Ο Αδαμίδης και το τζίνι

Ο Αδαμίδης και το τζίνι

Γεια χαρά σας onsporωμένοι και onsporωμένες μου. Για τις ανάγκες τής σημερινής μας ιστορίας, θα μεταφερθούμε λίγες βδομάδες πίσω και πιο συγκεκριμένα, στην έρημο Σαχάρα. Ατέλειωτη έκταση καλυμμένη με άμμο, ο αέρας λυσσομανάει και μια φιγούρα περπατά με δυσκολία, είναι όμως αποφασισμένη να φτάσει στο σημείο που έπρεπε. Όντως μετά από μεγάλη προσπάθεια ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας καταφέρνει να φτάσει δίπλα σε ένα μεγάλο κάκτο.

Ας πλησιάσουμε όμως με την δορυφορική κάμερα της στήλης να δούμε ποιος είναι τυλιγμένος μέσα στο καφτάνι. Πλησιάζουμε, πλησιάζουμε, να’ το το κοντινό πλάνο, μα ναι, είναι ο Σταύρος Αδαμίδης, ο πρόεδρος της ΑΕΚ.

Ο Σταύρος, σκύβει δίπλα στον κάκτο και αφού σκάβει στην άμμο, βρίσκει έναν σιδερένιο κρίκο, σηκώνει το καπάκι και κατεβαίνει τα σκαλιά που οδηγούν στην καταπακτή, μόλις  ανάψει τον πυρσό που ήταν τοποθετημένος στον τοίχο.

Κατεβαίνει τα σκαλιά ώσπου φτάνει σε μια σκοτεινή σάλα στο κέντρο της οποίας υπάρχει ένα τραπέζι με ένα σκεπασμένο πανέρι επάνω. Κάθεται στην καρέκλα και περιμένει όπως του είχαν πει.

Ντριιιννν, ντριιιιιν. Ο ήχος ενός κινητού τηλεφώνου σπάει την απόλυτη σιωπή μέσα στην σκοτεινή αίθουσα. Ο Σταύρος ανοίγει το πανέρι και παίρνει το κινητό που υπήρχε μέσα και χτυπούσε.

«Ναι; Με ακούτε;» φωνάζει και από την άλλη άκρη της γραμμής ακούγεται: «Έλα, μπορεί να έχεις άθλιο σήμα, εκεί κάτω στην υπόγα, αλλά σε ακούω. Λοιπόν είσαι έτοιμος;» ρωτάει μια πολύ βαριά φωνή βγαλμένη από Βασίλη Καρρά εποχής «Άλλοθι δεν έχεις άλλοθι» και «Πες του να φύγει».

«Ναι, ναι απαντά» ανυπόμονα ο Αδαμί. «Λοιπόν» ξεκινά η άλλη φωνή. Όπως θα κατάλαβες είμαι το τζίνι και…» δεν προλαβαίνει να ολοκληρώσει και ο Σταύρος τον διακόπτει: «Μα καλά, δε θα τρίψω κάποιο λυχνάρι και…». «Ώπα, μεγάλε άκου» λέει σχεδόν ζοχαδιασμένο το τζίνι. «Πού ζεις; Αυτά με τα λυχνάρια και τα τριψίματα έχουν πεθάνει προ πολλού. Ναι παραμένω μαύρος, ψηλός και χοντρός, αλλά πλέον η τεχνολογία προχώρησε. Δουλεύουμε με κινητή τηλεφωνία, internet και skype. Γκέγκε;

Κι επειδή έχουμε και άλλες δουλειές, ας μη χάνουμε χρόνο. Εξάλλου, μην ξεχνάς ότι έχεις τρεις ευχές μόνο και μόνο επειδή είσαι πρόεδρος στην ομάδα που έπαιξε ο πιο σημαντικός μαύρος όλων των εποχών στην Ελλάδα, ο Θωμάς Μαύρος και επειδή εκεί αγωνίζεται τώρα το ξαδερφάκι μου»

Ο Σταύρος απάντησε: «Ναι… θα….και ……θέλω…». «Έλα κάνεις διακοπές δεν έχεις καλό σήμα. Λέγε γρήγορα πριν σε χάσω», φωνάζει το τζίνι, «ποιες είναι οι τρεις ευχές σου;» «Να», απάντησε ο Σταύρος, «θέλω να περάσω τον ΠΑΟΚ στον ημιτελικό του κυπέλλου μέσα στην Τούμπα, και στην επιστροφή να μας αποθεώνουν χιλιάδες κόσμου στο αεροδρόμιο».

«Έγινε» απάντησε το τζίνι. «Κράτα καλά στο μυαλό σου αυτά που θα σου πω. Το γκολ της πρόκρισης στην Τούμπα θα το πετύχει παίκτης προχωρημένης ηλικίας, που το 2004 έκανε σπορτκάστερ που παραπέμπει σε βερνίκι να ουρλιάζει από χαρά, παίκτης που το παρατσούκλι του έχει μέσα τη λέξη κόλος με όμικρον, και το επώνυμο της διάσημης γυναίκας του έχει και μάστορα και Κώστα. Θα πείσεις όμως το φροντιστή να φορέσετε μπλε φανέλες για να νομίσει ο παίκτης ότι παίζει ακόμα στην Εθνική και με κεφαλιά θα δώσει πάλι πρόκριση και γεια σας. Η κεφαλιά θα είναι ψαράκι, δεν ξέρω αν θα είναι μπαρμπούνι ή λυθρίνι, αυτό μου έρχεται ως φλασιά-ενόραση  αυτό σου λέω ο μαύρος. Ψαράκι λοιπόν.

Στο αεροδρόμιο…… θα και εσύ ….. στο…θα… σύνθημα πούλμαν…κόσμο…». «Έλα σε χάνω, γαμ.. την τεχνολογία  μου μέσα» φωνάζει ο Σταύρος που άκουσε μόνο σκόρπιες λέξεις, αλλά δεν τον πολυενδιαφέρει κιόλας, αφού η πρώτη ευχή του θα πραγματοποιούνταν και σπεύδει στη δεύτερη ευχή:

«Το δεύτερο που θέλω, είναι να φάω………έξει». «Πες ότι έγινε λέει το τζίνι», παρότι δεν άκουσε καλά, γιατί η σύνδεση πήγαινε από το κακό το χειρότερο, «απλά θα βάλετε πάλι τις μπλε φανέλες, γιατί θα γραφτείτε στην ιστορία εκείνη τη μέρα»

«Το τρίτο και τελευταίο που θέλω είναι………..  στην ΑΕΚ……..  το μακρύ….…» ολοκληρώνει ο Αδαμίδης.

Το τζίνι άκουσε, και λέει: «Πανεύκολο. Τελείωσες λοιπόν με τις ευχές. Γύρνα πίσω στη χώρα σου κι όλα θα γίνουν όπως ζήτησες. Δώσε και χαιρετίσματα στο ξαδερφάκι μου τον Πάπα  Ντιόπ. Όπως έχεις δει από τη σωματική του διάπλαση κι αυτός από τζίνι ξεκίνησε, αλλά μετά…τουτ τουτ τουτ τουτ». Η γραμμή πέφτει. Ο Σταύρος  παίρνει τον πυρσό και ανεβαίνει  περιχαρής τις σκάλες.

Γυρίζουμε στο τώρα. 22 Μαρτίου 2011. Ο Σταύρος περίλυπος στο γραφείο του, λέει τον καημό του στον Δημητριάδη: «Άσε ρε Μπίλυ, άμα σου πω τι έπαθα. Βρήκα μέσω του Ντιόπ ένα κονέ τέλος πάντων και ταξίδεψα πριν λίγο καιρό στη Σαχάρα και ζήτησα τρία πράγματα από το τζίνι, αλλά με πούλησε». «Και τι ζήτησες;» ρωτάει ο Δημητριάδης.

«Πρώτον να αποκλείσουμε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και να μας αποθεώνουν στο αεροδρόμιο. Ως εδώ καλά. Μέχρι και τον Δέλλα μου βρήκε για σκόρερ. Από κει και πέρα όμως, άσ’τα να πάνε.

Το δεύτερο που είπα ήταν επί λέξει: Θέλω να φάω… λάχανο τον Ολυμπιακό και να του ρίξω τόσα γκολ που ο Μαρινάκης θα παραιτηθεί γιατί δε θα το αντ…έξει.

Και το τρίτο που είπα είναι, Θέλω… να είμαι εγώ ο απόλυτα πετυχημένος πρόεδρος και να μην μπορεί ο καθένας να λέει …στην ΑΕΚ το κοντό του και…. το μακρύ… του». Με τις δυο πρώτες ευχές ξέρω τι έγινε. Με την τρίτη, όμως, ακόμα…

Το εσωτερικό τηλέφωνο χτύπησε, ο Σταύρος το σήκωσε και η γραμματέας είπε: «Κύριε Πρόεδρε να σας υπενθυμίσω το ραντεβού με τον πλούσιο κύριο από την Αυστραλία που θέλει να αγοράσει την ομάδα». Ναι ναι παιδί μου, πώς τον είπαμε;» «Μακρή κύριε πρόεδρε, Μακρή…»

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Στην κορυφή του κόσμου ο Πρεβολαράκης (pic)
Στην κορυφή του κόσμου ο Πρεβολαράκης (pic)
Χωρίς Λόπες ο Παναιτωλικός κόντρα στο «τριφύλλι»
Χωρίς Λόπες ο Παναιτωλικός κόντρα στο «τριφύλλι»
Οι κλασσικοί Ρονάλντο, Μέσι και… σφήνα ο Νεϊμάρ!
Οι κλασσικοί Ρονάλντο, Μέσι και… σφήνα ο Νεϊμάρ!
Πασκουάλ: «Παίξαμε καλύτερα από τα προηγούμενα παιχνίδια»
Πασκουάλ: «Παίξαμε καλύτερα από τα προηγούμενα παιχνίδια»
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης