Θα πρόκειται για ποδοσφαιρική αδικία...

Θα πρόκειται για ποδοσφαιρική αδικία...

Ο Λουτσιάνο ντε Σόουζα χρειάστηκε δύο χρόνια και 53 αγώνες για να πετύχει 16 γκολ στον Ατρόμητο. Κι άντε, πες ότι ο Βραζιλιάνος δεν είναι «καθαρόαιμος» επιθετικός.

Ο Εμάνουελ Περόνε που είναι, έπρεπε να παίξει δύο χρόνια στην ομάδα του Περιστερίου (σε επίπεδο Α' Εθνικής) και να συμπληρώσει 50 ματς για να φτάσει τον ίδιο αριθμό τερμάτων με τον Λουτσιάνο. Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, εύκολα ο καθένας πόσο μεγάλη υπόθεση είναι για τον Μήτρογλου να έχει πλέον ξεπεράσει αμφότερους και να είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Ατρομήτου σε επίπεδο Α' Εθνικής μαζί με τον Ηλία Αναστασάκο έχοντας πετύχει 17 γκολ. Βέβαια, ο Σπαρτιάτης φορ τα έχει σημειώσει σε σύνολο 64 συμμετοχών την ώρα που ο Μήτρογλου χρειάστηκε μόλις 29 αγώνες.

Αν δεν ήταν γνωστή η ασυμφωνία χαρακτήρων του «Γερμανού» με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, θα μιλούσαμε σίγουρα για έγκλημα του Ολυμπιακού να διαθέτει έναν τόσο ποιοτικό επιθετικό και να τον αφήνει να προσφέρει σε άλλες ομάδες, πρώτα στον Πανιώνιο και φέτος στον Ατρόμητο. Τώρα, ωστόσο, που ο Βάσκος προπονητής αποχωρεί από τους «ερυθρόλευκους» θα είναι αμαρτία από το Θεό να μην δοθεί μια ευκαιρία στον «Μητρογκόλ».

Οσοι έχουν απλώς μια γενική εικόνα και δεν γνωρίζουν από πρώτο χέρι τον 24χρονο φορ, ενδεχομένως να πιστεύουν ότι πρόκειται για κακομαθημένο τυπάκι που την έχει ψωνίσει άσχημα, τυφλωμένος από τη δόξα και τα κολακευτικά σχόλια που ακούγονται συνεχώς γι αυτόν. Πραγματικά, καμία σχέση. Ο Μήτρογλου είναι παιδί ακόμα, ντρέπεται να σταθεί απέναντι στην κάμερα και νιώθει άβολα όταν διάφοροι οπαδοί του ζητούν να βγάλει μια φωτογραφία μαζί τους. Κι ακόμα πιο άβολα όταν ένας δημοσιογράφος του ζητά συνέντευξη...

Από ποδοσφαιρικής απόψεως, είχε σημαντικό πρόβλημα στο να είναι συνεπής στο κομμάτι της τακτικής όταν πήγε στο Περιστέρι και ακόμα μεγαλύτερο στο να αφομοιώσει αυτά τα οποία του ζητούσε ο Γιώργος Δώνης. Σήμερα, ωστόσο, έχει βελτιωθεί κατά πολύ τακτικά και είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος ως παίκτης από τον ούτως ή άλλως καλό Μήτρογλου που συνηθίζαμε να βλέπουμε και τα προηγούμενα χρόνια. Παίζει περισσότερο για την ομάδα από ότι συνήθιζε, ξέρει πώς πρέπει να κινείται όταν ο Ατρόμητος αμύνεται και πώς να εκμεταλλευτεί τους συμπαίκτες του, όταν επιτίθεται. Οποιος, δε, νομίζει ότι έχει κάνει άνω κάτω τα αποδυτήρια με τα καμώματά του, πάλι πέφτει έξω. Οπως κάθε ποδοσφαιριστής, έτσι και ο Μήτρογλου έχει τα κουμπιά του. Ο Δώνης και τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού τιμ, κατάφεραν να τα βρουν πολύ γρήγορα. Και με εξαίρεση μια μικρή παρεξήγησε στο ματς της δεύτερης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκο στο Περιστέρι, όλα κυλούν αρμονικά.

Είναι φανερό ότι ακόμα και ο φετινός, πολύ καλός Ατρόμητος, δεν μπορεί να χωρέσει το ταλέντο του. Ο Ολυμπιακός οφείλει να αξιοποιήσει τον ποδοσφαιριστή του που από τη στιγμή που σημειώνει 17 γκολ σε μια μεσαίας δυναμικότητας ομάδα, μπορεί να βάλει τα... διπλάσια παίζοντας στους «ερυθρόλευκους». Θα είναι αμαρτία και ποδοσφαιρική αδικία να μην του δοθεί η ευκαιρία. Ακόμα μεγαλύτερη ποδοσφαιρική αδικία, όμως, θα είναι να μην ταξιδέψει στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας και πολύ περισσότερο να μην έχει ενεργό ρόλο στην προσπάθεια της Εθνικής. Ποδοσφαιρικός κολοσσός ο Νίκος Λυμπερόπουλος με τον οποίο φέρεται να παλεύει για μια θέση στην αποστολή, αλλά αν ο καλύτερος Ελληνας παίκτης της φετινής περιόδου δεν βρει χώρο στο αεροπλάνο που θα «φιλοξενήσει» την ελληνική αποστολή, θα πρόκειται για... ατόπημα άνευ προηγουμένου.



Ρεμς: Κοινή συναινέσει «διαζύγιο» με τον Στιλ
Ρεμς: Κοινή συναινέσει «διαζύγιο» με τον Στιλ
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα highlights του «ερυθρόλευκου» θριάμβου στο Conference League
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα highlights του «ερυθρόλευκου» θριάμβου στο Conference League
Conference League: Η Φιορεντίνα πήρε προβάδισμα για την «OPAP Arena» με γκολ στο 91ο λεπτό
Conference League: Η Φιορεντίνα πήρε προβάδισμα για την «OPAP Arena» με γκολ στο 91ο λεπτό
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας, κορυφαίος πασέρ στα play offs - Συγκίνηση για τον Πάρη
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας, κορυφαίος πασέρ στα play offs - Συγκίνηση για τον Πάρη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved