«Το έκανα για να ξεφύγω»

«Το έκανα για να ξεφύγω»

Τρόμο προκαλούν τα όσα έχουν καταθέσει ως τώρα οι μάρτυρες για την υπόθεση της δολοφονίας του οπαδού στο Ηράκλειο της Κρήτης. «Δεν είχα άλλη επιλογή. Χτύπησα για να ξεφύγω», είπε στην Ασφάλεια του Ηρακλείου ο φερόμενος ως δράστης!

Η εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» του Ηρακλείου, δημοσιεύει μέρος των καταθέσεων τόσο του φερόενου ως δράστη όσο των αστυνομικών που έσπευσαν στο σημείο αλλά και ανθρώπων που έχουν γνώση των όσων έγιναν και κλήθηκαν από τις αρχές να ρίξουν «φως» στην υπόθεση, την ώρα που και ο δεύτερος ύποπτος για τη δολοφονία είναι κοντά στα δίχτυα των αρχών.

Ο 24χρονος τόνισε πως δεν μπορούσε να αντιδράσει διαφορετικά και για αυτό κατέφυγε στη λύση (;) του μαχαιρώματος του άτυχου Γιάννη Ρουσάκη, έτσι ώστε να αποφύγει τον ξυλοδαρμό από τους υπόλοιπους.

«Έπεσαν όλοι πάνω μου. Αισθάνθηκα σαν παγιδευμένος και δεν μπορούσα να αντιδράσω. Δεν είχα άλλη επιλογή. Αναγκάστηκα να χτυπήσω για να ξεφύγω», φέρεται να είπε στην κατάθεσή του στην Ασφάλεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 24χρονος δέχθηκε ασφυκτικές πιέσεις μέχρι να παραδοθεί και να αποκαλύψει ότι ήταν ο ένας εκ των δυο δραστών.

Οι αστυνομικοί καταθέτουν ότι ζητούσαν διαρκώς ενισχύσεις ενώ τους απαγορεύτηκε να κάνουν χρήση των όπλων τους για εκφοβισμό έτσι ώστε να σταματήσουν τις συμπλοκές. Παράλληλα, οπαδοί του ΟΦΗ που έχουν κληθεί να καταθέσουν μιλούν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τα όσα έμαθαν για τα επεισόδια.

«Ο Κ...(αναφέρει το όνομα οπαδού του ΟΦΗ) ήταν συντονιστής της όλης επίθεσης των οπαδών του ΟΦΗ, διότι πότε απευθυνόταν υβριστικά σε εμάς πότε στην υπόλοιπη ομάδα. «Γ... τους και σκοτώστε τους, τα μ...». Εμείς προσπαθούσαμε με φωνές να τους ηρεμήσουμε και να τους πείσουμε να σταματήσουν χωρίς αποτέλεσμα. Ο συνάδελφος μου επικοινωνούσε συνεχώς με το Κέντρο και καλούσε προς συνδρομή και άλλων σταθμών», λέει μεταξύ άλλων ο ένας αστυνομικός και προσθέτει: «Στην διάρκεια των επεισοδίων βρισκόταν πλησίον ένα περιπολικό του ΤΑΕ καθώς και όχημα της Τροχαίας. Η συμπλοκή διήρκεσε περίπου 20-25 λεπτά μέχρι που τα άτομα σκόρπισαν στην παραλία και χάσαμε την οπτική επαφή..».

Στην κατάθεση του δεύτερου αστυνομικού αναφέρεται: «Θέλω να αναφέρω ότι η συμπλοκή ήταν ιδιαίτερα σκληρή και μάλιστα την χαρακτηρίζω βάρβαρη. Αντιλήφθηκα τον Κ..., ο οποίος καθόταν πίσω από την υπόλοιπη ομάδα και φώναζε αρκετές φορές: «Μην κάνετε πίσω, θα τους φάμε, θα τους διαλύσουμε». Αναφέρουμε στο Κέντρο τα γεγονότα και πλησιάζοντας όσο μπορούσα, φώναζα με όση δύναμη είχα: «Ηρεμήστε, θα σκοτωθείτε, τι είναι αυτά που κάνετε».

Ενώ αναφέρει ακόμα ότι: «Μην μπορώντας να προσφέρω βοήθεια, ζήτησα επανειλημμένως και μέσω ασυρμάτου και μέσω κινητού από τον εκφωνητή του Κέντρου Άμεσης Δράσης να προσέλθει άμεσα στο σημείο ο Επόπτης Διευθυντής, αν κάποιο όχημα είναι εφοδιασμένο με χημικά και κρότου-λάμψεως να προσέλθει και αυτό ώστε άμεσα από όσα γνωρίζω εκ πείρας να χρησιμοποιήσω για να μπορέσω να εκτονώσω την κατάσταση. Το Κέντρο μου απάντησε ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα γιατί κανένας σταθμός δεν είναι εφοδιασμένος με αυτά που ζητούσα. Μη μπορώντας να σκεφτώ κάποια άλλη λύση, ζήτησα από το Κέντρο να μου επιτρέψει την χρήση εκφοβιστικών πυρών από το υπηρεσιακό μου όπλο και πήρα την απάντηση ότι απαγορεύεται».

Ο 22χρονος που έχει συλληφθεί και φέρεται ως ο ένας εκ των δύο δραστών, καταθέτει: «Απ' ό,τι θυμάμαι ήταν πάνω στην ξύλινη γέφυρα (εκεί έγινε το φονικό) και φορούσε μαύρο κράνος και μαύρα ρούχα. Τον αναγνώρισα από την σιλουέτα του αλλά το παραδέχθηκε και στον σύνδεσμο. Αμέσως μετά το περιστατικό ήρθε στον Σύνδεσμο και ο ίδιος μας είπε ότι κάποια στιγμή ενώ είχε στριμωχθεί από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, φοβούμενος μήπως τον χτυπήσουν, έβγαλε ένα μαχαίρι που είχε μαζί του και κάρφωσε έναν από αυτούς. Σας λέω την αλήθεια γιατί δε θέλω να μπλέξω εγώ ή κάποιος άλλος άδικα. Το να μαχαιρώσεις κάποιον για την ομάδα είναι πολύ ακραίο. Θεωρώ ότι αυτός που το έκανε, θα πρέπει να τιμωρηθεί».

Ένας 17χρονος φίλος του ΟΦΗ που έχει κληθεί να καταθέσει, υποστήριξε: «Πέρασα από το γραφείο του συνδέσμου του ΟΦΗ όπου έξω από αυτό είχαν μαζευτεί κάποια παιδιά που μιλούσαν μεταξύ τους για τα επεισόδια. Πλησιάζοντας πιο κοντά άκουσα ο ίδιος τον 24χρονο να λέει στους άλλους ότι η λάμα του μαχαιριού ήταν πάνω από τέσσερα δάκτυλα και τους άλλους να αντιδρούν αρνητικά σε αυτά που τους έλεγε. Δεν γνωρίζω τα άτομα στα οποία απευθυνόταν ούτε γνωρίζω τι άλλο είχε προηγηθεί στην συζήτηση τους και τι εννοούσε με αυτό».

Ενώ ένας 23χρονος προσθέτει: «Εδώ θα ήθελα να προσθέσω ότι κατά το διάστημα παραμονής μου στο γραφείο του συνδέσμου μετά την συμπλοκή, άκουσα κάποιους από τα μέλη του συνδέσμου να απευθύνονται στον 24χρονο και να του λένε χαρακτηριστικά: «Τι είναι αυτό που έκανες, τώρα θα μας μπλέξεις όλους» και κάτι τέτοια. Του έβαζαν χέρι κανονικά. Περί ώρα 03.45, αν θυμάμαι καλά, εμφανίστηκε από ένα στενό μια ομάδα φιλάθλων του ΟΦΗ που λίγο νωρίτερα είχα δει έξω από τη Θύρα 7. Κρατούσαν ξύλινα ρόπαλα και φορούσαν κράνη».

Τέλος, ένας 26χρονος από την Αλικαρνασσό, ο οποίος αναγνώρισε και τον έναν από τους δυο φερόμενους ως δράστες, τονίζει στην κατάθεσή του: «Το γεγονός ότι θα γίνουν φασαρίες μεταξύ των φιλάθλων, το άκουσα στην πλατεία Αγίου Νικολάου. Άκουσα κάποιον από τους φιλάθλους του ΟΦΗ να λέει την φράση «τα μαχαίρια μπροστά». Η φωνή αυτή ήταν του 24χρονου, τον οποίο είχα συναντήσει πολλές φορές σε διάφορα σημεία και παρέες. Τότε είδα να μπαίνουν μπροστά τρία άτομα που κρατούσαν στα χέρια μαχαίρια, από τα οποία γνώρισα τα δύο, ο ένας ήταν ο 24χρονος. Ο δεύτερος είναι γνωστός με το παρατσούκλι «Γ...». Ο 24χρονος με τον Γ... είδα να πλησιάζουν ένα άτομο και το άτομο αυτό να πέφτει στο έδαφος και να ξαπλώνει. Το άτομο που είδα να πέφτει κάτω ήταν ψηλότερο από τον 24χρονο και τον Γ...».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Ολυμπιακός: Γι’ αυτό τιμωρήθηκε ο Καπίνο!
Ολυμπιακός: Γι’ αυτό τιμωρήθηκε ο Καπίνο!
Η Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης! (videos)
Η Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης! (videos)
Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: Ο οικοδόμος έγινε αρχιτέκτονας
Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: Ο οικοδόμος έγινε αρχιτέκτονας
Πατέρας για 5η φορά ο Σπανούλης (photo)
Πατέρας για 5η φορά ο Σπανούλης (photo)
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης