«Οικογενειακή ζεστασιά»

«Οικογενειακή ζεστασιά»

Ομάδα – οικογένεια χαρακτήρισε τις Κρήσσες, ο πρόεδρος του σωματείου, Μιχάλης Ανδρουλάκης στο Onsports.

Ο «ισχυρός άνδρας» της ομάδας, σε συνέντευξή του, μίλησε για τα ιδανικά που αντιπροσωπεύουν οι Κρήσσες, την διέξοδο που δίνουν στα παιδιά του Ρεθύμνου, αλλά και την προσπάθεια για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Πείτε μου λίγα λόγια για τη δημιουργία της ομάδας. Γενικά δεν είναι συνηθισμένο να έχουμε μια γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου…

«Είμαι πρόεδρος δυο χρόνια στην ομάδα. Την ιστορία την ξέρω, αλλά δεν είμαι ο πιο κατάλληλος για να μιλήσω. Το σίγουρο είναι ότι αυτές οι γυναίκες ξεκίνησαν πριν από 13 χρόνια να παίζουν και ήθελαν να δούνε γιατί μόνο οι άντρες να είναι σε αυτό το άθλημα. Απ’ ότι ξέρω ξεκίνησαν, βρήκαν τα πατήματά τους, αγκαλιάστηκαν από τον κόσμο και συνεχίζουν μέχρι σήμερα. Για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους, τέτοιες προσπάθειες, που είναι περισσότερο  ερασιτεχνικές, όπως οι γυναικείες ομάδες ποδοσφαίρου υπάρχουν και πιστεύω πως θα συνεχίσουν να υπάρχουν μέσα από τον εθελοντισμό και τις μεμονωμένες προσπάθειες που κάνουν κάποια άτομα. Το σημαντικό είναι τα παιδιά να αθλούνται και να ασχολούνται με ένα άθλημα, όποιο κι αν είναι αυτό. Με αυτήν τη λογική ξεκίνησαν και οι Κρήσσες».

Πώς βλέπετε τα πράγματα στη διοίκηση της ομάδας;

«Έχουμε πολλούς ανθρώπους που βοηθούν την ομάδα εθελοντικά και όταν ανέλαβα τη διοίκηση, με φοβερές προσπάθειες φτιάξαμε ένα συμβούλιο με άτομα που ακολουθούν την επιθυμία μας να υπάρχουν ομάδες και να μπορούν τα παιδιά μας να βρίσκουν διέξοδο στον αθλητισμό. Έτσι με 6, 7 άτομα καταφέραμε να βοηθήσουμε την ομάδα, με την συμβολή των κοριτσιών πάντα. Το σημαντικό, όμως που μας λένε και οι κοπέλες είναι ότι πέρα από τη δική τους προσπάθεια, νιώθουν ασφάλεια με το να έχουν ένα διοικητικό συμβούλιο από πίσω. Κι εμείς το δείξαμε έμπρακτα ψάχνοντας χορηγούς και κάνοντας διαφήμιση, γιατί σαν άθλημα δεν έχει πολύ δημοσιότητα. Πιστεύω ότι τα καταφέραμε καλά και τα κορίτσια με την προσπάθειά τους ανέβηκαν στην Α’ κατηγορία».

Έχετε δεχτεί βοήθεια από τους φορείς της πόλης;

«Να πω την καθαρή αλήθεια περίμενα άλλα πράγματα. Ωστόσο, δεν ήταν αυτοσκοπός του συμβουλίου η βοήθεια από τους φορείς. Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να έχουμε στο πλευρό μας τους απλούς ανθρώπους, για να μείνει αυτό που έχουμε ξεκινήσει δυνατό. Το να μας βοηθήσουν οι θεσμικοί μια και δυο φορές δεν θα αλλάξει κάτι. Αυτό δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι δεν θα επιδιώξουμε τη βοήθειά τους, αφού οι απαιτήσεις μεγαλώνουν, τώρα που ανεβήκαμε κατηγορία και έτσι πως έχει δημιουργηθεί τώρα η κατάσταση με μεγάλες ομάδες και ένα όμιλο, θα υπάρχουν παρεμβάσεις. Τυχαίνει να είμαι και δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ρεθύμνου και ήδη έχουμε ένα προγραμματισμό να ανοίξουμε την πόρτα σε κάποιες μεγάλες επιχειρήσεις και στον Δήμο. Θέλουμε να τους δείξουμε ότι μια χούφτα ανθρώπων βγάζουμε το Ρέθυμνο προς τα έξω και μάλιστα με καλό τρόπο. Αναδεικνύομε τον τόπο μας μέσω του αθλητισμού, του γυναικείου ποδοσφαίρου, την ώρα που ξέρουμε ότι υπάρχει πια ένας όμιλος και που μέχρι και το 2013 οι ομάδες της Super League δέχονται πιέσεις για να κάνουν γυναικείες ομάδες. Πιστεύω ότι έχουμε τον τρόπο να δυναμώσουμε την ομάδα και αυτό είναι το μέλημά μας. Αλλά και η προσπάθειά μας να κάνουμε συνενώσεις με άλλες ομάδες της β’ κατηγορίας».

Ποια προβλήματα αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος που ασχολείται με το γυναικείο ποδόσφαιρο;

«Οι δυσκολίες προκύπτουν από το γεγονός ότι η κοινωνία δεν δέχεται αυτό το άθλημα, όπως και το αντρικό ποδόσφαιρο. Το βλέπουν διστακτικά και θεωρούν ότι δεν έχει την ίδια δυναμική με το αντρικό ποδόσφαιρο. Αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που βοηθάμε την ομάδα. Αυτό που λέμε εμείς όμως και έχουμε ως βασικό στόχο είναι το συγκεκριμένο άθλημα να δώσει μια διέξοδο στα παιδιά. Τώρα είμαστε για τρίτη χρονιά, ανεβήκαμε κατηγορία και έχουμε δει πως η ομάδα έχει μεγαλύτερη απήχηση και σιγά σιγά έρχεται όλο και περισσότερος κόσμος στο γήπεδο και αυτό θα επιδιώξουμε και την επόμενη χρονιά. Άλλα μεγάλα προβλήματα δεν έχουμε, εκτός από το τι θα γίνει με τη βιωσιμότητα της ομάδας. Αν τα πράγματα που ξέρουμε ισχύουν και τα χρήματα που δίνονταν πέρσι στις ομάδες της Α’ Εθνικής συνεχίζουν να δίνονται ή και αυξηθούν λίγο, αυτό θα ήταν καλό. Γιατί σε αυτήν την περίοδο είναι δύσκολο να βρεις χορηγίες. Αλλά  θα το παλέψουμε…».

Είστε ικανοποιημένος από το επίπεδο των κοριτσιών της ομάδας;

«Είμαι ευχαριστημένος από το επίπεδό τους και το πως έπαιξαν αυτό το χρόνο. Για ‘μενα είναι και πολύ σημαντικό το ήθος τους, γιατί είναι μια ομάδα-οικογένεια. Έχει την οικογενειακή ζεστασιά. Ο ένας είναι για όλους και όλοι για έναν... Αυτό είναι τα κορίτσια!».



Ρεμς: Κοινή συναινέσει «διαζύγιο» με τον Στιλ
Ρεμς: Κοινή συναινέσει «διαζύγιο» με τον Στιλ
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα highlights του «ερυθρόλευκου» θριάμβου στο Conference League
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα highlights του «ερυθρόλευκου» θριάμβου στο Conference League
Conference League: Η Φιορεντίνα πήρε προβάδισμα για την «OPAP Arena» με γκολ στο 91ο λεπτό
Conference League: Η Φιορεντίνα πήρε προβάδισμα για την «OPAP Arena» με γκολ στο 91ο λεπτό
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας, κορυφαίος πασέρ στα play offs - Συγκίνηση για τον Πάρη
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας, κορυφαίος πασέρ στα play offs - Συγκίνηση για τον Πάρη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved