζουν σε ορφανοτροφεία. Θέλουμε να τα κάνουμε να αφήσουν πίσω τις κακές σκέψεις και να ξεχαστούν παίζοντας ποδόσφαιρο. Επίσης διοργανώσαμε το Παγκόσμιο Κύπελλο Inter Campus με τη συμμετοχή 300 παιδιών από 19 χώρες και στο περιθώριο των αγώνων διοργανώθηκαν εκπαιδευτικές εκδηλώσεις. Πρέσβης του Inter Campus είναι ο πρώην τερματοφύλακος Φραντζέσκο Τόλντο, ο οποίος έχει αφεριωθεί στην προώθηση του προγράμματος".

«Οδηγός μιας σωστής χορηγίας»

Ο Μάκης Ασημακόπουλος, διευθυντής αθλημάτων των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics 2011, που θα διεξαχθούν στην Αθήνα το ερχόμενο καλοκαίρι, αναφέρθηκε στα βήματα για την επίτευξη μιας χορηγίας: "Το πιο βασικό για μια χορηγία είναι να ξέρουμε ποιος είναι ο χαρακτήρας της εταιρείας, ποιός είναι ο στόχος της στην αγορά, καθώς και ποια είναι η επικοινωνιακή της πολιτική. Είναι σημαντικό πριν καταθέσουμε μια πρόταση χορηγίας σε εταιρεία, να ξέρουμε σε πια μονοπάτια βαδίζουμε και να έχουμε ξεκαθαρίσει τους στόχους που θέλουμε νε εξυπηρετήσουμε με αυτή τη χορηγία. Επιβάλλεται να ξέρουμε με ποιούς έχουμε να συνεργαστούμε, για να μπορέσει να έχει τα αποτελέσματα η χορηγία. Ξεχωριστό κομμάτι  αποτελούν τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Πρέπει να δώσουν μεγάλη σημασία οι εταιρείες στην αξιολόγηση των χορηγιών για να έχουν τα αποτελέσματα που θέλουν".

Ο Νίκολα Βέρνταν, διευθυντής ανάπτυξης, της εταιρείας Repucom, αναφέρθηκε στα οφέλη που μπορεί να έχει ο διαφημιζόμενος από την τηλεοπτική προβολή των πινακίδων ενός γήπεδου κατά τη διάρκεια ενός αγώνας. Επίσης παρουσίασε σε slides, πως ακόμα και οι καρικές συνθήκες επηρεάζουν την διαφήμιση ενός χορηγού σε ποδοσφαιρικό αγώνα (π.χ. αντανάκλαση του ήλιου σε διαφημιστικές πινακίδες, με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζεται ο διαφημιζόμενος).

Ο Κάρστεν Έλρχιχ, υπεύθυνος φιλοξενίας στο Μουντιάλ του 2010, αναφέρθηκε στην εταιρική φιλοξενία: "Η φιλοξενία βασίζεται πρώτα απ'ολα στις διαπροσωπικές σχέσεις. Στην Αφρική κατά τη διάρκεια των αγώνων του Μουντιάλ έρχονταν πολλοί άνθρωποι την τελευταία στιγμή, καθώς οι συγκοινωνίες δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές. Αυτό που έχει σημασία σε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας είναι να διαθέτεις όλα τα κομφόρ σε αυτόν που φιλοξενείς. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα φέρνει πολλά έσοδα στους διοργανωτές κυρίως μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Πάντως από διοργάνωση σε διοργάνωση υπάρχουν διαφορετικές απαιτήσεις στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το τελευταίο καιρό επικρατεί η αντίληψη του "πράσινου" στόχου, όσον αφορά το πρόγραμμα φιλοξενίας και αναφέρω για παράδειγμα την κατασκευή των επίπλων τα οποία καλό είναι να δημιουργούνται από ανακυκλώμενα υλικά. Στην Ν. Αφρική π.χ. είχαν κατασκευαστεί έπιπλα από χαρτί", τόνισε χαρακτηριστικά ο Έλριχ, ο οποίος στη συνέχεια ανέλυσε το πρόγραμμα φιλοξενίας στο πρόσφατο Μουντιάλ, με αναφορά κυρίως στις εργασίες που έγιναν εντός κι εκτός γηπέδων.

«Αυξάνεται η αγορά εισιτηρίων μέσω ίντερνετ»

Ο Πασκάλ Ζάρχερ, διευθυντής μάρκετινγκ της εταιρείας Ticket Portal, αναφέρθηκε στην πώληση εισιτηρίων μέσω ιστοσελίδων: "Πουλάμε περίπου 35 εκατομμύρια εισιτήρια μέσω της εταιρείας μας. Μεγάλη αύξηση των εισιτηρίων έχει παρατηρηθει μέσω της διαφήμισης σε ιστοσελίδες, αλλά και στο facebook. Στις ΗΠΑ υπάρχει ψηφιακός κατάλογος πώλησης εισιτηρίων. Συνήθως τα εισιτήρια απευθύνονται σε οπαδούς και πολλές φορές αυτοί που τα προμηθεύονται πιστεύουν ότι τα αγοράζουν από την πηγή. Υπάρχουν κεντρικά portals που προμηθεύουν εισιτήρια. Τέτοια υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, όπως φυσικά και στην Ελλάδα", υπογράμμισε ο Ζέρχερ ο οποίος παρουσίασε πίνακες που αποδεικνύουν ότι η αγορά εισιτηρίων μέσω internet κερδίζει συνεχώς έδαφος, ενώ τόνισε ότι το επόμενο στάδιο είναι να μπορεί να αγοράσει κανείς εισιτήριο μέσω κινητού τηλεφώνου.

Ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και επίτιμος Κοσμήτορας της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Κώστας Γεωργιάδης αναφέρθηκε στους πρώτους χορηγούς των Ολυμπιακών Αγώνων: "Ο πρώτος χορηγός στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν ο Βαγγέλης Ζάππας, ο οποίος δώρισε μεγάλο μέρος της περιουσίας του, όταν ξενιτεύτηκε στην Ρουμανία, για την αναβίωση τους. Οι χορηγίες συνεχίστηκαν και ο Γεώργιος Αβέρωφ ήταν αυτός που έδωσε τα χρήματα για να κατασκευαστεί με μάρμαρα Πεντέλης το Παναθηναϊκό Στάδιο. Αυτή την παράδοση των ελληνικών χορηγιών στο Ολυμπιακό Κίνημα συνεχίζει το Ίδρυμα του Ιωάννη Λάτση", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος στη συνέχεια ανέλυσε τη φιλοσοφία της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Ο αντιπρόεδρος της Media 24, Κώστας Καμάρας αναφέρθηκε στη βοήθεια που προσφέρουν τα ψηφιακά Μέσα στην απευθείας επικοινωνία των φιλάθλων με τους συλλόγους και τις Ομοσπονδίες, υπογραμμίζοντας ότι η παρουσία τους αλλάζει τον χάρτη του ελληνικού ίντερνετ.

Ο υπεύθυνος της UEFA, Πάτρικ Γκάσερ, σε θέματα κοινωνικής ευθύνης αναφέρθηκε στις πολλές καμπάνιες που έχει κάνει η UEFA για την ευαισθητοποίηση των φιλάθλων σε σημαντικά κοινωνικά θέματα, όπως είναι ο ρατσιμός.

Ο Ντέιβιντ Νόρμαν διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία Veriah LTD αναφέρθηκε στις εφαρμογές που μπορούν να υπάρξουν στα κινητά τηλέφωνα και στον ρόλο που μπορούν να παίξουν στην αμεσότητα των ειδήσεων.

Η πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Focus Bari, Ξένια Κούρτογλου, σκιαγράφησε μέσα από μια έρευνα το προφίλ του Έλληνα φιλάθλου, τις οπαδικές προτιμήσεις του, τις εφημερίδες που διαβάζει και τη σχέση του με το ίντερνετ.

Τετ - α- τετ Καραχάλιου - Κομνηνού

Το παρών στο τελευταίο σκέλος του αθλητικού forum έδωσε και ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Νίκος Καραχάλιος, ο οποίος είχε την ευκαιρία να τα πει με τον εκτελεστικό διευθυντή της Superleague Πατρίκ Κομνηνό για τι άλλο, τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το περιεχόμενο των κασετών που είδαν το φως τη δημοσιότητας.

Στo forum παρευρέθηκε και ο πρώην διεθνής διαιτητής Περικλής Βασιλάκης.


  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Έτοιμο το ΔΑΚ Λαμίας, ιστορικό ματς με Πανιώνιο!
Έτοιμο το ΔΑΚ Λαμίας, ιστορικό ματς με Πανιώνιο!
Το φαγοπότι των γενναίων
Το φαγοπότι των γενναίων
Μετά την ένταση, δείπνο στην Παρί
Μετά την ένταση, δείπνο στην Παρί
ΓΣΛ/Φάρος: Ανακοινώθηκε ο Φορμπς
ΓΣΛ/Φάρος: Ανακοινώθηκε ο Φορμπς
Τραγωδία: Νεκροί δύο σμηνίτες, 19 και 25 ετών, σε τροχαίο - ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ
Τραγωδία: Νεκροί δύο σμηνίτες, 19 και 25 ετών, σε τροχαίο - ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ
1ο Διεπιστημονικό συνέδριο ειδικής αγωγής
1ο Διεπιστημονικό συνέδριο ειδικής αγωγής
Τεράστια η ανταπόκριση για τη 10χρονη Νεφέλη - Συγκεντρώθηκαν τα χρήματα
Τεράστια η ανταπόκριση για τη 10χρονη Νεφέλη - Συγκεντρώθηκαν τα χρήματα
Είδηση - «βόμβα»: Αλλάζουν τα όρια ταχύτητας στις Εθνικές Οδούς!
Είδηση - «βόμβα»: Αλλάζουν τα όρια ταχύτητας στις Εθνικές Οδούς!

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης