«Δουλειά από τη βάση»

«Δουλειά από τη βάση»

Την ανάγκη να δουλέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο από τη βάση του δηλαδή τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πειραιά, Στέλιος Μπρατσόλης.

Σε δηλώσεις του στον Sentra FM 103,3 o κ. Μπρατσόλης  αναφέρθηκε στον τελικό του κυπέλλου ΕΠΣ Πειραιά που διεξήχθη χθες στο Καραϊσκάκη ανάμεσα στον Εθνικό και την Προοδευτική και μίλησε για τη μεγάλη συγκίνηση που ένοιωσε ξαναμπαίνοντας στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους παράγοντες του Ολυμπιακού που παραχώρησαν το γήπεδο για να διεξαχθεί ο τελικός, συνεχάρη τους νεαρούς παίκτες του Εθνικού για την μεγάλη τους αγωνιστικότητα και την Προοδευτική για την κατάκτηση του κυπέλλου, ενώ μίλησε με ενθουσιασμό για τον κόσμο του ποδοσφαιρικού Πειραιά που βρίσκεται κοντά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πειραιά είπε πως η παρούσα οικονομική συγκυρία δεν αφήνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο άλλο δρόμο από το να ξεκινήσει από «κάτω», δηλαδή από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και είπε πως η Πολιτεία πρέπει να προστρέξει σ’ αυτή την προσπάθεια με κίνητρα και βοήθεια στα νέα παιδιά που ασχολούνται με τη μπάλα.

Μίλησε ακόμα για την ανάγκη εκσυγχρονισμού των γηπέδων του Πειραιά, αλλά και την βοήθεια που θα μπορούσαν να προσφέρουν οι οπαδοί που αποτελούν τη βάση των ομάδων προσφέροντας ένα συμβολικό ποσό το χρόνο, «ανακουφίζοντας» τις ομάδες από τα λειτουργικά τους έξοδα.

Αναλυτικά ο κ. Μπρατσόλης είπε:

Για τα συναισθήματά του από την διοργάνωση του τελικού: «Ενοιωσα μεγάλη συγκίνηση γιατί πιτσιρικάκι ήμουν κι εγώ στα κάγκελα του Καραϊσκάκη και τώρα ξαναμπήκα για πρώτη φορά. Είμαι Προοδευτικάνος και χάρηκα την κατάκτηση του κυπέλλου. Είναι εξαιρετικό το γεγονός ότι προέκυψε να γίνει ο τελικός του Πειραιά στο Καραϊσκάκη και θέλω επί τη ευκαιρία να ευχαριστήσω την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον κ. Μαρινάκη, που μας έδωσε την ευκαιρία να παίξουμε εκεί. Είχε πάνω από 4.000 κόσμο στην εξέδρα των VIP και τις γύρω απ ‘ αυτήν που ήταν σχεδόν γεμάτες. Αυτό σημαίνει δύναμη, ζωντάνια και ενδιαφέρον που βγάζει ο ποδοσφαιρικός Πειραιάς».

Για τη δυναμικότητα των δύο φιναλίστ:  «Και οι δύο ομάδες έδειξαν μεγάλη αγωνιστικότητα. Οι πιτσιρικάδες του Εθνικού έδειξαν ότι έχουν λαμπρό μέλλον, αξιοποίησαν το χώρο, έχουν αυτοματισμούς, αντιμετώπισαν στα ίσα την Προοδευτική που βέβαια όταν είδε ότι θα δυσκολευτεί και ότι πρέπει να παίξει μπάλα, ανέβασε ρυθμούς και είναι μια πανάξια κυπελλούχος. Θέλω να συγχαρώ παίκτες, συντελεστές, φιλάθλους που χειροκρότησαν παρά την ένταση που έβγαλε το παιχνίδι, όλο τον κόσμο, την διοίκηση του σταδίου, τον κ. Χατζημανώλη, τον εμπειρότατο κ. Γιάννη Τσιρώνη, τους τεχνικούς του μάτριξ, όλους όσοι συνετέλεσαν ώστε να διοργανώσει η ΕΠΣ Πειραιά έναν ωραίο τελικό. Μακάρι να κάνουμε κάθε χρόνο ένα τέτοιο τελικό που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου».

Για την ανάγκη η δουλειά να ξεκινήσει «από κάτω»: «Νομίζω ότι όπως είναι σήμερα το ποδόσφαιρο σε αντικειμενική μετάβαση, χρειάζεται να δουλέψουμε από κάτω, δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Να σπρώξουμε τη διαδικασία προς τα πάνω ώστε η υποδομή να αποτελέσει αντικειμενικά τη μοναδική διέξοδο. Δεν υπάρχει πραγματικά άλλος δρόμος. Πρέπει να προστρέξει και η Πολιτεία με όρους και κίνητρα, ταυτόχρονα με τις προδιαγραφές πρωταθλημάτων στο φερ πλέι, και να βοηθήσει τους συλλόγους που έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν νέα παιδιά και να τα προωθήσει βήμα – βήμα στην διαδικασία».

Για το πώς αντιμετωπίζουν ομάδες σαν την Προοδευτική και τον Εθνικό οι νεότεροι που δεν γνωρίζουν την ένδοξη ιστορία τους: «Δεν φεύγει το κύτταρο, περνάει στα νέα παιδιά και αυξάνεται, απλά θέλει ζωντάνια και καλή διαχείριση από τις ομάδες και τους φίλους που πρωταγωνιστούν στις ιδιοκτησίες των ομάδων, ώστε αυτό να γίνει αλυσίδα. Υπάρχει βάση Εθνικών στον Πειραιά, υπάρχει βάση Προοδευτικάνων στον Κορυδαλλό, αλλά δεν είναι μόνο οι Κορυδαλλιώτες και οι Πειραιώτες. Υπάρχουν παντού, σε όλη την Ελλάδα. Αλλά θέλει οργάνωση, διαδικασία συνελεύσεων. Η ομάδα δεν πάει καλά, όταν τους ζητάς 30 ευρώ το χρόνο, για να τα δώσει θα πρέπει να αισθανθεί ότι είσαι δίπλα του και του ζητάς τη γνώμη του ακόμα κι αν δεν πραγματοποιήσεις το όνειρό τους, θα αγαπήσουν την ομάδα κι ας κάνει τα γκελ της».

Για την έλλειψη σύγχρονων γηπέδων στον Πειραιά: «Η Προοδευτική έχει γήπεδο στον Κορυδαλλό, αλλά παρά την ανακατασκευή που έγινε με τον χλοοτάπητα για την οποία μερίμνησε η Νομαρχία και αξιοποίησε ο δήμος Κορυδαλλού, δεν αντιστοιχεί στις προδιαγραφές των σημερινών συνθηκών. Στόχος μας είναι να γίνει γήπεδο στο Σχιστό που θα μπορεί να γίνει έδρα. Δεν είναι εύκολο να γίνει, έχει  μεγάλο κόστος, υπάρχει βέβαια η δέσμευση του κ. Μπιτσαξή στη γιορτή μας ότι θα γίνει  επαναδημοπράτηση μέσα στον Μάρτιο. Λίφτινγκ καλό μπορεί να γίνει στο γήπεδο της Νεάπολης, την έδρα του Ιωνικού. Κατά την προσωπική μου γνώμη μπορεί εκεί να τοποθετηθεί χλοοτάπητας μισός – μισός και να γίνει ένα πολύ καλό γήπεδο που θα εξυπηρετεί πολλαπλές ανάγκες. Εχουμε ακόμα το «Παναγιώτης Σαλπέας»  το τέρμα της Λεωφόρου Σχιστού που είναι καλό. Aυτό είναι το πρόβλημα. Ο Εθνικός δεν έχει έδρα, έχει έδρα στο Ελληνικό, που είναι εξαιρετικό. Συγχαρητήρια στον κ. Πηρούνια που η συμβολή του στην επαναπορεία του Εθνικού στο στερέωμα στις σημερινές συνθήκες είναι τεράστια. Πρέπει να τον συγχαρεί όλος ο ποδοσφαιρικός Πειραιάς».

Για τον τρόπο που θα μπορούσαν να «ζωντανέψουν» τα ιστορικά σωματεία του Πειραιά: «Αυτά τα ιστορικά σωματεία, ο Εθνικός, ο Ατρόμητος Πειραιά, η Προοδευτική, ο Αργοναύτης, το Κερατσίνι, ομάδες που έβγαλαν ποδοσφαιριστές που είχαν τεράστια παρέμβαση στο ποδόσφαιρο με δεκάδες άσους που οι σημερινοί έχουν μεγάλη απόσταση ποιότητας από εκείνους, αυτά τα σωματεία, πρέπει να ξαναζωντανέψουν. Πάρτε για παράδειγμα τον Ατρόμητο Πειραιά. Που είναι η βάση των Καμινίων. Εχει 300-400 μέλη. Αν αυτοί δώσουν από 100 ευρώ το χρόνο, μιλάμε για 50.000 ευρώ. Αυτό το ποσό μπορεί να αποτελέσει τη βάση και με 2-3 εκδηλώσεις να φτάσουν στα 100.000 ευρώ. Γιατί διαφορετικά, αντικειμενικά δεν βγαίνει. Το ποδοσφαιρικό σωματείο που έχει 10-15.000 το χρόνο λειτουργικά έξοδα, δεν βγαίνει. Δεν είναι εύκολο να βρεθούν, είναι οι πιέσεις που νιώθει ο καθένας στην καθημερινότητά του με τη δουλειά, τα προβλήματα. Είναι η μοναδική διέξοδος. Και να δώσω και μια άλλη διάσταση του αιτήματος του Πειραιά».

Για την ανάγκη επιχορήγησης και κινήτρων από πλευράς Πολιτείας: «Πρέπει να κρατηθεί η επιχορήγηση στα σωματεία σαν ηθική υπογράμμιση του κόπου τους. Το θέμα της κάρτας να γίνει δωρεάν. Να γίνει αυτό. Δεν αρκούν οι εξαγγελίες του κ. Μπιτσαξή. Πρέπει να γίνουν πράξεις. Η σταθερή εξέταση των παιδιών κάθε χρόνο από τα εξωτερικά ιατρεία δωρεάν. Είναι 50-60 παιδιά δεν είναι παραπάνω. Να εξυπηρετηθούν μέσα από τα βιβλιάρια του ασφαλιστικού τους φορέα. Αυτό το αίτημα δίνει ελπίδα στον παράγοντα ότι τον προσέχεις. Και βοηθάει μετά κι αυτός πολλαπλάσια. Αλλιώς δεν θα υπάρχουν σωματεία. Πρέπει η Πολιτεία να το κάνει αυτό».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (22/8)
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (22/8)
Η πρώτη του Άρη και το μήνυμα του Γιαννάκη
Η πρώτη του Άρη και το μήνυμα του Γιαννάκη
Επίσημο: Γκιώνας στον Εργοτέλη
Επίσημο: Γκιώνας στον Εργοτέλη
Με φόντο το απέραντο γαλάζιο!
Με φόντο το απέραντο γαλάζιο!
O Βασίλης Δήμας στο «τιμόνι» του «Posidonio»
O Βασίλης Δήμας στο «τιμόνι» του «Posidonio»
ΕΚΤΑΚΤΟ δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται έντονα φαινόμενα - Πού θα «χτυπήσουν» σε λίγες ώρες
ΕΚΤΑΚΤΟ δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται έντονα φαινόμενα - Πού θα «χτυπήσουν» σε λίγες ώρες
Αυτοκίνητο έπεσε σε στάσεις λεωφορείων στη Μασσαλία - Μία γυναίκα νεκρή
Αυτοκίνητο έπεσε σε στάσεις λεωφορείων στη Μασσαλία - Μία γυναίκα νεκρή
Εικόνες - σοκ: Ο μακελάρης της Βαρκελώνης στιγμές μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Las Ramblas
Εικόνες - σοκ: Ο μακελάρης της Βαρκελώνης στιγμές μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Las Ramblas

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης