ΠΑΟΚ: Χρόνια πολλά Απόστολε…

ΠΑΟΚ: Χρόνια πολλά Απόστολε…

Τα 23 του χρόνια κλείνει σήμερα, 25 Ιανουαρίου, ο Απόστολος Γιάννου και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ του εύχεται τα καλύτερα μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της.

Με το παρακάτω κείμενο, οι άνθρωποι του «δικεφάλου του Βορρά» εύχονται στον ομογενή επιθετικό από την Αυστραλία τα καλύτερα και κάνουν μια σύντομη αναδρομή στην καριέρα του. Ο «Πολ», όπως συστήθηκε στους Έλληνες φιλάθλους το 2007 όταν επέστρεψε στη χώρα μας για λογαριασμό του Απόλλωνα Καλαμαριάς, έχει αγωνιστεί και στην Καβάλα πριν καταφέρει τελικά να φορέσει την ασπρόμαυρη φανέλα του «δικεφάλου του Βορρά».

Το κείμενο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον Γιάννου…

Γεννημένος στις 25 Ιανουαρίου 1990 στη Νάουσα ο Απόστολος Γιάννου μεγάλωσε (και) ποδοσφαιρικά στην Αυστραλία, όπου βρέθηκε σε ηλικία 10 ετών μαζί με την οικογένεια του. Οι γονείς του υποστήριζαν τον ΠΑΟΚ κι ο μικρός έλεγε ότι «μια μέρα θα παίξω στον ΠΑΟΚ». Αυτό έγινε τον Σεπτέμβριο του 2011, όταν και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον «Δικέφαλο» έχοντας διανύσει μια διαδρομή από την Μελβούρνη, στη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα.

Στα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Αυστραλία, ο μικρός έγινε γνωστός ως Πολ Γιάννου. Οι εμφανίσεις του στα παιδικά τμήματα των Oakleigh Cannons δεν πέρασαν απαρατήρητες και γρήγορα κέρδισε μια ποδοσφαιρική υποτροφία για το ποδοσφαιρικό πρόγραμμα Victorian Institute of Sport Football. Το καλοκαίρι του 2006 συμμετείχε στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας της Melbourne Victory FC, δοκίμασε την τύχη του στα τμήματα υποδομής της PSV Eindhoven και επιστρέφοντας στην Αυστραλία υπέγραψε συμβόλαιο εξάμηνης διάρκειας με τους Oakleigh Cannons.

Στα μέσα του 2007 επέστρεψε στην Ελλάδα. Πρώτος του σταθμός ήταν ο Απόλλων Καλαμαριάς, αν και όπως και ο ίδιος θυμάται πριν υπογράψει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης «είχα μιλήσει και τότε με τον ΠΑΟΚ χωρίς όμως να ευδοκιμήσει η μεταγραφή μου». Οι εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής έφεραν την μεταγραφή του στην ομάδα της Καβάλας, που το καλοκαίρι του 2010 ανέβηκε στην Super League. Υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο, πραγματοποίησε στις 21 Νοεμβρίου 2010 το ντεμπούτο του, που συνδυάστηκε με γκολ στη νίκη της Καβάλας με 2-1 επί της ΑΕΚ.

Ο υποβιβασμός της μακεδονικής ομάδας άνοιξε το δρόμο για την αλλαγή σελίδας στην καριέρα του Απόστολου Γιάννου. Εκανε ντεμπούτο με τον ΠΑΟΚ στις 16/10/2011 περνώντας ως αλλαγή στη θέση του Vladan Ivic στο 0-0 απέναντι στον ΟΦΗ και στον αγώνα του β’ γύρου στο Ηράκλειο πέτυχε τα δύο πρώτα του γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα στη νίκη με 2-0 του «Δικεφάλου».

Εχει αγωνιστεί με την under 17 της Αυστραλίας ενώ 5 συμμετοχές με την εθνική ομάδα των Νέων (under 19) και 13 συμμετοχές με την εθνική ομάδα των Ελπίδων (under 21).

Μέχρι σήμερα έχει αγωνιστεί 34 φορές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σ’ όλες τις διοργανώσεις και έχει σημειώσει 5 γκολ.



Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved