Ο Γραμμένος πρόεδρος της ΕΠΣΜ

Ο Γραμμένος πρόεδρος της ΕΠΣΜ

Στις 2:30 τα ξημερώματα Τρίτης ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες στην ΕΠΣ Μακεδονίας, με την παράταξη του Ευάγγελου Γραμμένου να παίρνει τη νίκη.

Η «Ενωτική Κίνηση Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου» συγκέντρωσε 120 ψήφους έναντι 116 ψήφους που πήρε η αντίπαλη παράταξη «Νέα Πορεία για το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο», της οποίας επικεφαλής είναι ο Βασίλης Σχιζοδήμος, ενώ βρέθηκαν και 2 άκυρα ψηφοδέλτια.

Μετά την επικράτηση ο Ευάγγελος Γραμμένος δήλωσε: «Ευχαριστούμε πάρα πολύ τα σωματεία που μας τίμησαν για ακόμα μια φορά και αντιστάθηκαν. Εμείς από σήμερα θα βρεθούμε κοντά σε όλα τα σωματεία και θα τους αντιμετωπίσουμε με ίσους όρους χωρίς καμία εξαίρεση».

Οι εργασίες της Τακτικής Γενικής Συνέλευση των μελών της ΕΠΣ Μακεδονίας ξεκίνησαν περίπου στις 8.30 το απόγευμα της Δευτέρας (6/6), ενώ δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι… ενστάσεις.

Αρχικά αναγνώστηκαν από την έδρα όλα τα πληρεξούσια των παρόντων Σωματείων τα οποία έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία ήταν 239 από τα οποία το παρών έδωσαν και ψήφισαν 236 σωματεία. Μετά την διαπίστωση απαρτίας ξεκίνησαν οι εργασίες της Γ. Σ., αρχικά με την ανάγνωση των εξουσιοδοτήσεων των Σωματείων για τους εκπροσώπους που θα ψηφίσουν και βέβαια με την εκλογή προέδρου της Γενικής Συνέλευσης, ο οποίος με συναίνεση ο Βαγγέλης Χατζηϊωάννου (γνωστός δικηγόρος) και οι δύο πρακτικογράφοι κ. κ. Φράγκαλης Αστέριος και Δραργηνάκης Παναγιώτης.

Η διαδικασία ξεκίνησε έτσι και επίσημα με τον κ. Χατζηϊωάννου να καλεί στο βήμα τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής Διονύσης Ψωμιάδης για να κάνει έναν απολογισμό για τα διοικητικά πεπραγμένα της αγωνιστικής χρονιάς που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες και τόνισε μεταξύ άλλων: «Ήταν μία δύσκολη αθλητικά χρονιά, όσο και πολιτικά λόγω της οικονομικής κρίσης που ενέσκηψε στη χώρα. Ολοκληρώθηκαν χωρίς προβλήματα όλα τα πρωταθλήματα που διοργανώνει η Ένωση με πολύ λίγες εξαιρέσεις, τις οποίες όμως φρόντισαν εφημερίδες και δημοσιογράφοι μόνο αυτές να προβάλουν και όχι το ότι τα πρωταθλήματα της Ένωσης έληξαν κανονικά, προβάλλοντας την ποιότητα και το υγιές κομμάτι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Επίσης έγιναν τα παιδικά πρωταθλήματα με μεγάλη συμμετοχή ακόμη και ομάδων από όμορους νομούς, ενώ οι τρεις μικτές Νέων, Παίδων και Προπαίδων πήραν τον πανελλήνιο τίτλο της ΕΠΟ».

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο εκπρόσωπος του Φοίνικα Πολίχνης Γιώργος Χαριτωνίδης, που αναφέρθηκε στην παρατυπία της προκήρυξης του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας και για την καταγγελία – ένσταση σε βάρος αυτής, χωρίς βέβαια να υπάρξει ούτε απόφαση ούτε καν απάντηση. Ζήτησε δε να ελεγχθούν αν σωστά ψηφίζουν κάποιοι ως νόμιμα μέλη σωματείων, παράδειγμα για εν ενεργεία ποδοσφαιριστές που ψήφισαν ενώ δεν είχαν δικαίωμα. Τέλος είπε ότι αν δεν εξεταστεί η περίπτωση αυτή θα προσφύγει ακόμη και στο πολιτικά δικαστήρια.Σε κάποια στιγμή υπήρξε και αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου της Γενικής Συνέλευσης και του Γιώργου Χαριτωνίδη για το χρονικό διάστημα διάρκειάς της ομιλίας του. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ανέφερε ότι υπάρχουν και πάλι παρατυπίες και ότι θα πάμε και πάλι προσφυγές κατά του κύρους της διαδικασίας των εκλογών.

Δεύτερος ομιλητής ήταν ο εκπρόσωπος του Οδυσσέα Κορδελιού κ. Βασίλης Πανταζής, ο οποίος ζήτησε να δοθεί προσοχή στα τμήματα υποδομής και ειδικά στα μικρά παιδιά στα οποία πρέπει πλέον να στηριχθεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, να γυρίσει στις ρίζες του και να γίνει πραγματικά ο προθάλαμος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.Τρίτος και τεευταίο ομιλητής ήταν ο Παναγιώτης Χατζηλαζαρίδης, ως εκπρόσωπος της ομάδας Μακεδών Ευόσμου, ο οποίος ανάμεσα στ’ άλλα τόνισε: «είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αντιστεκόμαστε και θα έχουμε μαζί μας κι άλλους. Αποφασίσαμε να μην καταθέσουμε υποψηφιότητα στις εκλογές αυτές, θέλοντας να μην δημιουργηθούν προβλήματα ως προς την εκλογή της νέας διοίκησης της Ένωσης, μη θέλοντας να υποβάλλουμε τα σωματεία σε νέα ταλαιπωρία. Κάποτε ο κ. Ψωμιάδης ανέφερε και αναφέρει ότι με 200.000 ευρώ θα εκλεχθεί το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ. Ζήτησε να αποφασίσει για την σύγκλιση καταστατικής Γ. Σ. το καλοκαίρι και να αλλάξει αυτό το απαρχαιωμένο καταστατικό. Η εμπειρία της συμμετοχής στην διοικούσα επιτροπή μας έδωσε το δικαίωμα να θεωρούμε ότι είναι πλέον καιρός να αλλάξει η εκλογή της διοίκησης και όχι να αποφασίζει ο αρχηγός της παράταξης ποιος θα εκλέγεται σ’ αυτήν και επιτέλους να πάμε σε κοινό ψηφοδέλτιο. Επίσης ανέφερε ότι μέσα από την ΕΠΣΜ αναδείχθηκαν πολλοί σε άλλα επίπεδα, Δήμους, Περιφέρεια και γενικά στην πολιτική και σίγουρα και αυτοί θα πρέπει να βοηθήσουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Τέλος ανέφερε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του και όσες ομάδες στηρίζουν τις θέσεις του, θα δημιουργήσουν μία άτυπη επιτροπή η οποία θα διαδραματίσει τον ρόλο της αντιπολίτευσης.

Κατέθεσε έγγραφη ένσταση – δήλωση η Ομάδα του Κανάρη

Στο προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης προσήλθε εκπρόσωπος του Σωματείου «Κανάρης», όπου κατέθεσε έγγραφη ένσταση – δήλωση στην οποία αναφέρει:ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Γ.Σ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ 06.06.2011.ΕΝΣΤΑΣΗ – ΔΗΛΩΣΗΤου αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΑΠΣ ΚΑΝΑΡΗΣ», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη (Παρασκευοπούλου 9) και εκπροσωπείται νόμιμα από τον πρόεδρο του Δ. Σ. Ευστράτιο Καλογερά, που είναι αντιπρόσωπος και στην παρούσα συνέλευσηΘεσσαλονίκη 6 Ιουνίου 2011Κύριε πρόεδρε, το σωματείο μας, γνωρίζοντας τους κανονισμούς των αγώνων ποδοσφαίρου και το καταστατικό της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας, υπέβαλε προς την Ένωση την από 07.04. 2011 επιστολή, με την οποία δήλωσε ότι η ομάδα δεν επρόκειτο να κατέλθει για να αγωνισθεί στους δύο τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος της Γ κατηγορίας (Γ όμιλος). Η δήλωση αυτή έγινε επειδή ήταν αδύνατο να συγκροτηθεί ομάδα λόγω σοβαρών τραυματισμών ποδοσφαιριστών, αποβολών, έναρξης πρωταθλήματος δικηγορικών συλλόγων και γενικά διαφόρων λόγων που κατά την γνώμη μας συνιστούσαν αδύνατη τη συγκρότηση ομάδας. Αυτή η δήλωση δεν συνιστούσε αποχώρηση από το πρωτάθλημα, αλλά έγινε μόνο για να αποφευχθούν ταλαιπωρία και έξοδα των αντιπάλων ομάδων και των διαιτητών, καθώς και των υπολοίπων εμπλεκομένων.Κατόπιν τούτων, με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι δημιουργήθηκε θέμα μη συμμετοχής μας στην παρούσα συνέλευση της 06.06.2011 και δηλώνουμε ότι σε περίπτωση τελικού αποκλεισμού μας θα καταφύγουμε σε κάθε νόμιμο μέσο.Παρακαλούμε να καταγράψετε τη δήλωση – ένστασή μας αυτή και να μας χορηγήσετε αποδεικτικό ότι παραλάβετε όμοια.Ο ΔΗΛΩΝ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

Απορρίφθηκε αίτημα για να ψηφίσει ο Ελευθεριακός

Αίτημα για να συμμετάσχει στις διαδικασίες και την εκλογή νέας διοίκησης η ομάδα του Ελευθεριακού, η οποία κατέθεσε εκπρόθεσμα τα απαραίτητα έγραφα και βέβαια του πληρεξουσίου, αλλά ο εκπρόσωπος της ομάδας «Εύοσμος 2006» ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα αυτό κάτι που βέβαια εισακούστηκε.

Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πορεία» Βασίλης Σχιζοδήμος κάνοντας αναφορά για το πρόγραμμά του και καταγγέλλοντας την φημολογία που εκπορεύεται από τη αντίπαλοι παράταξη περί των πόσων πληρεξουσίων που κατέθεσε ο μεν και δε και ζήτησε να προχωρήσουν στην αλλαγή ενός καθεστώτος τόσων χρόνων και βέβαια υποσχέθηκε άμεση αλλαγή του καταστατικού και την οικονομική εξυγίανση της υπερχρεωμένης ΕΠΣ Μακεδονίας. Είναι καιρός να διοικηθεί απ’ εδώ και περά η Ένωση από τους παράγοντες των σωματείων και όχι από αξιωματούχους.

Τέλος τον λόγο πήρε και ο επικεφαλής της «Ενωτικής Κίνησης» Βαγγέλης ο οποίος έκανε ευθεία επίθεση στον Βασίλη Σχιζοδήμο ότι ήταν απών τόσα χρόνια και ότι ποτέ δεν κατέθεσε κάποια πρόταση στην προσωρινή διοίκηση. Υπερασπίστηκε το έργο που έκανε η διοίκηση υπό την προεδρία του και βέβαια όλες τις προτάσεις που έκανε και στην ΕΠΟ, με κύριο την προαιρετική εφαρμογή χρηματικών ποινών σε ομάδες και παίκτες. Υποσχέθηκε ασφάλιση για όλους τους παίκτες και ιατρική υποστήριξη, όπως και την συνέχιση του έργου πραγματοποίησης γηπεδικών και όχι μόνο εγκαταστάσεων, σ’ όλο το νομό και όπου υπάρχει ανάγκη. Επίσης, όπως και πριν από έξη χρόνια, υποσχέθηκε και αυτός την αλλαγή του καταστατικού, όχι όμως όπως θέλει η παράταξη του Βασίλη Σχιζοδήμου, χωρίς να αναφέρει ο ίδιος αν θα εφαρμοστεί η απλή αναλογική.

Αντιπαράθεση Ψωμιάδη-Πουρσανίδη

Ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης Χατζηϊωάννου έδωσε τον λόγο στον Διονύση Ψωμιάδη ο οποίος έκανε επίθεση κατά όλων αυτών που τον κατηγόρησαν και ειδικά όταν αναφέρθηκε ότι αν βγει η παράταξη του κ. Σχιζοδήμου πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας θα είναι ο Κούρτης και υπεύθυνος πρωταθλημάτων ο Πουρσανίδης, συγκρίνοντάς τον αρνητικά ως προς τον Λεβέντη και αμέσως έγινε μεγάλος αναβρασμός και απάντηση από τον Πουρσανίδη ότι αυτός δεν έβαλε τον γιο του στη Νομαρχία, αλλά ο γιος του Λεβέντη είναι στη Νομαρχία. Αυτό πυροδότησε μεγάλη ένσταση ανάμεσα από υποστηρικτές των δύο παρατάξεων και σε κάποια στιγμή απειλήθηκε και σύρραξη. Η παρέμβαση ψυχραιμότερων, του προέδρου κ. Χατζηϊωάννου και του εκπροσώπου της παράταξης του  Σχιζοδήμου, Κυρκούδη, ζητήθηκε να σταματήσει την δευτερολογία του ο Ψωμιάδης και όλα συνεχίστηκαν όπως πρέπει.



Super League: Η πιο μεγάλη μάχη για τον τίτλο – Τι θέλουν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
Super League: Η πιο μεγάλη μάχη για τον τίτλο – Τι θέλουν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (04/05) - Με πλούσια δράση στην Ευρώπη
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (04/05) - Με πλούσια δράση στην Ευρώπη
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (04/05) - «Δέος» για τον Ολυμπιακό
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (04/05) - «Δέος» για τον Ολυμπιακό
Άννα Κορακάκη: Εκτός τελικού στο αεροβόλο πιστόλι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής
Άννα Κορακάκη: Εκτός τελικού στο αεροβόλο πιστόλι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved