Ο μάγος Πίου και τα χωρισμένα στη γέννα

Ο μάγος Πίου και τα χωρισμένα στη γέννα

Γεια χαρά σας onsporωμένοι και onsporωμένες μου. Για τις ανάγκες της σημερινής μας ιστορίας, θα μεταφερθούμε κάμποσα χρόνια πίσω. Σε κάποιο αφρικανικό χωριό στη ζούγκλα, νύχτα και ενώ όλοι κοιμούνται, μια γυναίκα ξεγλιστρά ανάμεσα στις καλύβες και πατώντας στις μύτες για να μην την αντιληφθεί κανείς, φτάνει στην πιο κεντρική καλύβα του χωριού, αυτήν του γέρου-μάγου της φυλής Αμαέτσι Γκαβάκουε Πίου. Παραμερίζει την φλοκάτη-πόρτα και μπαίνει μέσα.

Η καλύβα του μάγου της φυλής, απόλυτα ψαρωτική με κάθε είδους κεφάλι ζώου στον τοίχο, (μέχρι και δύο κεφάλια κεφαλοτύρι είχε) όπου ξεχώριζε το κεφάλι ενός μαμούθ. Ήταν από τότε που πιτσιρίκος μάγος Πίου, ακόμα στα τσικό και στην Κ-17, είχε δεχτεί πρόταση κυριολεκτικά… μαμούθ, όταν τον εντόπισε ο τότε μάγος της φυλής και του είπε. Εγώ γέρασα, έλα να γίνεις μάγος στο χωριό μας κάποια στιγμή, αφού σε εκπαιδεύσω.

Από τότε είχαν περάσει πολλά χρόνια, ο μάγος μας ο Πίου  μεγάλωσε γέρασε και τώρα δεν έκανε δημόσιες εμφανίσεις παρά μόνο δεχόταν ιδιωτικές επισκέψεις στην καλύβα του.

Η μάνα τον κοιτάζει και του λέει. «Λοιπόν; Τι προστάζεις μεγάλε μάγε Πίου. Τι είπε ο χρησμός;»

«Λοιπόν. Αφού έφαγα εννιά μερίδες παϊδάκια από κόμπρα, αφού κάπνισα δύο αμπέλια φύλλα κληματαριάς, αφού ήπια 15 λίτρα δάκρυα κροκόδειλου, κατέληξα στον χρησμό»

«Και λοιπόν; Τι είδες μάγε Πίου;»

«Τα δίδυμα που γέννησες πρέπει να τα δώσεις…»

«Όοοοοχι. Μα…»

«Δε θέλω μα»

«Πώς θα το κάνω αυτό; Μπορεί να έχω άλλα 23 παιδιά αλλά αντέχω. Εξάλλου είναι τα πρώτα μου δίδυμα και…»

«Μη φέρνεις αντιρρήσεις. Διάβασα τη γυάλα υπό του ήχους ενός παλιού τραγουδιού που λέει «γυάλα ρούμπι γυάλα ρούμπι για; χαμπιπ» και είδα ακριβώς τα εξής:
Αύριο τα ξημερώματα θα κατέβεις στο ποτάμι. Στο σημείο που τα νερά δεν είναι τόσο ορμητικά, θα βάλεις τα δύο βρέφη σε δύο διαφορετικά πανέρια και θα τα σπρώξεις στο νερό. Ο Θεός της καλοτυχίας Απαπά Μητσοτάκουε  θα αναλάβει τα υπόλοιπα»

«Τι θα γίνει μετά; Τι θα απογίνουν τα μωρά μου;» ρωτά με μια κραυγή αγωνίας η μάνα.

Ο μάγος συνεχίζει: «Δύο διαφορετικές οικογένειες θα βρουν τα παιδιά. Θα τα αναθρέψουν σαν δικά τους. Θα μεγαλώσουν όμορφα. Θα γίνουν κάτι που θα δίνει χαρά στον κόσμο. Θα κυνηγούν ένα στρογγυλό ασπρόμαυρο πετσί, ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω στη γυάλα μου είναι λίγο θολά, τι είναι αυτό το δέρμα που κυνηγούν. Μικρός ασβός είναι, στρόγγυλη ζέβρα είναι, δεν μπορώ να καταλάβω.

Κανένας φυσικά δε θα ξέρει τις πραγματικές τους ηλικίες. Η μοίρα θα παίξει το παιχνίδι της και θα συναντηθούν και πάλι στην μόνη αφρικανική χώρα της Ευρώπη. Ο ένας θα έχει αυτό το σπινθηροβόλο βλέμμα του Droopy και θα έρθει από το Βορρά, από χώρα Ούνων, βαρβάρων, δανεικός όπου είχε καθοδηγητή έναν που το επώνυμό του δεν είναι ακριβώς Μάγκας, αλλά κάτι πολύ κοντά σε αυτό. Θα του κάνουν συνεχώς λάθος το επίθετο και μια θα το τονίζουν στη λήγουσα, μια στην παραλήγουσα.

Ο άλλος θα έρθει από πιο μακρινή και ζεστή χώρα. Θα του κολλήσουν διάφορα παρατσούκλια, σκύλος, τέρας, κτήνος και διάφορα άλλα που θα τα ζήλευαν και οι αντίπαλοι του Σουγκλάκου»

«Και πότε θα γίνει αυτό; Πότε ακριβώς θα ξανασμίξουν τα δίδυμα αγόρια μου;»

«Όταν ο πρωθυπουργός αυτής της χώρας που θα συναντηθούν θα μοιάζει με πειρατή, αφού θα έχει καλύψει το ένα μάτι. Όταν  ο ηγέτης της ομάδας που θα πάνε θα έχει την προηγούμενη μέρα ευχαριστήσει όχι μητέρα, όχι θείο, όχι μπατζανάκη, όχι ξάδερφο όχι συννυφάδα, αλλά Πατέρα, όταν θα είναι τόσο μισητή στη χώρα αυτή μια που την λένε Άνγκελο αλλά είναι τόσο άσχημη που το απαυτό της θα το πλησίαζε μόνο ο… Σπάιντερμαν για ευνόητους λόγους. Όταν στη χώρα αυτή η μόνη Ελπίδα που θα υπάρχει θα είναι η -στη ντισκοτέκ στην παλιά ντισκοτέκ- τραγουδίστρια, όταν η ουρές για συσσίτια θα είναι περισσότερες από τις ουρές των δεινοσαύρων στο Τζουράσικ Πάρκ, όταν στη χώρα αυτή η μόνη τράπεζα που δεν θα έχει πρόβλημα θα είναι η τράπεζα σπέρματος και η κυριότερη προϋπόθεση:  Όταν ένας από 234 εγγόνια μου, από την οικογένεια τον Πίου γίνει πρώτη φίρμα στη χώρα αυτή, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ θα σμίξουν ξανά τα δυο δίδυμα αδέρφια…»
Η μάνα φεύγει  γρήγορα από την καλύβα και κάνει ακριβώς ό,τι την είχε διατάξει ο μάγος…

Γυρίζουμε στο σήμερα. Η μάνα που ποτέ δεν είχε ξεχάσει τα λόγια του μάγου, ανοίγει τον υπολογιστή της. Νιώθει τα μάτια της να πλημμυρίζουν, καυτά δάκρυα κυλούν στα ρυτιδιασμένα της μάγουλα. Κάποιος άγνωστος της γράφει στο Facebook:

«Είμαι φίρμα τώρα εδώ. Ο παππούς, μου είχε πει ότι όταν γίνει αυτό να σου στείλω μια συγκεκριμένη φωτογραφία. Ξέρεις εσύ είχε πει. Την ανεβάζω στον τοίχο σου. Με αγάπη Πίου. Να η φωτογραφία…»

So Sisoko

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Το εντυπωσιακό βίντεο που ανέβασε ο Βασάλος από τις κοινές διακοπές του με τη Βαλαβάνη στη Ρόδο!
Το εντυπωσιακό βίντεο που ανέβασε ο Βασάλος από τις κοινές διακοπές του με τη Βαλαβάνη στη Ρόδο!
«Ντου» οπαδών της Λανς και διακοπή στο ματς με την Μπρεστ (video)
«Ντου» οπαδών της Λανς και διακοπή στο ματς με την Μπρεστ (video)
Παναιγιάλειος: Επιστροφή στη βάση του
Παναιγιάλειος: Επιστροφή στη βάση του
Με τόσα το… συζητάει για Ζέκα ο Παναθηναϊκός!
Με τόσα το… συζητάει για Ζέκα ο Παναθηναϊκός!
Μεγάλη φωτιά στο Μαρκόπουλο Αττικής
Μεγάλη φωτιά στο Μαρκόπουλο Αττικής
Βίντεο που κόβει την ανάσα! Έτσι σώζει ζωές το Πολεμικό Ναυτικό: Καρέ – καρέ επιχειρήσεις διάσωσης
Βίντεο που κόβει την ανάσα! Έτσι σώζει ζωές το Πολεμικό Ναυτικό: Καρέ – καρέ επιχειρήσεις διάσωσης
Κρήτη: Οι πρώτες σκληρές εικόνες από το τροχαίο με το λεωφορείο – Ένας νεκρός - 3 τραυματίες
Κρήτη: Οι πρώτες σκληρές εικόνες από το τροχαίο με το λεωφορείο – Ένας νεκρός - 3 τραυματίες
Bίντεο-Σοκ - Επίθεση Ισπανία: Η στιγμή που ήρωας αστυνομικός σκοτώνει μόνος του τέσσερις τρομοκράτες
Bίντεο-Σοκ - Επίθεση Ισπανία: Η στιγμή που ήρωας αστυνομικός σκοτώνει μόνος του τέσσερις τρομοκράτες

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης