Ζέρβας: «Στόχος της ΑΕ Καβάλας η ανάδειξη ταλέντων»

Ζέρβας: «Στόχος της ΑΕ Καβάλας η ανάδειξη ταλέντων»

Για τρίτη χρονιά θα καθίσει στον πάγκο της ΑΕ Καβάλας, ο 28χρονος προπονητής Βασίλης Ζέρβας ο οποίος παρά το γεγονός ότι σταμάτησε πολύ νεαρός την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής, ωστόσο διαγράφει τα τελευταία χρόνια μία πετυχημένη πορεία στην καριέρα του ως προπονητής.

Ο Βασίλης Ζέρβας σε δηλώσεις του στο kavalagoal.gr. ανέλυσε τη φιλοσοφία του για την προώθηση ταλέντων κάτι το οποίο έγινε και κατά τη διάρκεια της περσινής ποδοσφαιρικής περιόδου, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε ταλαντούχους παίκτες από το εφηβικό τμήμα της Α.Ε. Καβάλας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ζέρβα:

-Ο Βασίλης Ζέρβας θα συνεχίσει την καριέρα του ως προπονητής για έναν ακόμα χρόνο στο πόστο της τεχνικής ηγεσίας της Α.Ε. Καβάλας, μετά τις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα με τον Πρόεδρο Αντώνη Πρασίνη. Θα θέλαμε να σε ρωτήσουμε τι είναι αυτό που σε ώθησε να πεις το «ναι» και να καθίσεις για έναν ακόμη χρόνο στην Α.Ε. Καβάλας.

«Συνεχίζουμε φέτος για 3η συνεχόμενη χρονιά με την Α.Ε. Καβάλας. Θεωρώ ότι οι δύο χρονιές οι οποίες προηγήθηκαν ήταν απόλυτα πετυχημένες. Στην ομάδα εκείνο το οποίο θέλω να σας διαβεβαιώσω είναι ότι συνάντησα ένα πάρα πολύ καλό κλίμα με πολύ φιλικούς ανθρώπους και ο τρόπος συνεργασίας από την πρώτη στιγμή μέχρι και τώρα είναι άψογος. Μάλιστα ένας από τους βασικότερους λόγους που παρέμεινα στην ομάδα έχει να κάνει με τους τρόπους προσέγγισης, της Διοίκησης της Α.Ε. Καβάλας και του Προέδρου της Αντώνη Πρασίνη γιατί πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι αγαπούν πραγματικά αυτή την ομάδα και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για τα καλύτερα αποτελέσματα. Βέβαια σε όλα τα παραπάνω θα ήθελα να σας πω ότι κοινό μας στοιχείο και χαρακτηριστικό είναι η φιλοσοφία που έχουμε και θεωρώ πως το γεγονός αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό σε μία συνεργασία. Βέβαια σε όλα τα παραπάνω θα ήθελα να προσθέσω το γεγονός της τεράστιας δουλειάς και σε βάθος η οποία γίνεται στην Α.Ε. Καβάλας από τον Πρόεδρο της ομάδας Αντώνη Πρασίνη, με την τεράστια βαρύτητα η οποία δίνεται, στα τμήματα υποδομής με τους ικανότατους συναδέλφους προπονητές που καθημερινά εργάζονται. Γίνεται με απλά λόγια, καθημερινά δουλειά σε βάθος και τα μεγέθη είναι τεράστια αν αναλογιστεί κανείς το μεγάλο αριθμό των νεαρών ποδοσφαιριστών όλων των ηλικιών που πλαισιώνουν τα τμήματα υποδομής της Α.Ε. Καβάλας. Τα παιδιά αυτά κάθε χρονιά ανεβαίνουν «σκαλοπάτι» και στόχος και φιλοσοφία της Διοίκησης του Αντώνη Πρασίνη και των προπονητών είναι αυτά τα παιδιά το συντομότερο δυνατό σε μέγιστο βαθμό να πλαισιώσουν το ανδρικό τμήμα της ομάδας».

-Ο προπονητής Βασίλης Ζέρβας από την περσινή χρονιά και τη συμμετοχή της Α.Ε. Καβάλας στο πρωτάθλημα της League της Ε.Π.Σ. Καβάλας τι κρατάει;

«Από την περσινή χρονιά σίγουρα κρατάω τη συμμετοχή κάποιων ποδοσφαιριστών στην ανδρική ομάδα, από τα τμήματα υποδομής. Βέβαια σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να περάσουν απαρατήρητα τα αποτελέσματά μας στον πρώτο γύρο και το ότι τερματίσαμε στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα θεωρώντας ότι ήταν αποτέλεσμα μιας σκληρής και επίπονης δουλειάς που έγινε. Αυτό μάλιστα για όλους μας στην «οικογένεια» της Α.Ε. Καβάλας ήταν κάτι το πρωτόγνωρο και μάλιστα ιδιαίτερα σημαντικό. Από κει και πέρα σίγουρα θα σταθώ και στην παρουσία κάποιων ομάδων οι οποίες στήριξαν τις προσπάθειές τους κυρίως σε νεαρούς και ταλαντούχους παίκτες κάτι το οποίο εκτίμησή μου είναι, ότι μας κάνει όλους που ασχολούμαστε με το Καβαλιώτικο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο για να αισιοδοξούμε για καλύτερες μέρες».

-Αν σου δινόταν Βασίλη, η ευκαιρία εν μέσω της ποδοσφαιρικής περιόδου που μας πέρασε να αλλάξεις κάποια πράγματα στην Α.Ε. Καβάλας ή να διορθώσεις κάποιες αδυναμίες, αυτά ποια θα ήταν;

«Αυτό το οποίο φάνηκε στην πορεία μας ήταν ότι από την ομάδα μας έλειπε το εύκολο γκολ. Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος η ομάδα δικαιολόγησε σε μέγιστο βαθμό την αγωνιστική της παρουσία και τη βαθμολογική συγκομιδή που είχε μιας και παρουσιάστηκε εκτός των άλλων αγωνιστικά πειθαρχημένη. Ήμασταν πάρα πολύ αποτελεσματικοί, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο εντός και εκτός έδρας, πήραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε κάτι το οποίο όμως αυτό δεν έγινε στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Αν είναι κάτι το οποίο θα άλλαζα ήταν ο ποδοσφαιριστής που θα μας έδινε το εύκολο γκολ. Μόνο αυτό και τίποτε άλλο».

-Και το όνομα αυτού… Κώστας Άγγος…!!! Μάλιστα έγινε γνωστό ότι ο έμπειρος επιθετικός Κώστας Άγγος θα ντυθεί στα κιτρινόμαυρα και θα προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο με τη φανέλα της Α.Ε. Καβάλας. Επ’ αυτού Βασίλη ποιο σχόλιο θα ήθελες να κάνεις;

«Ναι… Όντως αυτό είναι αλήθεια. Ο Κώστας Άγγος συμφώνησε σε όλα με τον Πρόεδρο της ομάδας Αντώνη Πρασίνη και θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα μας. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με τεράστια εμπειρία ο οποίος έχει γράψει τη δική του ιστορία στα επαγγελματικά πρωταθλήματα της χώρας μας. Θα βρίσκεται φέτος μαζί μας και θεωρώ ότι η παρουσία του στην Α.Ε. Καβάλας αποτελεί κάτι ιδιαίτερα σημαντικό και τιμή για το σύλλογό μας ο οποίος τον έχει εντάξει στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα μας βοηθήσει σε μέγιστο βαθμό και ταυτόχρονα θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για τους πολλούς και ταλαντούχους παίκτες της ομάδας οι οποίοι σίγουρα έχουν να μάθουν πάρα πολλά από τον ίδιο. Το σίγουρο είναι πως η Α.Ε. Καβάλας μόνο οφέλη μπορεί να έχει από τη μεταγραφή του Κώστα Άγγου».

-Βασίλη μέσα στο γενικότερο κλίμα της φιλοσοφίας που σε διακρίνει είναι και το να προωθείς νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές από τα τμήματα υποδομής της Α.Ε. Καβάλας στην ανδρική ομάδα. Θεωρείς ότι αυτά τα παιδιά που χρησιμοποιήθηκαν πέρσι κέρδισαν χρόνο, εμπειρίες και φέτος μπορούν να δώσουν κάτι παραπάνω;

«Σίγουρα στόχος της ομάδας μας τα δύο τελευταία χρόνια ήταν η προώθηση ποδοσφαιριστών από τις ακαδημίες της αφού χρησιμοποιήθηκαν τόσο την πρώτη χρονιά που κάναμε πρωταθλητισμό όσο και πέρσι. Πέρσι μάλιστα στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος δώσαμε χρόνο συμμετοχής στα παιδιά του εφηβικού τμήματος, κι αν κοιτάξει κανένας θα δει ότι ο μέσος όρος ηλικίας των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στην Α.Ε. Καβάλας ήταν πάρα πολύ μικρός. Μάλιστα φτάσαμε σε παιχνίδια ο μέσος όρος ηλικίας να είναι κάτω από τα 21 έτη. Σίγουρα θεωρώ ότι αυτό ήταν μία μεγάλη εμπειρία για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές και θεωρώ ότι με βάση τη δουλειά που έγινε αλλά και με εκείνη που θα γίνει αλλά και βέβαια με τη δουλειά που γίνεται από τους προπονητές στις ακαδημίες της ομάδας, τα αποτελέσματα θα είναι πιο ορατά».

-Βασίλη είναι πολύ νωρίς να μιλάμε από τώρα για τους στόχους της Α.Ε. Καβάλας στο νέο πρωτάθλημα της League της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας;

«Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και τη νέα περίοδο στόχος είναι να παίζουμε καλό και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Να παρουσιάζουμε διαρκώς μία ομάδα σοβαρή και αγωνιστικά πειθαρχημένη με ένα σύνολο ομοιογενές και με απλά λόγια να «παντρέψουμε» την εμπειρία με τα νιάτα και το ταλέντο. Από κει και πέρα στόχος μας είναι οι ποδοσφαιριστές να ευχαριστιούνται το κάθε παιχνίδι, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό και σίγουρα βέβαια στόχος μας είναι να παίρνουμε σε κάθε ματς το «τρίποντο». Βέβαια αυτό δεν αποτελεί τον αυτοσκοπό μας. Αυτή η ομάδα ποτέ δεν είχε ταβάνι, έβλεπε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, παίζουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε και από κει και πέρα πιστεύω ότι θα έρθουν τα καλύτερα για μας αποτελέσματα».



ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved