«Να τους τρίξετε τα δόντια!..»

«Να τους τρίξετε τα δόντια!..»

Εκτενή αναφορά στα έκτροπα του πρόσφατου ντέρμπι έκανε ο Γιώργος Καρατζαφέρης σ' επερώτησή του στην Βουλή.


Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ  -μεταξύ άλλων-  υπογράμμισε στην επερώτησή του για την ακύρωση των Μεσογειακών Αγώνων:

«Έρχομαι σε ένα εξαιρετικά δυσάρεστο θέμα: Για όλα αυτά που συνέβησαν το Σάββατο στο γήπεδο Καραϊσκάκη  -που ανάλογα έχουν γίνει και σε τόσα άλλα γήπεδα-  και έκαναν το γύρω του κόσμου οι εικόνες. Εγώ ήμουν στο Λονδίνο και τα είδα! Άλλη μια άσχημη πτυχή της Ελλάδας.

Σας ερωτώ: Είναι πιο ισχυρός ο υπουργός από τον πρόεδρο μιας μεγάλης ΠΑΕ;

Έπρεπε αυτή τη στιγμή να έχετε, το λιγότερο, καλέσει στο γραφείο σας τους δύο προέδρους των ομάδων και να τους τρίξετε τα δόντια! Να τους πείτε ότι αυτό δε μπορεί να επαναληφθεί. Και για όσους προτρέχουν, να πω ότι εμένα η δική μου ομάδα βρίσκεται σε χαμηλή Κατηγορία, είμαι Απόλλων Αθηνών!    

Εδώ είχαμε ξύλο, «κατς»... Και άκουσα από κάποιον ότι είχαμε πρόβα τζενεράλε για την Τετάρτη! Είναι δυνατόν να αφήνουμε τη σπίθα να προχωράει και να φουντώνει; Πέρασαν 48 ώρες.. Πείτε μου, τι έχει κάνει η κυβέρνηση;

Σαφέστατα ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλη ομάδα με τους περισσότερους φιλάθλους, τους οποίους στην πλειοψηφία τους σεβόμαστε και εκτιμούμε, όμως λίγοι δημιουργούν το πρόβλημα. 

   Αυτές οι εικόνες διδάσκουν με το χειρότερο τρόπο τα νέα παιδιά και χαίρομαι που έστω και καθυστερημένα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο κ. Μαρινάκης, ανασκεύασε τις αρχικές δηλώσεις του.    

Είναι δυνατόν, ως Πολιτεία να μην έχουμε πρόσβαση σε μεγάλους συλλόγους, να μην έχουμε πρόσβαση σε μερίδα του Τύπου; Έχουμε παραιτηθεί μόνοι μας από τις εξουσίες αυτές κι αυτό είναι επικίνδυνο για τη Δημοκρατία.   
Θέλουμε να μας πείτε τη σαφή θέση της κυβέρνησης και πώς ακριβώς θα ενεργήσετε επί αυτού του ζητήματος.    
Σας λέω: Καλέστε τους προέδρους όλων των ομάδων να τους υποδείξετε ότι ανακύπτουν και υποχρεώσεις από τη συμμετοχή τους σε διοργανώσεις.

Στη συνέχεια και μετά από την τοποθέτηση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. τόνισε:

«Έρχομαι όμως σε αυτό το θέμα που περάσατε πολύ γρήγορα. Πρέπει να το εξετάσουμε σε βάθος. Γνωρίζω τον κ. Μαρινάκη. Εξαίρετος γιός, εξαίρετου πατέρα. Ο πατέρας του ήταν ο αείμνηστος Μιλτιάδης Μαρινάκης, απ' τους καλύτερους βουλευτές που έχουν περάσει από την αίθουσα.

   Το ερώτημα είναι, τι είναι εκείνο που αναγκάζει σοβαρές και φερέλπιδες προσωπικότητες να φτάνουν σε αυτό το επίπεδο. Γιατί; Διότι δεν μπορούν να επιβιώσουν διαφορετικά. Κι αν δείτε καλά τον χάρτη του πρωταθλήματος, εκεί όπου οι πρόεδροι είναι αυτό που λέει μερίδα του αθλητικού Τύπου, αλλά και οι φανατικοί φίλαθλοι, «αλεπουδιάρηδες», αυτές οι ομάδες επιβιώνουν.

Πρέπει να δούμε, λοιπόν, αυτό το καθεστώς. Γιατί κάποιος πρέπει να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο για να μπορεί να ελέγχει μια ομάδα; Αυτό είναι το ζητούμενο. Δεν τους καλέσατε σε ένα γραφείο να τους κάνετε μια συζήτηση, να δείτε γιατί πράγματι ξεφεύγει, διολισθάνει το πράγμα.

Σοβαροί άνθρωποι. Ο κ. Μαρινάκης είναι από τους μεγαλύτερος Έλληνες εφοπλιστές. Δεν έχει ανάγκη να κατέβει σε αυτό το επίπεδο. Οδηγείται όμως σε αυτό το επίπεδο! Και οδηγούνται κι άλλοι πρόεδροι. Υπήρξαν πρόεδροι που είχαν «σούρτα-φέρτα» με τη δικαιοσύνη, που δεν τους έδινες καμία σημασία και καμία υπόληψη και μόλις έφυγαν απ' τα διοικητικά, σήμερα τυγχάνουν του απέραντου και απολύτου σεβασμού και εκτιμήσεως. Τι σημαίνει; Οι ίδιοι άνθρωποι είναι.

   Όταν ήταν στα διοικητικά των ΠΑΕ, έπρεπε, για να μπορέσουν να επιβιώσουν, να λειτουργήσουν με αυτό τον τρόπο. Άρα, λοιπόν, πρέπει να φτιάξουμε το σύστημα. Να δούμε γιατί πρέπει να είσαι "αυτό" για να μπορέσει η ομάδα σου να επιβιώσει. Γιατί; είναι πολύ βαθύ το θέμα και χρειάζεται πάρα πολλή κουβέντα και θα σας καλούσα να κάνετε μία συζήτηση με τα κόμματα. Να πάρετε την άποψη των κομμάτων, πώς να βγάλουμε από αυτό τον βάλτο, από αυτό τον Καιάδα αυτήν την ιστορία. Πώς αξιοσέβαστοι και σοβαροί άνθρωποι, για να μπορέσουν να επιβιώσουν, μετέρχονται αυτού του είδους τα τεχνάσματα. Είναι πολύ σοβαρό το θέμα.

Και πρέπει να αναλάβετε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες γιατί το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει και αυτή την στιγμή νομίζω ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι κάθεται σε μία «νιτρογλυκερίνη». Ακούω και άλλες ακραίες φωνές, «να πάρουμε τους παίχτες από την Εθνική ομάδα, από το πρωτάθλημα»…

Δεν πρέπει όλα αυτά να τα επιτρέψετε να κυκλοφορούν καν ως ιδέες. Χρειάζεται η παρέμβασή σας, η ζωντανή και άμεση παρέμβαση και δεν μπορεί να είναι μόνο «έχω χρήμα, δεν σου δίνω χρήμα, κάτσε καλά» δεν φτάνει αυτό! Χρειάζονται ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες για να μην τιναχτεί το Πρωτάθλημα στον αέρα. Παρακαλώ πάρα πολύ, κάντε αυτόν τον κύκλο των επαφών με τα κόμματα, για να μπορέσουμε, αν μη τι άλλο, να δείξουμε ότι ο πολιτικός κόσμος νοιάζεται πολύ για ένα θέμα που ενδιαφέρει τους περισσότερους Έλληνες. Και το πόσο ενδιαφέρει τους Έλληνες, φαίνεται από τον Τύπο. Υπάρχει ενδιαφέρον, υπάρχει αντικείμενο και σ' αυτό το αντικείμενο σας ζητώ να μην είστε ουραγός, αλλά πρωταγωνιστής!»

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. αναφέρθηκε και στην παρουσία του Ανδρέα Βγενόπουλου στη Βουλή:

«Και δεν είναι δυνατόν να έρχεται στη Βουλή παράγων της Πολιτείας  -που ασχολήθηκε για λίγο με τα αθλητικά-  και να προσβάλει πρόσωπο με πρόσωπο βουλευτές και οι πολιτικοί να μην έχουν τη δύναμη να του αντιτάξουν το λόγο και να διατάξουμε ενδεχομένως και την παραπομπή του στον εισαγγελέα; Συνέβη ή όχι, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αυτό από τον κ. Βγενόπουλο σε πρόσφατη συνεδρίαση επιτροπής της Βουλής; Δείτε το βίντεο να ανατριχιάσετε όσοι δεν το έχετε δει. Προσβολή ευθέως, προσωπική, «εσύ κι εσύ» σε βουλευτές, με το δάχτυλο! Και δεν σηκώσαμε ανάστημα. Εκεί έχουν φτάσει τα πράγματα, σε αυτό τον απόλυτο ευτελισμό της πολιτικής...»

Ο Γιώργος  Καρατζαφέρης επανήλθε και με την αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων από την Ελλάδα:

«κ. Υπουργέ, συναντιόμαστε ξανά μέσα σε 15 ημέρες για ένα θέμα που έχει προσβάλει βαναύσως την Ελλάδα και, ειδικότερα, τη Θεσσαλία και το Βόλο. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών περίμεναν πολλά χρόνια τη διεξαγωγή ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος, που όταν το αναλάβαμε, όλοι χειροκροτήσαμε. Ό, τι και αν είχαν στο μυαλό τους εκείνοι που έκαναν την ανάληψη.   

Το περίμεναν χρόνια οι Θεσσαλοί και οι Βολιώτες.. Και ξαφνικά άκουσαν ότι, για 126 εκατ., οι Αγώνες πήγαν στην Ισπανία!   
Μιλάμε για 100 διαμερίσματα στο Κολωνάκι, κ. υπουργέ! Εκεί έχει φτάσει η Ελλάδα; Εάν έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο, να μας το πείτε!   

Εγώ πιστεύω ότι μπορούσαν να βρεθούν αυτά τα κεφάλαια. Θέμα βούλησης ήταν! Σας κατέθεσα μία πρόταση: Ας είχε εκδοθεί ένα λαχείο Μεσογειακών Αγώνων. Μόνο οι Θεσσαλοί και οι Βολιώτες να αγόραζαν το λαχείο αυτό, θα είχαν εξοικονομηθεί τα χρήματα.   

Σε ένα χρόνο και μερικούς μήνες θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Λονδίνο: Φαντάζεστε τα οφέλη από μια διαφημιστική καμπάνια στη μεγάλη αυτή ευρωπαϊκή πόλη του τύπου: «Ραντεβού του χρόνου στην Ελλάδα»; 

    Έχετε συνειδητοποιήσει ότι η μισή Μεσόγειος φλέγεται; Ο Καντάφι, λέγεται, ήδη πετάει για το Καράκας! Φαντάζεστε λοιπόν τι όαση ελπίδας και προοπτικής θα ήταν οι Αγώνες για την Ελλάδα προκειμένου να καταστεί πρωταγωνίστρια στην περιοχή»;

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
ΑΕΚ: Πρόβλημα για τον Χιμένεθ τα νεύρα των ποδοσφαιριστών του
ΑΕΚ: Πρόβλημα για τον Χιμένεθ τα νεύρα των ποδοσφαιριστών του
Ηττήθηκε ο Κύργιος στον τελικό του Σινσινάτι Όπεν
Ηττήθηκε ο Κύργιος στον τελικό του Σινσινάτι Όπεν
Νεϊμάρ: Κατώτερη των περιστάσεων η διοίκηση της Μπαρτσελόνα
Νεϊμάρ: Κατώτερη των περιστάσεων η διοίκηση της Μπαρτσελόνα
«Κλείνει» στον Παναθηναϊκό ο Ινσούα
«Κλείνει» στον Παναθηναϊκό ο Ινσούα
Αντιτορπιλικό του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού συγκρούστηκε με δεξαμενόπλοιο - Αγνοούνται ναύτες
Αντιτορπιλικό του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού συγκρούστηκε με δεξαμενόπλοιο - Αγνοούνται ναύτες
Η νυχτερινή Αθήνα υποδέχεται τον Νίκο Μακρόπουλο στο Frangelico
Η νυχτερινή Αθήνα υποδέχεται τον Νίκο Μακρόπουλο στο Frangelico
Βάσεις 2017: Η αγωνία στο «κόκκινο» - Αυτές είναι οι βάσεις στις δημοφιλείς σχολές
Βάσεις 2017: Η αγωνία στο «κόκκινο» - Αυτές είναι οι βάσεις στις δημοφιλείς σχολές
Τρομοκρατική επίθεση Βαρκελώνη: Αυτοί είναι οι τζιχαντιστές που έσπειραν το θάνατο στη Las Ramblas
Τρομοκρατική επίθεση Βαρκελώνη: Αυτοί είναι οι τζιχαντιστές που έσπειραν το θάνατο στη Las Ramblas

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης