Σύγχρονο μοντέλο ομάδας!

Σύγχρονο μοντέλο ομάδας!

Κάτι πολύ σημαντικό και ξεχωριστό συμβαίνει στην ομάδα της Θύελλας Αιγίου όλα τα χρόνια της ύπαρξής της και αυτό δεν είναι άλλο από τον τρόπο λειτουργίας της!

Η ανδρική ομάδα εκτός του ότι έχει πάρα πολύ μικρό μέσο όρο ηλικίας (ανάμεσα στα 17-18 έτη, από τα μικρότερα σε όλη την Αχαΐα), αποτελείται σχεδόν μόνο από γηγενείς ποδοσφαιριστές και αυτό είναι κάτι που σπανίζει όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά και πανελληνίως!!

Η Θύελλα δηλαδή ακολουθεί το μοντέλο μεγάλων ομάδων του εξωτερικού που προσπαθούν να επενδύουν και να εμπιστεύονται παίχτες που «βγαίνουν» από τα σπλάχνα τους. Και για να γίνει αυτό πρέπει να γίνεται σωστή «δουλεία» και να υπάρχει ο κατάλληλος προγραμματισμός στα τμήματα υποδομής, στοιχεία τα οποία υπάρχουν στην ακαδημία της Θύελλας Αιγίου. Μία ακαδημία που απαρτίζεται από περίπου 120 παιδιά και 6 προπονητές (συμπεριλαμβανομένου και του προπονητή τερματοφυλάκων) και ξεχωριστές ηλικιακές κατηγορίες, οι προπονήσεις των οποίων γίνονται στις εγκαταστάσεις της Θύελλας στο Calceto Club. Αποδεικτικό στοιχείο της σωστής οργάνωσης και του σωστού προγραμματισμού της ακαδημίας είναι η συνεχής παρουσία των τμημάτων της στα τελικά των πρωταθλημάτων της Ε.Π.Σ Αχαΐας, οι «πρωτιές» και οι διακρίσεις σε πολλά τουρνουά πανελληνίως, αλλά και η συμμετοχή αρκετών παικτών στις μικτές ομάδες της Ε.Π.Σ.Α. Όλα αυτά βέβαια έχουν θετικό αντίκτυπο στην 1η ομάδα της Θύελλας που, αν και πολύ σπάνια κάνει μεταγραφές παιχτών, στηριζόμενη στα δικά της «παιδιά» τα καταφέρνει περίφημα και αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στην 6η θέση στο δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα της Α1 Ε.Π.Σ.Α. Γίνεται λοιπόν αντιληπτή η σημασία του να επενδύεις σε νέα παιδιά και πολύ περισσότερο στα «δικά» σου παιδιά γιατί μόνο έτσι θα υπάρχει ένα καλύτερο ποδοσφαιρικό μέλλον και θα αναδειχθούν νέα ταλέντα. Άξιοι αναφοράς και αναγνώρισης είναι ο πρόεδρος Γιώργος Παξιμάδης, ο προπονητής της 1ης ομάδας (και της ακαδημίας) Κυριάκος Αθανασίου καθώς και το υπόλοιπο προπονητικό τιμ της ακαδημίας για τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας τους. Πλέον, η Θύελλα Αιγίου είναι μία αναγνωρίσιμη δύναμη στην Αχαΐα και όχι μόνο.

Αφορμή γι’αυτό το κείμενο δόθηκε απ’το γεγονός ότι την προηγούμενη αγωνιστική (Θύελλα Αιγίου-Λέων Αλισσού 5-0) άλλος ένας πολύ νεαρός ποδοσφαιριστής της ακαδημίας «ντεμπουτάρισε» στην ανδρική ομάδα της Θύελλας. Ο Δημήτρης Βαλσαμής (γεννηθείς το 1996) αγωνίσθηκε σε αυτό το ματς και μάλιστα με αρκετά καλή απόδοση στο διάστημα που έπαιξε. Άλλη μία τρανή απόδειξη για τους στόχους και το όραμα αυτής της ομάδας!



Χαλάει ο καιρός με πτώση θερμοκρασίας μέχρι το Σάββατο
Χαλάει ο καιρός με πτώση θερμοκρασίας μέχρι το Σάββατο
Champions League: Η καρδιά της Ρεάλ Μαδρίτης δε λυγίζει - Επική πρόκριση στον τελικό!
Champions League: Η καρδιά της Ρεάλ Μαδρίτης δε λυγίζει - Επική πρόκριση στον τελικό!
Euroleague: Σπουδαίο "διπλό" και πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final Four
Euroleague: Σπουδαίο "διπλό" και πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final Four
ΑΕΚ: Απέκτησε την Σακραντζίγια
ΑΕΚ: Απέκτησε την Σακραντζίγια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved