Ρετρό ιστορίες: To κεφαλοκλείδωμα του Καρεμπέ στον Οκκά (photos+videos)

Ρετρό ιστορίες: To κεφαλοκλείδωμα του Καρεμπέ στον Οκκά (photos+videos)

Στην ποδοσφαιρική του καριέρα ο Κριστιάν Καρεμπέ υπήρξε σοβαρός επαγγελματίας με ήθος. Δεν παρεκτράπηκε και δεν ενεπλάκη σε επεισόδια. Ποτέ και πουθενά, εκτός έναν αγώνα: Κόντρα στον ΠΑΟΚ και τον Γιάννη Οκκά...

Το παιχνίδι διεξήχθη στις 23 Φεβρουαρίου 2003 στη Ριζούπολη και ο Ολυμπιακός νίκησε 4-3 τον ΠΑΟΚ (Ζε Ελίας, Τζόρτζεβιτς, Τζιοβάνι και Χούτος τα γκολ του Ολυμπιακού, χατ – τρικ ο Παντελής Καφές για τον ΠΑΟΚ και ένα χαμένο πέναλτι για τον Ολυμπιακό με τον Τζόρτζεβιτς, το οποίο απέκρουσε ο Τοχούρογλου). Το παιχνίδι, αν και συγκλονιστικό στην εξέλιξή του, έμεινε στην ιστορία για το επεισόδιο του Κριστιάν Καρεμπέ με τον Γιάννη Οκκά.

Πότε κανείς δεν έμαθε πραγματικά τι ήταν αυτό που έκανε τον ψύχραιμο συνήθως Γάλλο να… σεληνιαστεί και να ορμήσει σαν… ταύρος στον παίκτη του «Δικεφάλου του Βορρά» και να του κάνει κεφαλοκλείδωμα στο 87ο λεπτό του αγώνα. Ο Οκκάς δεν αναφέρθηκε ποτέ σ’ αυτό, ενώ ο ίδιος ο Καρεμπέ υποστήριξε αργότερα ότι ο αντίπαλός του, τού έκανε ρατσιστική επίθεση (σύμφωνα με μια δεύτερη εκδοχή που συγκεντρώνει, πάντως, λιγότερες πιθανότητες, ο Οκκάς του είπε κάτι για την πρώην – πλέον – σύζυγό του και γνωστό φωτομοντέλο, Αντριάνα Σκλεναρίκοβα).

Ο,τι κι αν ήταν όμως αυτό που συνέβη, έκανε έξαλλο τον Καρεμπέ. Προηγήθηκε ένα σκληρό φάουλ του Οκκά στον Καρεμπέ που ζήτησε το λόγο από τον παίκτη του ΠΑΟΚ. Εκείνος κάτι του είπε και τότε ο Γάλλος του έριξε κουτουλιά σωριάζοντάς τον κάτω. Μόλις ο παίκτης σηκώθηκε κι ενώ είχαν συγκεντρωθεί γύρω τους οι συμπαίκτες τους, ο Καρεμπέ άρπαξε τον Οκκά από το λαιμό και του έκανε κεφαλοκλείδωμα. Ηταν τόση η ένταση και η οργή του, που… είδαν κι έπαθαν να τον τραβήξουν από τα χέρια του. Λίγο αργότερα, χωρίς να έχει ηρεμήσει ούτε στο ελάχιστο, επιτέθηκε με γροθιές στον Παντελή Καφέ και χρειάστηκε να μπει μέσα ο… μισός πάγκος του Ολυμπιακού για να τον συγκρατήσει.

Ο Καρεμπέ κάλμαρε μόνο όταν πήρε την… άγουσα προς τα αποδυτήρια μετά την κόκκινη κάρτα που αντίκρισε, ενώ οι σχέσεις του με τον Οκκά παρέμειναν τεταμένες σε κάθε παιχνίδι που τον συναντούσε, ακόμα κι όταν ο Κύπριος άσος πήρε μεταγραφή για την ΑΕΚ.

Οι δυο τους τα βρήκαν μόνο όταν ο Οκκάς έγινε παίκτης του Ολυμπιακού...

Το επεισόδιο στη Ριζούπολη είχε ωστόσο και συνέχεια μετά την τιμωρία του Καρεμπέ από τον αθλητικό δικαστή με τους οργανωμένους οπαδούς των δύο ομάδων να ερίζουν για καιρό σχετικά με την ποινή που τού επιβλήθηκε, καθώς αυτοί του Ολυμπιακού υποστήριξαν ότι τιμωρήθηκε με τέσσερις αγωνιστικές, ενώ εκείνοι του ΠΑΟΚ διαμαρτύρονταν ότι τιμωρήθηκε μόλις με μία. Τελικά αμφότεροι είχαν δίκιο. Πώς έγινε αυτό; Ο Καρεμπέ τιμωρήθηκε με 3 αγωνιστικές για την κόκκινη που είχε αντικρίσει για φάουλ και όχι για ανάρμοστη συμπεριφορά. Εκανε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, αλλά η ποινή του αντί να μειωθεί μπροστά στο σάλο που είχε δημιουργηθεί αυξήθηκε με άλλη μία αγωνιστική. Ετσι λοιπόν τιμωρήθηκε μεν συνολικά με τέσσερις, αλλά επί της ουσίας για το… σβέρκωμα στον Οκκά και τις μπουνιές στον Καφέ, τιμωρήθηκε με μία.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν ξέχασαν το επεισόδιο και στον επόμενο αγώνα που ο Καρεμπέ ανέβηκε στην Τούμπα, μόλις έγινε αλλαγή, και κατευθύνθηκε προς τον πάγκο της ομάδας του ένας φίλαθλος του ΠΑΟΚ που βρισκόταν πάνω από τους «ερυθρόλευκους», του φώναξε: «Αντε ρε Καρεμπέ, σαβουρογ…». Ο Γάλλος μόλις το άκουσε ρώτησε τους συμπαίκτες του τι σημαίνει και όταν του εξήγησαν, ξέσπασε σε γέλια, θαυμάζοντας το χιούμορ και την… ποιητική φλέβα των ΠΑΟΚτσήδων. Μαζί του, για τον ίδιο λόγο, γέλασε και όλος ο «ερυθρόλευκος» πάγκος…

Θυμηθείτε τα γκολ του αγώνα:

Ρετρό ιστορίες: To κεφαλοκλείδωμα του Καρεμπέ στον Οκκά (photos+videos)



Ταξίδεψε με την αποστολή για Βαρκελώνη ο Λαρεντζάκης
Ταξίδεψε με την αποστολή για Βαρκελώνη ο Λαρεντζάκης
Eurovision: Tο BBC αποθέωσε την Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι»
Eurovision: Tο BBC αποθέωσε την Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι»
Βαρύ πένθος στην οικογένεια του ΠΑΟΚ
Βαρύ πένθος στην οικογένεια του ΠΑΟΚ
O Βίκτορ Γουεμπανιάμα αναδείχθηκε ομόφωνα «ρούκι της χρονιάς»!
O Βίκτορ Γουεμπανιάμα αναδείχθηκε ομόφωνα «ρούκι της χρονιάς»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved