Επεισοδιακή κούπα

Επεισοδιακή κούπα

Ο ΓΑΣ Αναγέννηση Ιάλυσου αναδείχτηκε φέτος Κυπελλούχος Δωδεκανήσου, καθώς νίκησε 2-1 τον ΑΟ Δικαίου, σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από επεισόδια και διακοπή 13 λεπτών.

Ο ΓΑΣ Αναγέννηση Ιάλυσου προέρχεται από τη συγχώνευση δύο σωματείων το καλοκαίρι, της Αναγέννησης Ρόδου με τον Ιάλυσο, με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα Κύπελλο στη συλλογή τους. Αντίθετα, αυτή ήταν η πρώτη συμμετοχή σε τελικό για τον ΑΟ Δικαίου από την Κω, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει το τρόπαιο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε δυνατά, καθώς μόλις στο 3’, ο ΓΑΣ Αναγέννηση Ιάλυσου κατάφερε να αξιοποιήσει την πρώτη του καλή ευκαιρία, με τον Σάλιβαν, μετά από μπαλιά του Καρπαθάκη, να κάνει το πλασέ και να ανοίγει το σκορ. Η απάντηση του ΑΟ Δικαίου ήρθε άμεσα, καθώς στο 13’ από κόρνερ του Πανόπουλου, ο Γ. Μποϊλής με κοντινή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Η Αναγέννηση συνέχιζε να πιέζει και στο 19’ ο Σάλιβαν είχε δοκάρι. Η ομάδα από την Κω ισορρόπησε το παιχνίδι στη συνέχεια και το 1-1 ήταν το σκορ ημιχρόνου. Αξίζει να σημειωθεί πως οι παίκτες του ΓΑΣ είχαν κάποια παράπονα από τον διαιτητή Φραγκίνη, με τον τελευταίο να διακόπτει το παιχνίδι για λίγα λεπτά στο 20’, επειδή ακούγονταν συνθήματα εις βάρος του από την εξέδρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο γήπεδο Αρχαγγέλου βρέθηκαν περίπου 1.000 οπαδοί του ΓΑΣ και κανένας από την Κω, καθώς το δελφίνι που ναύλωσαν για να τους μεταφέρει στη Ρόδο δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα και δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν.

Το παιχνίδι στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου δεν ήταν καλό, όμως στην πρώτη καλή επιθετική προσπάθεια, η Αναγέννηση κατάφερε να πάρει και πάλι το προβάδισμα στο σκορ. Στο 62’ ο Μπιγκό εκτέλεσε το φάουλ, ο τερματοφύλακας του ΑΟ Δικαίου ξεγελάστηκε από την πορεία της μπάλας, με αποτέλεσμα να δεχτεί το γκολ.

Στη συνέχεια ο τελικός πήρε… φωτιά. Η απόφαση του διαιτητή να αποβάλει τον Παφιάκη του ΓΑΣ με δεύτερη κίτρινη για διαμαρτυρία στο 72, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συμπαικτών του και της εξέδρας. Ο διαιτητής απέβαλε και τον Μαλιάκα με απευθείας κόκκινη και ακολούθησε… πανζουρλισμός. Ολος ο πάγκος της Αναγέννησης εισήλθε στο γήπεδο, όπως και αρκετοί οπαδοί. Ο τεχνικός Νίκος Μαντικός αποβλήθηκε, ενώ παρενέβη και ο αρχιδιαιτητής Βασίλης Τσαγγάρης, προκειμένου να εκτονώσει την κατάσταση.

Υστερα από 13 λεπτά διακοπής, ο τελικός συνεχίστηκε, με το σκορ να διατηρείται ως το τέλος υπέρ του ΓΑΣ. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες της Αναγέννησης να πανηγυρίζουν έξαλλα την κατάσταση του τροπαίου, μαζί με τους οπαδούς τους.

ΓΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΙΑΛΥΣΟΥ: Ζουρδής, Μαλλιάκας ,Αξιώτης (96’ Χατζημιχαήλ), Φωτείνης Γ., Πιτσουρδάκης, Κρομύδας, Παφιάκης, Μπίγγο, Σάλιβαν, Καρμαθάκης, Στεργιόπουλος (69’ Λουκίσας)

ΑΟ ΔΙΚΑΙΟΥ: Λουτριώτης, Παπασεβαστός, Φονσέκα, Μασάδο, Πανόπουλος, Μουνούχος (88’ Κεφαλιανός), Μποϊλής Γ. (103’ Παπανικολάου), Μποϊλής Ζ., Σκαλέρης, Χατζηπαναγιώτης, Χατζηφούντας.



Η τραγωδία της Superga που διέλυσε τη μεγάλη Τορίνο (videos+photos)
Η τραγωδία της Superga που διέλυσε τη μεγάλη Τορίνο (videos+photos)
Euroleague: Το κάρφωμα του Λεσόρ και η ασίστ του Ουίλιαμς Γκος στο Top 10 των Game 4 (video)
Euroleague: Το κάρφωμα του Λεσόρ και η ασίστ του Ουίλιαμς Γκος στο Top 10 των Game 4 (video)
Ολυμπιακός: Άμεση «προσγείωση» από Μεντιλίμπαρ - «Το μυαλό στη ρεβάνς και όχι στον τελικό»
Ολυμπιακός: Άμεση «προσγείωση» από Μεντιλίμπαρ - «Το μυαλό στη ρεβάνς και όχι στον τελικό»
Euroleague: Την Τετάρτη το Game 5 για Μονακό και Φενέρμπαχτσε
Euroleague: Την Τετάρτη το Game 5 για Μονακό και Φενέρμπαχτσε
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved