«Βροντές» από... Πανεπιστήμιο!

«Βροντές» από... Πανεπιστήμιο!

Ο προπονητής του Πανεπιστημίου, Βασίλης Τσαρδάκας και ο Άλντο Σάλβια μίλησαν στο Onsports.gr και αποκάλυψαν τι ακριβώς συνέβη στην πολύκροτη υπόθεση πλαστοπροσωπίας που ταλανίζει την Χίο.

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… Το Πανεπιστήμιο φιλοξενούσε για την 27η αγωνιστική την ΑΕ Χίου/Βροντάδου και ενώ το αποτέλεσμα βρισκόταν στο 3-1, ο τεχνικός της ΑΕΧΒ προχώρησε σε αλλαγή στο 90’  αντικαθιστώντας τον Χανάκη με τον Άλντο Σάλβια. Μια μικρή λεπτομέρεια: Ο ΆλντοΣάλβια δεν βρισκόταν καν στο γήπεδο!

Ο τεχνικός του Πανεπιστημίου, Βασίλης Τσαρδάκας δήλωσε για το περιστατικό: «Χάναμε στο 89’ με 2-1 και είχαμε ανέβει όλοι για να ισοφαρίσουμε. Σε μια αντεπίθεση δεχόμαστε το τρίτο γκολ και στο 90’ κάνει αλλαγή η ΑΕ Χίου. Όταν τελείωσε το παιχνίδι ήρθε κάποιος από την εξέδρα και με πλησίασε λέγοντάς μου χαρακτηριστικά: ‘Ψάξε την τελευταία αλλαγή’. Από περιέργεια πιο πολύ, πήγα στα αποδυτήρια των διαιτητών και κοίταξα το φύλλο αγώνα και είδα πως η τρίτη αλλαγή ήταν ο Άλντο Σάλβια! Δεν το πίστευα! Ο Σάλβια αγωνιζόταν στην ΑΕΧΒ ωστόσο έχει σταματήσει εδώ και περίπου δυο χρόνια να παίζει, επιδιώκοντας να αποδεσμευθεί από την ομάδα, αφού μόλις περάσει η διετία μένει αυτόματα ελεύθερος».

«Πήρα τηλέφωνο τον Άλντο, ο οποίος εκείνη την ώρα έκανε ιστιοπλοΐα. Δεν το πίστευε ούτε εκείνος και ήρθε στο γήπεδο. Εγώ έδωσα εντολή στον αρχηγό μας να μην υπογράψει το φύλλο αγώνα. Ο Σάλβια έφτασε στο γήπεδο και πήγαμε στην αστυνομία για το γνήσιο της υπογραφής, εν συνεχεία κατέθεσα στην αστυνομία τόσο εγώ όσο και ο Άλντο, ενώ ο διαιτητής μου είπε πως έπρεπε να τον είχα ενημερώσει πριν την έναρξη του αγώνα για πλαστοπροσωπία, βάσει ΚΑΠ, κάτι που είναι ανήκουστο, αφού δεν γίνεται εκ των προτέρων να ξέρω τι θα γίνει», πρόσθεσε ο κύριος Τσαρδάκας.

Η δικαιολογία των ανθρώπων της ΑΕ Χίου/Βροντάδου για τη χρήση παίκτη με λάθος δελτίο: «Είπαν πως έγινε εκ παραδρομής το λάθος και προσπαθούσαν να τα μπαλώσουν. Η αλήθεια είναι πως το έκαναν αυτό για να μην μείνει ελεύθερος ο Σάλβια, αφού δεν ήθελαν να χάσουν χρήματα. Μια ομάδα της Χίου ζήτησε το παιδί να παίξει και ζήτησαν ένα σωρό λεφτά για να τον δώσουν».

Η ΕΠΣ Χίου τιμώρησε την ΑΕ Χίου/Βροντάδου για δυσφήμιση του αθλήματος και όχι για πλαστοπροσωπία και έτσι δεν αφαιρέθηκαν βαθμοί, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο της ΑΕΧΒ στην Α’ κατηγορία. Ο Βασίλης Τσαρδάκας σχολιάζει την τιμωρία: « Είναι αστεία πραγματικά. Η ΕΠΟ έστειλε την υπόθεση πίσω στην ΕΠΣ και μέλος της επιτροπής μου είπε πως η τιμωρία επιβλήθηκε με βάση όσα τους είπαν από την Αθήνα. Υπάρχει πλαστοπροσωπία αποδεδειγμένη στο παιχνίδι με το Πανεπιστήμιο και η ΑΕΧΒ δεν τιμωρήθηκε για αυτό το ματς».

Το Πανεπιστήμιο υποβιβάστηκε στην νεοσύστατη Γ’ κατηγορία, όμως ο κύριος Τσαρδάκας άφησε «ανοιχτό» το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα: «Αν τα παιδιά του Πανεπιστημίου μου πουν πως δεν θέλουν να συνεχίσουν τότε δεν θα παίξουμε. Νιώθουμε πως μας κοροϊδεύουν. Το Πανεπιστήμιο, η μόνη πανεπιστημιακή ομάδα η οποία είναι αναγνωρισμένη από την ΕΠΟ, είναι ο… καρπαζοεισπράκτορας της Χίου! Προτιμώ να κατεβαίνω με τα παιδιά σε τουρνουά 5x5. Βασίζομαι μόνο στο κέφι των παιδιών».

Τέλος ζητήσαμε από τον κύριο Τσαρδάκα την άποψη του για τα όσα συμβαίνουν από την αρχή της σεζόν στα τοπικά πρωταθλήματα της Χίου, όπου πολλά παιχνίδια ήταν επεισοδιακά: «Από την αρχή της σεζόν υπάρχει κόντρα της ΕΠΣ με τους διαιτητές, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να τοποθετηθούν άπειροι ρέφερι στα παιχνίδια, μιας και είχαν κηρύξει αποχή οι έμπειροι. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να συμβούν πολλά λάθη. Γενικά η κατάσταση στη Χίο δεν είναι καλή. Υπάρχουν 40 ομάδες οι οποίες κοιτάζουν να πιούν η μια το αίμα της άλλης! Αναλώνονται σε αυτή την δουλειά και κοιτάνε πως θα οικονομήσουν περισσότερα λεφτά. Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρο της Χίου».

Άλντο Σάλβια: «Δεν ξέρω αν θα κάνω μήνυση»

Από την πλευρά του, ο Άλντο Σάλβια μιλώντας στο Onsports τόνισε πως δεν ξέρει αν θα κινηθεί νομικά κατά της ΑΕ Χίου/Βροντάδου, ενώ τόνισε πως είναι αηδιασμένος με τα όσα συμβαίνουν στην ΕΠΣ Χίου.

«Έχω να παίξω ποδόσφαιρο από τις 7 Φεβρουαρίου. Σταμάτησα από την ΑΕΧΒ γιατί δεν μου άρεσε το κλίμα. Όταν έγινε το περιστατικό με το Πανεπιστήμιο, ήμουν για ιστιοπλοΐα αφού είμαι δάσκαλος. Με πήραν τηλέφωνο, πήγα στο γήπεδο και μετά στο αστυνομικό τμήμα, όπου επικυρώθηκε το γνήσιο της υπογραφής μου. Νιώθω πως με κοροϊδεύουν! Μιλάω με τον δικηγόρο μου και δεν ξέρω αν θα κάνω μήνυση».

«Συμπληρώνω διετία και θα μπορούσα να μείνω ελεύθερος και για αυτό έγιναν όλα. Για να μην χάσουν χρήματα. Με ζήτησε ομάδα από τη Δ’ Εθνική και η ΑΕΧΒ ζήτησε 15 χιλιάδες για να με δώσει. Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω. Είμαι αηδιασμένος και δεν μου λείπει το ποδόσφαιρο. Στη Χίο κοιτάνε να βγάλουν ο ένας το μάτι του άλλου. Υπάρχουν πάνω από 30 ομάδες. Ο πρόεδρος της επιτροπής εφέσεων ήταν παλιός πρόεδρος της ΑΕΧΒ. Δεν τρελαίνομαι να παίξω ξανά», δήλωσε ο 24χρονος πορτιέρο.



Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
Παναθηναϊκός AKTOR: Μέρος της προπόνησης ο Χουάντσο, αμφίβολος για την Τρίτη
Παναθηναϊκός AKTOR: Μέρος της προπόνησης ο Χουάντσο, αμφίβολος για την Τρίτη
Ολλανδία: Το σήκωσε η PSV Αϊντχόφεν
Ολλανδία: Το σήκωσε η PSV Αϊντχόφεν
Premier League: Τεσσάρα της Λίβερπουλ στην Τότεναμ
Premier League: Τεσσάρα της Λίβερπουλ στην Τότεναμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved