Συγγνώμη από Όλυμπο

Συγγνώμη από Όλυμπο

Ανακοίνωση με την οποία απολογείται για τα γεγονότα της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος εξέδωσε το ΔΣ του Όλυμπου Γυμνού.

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση, οι ιθύνοντες της ομάδας της κεντρικής Εύβοιας, απολογούνται για τα όσα έγιναν στο ματς των Ωρεών την τελευταία αγωνιστική της Α1 και επέσυραν το μηδενισμό της ομάδας στη συγκεκριμένη αναμέτρηση αλλά και την αφαίρεση δύο βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Με το παρόν Δελτίο Τύπου τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Ο. Όλυμπος Γυμνού νιώθουμε βαθύτατα την ανάγκη να εκφράσουμε ταπεινά και ειλικρινά συγγνώμη στους φιλάθλους μας και στα μέλη της τοπικής μας κοινωνίας, στη διοργανώτρια αρχή (Ε.Π.Σ.Ε.), στα εμπλεκόμενα, φιλικά προσκείμενα προς εμάς, αθλητικά σωματεία και στον φίλαθλο κόσμο της Εύβοιας, αναφορικά με το γνωστό τοις πάση γεγονός που έλαβε χώρα το Σάββατο 21/5/2011 μεταξύ του σωματείου μας και εκείνου των Ωρεών στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α1 ερασιτεχνικής κατηγορίας Ευβοίας, της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011.

Παράλληλα, θέτουμε σε δημόσια ανακοίνωση την ανάληψη από την πλευρά μας της πλήρους ευθύνης της αμέλειας που σχετίζεται με την ακούσια έλλειψη και κατάθεση των απαραίτητων καταστάσεων υγείας των ποδοσφαιριστών μας στο συγκεκριμένο αγώνα, που σημειωτέον, χωρίς να υπονοούμε κάτι, «η τύχη τους αγνοείται ακόμη και τώρα».

Στο πλαίσιο αυτό, θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια, σε συνεργασία με την Ε.Π.Σ.Ε. να προσκομίσουμε εγκαίρως, με κάθε νόμιμο τρόπο, την κατάσταση υγείας στο γραφείο του διαιτητή και των βοηθών. Και ενώ, το χρονικό πλαίσιο δεν είχε ξεπεραστεί και υπήρχε η σύμφωνη γνώμη του διαιτητή και της Ε.Π.Σ.Ε. καθώς και η συναίνεση της γηπεδούχου ομάδας και όλα έδειχναν, ότι ο κρίσιμος αυτός αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά, τελικά, η γηπεδούχος ομάδα δεν δέχθηκε την προσκόμιση της κατάστασης υγείας που προήλθε από το fax ξενοδοχείου που εδρεύει πλησίον του γηπέδου.

Ομολογουμένως, η αγωνιστική χρονιά που ολοκληρώθηκε για την ομάδα μας με άδικο και επίπονο τρόπο ήταν πλήρως επιτυχημένη σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα τμήματά της και κυρίως στο ανδρικό τμήμα. Βάσει της μακρόχρονης ιστορίας της ομάδας μας, έχει καταστεί σαφές και αντιληπτό απ’ όλο το φίλαθλο κόσμο της Εύβοιας και τα ευβοϊκά αθλητικά σωματεία, ότι η διοικητική και αγωνιστική λειτουργία του Α.Ο. Όλυμπος Γυμνού διαχρονικά χαρακτηρίζεται και διακρίνεται από την ηθική, το φίλαθλο πνεύμα, τη φιλοξενία και το πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο των ποδοσφαιριστών του. Στη βάση της πολυετούς μας λειτουργίας, δεν υπήρξε ούτε μία φορά, που να εκπροσωπήσαμε και υποστηρίξαμε οικονομικά, πολιτικά και κάθε λογής μικρο-τοπικά και ανούσια ποδοσφαιρικά συμφέροντα, που δεν εξυπηρετούν το άθλημα, που όλοι αγαπάμε και υπηρετούμε με κάθε δυνατό μέσο και τρόπο και από κάθε θέση. Όλα τα παραπάνω είναι αρχές και θέσεις ζωής για τα μέλη του Δ.Σ. και είμαστε πεπεισμένοι ότι τις ακολουθούμε με πίστη. Επιπροσθέτως, το δόγμα μας είναι η ιστορία, η υπόληψη, η τιμή και η υστεροφημία του Α.Ο. Όλυμπος Γυμνού, οι ποδοσφαιριστές μας, -που για άλλη μια φορά, τους ευχαριστούμε θερμά για τη φετινή τους πολύτιμη πραγματικά στήριξη και συμμετοχή- και ο φίλαθλος κόσμος μας.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που επιθυμούμε να γίνει αντιληπτό -και το οποίο είναι ηλίου φαεινότερο όλα αυτά τα χρόνια που δραστηριοποιούμαστε και πρωταγωνιστούμε στο ευβοϊκό ποδόσφαιρο- είναι ότι «δεν χρωστάμε» και «δεν μας χρωστάει κανείς τίποτα», «δεν ανήκουμε σε κανέναν» και «δεν μας ανήκει τίποτα». Έχουμε αρχές και αξίες που δεν μπορούν να διαγραφούν και να αλλοιωθούν για κανένα λόγο και σκοπό.

Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης όλων των επιπέδων-τομέων που πρέπει να αναληφθούν από τους αρμόδιους φορείς, να είναι βέβαιοι ότι θα μας βρουν αρωγούς, συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους.

Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι η ουσιαστική-αποτελεσματική λειτουργία και ανάπτυξη του ευβοϊκού ποδοσφαίρου και κατ’ επέκταση του ευβοϊκού αθλητισμού τόσο σε ποσοτικό όσο και σε ποιοτικό επίπεδο προϋποθέτουν από τους «υπηρέτες» τους (Ε.Π.Σ.Ε., Δ.Σ. Αθλητικών Σωματείων, Αθλητές και Διαιτητές) τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: ήθος, ισότητα, δικαιοσύνη, σεβασμός, προώθηση του φίλαθλου πνεύματος και του ευ αγωνίζεσθε.

Η προστασία του αγαθού που ονομάζεται αθλητισμός χρειάζεται την αμέριστη και συνεχή προσοχή και συνεργασία όλων των φορέων και των παραγωγικών δυνάμεων του της τοπικής κοινωνίας.

Προς την κατεύθυνση αυτή στοχεύουν όλες οι προσπάθειες του Διοικητικού μας Συμβουλίου.

Στη λογική της προαναφερθείσας παραδοχής, δηλώνουμε ότι ως νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο. Όλυμπος Γυμνού, στο πλαίσιο λειτουργίας μας, έχουμε θέσει τις ακόλουθες βασικές και απαρέγκλιτες, βάσει του διετούς διοικητικού και οργανωτικού προγραμματισμού μας, προτεραιότητες:

1. Καλλιέργεια και προώθηση του φίλαθλου πνεύματος.

2. Καλλιέργεια και προώθηση του ευ αγωνίζεσθε.

3. Σεβασμός στις συναγωνιζόμενες ομάδες, τους αθλητές και διαιτητές.

4. Περιορισμό των φαινομένων βίας και παρεκκλίνουσας συμπεριφοράς στα γήπεδα.

5. Εμπλοκή όλων των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση νοσηρών φαινομένων που εμφανίζονται μέσα και έξω από τους αθλητικούς χώρους.

6. Ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των νέων αθλητών (ακαδημία ποδοσφαίρου που αριθμεί άνω των 70 νέων αθλητών) για τα αρνητικά φαινόμενα που αποτελούν μάστιγα για το σύγχρονο αθλητισμό και ειδικότερα το ποδόσφαιρο (βία, doping, ναρκωτικά κ.λπ.).

7. Καλλιέργεια κυρίως στους νέους αθλητές των αρχών της ισότητας, της ηθικής και της δικαιοσύνης, στον αθλητισμό αλλά πολύ περισσότερο στις υπόλοιπες εκφάνσεις της κοινωνικής πραγματικότητας.

8. Ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και καταπολέμηση φαινομένων ρατσισμού στον αθλητισμό.

9. Προώθηση της σημασίας του αθλητισμού μέσω της συμμετοχής και όχι της νίκης με οποιαδήποτε μέσα.

Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση των θέσεών μας, θέλουμε για άλλη μία φορά να ζητήσουμε συγγνώμη που μία αβλεψία και αδράνειά μας έφερε σε δύσκολη θέση και στεναχώρησε τους ανθρώπους του ευβοϊκού ποδοσφαίρου, υπογραμμίζοντας, ότι αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη, κάτι που για εμάς δεν είναι καθόλου ευχάριστο, γνωρίζοντας όλοι σας τις συνέπειες, σε όλα τα επίπεδα και τους τομείς που έχουμε υποστεί.

Υ.Γ. Σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση που βρίσκεται αντιμέτωπη η κοινωνία μας και κατ’ επέκταση ο ελληνικός αθλητισμός και κυρίως το ποδόσφαιρο κρίνεται επιτακτική η ανάγκη, άμεσα, όλοι μαζί να συμβάλουμε με κάθε δυνατό μέσο και τρόπο στην πραγματική, ουσιαστική και βιώσιμη ανάπτυξη και εξέλιξη του ευβοϊκού ποδοσφαίρου, σε μακροπρόθεσμο επίπεδο. Άλλωστε, αυτά που μας ενώνουν είναι πιο πολλά και ουσιαστικά από αυτά που μας χωρίζουν.

Διατελούμε με τιμή

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Άρης: Πάει για Νοέμβριο το φιλικό με την Μπόκα
Άρης: Πάει για Νοέμβριο το φιλικό με την Μπόκα
Κάναντι: «Ανυπομονώ για τον Ολυμπιακό»
Κάναντι: «Ανυπομονώ για τον Ολυμπιακό»
Διπλό χτύπημα από τα Τρίκαλα!
Διπλό χτύπημα από τα Τρίκαλα!
Χωρίς Φελαϊνί η Μάντσεστερ Γ. με ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Χωρίς Φελαϊνί η Μάντσεστερ Γ. με ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης