Κούμουλος: «Είχαμε διάρκεια»

Κούμουλος: «Είχαμε διάρκεια»

Στην αφομοίωση της φιλοσοφίας του Στέργιου Κουφού, αλλά και της καλής «μαγιάς» στην ομάδα του ΑΓΟΡ, κρίθηκε η άνοδος για τον Γιώργο Κούμουλο.

Ο αρχηγός της ομάδας του Ρεθύμνου, μίλησε στο Onsports για την επιστροφή των Κρητικών στα «σαλόνια» της Α1, τι θα πρέπει να προσέξει η ομάδα τη νέα αγωνιστική περίοδο, αλλά και την στήριξη που έδωσε ο κόσμος στην ομάδα.

Ποιο στοιχείο ήταν αυτό που έφερε την άνοδο;

«Στο δεύτερο γύρο, όλες οι ομάδες, αφομοιώνουν την φιλοσοφία του προπονητή. Μπορεί εγώ να μην χρειάστηκα τόσο χρόνο, καθώς έχω συνεργαστεί στο παρελθόν με τον κόουτς, αλλά τα καινούρια παιδιά, αφομοίωσαν καλύτερα τη φιλοσοφία και την έβγαλαν στο γήπεδο. Νομίζω ότι όλες οι ομάδες του κόουτς, του Στέργιου Κουφού, το κάνουν αυτό και στον δεύτερο γύρο παίζουν καλύτερα. Κάνει κάποια πράγματα αυτοματοποιημένα. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να μην σκέφτεσαι και να βγάζεις κάποιες φάσεις. Στο δεύτερο γύρο καταφέραμε να συνδυάσουμε θέαμα και ουσία. Παίξαμε θεαματικό μπάσκετ, με πολλά τρίποντα, αιφνιδιασμούς, με σκληρές άμυνες. Ήμασταν η πρώτη επίθεση στο πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει πως η ομάδα σε αυτό το κομμάτι έχει μια αρετή».

Πρώτος στόχος της ομάδας ήταν η επίθεση ή αυτό βγήκε στη διάρκεια του πρωταθλήματος;

«Δεν ήταν πρώτος στόχος η επίθεση. Πιστεύω ότι ο προπονητής, κατά την προσωπική μου άποψη, θα ήθελε και στο κομμάτι της άμυνας να ήμαστε σε υψηλότερη θέση. Όμως, μέσα από τους αγώνες αυτό βγήκε στο παρκέ».

Θεωρείς πως αυτό το στιλ ταιριάζει στην φιλοσοφία του ΑΓΟΡ;

«Ταιριάζει απόλυτα. Υπάρχουν παιδιά με τα οποία μπορείς να τρέξεις και σουτάρουν σε ένα ποσοστό κοντά στο 40%. Για παράδειγμα, ο Νταμίρ (σ.σ. Λάτοβιτς) παίζει στις θέσεις 4-5 και έχει το μακρινό σουτ. Αυτό αρέσει στον προπονητή. Αρέσει το επιθετικό παιχνίδι στην συγκεκριμένη ομάδα».

Ποια προβλήματα αντιμετώπισε η ομάδα; Ο κόσμος του Ρεθύμνου ήταν δίπλα σας;

«Νομίζω ότι η τοπική κοινωνία στηρίζει την ομάδα και το έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια. Η φετινή χρονιά με τη συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία είναι πιο δύσκολα τα πράγματα, αλλά νομίζω ότι μια τέτοια επιτυχία θα μπορέσει να δώσει πολλές λύσεις στα προβλήματα της ομάδας. Όπως κάποια οικονομικά προβλήματα που έχει η ομάδα ή κάποια ανοίγματα που έχουν γίνει στο παρελθόν και τρέχουν ακόμα. Η άνοδος θα βοηθήσει την ομάδα. Επειδή το μοντέλο της ομάδας δεν έχει ένας πρόεδρο, αλλά υπάρχουν πολλοί χορηγοί που στηρίξουν την ομάδα όλο το χρόνο. Θα είναι εξαιρετικά καλό για το μάρκετινγκ της ομάδας να παίξει ξανά στα «σαλόνια» της Α1. Η Creta Farm, η Motor Oil, όλοι αυτοί οι μεγάλοι χορηγοί, θεωρώ πως στο επόμενο… κομμάτι, της Α1 θα βοηθήσουν περισσότερο την ομάδα».

Ποια στοιχεία θα πρέπει να έχει ο ΑΓΟΡ για να καταφέρει να παραμείνει στην Α1;

«Νομίζω ότι από την πρώτη μας χρονιά στην Α1 παίκτες, προπονητές και διοίκηση είναι πιο έμπειροι. Νομίζω πώς οι άνθρωποι του συλλόγου θα έχουν στο μυαλό τους να μην κάνουν λάθη που έκαναν στη πρώτη χρονιά. Είναι δύσκολοι να μην γίνουν λάθη και να σωθεί μια ομάδα. Το καλό είναι πως τώρα υπάρχει η κατάλληλη γνώση για να μπορέσει η ομάδα να καταφέρει να σωθεί».

Τι χρειάζεται μια ομάδα για να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει;

«Πρέπει πρώτα απ’ όλα να δουλεύεις. Να αφομοιώσεις αυτά που θέλει ο προπονητής. Αν ο προπονητής δεν καταφέρει να περάσει στα παιδιά τι θέλει, τι είναι το σωστό, νομίζω ότι εκεί χάνεται η ουσία. Αν ο προπονητής μπορεί να τα περάσει και να τα υποστηρίξουν οι παίκτες στο γήπεδο, έχεις κερδίσει πολλά πράγματα. Από εκεί και πέρα είναι η σοβαρότητα, η δουλειά και η σταθερότητα. Ειδικά στην Α2 σημαντικότερο είναι η διάρκεια. Να μην κάνεις ένα καλό πρώτο γύρο και να ξεφουσκώσεις. Υπάρχουν ομάδες που έχουν κάνει 8-9 καλούς αγώνες και μετά κάνουν μεγάλη κοιλιά. Φέτος είχαμε και παιδιά με ταλέντο και παιδιά με εμπειρία και αυτός ο συνδυασμός των παικτών, δεν άφησε να κάνει την κοιλιά. Συνήθως τα παιδιά, όπως εγώ, ο Χαρισμίδης, ο Κυριακόπουλος, με ταλέντο και την κατάλληλη εμπειρία, καθοδηγήσαμε τα παιδιά και την ομάδα να μην ενθουσιάζονται και να είναι προσηλωμένοι στον στόχο».



Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (03/05) - Με Φενέρμπαχτσε - Μονακό για την Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (03/05) - Με Φενέρμπαχτσε - Μονακό για την Euroleague
Επαφές της Τσέλσι με Έβερτον για Πίκφορντ!
Επαφές της Τσέλσι με Έβερτον για Πίκφορντ!
Ρεμς: Κοινή συναινέσει «διαζύγιο» με τον Στιλ
Ρεμς: Κοινή συναινέσει «διαζύγιο» με τον Στιλ
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα highlights του «ερυθρόλευκου» θριάμβου στο Conference League
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα highlights του «ερυθρόλευκου» θριάμβου στο Conference League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved