Θέλει τη στήριξη του Δήμου

Θέλει τη στήριξη του Δήμου

Την συμπαράσταση του Δήμου Πειραιά επιζητά η ΕΠΣ Πειραιά, προκειμένου να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες της Πολιτείας, που θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην βελτίωση και ανάπτυξη του ποδοσφαίρου της περιοχής.

Αυτή είναι η θέση της Ένωση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του Πειραιά, η οποία εκφράστηκε κατά τη συνάντηση που είχε το διοικητικό συμβούλιο με επικεφαλής τον Στέλιο Μπρσατσόλη, τα σωματεία της και εκπροσώπους από την Δημοτική Αρχή της πόλης, την Πέμπτη (19/5) το βράδυ.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΣΠ, για το συγκεκριμένο θέμα, αναφέρονται τα εξής:
«    Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ 19.5.2011 στα γραφεία της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ συνάντηση- συζήτηση των σωματείων της Ε.Π.Σ.Π.  που εδρεύουν στην εδαφική έκταση του Δήμου Πειραιά με τους εκπροσώπους του Δήμου Πειραιά και τους επικεφαλής  του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κ.κ. ΓΙΩΡΓΟ ΣΙΓΑΛΑ –Πρόεδρο και ΑΝΤΩΝΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ– Αντιπρόεδρο.
Από τους εκπροσώπους των σωματείων παραβρέθηκαν οι κάτωθι: ΣΠ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡ., Ε. ΠΕΡΑΜΑΤΖΗΣ – ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓ.ΣΟΦ., Δ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΜ.,  Α. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ - ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ, ΧΡ. ΚΑΛΤΣΑΣ - ΦΙΛΑΘΛΟΙ, Δ.ΒΑΛΒΗΣ- ΑΟ ΠΕΙΡΑΙΚΗ, Δ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Μ. ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΟ ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Δ. ΡΕΞΙΝΗΣ, Δ. ΣΤΥΛΙΑΡΑΣ - ΑΕ ΧΑΤΖΗΚ/ΚΕΙΟΥ, ΓΡ.ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΑΣ, Ν.ΧΡΥΣΟΦΑΚΗΣ - ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ, Α.ΣΤΡΑΤΗΣ - ΑΟ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Π.ΚΟΥΒΑΡΗΣ - ΠΟΡΦΥΡΑΣ, Β.ΠΡΟΒΑΤΑΣ - ΘΗΣΕΑΣ, Λ.ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ, Ι.ΜΙΧΑΛΑΙΝΑΣ - ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ, Δ.ΜΕΓΓΟΥΛΗΣ-ΑΟ ΚΑΡΑΒΑΣ, ΕΜ.ΤΖΙΒΑΝΗΣ-ΑΕ ΝΕΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ, Ι.ΧΑΡΜΠΗΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, Γ.ΑΠΕΡΓΗΣ, Ι.ΚΑΤΣΟΣ-ΑΟ ΚΑΣΤΕΛΛΑ, ΣΤ.ΜΟΡΦΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ, Ν.ΦΙΓΚΕΝ – ΠΑΝΦΑΛΗΡΙΚΟΣ.
Από το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Π. παρόντες ήταν οι κ.κ. ΣΤ. ΜΠΡΑΤΣΟΛΗΣ – Πρόεδρος, Κ. ΒΡΑΚΑΣ – Γεν.Γραμματέας, ΧΡ. ΣΤΟΥΚΑΣ - Α΄ Αντιπρόεδρος, Β. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ – Ταμίας, Π. ΛΑΠΑΤΑΣ - Πρόεδρος Επιτροπής Παρατηρητών, Μ.ΜΟΥΣΕΛΗΣ μέλος του Δ.Σ., ως και ο Κ.ΚΩΣΤΑΚΗΣ – μέλος της Επιτροπής Πρωταθλήματος.
Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Π. κ.ΣΤ.ΜΠΡΑΤΣΟΛΗΣ καλωσόρισε τους εκπροσώπους του Δήμου Πειραιά και τα σωματεία που έχουν έδρα στον Δήμο Πειραιά.
Παρουσίασε συνοπτικά τα αιτήματα του ποδοσφαιρικού Πειραιά, όπως εγγράφως ήδη έχουν κατατεθεί,  στη συνάντηση που παραβρέθηκε ο σημερινός Δήμαρχος Πειραιά κ.Β.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ κατά την τελευταία επίσκεψη του στην Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ, παρουσία των εκπροσώπων των σωματείων.
Τα αιτήματα είναι τα κάτωθι:
1. ΓΗΠΕΔΙΚΟ
α) Δημιουργία ποδοσφαιρικού γηπέδου στο χώρο του πρώην Στρατοπέδου ΠΑΠΑΔΟΓΕΩΡΓΗ
β) Βελτίωση του αγωνιστικού χώρου στο γήπεδο προπονητήριο ΑΜΟΡΓΟΥ
γ) Τοποθέτηση αποδυτηρίου στο γήπεδο προπονητήριο ΑΜΟΡΓΟΥ
δ) Αξιοποίηση για προπονητική χρήση από τα σωματεία, στις κενές ώρες, των υπαρχόντων γηπέδων 5Χ5 στα  Βοτσαλάκια του Πειραιά.
2. ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΣΤΕΓΑΣΗ
α) Διάθεση λεωφορείου του Δήμου Πειραιά για τις ασφαλείς μετακινήσεις (περίπου από 7 έως 10) κάθε Σαββατοκύριακο των ποδοσφαιριστών των υποδομών των σωματείων μας.
β) Διάθεση χώρων που ανήκουν στο Δήμο Πειραιά για την στέγαση σωματείων, τα οποία δεν διαθέτουν ιδιόκτητα γραφεία.
3. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Ετήσια οικονομική επιχορήγηση όλων των ποδοσφαιρικών σωματείων του Πειραιά από τον Δημοτικό Προϋπολογισμό.
4. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
Δωρεάν προληπτικές  ιατρικές εξετάσεις  των 2.000 περίπου ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών των σωματείων του Δήμου Πειραιά, μέσω των Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου,  πριν από την έναρξη κάθε αγωνιστικής περιόδου.
Εκτός των ανωτέρω ο κ.ΣΤ.ΜΠΡΑΤΣΟΛΗΣ ζήτησε την συμπαράσταση του Δήμου Πειραιά στην υλοποίηση των τριών έργων που εξήγγειλε η πολιτεία στην γιορτή της Ε.Π.Σ.Π. του ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 και είναι:
α) Η πλήρης ανακατασκευή των εγκαταστάσεων του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Σ.Ε.Φ.
β) Τοποθέτηση χλοοτάπητα  και βελτιωτικές εργασίες στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.
γ) Η δημιουργία τουλάχιστον ενός γηπέδου στο χώρο των 88 στρεμμάτων (νταμάρια στο Σχιστό Κορυδαλλού).
Αντίστοιχες απόψεις κατέθεσαν και έκαναν προτάσεις οι κάτωθι εκπρόσωποι των πειραϊκών σωματείων και στη συνέχεια πήραν το λόγο.
Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν  οι κ.κ. Δ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – ΑΟ ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Π.ΚΟΥΒΑΡΗΣ – ΠΟΡΦΥΡΑΣ, Δ.ΒΑΛΒΗΣ- ΑΟ ΠΕΙΡΑΙΚΗ, Ε.ΠΕΡΑΜΑΤΖΗΣ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓ.ΣΟΦ., ΕΜ.ΤΖΙΒΑΝΗΣ-ΑΕ ΝΕΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ.
Από το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Π., τοποθετήθηκαν επίσης για τα ανωτέρω οι κ.κ. Κ.ΒΡΑΚΑΣ-Γεν.Γραμματέας, ΧΡ.ΣΤΟΥΚΑΣ-Α΄ Αντιπρόεδρος, Μ.ΜΟΥΣΕΛΗΣ-μελος Δ.Σ.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κ.Γ.ΣΙΓΑΛΑΣ, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ και τους εκπροσώπους των πειραϊκών σωματείων για την ουσιαστική συνάντηση και συμμετοχή τους στην πρώτη συνάντηση που πραγματοποιεί η νέα Δημοτική Αρχή με τον ερασιτεχνικό ποδοσφαιρικό Πειραιά στα φιλόξενα γραφεία της Ε.Π.Σ.Π., ενημέρωσε όλους τους παραβρισκόμενους για τους τρεις βασικούς στόχους έργων που έχει ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά και είναι:
α) Η αποκατάσταση του Θεμιστόκλειου
β) Κολυμβητική πισίνα στα Βοτσαλάκια
γ) Πρόταση για τη δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου με στίβο στον περιβάλλοντα χώρο του Σ.Ε.Φ., δίπλα από το υπάρχον γήπεδο ποδοσφαίρου.
Ο κ.Γ.ΣΙΓΑΛΑΣ ζήτησε από τα σωματεία την κατάθεση φακέλου δραστηριοτήτων του κάθε σωματείου στον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά.

Παράλληλα συμφώνησε:
α) Στο αίτημα για την άμεση υλοποίηση των μετακινήσεων των σωματείων
β) Για την ετήσια χρηματοδότηση των σωματείων
γ) Για την δωρεάν κάλυψη των προληπτικών ιατρικών εξετάσεων σε Δημοτικό Ιατρείο (του 5ου Δημοτικού Διαμερίσματος ή αλλού) και μετά την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ανωτέρω θέμα, θα ολοκληρωθεί η  επιστημονική οργανωτική μελέτη έως το τέλος ΜΑΙΟΥ 2011.
Πρότεινε την υλοποίηση προπονητικού camp εκμάθησης ποδοσφαίρου με προπονητές σωματείων της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ, το οποίο μπορεί να οργανωθεί υπό την αιγίδα και την οργανωτική οικονομική επιμέλεια του Δήμου Πειραιά.
Όσον αφορά την στέγαση σωματείων του Πειραιά, δεσμεύτηκε να εξετάσει τις δυνατότητες που υπάρχουν στον Πύργο Πειραιά και σε άλλα κτίρια του Δήμου.
Παράλληλα ενημέρωσε ότι οργανώνει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ.Ι.ΣΓΟΥΡΟ για την χρηματοδότηση του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου με στίβο, που προτείνει, στον περιβάλλοντα χώρο του Σ.Ε.Φ.
Επίσης ο κ.Γ.ΣΙΓΑΛΑΣ σημείωσε ότι ο Δήμος Πειραιά και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας είναι δίπλα στην Ε.Π.Σ.Π. και σε κάθε ενέργεια της, ούτως ώστε να υλοποιηθούν τα αθλητικά έργα για τα οποία η πολιτεία δεσμεύτηκε και εξήγγειλε στον ποδοσφαιρικό Πειραιά.
Στη συνέχεια ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κ.Α.ΘΕΟΔΩΡΟΥ ενημέρωσε ότι ήδη προχωρούν οι αποκαταστάσεις και βελτιώσεις των απαιτούμενων στα γήπεδα προπονητήρια  ΑΜΟΡΓΟΥ, ΑΓ.ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, ως και η διαδικασία για την τοποθέτηση κινητού αποδυτηρίου στο γήπεδο ΑΜΟΡΓΟΥ.
Επίσης ενημέρωσε ότι θα υπάρχουν χημικές τουαλέτες στα Βοτσαλάκια και στα γήπεδα προπονητήρια.
Σχετικά με τη δημιουργία γηπέδου στο πρώην Στρατόπεδο ΠΑΠΑΔΟΓΕΩΡΓΗ ο κ.Α.ΘΕΟΔΩΡΟΥ σημείωσε ότι, όπως είπε και ο Πρόεδρος κ.Γ.ΣΙΓΑΛΑΣ, η εξαγγελία του γηπέδου στο πρώην Στρατόπεδο ΠΑΠΑΔΟΓΕΩΡΓΗ είναι δέσμευση του Δημάρχου κ. Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ και θα υλοποιηθεί.
Προς ενημέρωση δε της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ και των σωματείων της,  κοινοποίησε εξώδικη διαδικασία αγωγή εκ του συνόλου των 65, που ήδη κατατέθηκαν από τον Δήμο Πειραιά για την αποκατάσταση της νομιμότητας στο χώρο του πρώην Στρατοπέδου ΠΑΠΑΔΟΓΕΩΡΓΗ  και την εκκένωση του για την δημιουργία γηπέδου, όπως δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος Πειραιά, στη μεγάλη γιορτή του πειραϊκού ποδοσφαίρου τον ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ στο Σ.Ε.Φ.
Στο κλείσιμο της συνάντησης ο κ.ΣΤ.ΜΠΡΑΤΣΟΛΗΣ ευχαρίστησε τους κ.κ. Γ.ΣΙΓΑΛΑ και Α.ΘΕΟΔΩΡΟΥ, ως και τους εκπροσώπους των σωματείων για τη θετική συζήτηση και τη συμφωνία που εκφράστηκε, για να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των πειραϊκών σωματείων, που τόσο ανάγκη τα έχουν το πειραϊκό ποδόσφαιρο και τα «παιδιά του Πειραιά».
Χαρακτηριστικά ο κ.ΣΤ.ΜΠΡΑΤΣΟΛΗΣ σημείωσε προς τον κ.Γ.ΣΙΓΑΛΑ:
«Κύριε Πρόεδρε η πόρτα της Ε.Π.Σ.Π. είναι πάντα ανοικτή στον Δήμο Πειραιά.
Είμαστε σύμμαχοι σας στην προσπάθεια του Δημάρχου Πειραιά, τόσο στα αθλητικά θέματα, όσο και στα θέματα που συμβάλλουν στην πρόοδο και στην ανάπτυξη του Πειραιά μας και μεταφέρετε παρακαλώ στον κ.Β.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ, ότι στηρίζουμε την Δημοτική Αρχή του Πειραιά, για κάθε καλό του αθλήματος μας, άλλα  και συνολικά του αθλητισμού της πόλης μας».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Βιγιαρέαλ: Έκπληξη με… Καγιέχα
Βιγιαρέαλ: Έκπληξη με… Καγιέχα
Ιστιοπλοΐα: Ο Υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης στα γραφεία της Ομοσπονδίας
Ιστιοπλοΐα: Ο Υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης στα γραφεία της Ομοσπονδίας
Παναθηναϊκός: Ρεπό ανασυγκρότησης...
Παναθηναϊκός: Ρεπό ανασυγκρότησης...
Γιουβέντους - Ολυμπιακός: Γερμανός «άρχοντας» στο Τορίνο
Γιουβέντους - Ολυμπιακός: Γερμανός «άρχοντας» στο Τορίνο
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης