Με τις ευλογίες του Παπανδρέου

Με τις ευλογίες του Παπανδρέου

Το Ίδρυμα "Ανδρέας Παπανδρέου" ΙΣΤΑΜΕ, είχε εκπονήσει από το Νοέμβριο του 2010 ειδική μελέτη για την "αξιοποίηση" 598 νησιών μας, όπως αναφέρει το newsbomb.gr

Με τίτλο "Το πολυσύνθετο πρόβλημα της αξιοποίησης της Δημόσιας περιουσίας", στην έκθεση μεταξύ άλλων αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι "η Κ.Ε.Δ. διαθέτει σήμερα προς διαχείριση στο χαρτοφυλάκιό της περίπου 598 νησιά πλήρους κυριότητας, ποικίλων μεγεθών, από λίγα στρέμματα έως εκατοντάδες στρέμματα. Πέραν από ένα μικρό αριθμό αυτών που είναι ήδη παραχωρημένα και αξιοποιούνται για εθνικούς σκοπούς, η υπολειπόμενη μεγάλη πλειοψηφία των εν λόγω νήσων δύναται να αξιοποιηθεί».

Η πρώτη ανάγνωση, μοιάζει να "δικαιώνει" την κυβέρνηση που τις τελευταίες ημέρες κάνει λόγο για "αξιοποίηση" και όχι για "εκποίηση" της δημόσιας περιουσίας.
Όπως όμως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", στην ίδια μελέτη στο κεφάλαιο «Μέθοδοι αξιοποίησης» συναντάμε μία φράση που αλλάζει τις εντυπώσεις:
"Σε περιπτώσεις που είναι ανέφικτη η αξιοποίηση Δημοσιών ακινήτων με συμβατικές μορφές (π.χ. εκποίηση ) ή υπάρχει περιορισμένο ενδιαφέρον…." , αναφέρει ο συγγραφέας της, δίνοντας το σύνθημα ότι "η αξιοποίηση" θα γίνει με "συμβατικές μορφές, όπως η εκποίηση"!
Εχει βεβαίως ενδιαφέρον ότι η άποψη περί "εκποίησης" που υιοθετεί το ΙΣΤΑΜΕ έχει διατυπωθεί επί ΝΔ αφού η πρόταση αυτή προέρχεται από τον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό της Κτηαμτικής Εταιρείας του Δημοσίου το 2008 (όπως φαίνεται στην σελίδα 9, παραπομπή 9 της Εκθεσης) !!!
Τι είναι το Ίδρυμα "Ανδρέας Παπανδρέου" ΙΣΤΑΜΕ
Όπως διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του "το ΙΣΤΑΜΕ είναι το Ινστιτούτο ερευνών δημόσιας πολιτικής του ΠαΣοΚ. Διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο που ορίζεται με διετή θητεία από τον Πρόεδρο του ΠαΣοΚ. Το ινστιτούτο χρηματοδοτείται από μέρος της κρατικής χρηματοδότησης του ΠαΣοΚ και από έσοδα από ερευνητικές μελέτες που διεξάγει για τρίτους.
Το έργο και η δραστηριότητα του ΙΣΤΑΜΕ απευθύνεται στα πολιτικά στελέχη του ΠαΣοΚ και των άλλων κομμάτων, τη δημόσια διοίκηση, τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τις διάφορες εκφάνσεις της κοινωνίας των πολιτών καθώς και το ευρύ κοινό."
Ποιός είναι ο σκοπός του ΙΣΤΑΜΕ
Όπως δηλώνει το ίδιο το Ίδρυμα "το ΙΣΤΑΜΕ αποσκοπεί στη συστηματική μελέτη της ελληνικής κοινωνίας και άλλων ανεπτυγμένων κοινωνιών, καθώς και στην ανάλυση όψεων και διαστάσεων του πολιτικού συστήματος και της δημόσιας σφαίρας, με σκοπό:

• Την ανάδειξη και διάδοση των πιο αξιόπιστων και τεκμηριωμένων πρακτικών λύσεων και πολιτικών που μπορούν να προωθήσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας με την ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος.
• Τη συμβολή στη λύση των προβλημάτων της καθημερινής ζωής.
• Την καταπολέμηση της διαφθοράς και την προώθηση της διαφάνειας μέσα από τις σύγχρονες μορφές της ανοικτής διακυβέρνησης.
• Την προώθηση της ισότητας των ευκαιριών, της αναδιανομής των δημόσιων αγαθών, της φροντίδας για τους μη προνομιούχους και τις κοινωνικά ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες καθώς και της συνολικά δικαιότερης κατανομής των ωφελημάτων και βαρών της κοινωνικής ζωής.
Ποιοί είναι οι άνθρωποι που συμμετέχουν στο ΙΣΤΑΜΕ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του "Ισταμε", του ιδρύματος που εκπόνησε τη μελέτη για την "αξιοποίηση" των νησιών μας, αποτελείται από ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ και της οικογένειας Παπανδρέου. Όπως διευκρινίζεται "η συμμετοχή των μελών του Δ.Σ. είναι σε εθελοντική βάση χωρίς οικονομικές απολαβές"
Πρόεδρος
Μόσιαλος Ηλίας,
Βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, London School of Economics
Αντιπρόεδρος
Παπανδρέου Νίκος,
Δρ. Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Princeton
Γραμματέας
Ποδυματά Αννυ,
Ευρωβουλευτής

Ταμίας
Καρακλιούμη Μαρία,
Στατιστικός Πολιτικός Επιστήμων Πανεπιστημίου του Έσσεξ
Μέλη
• Ελευθεριάδης Παύλος,Λέκτορας και fellow Πανεπιστημίο Οξφόρδης, Τμήμα Νομικής
• Καραπαναγιώτη Τατιάνα, Παραγωγός εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δημοσιογράφος ενημερωτικών εκπομπών
• Παπαδάκης Νίκος,Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης, Πρόεδρος τμήματος Πολιτικής Επιστήμης
• Σαββάκης Μπάμπης, Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας και Μοριακής Γενετικής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης, Δ/ντής Ινστιτούτου Κυτταρικής και Αναπτυξιακής Βιολογίας, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμινγκ"
• Σκουλαρίκη Αθηνά, Δρ. Κοινωνιολογίας της Επικοινωνίας, Πανεπιστήμιο Paris II
• Χατζόπουλος Βασίλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης, Καθηγητής στο Κολέγιο της Ευρώπης, Μπρύζ, Βέλγιο.
• Χριστοπούλου Ναντίνα, Δρ. Πανεπιστημίου Cambrige στην Κοινωνική Ανθρωπολογία.

Πηγή : newsbomb.gr

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Πάνε Κορωπί οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού
Πάνε Κορωπί οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού
Αυτή είναι η χειρότερη ομάδα της Ευρώπης!
Αυτή είναι η χειρότερη ομάδα της Ευρώπης!
Έμερι για τον καβγά Καβάνι-Νεϊμάρ: «Εγώ αποφασίζω»!
Έμερι για τον καβγά Καβάνι-Νεϊμάρ: «Εγώ αποφασίζω»!
Το ξενοδοχείο για gamers είναι η απάντηση στις προσευχές μας
Το ξενοδοχείο για gamers είναι η απάντηση στις προσευχές μας
Ντροπή σου ρε! Αδιανόητη χυδαιότητα Παναγιώτη Χατζηστεφάνου για τη μικρή Νεφέλη!
Ντροπή σου ρε! Αδιανόητη χυδαιότητα Παναγιώτη Χατζηστεφάνου για τη μικρή Νεφέλη!
Σοκαριστική φωτογραφία: Γυναίκα στο Παλαιό Φάληρο βγαίνει από τη θάλασσα καλυμμένη με πίσσα!
Σοκαριστική φωτογραφία: Γυναίκα στο Παλαιό Φάληρο βγαίνει από τη θάλασσα καλυμμένη με πίσσα!
Τραγωδία: Νεκροί δύο σμηνίτες, 19 και 25 ετών, σε τροχαίο - ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ
Τραγωδία: Νεκροί δύο σμηνίτες, 19 και 25 ετών, σε τροχαίο - ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ
1ο Διεπιστημονικό συνέδριο ειδικής αγωγής
1ο Διεπιστημονικό συνέδριο ειδικής αγωγής

Με τις ευλογίες του Παπανδρέου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης