H προκήρυξη της ΕΠΣ Θεσσαλίας

H προκήρυξη της ΕΠΣ Θεσσαλίας

Στη δημοσιότητα δόθηκε από την ΕΠΣ Θεσσαλίας η προκήρυξη των πρωταθλημάτων που θα διεξαχθούν τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Αναλυτικά η προκήρυξη των πρωταθλημάτων Α', Β' και Γ' Κατηγορίας της ΕΠΣ Θεσσαλίας:


Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ Α’, Β’, Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Ε.Π.Σ.Θ.
ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2012 -2013    

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας αφού έλαβε υπόψη :
1.    Το Καταστατικό της
2.    Τις διατάξεις του Κ.Α.Π. όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα
3.    Τον Πειθαρχικό Κώδικα ΕΠΟ
4.    Τον Κανονισμό Παιδιάς Ποδοσφαίρου που ισχύει σήμερα
5.    Την 340/9-8-2011  Προκήρυξη Αγώνων Πρωταθλημάτων Ε.Π.Σ.Θ. καθώς και το 401/30-8-2011.Διορθωτικό της Προκήρυξης Αγώνων Πρωταθλημάτων της Α Β ΚΑΙ Γ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας Περιόδου 2011-2012.
6.    Την ισχύουσα Αθλητική νομοθεσία
7.    Τους βαθμολογικούς πίνακες Α΄, Β΄, και Γ΄ κατηγορίας μετά την λήξη των πρωταθλημάτων περιόδου 2011 – 2012.
8.    Την από  11/7/2012 απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Θ.
9.    Και την από 35/2012 απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλήματος Ε.Π.Σ.Θ.


ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ
Τους αγώνες Πρωταθλημάτων Α΄, Β΄, και Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας περιόδου 2011 – 2012 και για την διεξαγωγή τους ισχύουν οι παρακάτω όροι :
1.    Κατά την περίοδο 2012 – 2013 το Πρωτάθλημα της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα διεξαχθεί σε ένα (1) όμιλο δέκα  έξι (16) ομάδων.
2.    Κατά την περίοδο 2012 – 2013 το Πρωτάθλημα της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα διεξαχθεί σε ένα (1) όμιλο των δέκα έξι (16) ομάδων.
3.    Κατά την περίοδο 2012 – 2013  το Πρωτάθλημα της Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα διεξαχθεί σε ένα (1) όμιλο των οκτώ (8 ) ομάδων.


Σωματεία που μετέχουν ανά κατηγορία :
Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – ΣΩΜΑΤΕΙΑ 16  ΟΜΙΛΟΣ 1
 
1.    ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΣ
2.    ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ 2002
3.    ΑΙΑΣ ΣΟΥΡΠΗΣ
4.    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΣΕΣΚΛΟΥ
5.    ΑΘΛ.ΕΝΩΣΗ ΔΙΜΗΝΙΟΥ ΙΑΣΩΝ
6.    ΑΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΤΙΚΩΝ
7.    Γ.Σ ΑΛΜΥΡΟΥ
8.    ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΥΞ/ΠΟΛΗΣ    9.ΕΘΝΙΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
10.ΘΗΣΕΥΣ ΑΓΡΙΑΣ
11.ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ Β.
12.ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
13.ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ
14.ΠΥΡΑΣΟΣ Ν.ΑΓΧΙΑΛΟΥ
15.ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ Β.
16.ΣΚΙΑΘΟΣ Α.Ο
    
Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – ΣΩΜΑΤΕΙΑ 16  ΟΜΙΛΟΣ 1
 
1.    Α.Σ ΑΓΧΙΑΛΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΕΣ ΘΗΒΕΣ
2.    ΑΝΘΙΜΟΣ ΓΑΖΗΣ ΜΗΛΕΩΝ
3.    ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ
4.    ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΡΟΚΙΟΥ
5.    ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΙΖΟΜΥΛΟΥ
6.    ΔΑΦΝΗ
7.    ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ
8.    ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝ.

9. ΗΡΑΚΛΗΣ ΒΟΛΟΥ
10.ΙΩΛΚΟΣ
11.ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑΣ ΑΕ
12.ΜΙΚΡΟΘΗΒΕΣ
13. ΝΕΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΝΙΚΗΣ
14.ΠΗΛΕΥΣ ΒΟΛΟΥ
15.ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΑΟ
16.ΧΛΟΗ Α.Ε.
    
Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – ΣΩΜΑΤΕΙΑ 8  ΟΜΙΛΟΣ 1
 
1.    ΑΕΤΟΣ ΚΕΡΑΣΙΑΣ
2.    ΑΘΛΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ
3.    ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔ/ΡΟΥ ΒΟΛΟΥ
4.ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

5. ΙΑΣΩΝ ΑΛ. ΜΕΡΙΑΣ
6. ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ
7. ΜΥΡΜΗΔΟΝΕΣ ΠΛΑΤΑΝΟΥ
8. ΤΟΞΟΤΗΣ    
O αριθμός συμμετοχής των 8 ομάδων στην Γ’ Κατηγορία είναι ενδεικτικός και πιθανόν να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τα σωματεία που θα δηλώσουν συμμετοχή.
Δικαίωμα συμμετοχής στην Γ΄ κατηγορία έχει κάθε νεοσύστατο σωματείο, εφόσον πληρούνται οι σχετικές περιοριστικές προϋποθέσεις και έχει καταθέσει την δήλωση συμμετοχής μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία, η δε διαδικασία αναγνώρισής του, από την Ε.Π.Ο. έχει ολοκληρωθεί μέχρι της προηγούμενης από την ημέρα κλήρωσης των αγώνων της Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, καθώς επίσης όσα σωματεία επαναδραστηριοποιηθούν.

ΑΡΘΡΟ 1ο : ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
Όλοι οι αγώνες των Πρωταθλημάτων Α΄, Β΄, και Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας διέπονται και διεξάγονται σύμφωνα με τις διατάξεις :
α) Των Κανόνων Παιδιάς Ποδοσφαίρου που ισχύουν διεθνώς και ορίζονται από το Διεθνές Συμβούλιο ΦΙΦΑ.
β) Των Κανονισμών Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα και του Πειθαρχικού Κώδικα ΕΠΟ 2012.
γ) Των κανονισμών της ΕΠΟ που διέπουν το άθλημα.
δ) Των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων της Ε.Π.Ο.
ε) Των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων της Ε.Π.Σ.Θ.
στ) Των αποφάσεων του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Θ. που ρυθμίζουν ή θα ρυθμίσουν ειδικά θέματα που δεν προβλέπονται από την παρούσα.


ΑΡΘΡΟ 2ο : ΕΝΝΟΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ
(Άρθρο 7 του Κ.Α.Π.)
Η προκήρυξη είναι πρόταση για την κατάρτιση σύμβασης προσχώρησης μεταξύ Ε.Π.Σ.Θ. ως διοργανώτρια και των ομάδων που μετέχουν στα Πρωταθλήματα, Α΄, Β΄, και Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας. Με την αποδοχή της προκήρυξης συντελείται η παραπάνω σύμβαση (άρθρο 7 παρ. 2 του Κ.Α.Π.). Η αποδοχή της προκήρυξης με επιφύλαξη έχει συνέπεια τις κυρώσεις της παρ. 3, εδαφ. α. άρθρου 7 του Κ.Α.Π. (αποκλεισμός και υποβιβασμός του σωματείου στην αμέσως κατώτερη κατηγορία).

ΑΡΘΡΟ 3ο : ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΑΡΑΒΟΛΟ (ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ)
Τα σωματεία που θα συμμετάσχουν στα παραπάνω πρωταθλήματα πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλλουν μέχρι την 27/7/2012 ημέρα Παρασκευή στην ‘Ενωσή μας  :
α) την έντυπη δήλωση συμμετοχής που τους δίνεται με μέριμνα της ΕΠΣΘ με όλα τα ζητούμενα στοιχεία στην παραπάνω ημερομηνία.
β) Το παράβολο συμμετοχής στο αντίστοιχο πρωτάθλημα ποσό 200 ευρώ.
γ) την ετήσια συνδρομή ως μέλους της Ε.Π.Σ.Θ. ποσό 100 ευρώ
δ) Παραχωρητήριο χρήσης γηπέδου.
     ε) Τα σωματεία με την κατάθεση της δήλωσης συμμετοχής είναι υποχρεωμένα να τακτοποιήσουν κάθε οικονομική εκκρεμότητα με την Ένωση (άρθρ.21 παρ. 7 του ΚΑΠ) , άλλως αποκλείονται από το πρωτάθλημα.
Επίσης δεν μπορούν να αποκτούν, να αποδεσμεύουν και να παραχωρούν με οποιονδήποτε τρόπο ποδοσφαιριστές, τα σωματεία τα οποία οφείλουν χρηματικά ποσά από οποιονδήποτε λόγο σε υπερκείμενες αρχές (Ενώσεις-ΕΠΟ).
      στ) Η δήλωση συμμετοχής σημαίνει ανεπιφύλακτη αποδοχή του καταστατικού της Ε.Π.Ο., καθώς και της Ε.Π.Σ.Θ., τις διατάξεις του Κ.Α.Π.,  τους όρους της προκήρυξης, της αντίστοιχης οικονομικής εγκυκλίου, τις διατάξεις των κανονισμών της Ε.Π.Ο., καθώς και τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Θ., διαφορετικά αποκλείονται από το πρωτάθλημα, με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Θ. και υποβιβάζονται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία.
‘Οσα σωματεία δεν αποστείλουν με την δήλωση συμμετοχής τα παραπάνω δικαιολογητικά δεν θα συμπεριληφθούν στην κλήρωση πρωταθλήματος και κυπέλλου.

ΑΡΘΡΟ 4ο : ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ-ΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Η ημερομηνία έναρξης των αγώνων των πρωταθλημάτων ορίζεται το Σαββατοκύριακο 15 - 16 Σεπτεμβρίου 2012 για την Α΄ Β΄και Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία.
Η κλήρωση των αγώνων Α’ , Β’ και Γ’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα πραγματοποιηθεί την 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00’ στο χώρο του Ξενοδοχείου ΠΟΡΤΑΡΙΑ, εκτός αν άλλως αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο με νεώτερη απόφασή του.

ΑΡΘΡΟ 5ο : ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
(άρθρο 8 του ΚΑΠ)
1) Τα γήπεδα αγώνων θα ορίζονται από την αρμόδια Επιτροπή Πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ.Θ. κατά τον καταρτισμό του εβδομαδιαίου προγράμματος των αγώνων.
Τα σωματεία αναλαμβάνουν τις υποχρεώσεις που καθορίζονται στα άρθρα 8 του Κ.Α.Π. (ετοιμασία γηπέδου κ.λ.π.) και υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπουν τα παραπάνω άρθρα σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν με αυτές.
Κάθε σωματείο, εφόσον στον τόπο της έδρας του προσφέρεται η δυνατότητα, οφείλουν να υποδείξουν τρόπο στην Ένωση, για την παρουσία γιατρού, ή για την παροχή Α΄ Βοηθειών υπευθύνου στην διάρκεια των αγώνων που δίνει στην έδρα του.
2) Η ομάδα η οποία δηλώνει ως έδρα της γήπεδο το οποίο ανήκει σε άλλη ομάδα, η Αρχή πρέπει να συνοδεύει την σχετική της δήλωση με έγγραφη συγκατάθεση της ομάδας ή της Αρχής στην κυριότητα των οποίων ανήκει το γήπεδο που δηλώνει ή του οποίου έχει την χρήση.
3) Σε περίπτωση ενδεχόμενης αδυναμίας εξασφάλισης γηπέδου, κατά τα προαναφερόμενα, η ομάδα έχει την υποχρέωση να δεχθεί ως έδρα της το γήπεδο που θα ορίσει η διοργανώτρια, οπότε αποκτά την ιδιότητα του γηπεδούχου και έχει όλες γενικά τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτή την ιδιότητα.
4) Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για την υποχρέωση των σωματείων που διαθέτουν ιδιόκτητο ή ιδιόχρηστο γήπεδο, να θέτουν αυτό και τις εγκαταστάσεις του απρόσκοπτα και αναντίρρητα στη διάθεση της Ένωσης για ορισμό αγώνων της αρμοδιότητάς της επί ποινή απαραδέκτου της δήλωσης συμμετοχής.(παρ. 5 του άρθρου 8 του ΚΑΠ).
Η επίκληση διενέργειας έργων, ή βελτιώσεων του γηπέδου δεν θα λαμβάνεται υπόψη, για τον ορισμό αγώνων, εάν δεν έχει ενημερωθεί εγγράφως η διοργανώτρια πριν από δέκα πέντε (15) ημέρες τουλάχιστον από την έναρξη των πάσης φύσης εργασιών και δεν έχει δοθεί η σύμφωνη γνώμη της.
5) Δικαίωμα για αίτηση αλλαγής τέλεσης αγώνων (γηπεδο ημέρα και ώρα διεξαγωγής) έχει μόνο το γηπεδούχο (κατά το αγωνιστικό πρόγραμμα) σωματείο. Η αίτηση πρέπει να υποβληθεί με έγγραφο που θα κατατίθεται στην Ένωση το αργότερο πεντε (5) μέρες πριν την προγραμματισμένη ημέρα τέλεσης του αγώνα και να αιτιολογείται σε αυτή ο λόγος που ζητείται η αλλαγή. Ιδιαίτερα εφίσταται η πρόνοια των σωματείων στην τήρηση της παραπάνω προθεσμίας, ώστε να υπάρχει χρονική ευχέρεια για την ικανοποίηση του αιτήματός τους με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι η Επιτροπή Πρωταθλήματος θα κρίνει βάσιμους τους λόγους που επικαλούνται και εφόσον βέβαια θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνει η ρύθμιση που ζητείται.
6) Σε περίπτωση αγώνων κατάταξης (π.χ. ισοβαθμία ομάδων κ.λ.π.) θα ορίζονται κατά απόλυτη κρίση της Ένωσης γήπεδα ουδέτερα που θα συγκεντρώνουν τις περισσότερες εγγυήσεις (ασφάλεια, ομαλή διεξαγωγή, απόσταση κ.λ.π.) και θα εξασφαλίζουν κατά το δυνατό, ίσους όρους για τις διαγωνιζόμενες ομάδες. Ακόμη, κατά την απόλυτη κρίση της Ένωσης και εφόσον το επιβάλλουν ειδικοί λόγοι, μπορεί να οριστεί ένα μόνο γήπεδο όπου θα γίνουν όλοι οι αγώνες κατάταξης.

ΑΡΘΡΟ 6ο : ΓΗΠΕΔΟ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΟ
(Άρθρο 9 του ΚΑΠ)
Ισχύουν όσα καθορίζει το άρθρο 9 του Κ.Α.Π. Τονίζεται ότι η ομάδα που αγωνίζεται εκτός έδρας, έχει δικαίωμα να διατυπώσει σχετική ένσταση πριν από την έναρξη του αγώνα. Η ένσταση πρέπει να καταχωρηθεί στο φύλλο αγώνα.


ΑΡΘΡΟ 7ο : ΓΗΠΕΔΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ
(άρθρο 10 του ΚΑΠ)
1)    Ισχύουν όσα καθορίζει το άρθρο 10 του Κ.Α.Π. Επισημαίνεται ότι για την δυνατότητα διεξαγωγής ή συνέχισης ενός αγώνα από άποψη καταλληλότητας ή όχι του γηπέδου, μόνος αρμόδιος, να αποφασίσει είναι ο διαιτητής, οι δε ομάδες έχουν υποχρέωση, να συμμορφώνονται σε οποιαδήποτε απόφασή του χωρίς να δικαιούται να υποβάλλουν ένσταση (άρθρο 10 παρ. 2 του Κ.Α.Π.).
2)    Η Ένωση διατηρεί το δικαίωμα να αναβάλλει τους αγώνες όλων των κατηγοριών αν εκτιμήσει ότι λόγω έκτακτων συνθηκών (δυσμενείς καιρικές συνθήκες, διακοπή συγκοινωνιών κ.λ.π.) διαγράφεται σαφής κίνδυνος να μην διεξαχθούν οι αγώνες και προκειμένου να αποφευχθεί άσκοπη ταλαιπωρία και έξοδα μετακίνησης σωματείων, διαιτητών κ.λ.π. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να γνωστοποιηθεί στα σωματεία η σχετική απόφαση αναβολής των αγώνων, τουλάχιστον την προηγούμενη μέρα των αγώνων.


ΑΡΘΡΟ 8ο : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΡΚΕΙΑ, ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
1)    Το ετήσιο πρόγραμμα των αγώνων, ύστερα από δημόσια κλήρωση, θα κοινοποιηθεί με έγγραφο σε όλα τα σωματεία που παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα.
2)    Τα σωματεία θα ενημερώνονται για το πρόγραμμα των αγώνων κάθε εβδομάδα (ημέρα, γήπεδο, ώρα) από τον πίνακα ανακοινώσεων των γραφείων της Ε.Π.Σ.Θ. και από τις εφημερίδες με ευθύνη των αντιπροσώπων τους.
3)    Κάθε αλλαγή του προγράμματος, όταν κρίνεται αναγκαία από την Ένωση, θα γίνεται γνωστή στα σωματεία τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα εγγράφως, εφόσον πρόκειται για εμβόλιμη αγωνιστική εκτός προγράμματος.
Επίσης σε εξαιρετικές περιπτώσεις η Ένωση μπορεί να αλλάζει την ώρα, και το γήπεδο τέλεσης ενός αγώνα ενημερώνοντας όλους τους ενδιαφερομένους 24 ώρες πριν την έναρξή του.
4)    Οι ομάδες δεν έχουν δικαίωμα αναβολής οποιουδήποτε αγώνα τους, έστω και αν για αυτήν συμφωνούν και οι δύο (άρθρο 22 παρ. 1 του ΚΑΠ).

5) Η διάρκεια όλων των αγώνων πρωταθλημάτων είναι 90 λετπά της ώρας σε δύο ημίχρονα από 45 λεπτά το καθένα.
 Η διάρκεια του ημιχρόνου δεν θα ξεπερνά τα 15 λεπτά. Σε περίπτωση αδικαιολόγητης καθυστέρησης εμφάνισης ομάδας κατά την ακριβή έναρξη του αγώνα ή της συνέχισης αυτού μετά το ημίχρονο, θα επιβάλλεται στην υπαίτια ομάδα χρηματική ποινή (άρθρο 22 παρ. 2 του Π.Κ. της ΕΠΟ).
6) Οι αγώνες θα διεξάγονται Κυριακές (πρωί, απόγευμα) και απόγευμα
Σαββάτου. Η Ένωση έχει το απόλυτο δικαίωμα να ορίζει αγώνες και τα απογεύματα Τετάρτης ή και οποιασδήποτε άλλης ημέρας, εργάσιμης, ή αργίας, αν αυτό επιβάλλουν λόγοι έγκαιρης λήξης ή ομαλής διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων (άρθρο 11 παρ. 3 του ΚΑΠ).
‘Ολοι οι εντός και εκτός έδρας αγώνες των Σωματείων ΑΟ ΣΚΙΑΘΟΣ και ΑΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ θα διεξάγονται πάντα Κυριακή ή Τετάρτη πρωί λόγω δρομολογίων.
7) Ο ορισμός της ώρας έναρξης κάθε αγώνα είναι στην απόλυτη κρίση
της αρμόδιας Επιτροπής Πρωταθλήματος. Εξαιτίας του μικρού αριθμού γηπέδων και άλλων υποχρεώσεών της, η Ένωση δεν δεσμεύεται από την σειρά προτεραιότητας στη χρήση του γηπέδου ή αιτήσεις επιθυμίας σωματείων, θα μεριμνά, όμως να τις ικανοποιεί, εφόσον της παρέχεται ευχέρεια.
     8) Κάθε αγώνας που θεωρείται επαναληπτέος, διεξάγεται μέσα σε 15 ημέρες από την τελεσίδικη απόφαση, στο γήπεδο που είχε ορισθεί, εκτός αν έχει επιβληθεί η ποινή στέρησης του δικαιώματος να αγωνίζονται στην έδρα τους, άρθρο 22 παρ.3 του Κ.Α.Π., οπότε ο αγώνας ορίζεται σε ουδέτερο γήπεδο.
   9) Τα σωματεία (με μέριμνα και ευθύνη τους) θα φροντίσουν για την
γνωστοποίηση του προγράμματος στα ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ έτσι ώστε να διεξάγονται κανονικά οι αγώνες.
Σε περίπτωση ζημιών υλικών και μη σε Δημοτικά Γήπεδα θα αποκαθίστανται οι ζημιές εντός 15 ημερών άλλως θα ανακαλείται το παραχωρητήριο που έχει δοθεί από την Δημοτική Αρχή.
         Τις πέντε (5) τελευταίες αγωνιστικές οι αγώνες που αναβάλλονται χωρίς ευθύνη των διαγωνιζομένων σωματείων θα επαναλαμβάνονται χωρίς άλλη ειδοποίηση την αμέσως επόμενη ΤΕΤΑΡΤΗ.

ΑΡΘΡΟ 9ο : ΣΤΟΛΕΣ ΟΜΑΔΩΝ
Ισχύουν όσα καθορίζει το άρθρο 14 του Κ.Α.Π. και το άρθρο 4 των Κανονισμών παιδιάς. Ειδικότερα :
1)    Ο διαιτητής ελέγχει την ορθότητα της στολής και αν διαπιστώσει ότι ποδοσφαιριστής φέρει αντικανονική στολή ή αντικείμενα που μπορεί να είναι επικίνδυνα για τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές ή και τον ίδιο, διατάζει την προσωρινή απομάκρυνση του ποδοσφαιριστή, μέχρις ότου συμμορφωθεί στις υποδείξεις τους. Η εκ νέου είσοδος του αυτού ποδοσφαιριστή στον αυτό αγώνα γίνεται μετά από άδεια του διαιτητή. Μη συμμόρφωση του ποδοσφαιριστή στις υποδείξεις του διαιτητή για αποκατάσταση της ορθότητας της στολής τους, συνεπάγεται την αποβολή του.
2)    Οι ομάδες έχουν την υποχρέωση να μετέχουν στους αγώνες με τα χρώματα της στολής (κύριας ή εναλλακτικής) που δήλωσαν στην αρχική δήλωση συμμετοχής. Στην περίπτωση που οι διαγωνιζόμενες ομάδες έχουν στολές με τα ίδια χρώματα ή παρεμφερή, η γηπεδούχος έχει υποχρέωση να αλλάξει στολή.
Η αρίθμηση των στολών πρέπει υποχρεωτικά να είναι από το Νο 1 έως
Νο 18.
3)    Σε περίπτωση ματαίωσης αγώνα ύστερα από απόφαση του διαιτητή, λόγω άρνησης για αλλαγή στολής της ομάδας, η υπαίτια για την ματαίωση ομάδα υπόκειται στις κυρώσεις του άρθρου 21 παρ. 2α του ΚΑΠ. (άρθρο 14 παρ. 3 εδ. β΄ του Κ.Α.Π.)


ΑΡΘΡΟ 10ο : ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΟΜΑΔΩΝ – ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Ισχύουν όσα καθορίζει το άρθρο 16 του Κ.Α.Π. Ειδικότερα :
1.Σαν προσέλευση ομάδας νοείται η έγκαιρη παρουσίαση στο γήπεδο όλων των ποδοσφαιριστών της με πλήρη τα απαραίτητα στοιχεία (στολή, δελτία κ.λ.π.) για την συμμετοχή τους στον αγώνα. Η διαπίστωση της έγκαιρης και κανονικής προσέλευσης των διαγωνιζομένων ομάδων θα γίνεται προτού ο διαιτητής αποφανθεί για την κανονικότητα ή όχι του γηπέδου. Ο διαιτητής είναι υπεύθυνος για την τήρηση της ακριβούς ώρας έναρξης που αναγράφεται σε φύλλο αγώνα.
2.Η γηπεδούχος ομάδα είναι υπεύθυνη για την προσκόμιση στον διαιτητή ικανού αριθμού μπαλών για την διεξαγωγή του αγώνα. Οι προσκομιζόμενες μπάλες που ο τύπος τους ορίζεται από τον διοργανώτρια είναι υποχρεωτικές για τις διαγωνιζόμενες ομάδες και τον διαιτητή με την προϋπόθεση ότι πληρούν τις βασικές προδιαγραφές των Κανόνων του Παιχνιδιού .
3. Στους αγώνες κατάταξης (μπαράζ) κάθε ομάδα υποχρεούται να έχει στη διάθεση του διαιτητή από τον έναρξη μέχρι την λήξη του αγώνα οκτώ (8) μπάλες κανονικές και σε καλή κατάσταση.
4. Σε περίπτωση μη έναρξης η διακοπής του αγώνα ελλείψει μπάλας, η τυχόν υπαιτιότητα μιας ή και των δύο από τις διαγωνιζόμενες ομάδες κρίνεται από το αρμόδιο όργανο, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. και στην έκθεση του παρατηρητή.
5. Καθεμία από τις διαγωνιζόμενες ομάδες είναι υποχρεωμένη, κατά τη διάρκεια τέλεσης των αγώνων, να είναι εφοδιασμένη, με το κατάλληλο φαρμακευτικό και ιατρικό εξοπλισμό (ψαλίδι, ψυκτικό, γάζες κ.λ.π.).


ΑΡΘΡΟ 11ο : ΜΗ ΤΕΛΕΣΗ Ή ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ – ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΑΓΩΝΑ
Ισχύουν όσα καθορίζει το άρθρο 21 του Κ.Α.Π. και σε κάθε περίπτωση παράβασής του επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις σε αυτό.
Ειδικότερα :
1. α) Αγώνας που δεν τελέσθηκε, χωρίς να ευθύνονται και οι δύο διαγωνιζό-
μενες ομάδες, επανορίζεται υποχρεωτικά μέσα σε χρονικό διάστημα δεκαπέ-
ντε (15) ημερών από την έκδοση αποφάσεως.
β) Το Φ.Α. που συντάχθηκε σε αυτές τις περιπτώσεις είναι άκυρο και τυχόν
υπάρχουσες ποινές δεν εκτίονται.
γ) Αντίθετα, το παραπάνω Φ.Α. είναι ισχυρό για τα πραγματικά περιστατικά
και τις παραβάσεις που τιμωρούνται με τις διατάξεις του παρόντος Κανονι-
σμού ή του Πειθαρχικού Κώδικα.
δ) Αγώνας που δεν έληξε χωρίς υπαιτιότητα των διαγωνιζόμενων ομάδων
επανορίζεται και συνεχίζεται για το υπολειπόμενο της διακοπής χρονικό διά-
στημα με τους ίδιους όρους που υπήρχαν κατά τη διακοπή (π.χ. αριθμός τερ-
μάτων, αριθμός ποδοσφαιριστών).
Στην περίπτωση αυτή, για τον ποδοσφαιριστή που αποβλήθηκε στον διακοπέντα αγώνα, η συνέχιση του αγώνα αυτού, εντός δεκαπέντε ημερών, δεν προσμετράται για την έκτιση της ποινής που του επιβλήθηκε στον διακοπέντα αγώνα. Στην περίπτωση όμως που στο ενδιάμεσο των δύο αυτών αγώνων, ο ίδιος ποδοσφαιριστής αποβληθεί σε άλλον αγώνα, η συνέχιση του διακοπέντα αγώνα προσμετράται για την έκτιση της ποινής του.
2.     Αγώνας που δεν τελέστηκε ή που δεν έληξε με υπαιτιότητα της μιας ή και των δύο ομάδων, προσμετράται για την έκτιση ποινών μόνον της ανυπαίτιας ομάδας και τιμωρείται ως εξής:
α) Με απώλεια του αγώνα, με αφαίρεση δύο (2) βαθμών από τον πίνακα
της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου με αφαίρεση δύο (2) βαθμών
 από το επόμενο πρωτάθλημα και χρηματική ποινή εκατον πενηντα (150)
ευρώ σε βάρος της υπαίτιας ομάδας αν ο αγώνας δεν αρχίσει. Οι λόγοι για
τους οποίους μια ομάδα θεωρείται υπαίτια για την ματαίωση αγώνα ενδεικτικά
είναι:
αα) Παρουσίαση στον αγωνιστικό χώρο μετά την καθορισμένη, από τη διορ-
γανώτρια ώρα έναρξης του αγώνα. Οι ομάδες υποχρεούνται να είναι στη διά-
θεση του διαιτητή - έτοιμες για τη διεξαγωγή του αγώνα - πέντε (5) λεπτά πριν
από την έναρξη του.
Εκτός του παραπάνω, λόγοι καθυστέρησης έναρξης αγώνα για τους οποίους θεωρείται υπαίτια ομάδα είναι η μη έγκαιρη προσκόμιση των δελτίων ατομικών στοιχείων και μεταβολών ποδοσφαιριστή της κατάστασης υγείας διαγωνιζομένων ποδοσφαιριστών και της ταυτότητας προπονητή (ή προπονητών),εκπροσώπου ομαδας που πρέπει να παραδοθούν στο διαιτητή μισή ώρα, τουλάχιστον, πριν από την έναρξη αγώνα, καθώς και οποιοσδήποτε άλλος λόγος, εκτός αυτών που συνιστούν ανωτέρα βία.
ββ) Μη εκπλήρωση της υποχρέωσης που επιβάλλει να υπάρχουν στη διάθε-
ση του διαιτητή μπάλες κανονικές και σε καλή κατάσταση, σύμφωνα με τη διά-
ταξη του άρθρου 16 του παρόντος Κανονισμού.
γγ) Παρουσίαση στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερους από εννέα (9) ποδο-
σφαιριστές, που πρέπει να ευρίσκονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο τη στιγμή
του εναρκτήριου λακτίσματος.
δδ) Μη τήρηση της υποχρέωσης για την έκδοση της άδειας τέλεσης του αγώ-
να από τη γηπεδούχο ομάδα.
εε) Μη εκπλήρωση των υποχρεώσεων που επιτάσσουν για την ομάδα που
είναι γηπεδούχος οι διατάξεις του άρθρου 9.
στστ)   Μη τήρηση από τη γηπεδούχο ομάδα της υποχρέωσης που προβλέ-πεται από το άρθρο 14 παρ. 3β.
β)     Με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από το τρέχον και δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα από την υπαίτια ομάδα, αν ο αγώνας διακοπεί πριν
από την κανονική λήξη του.
γ)     Με αφαίρεση δέκα (10) βαθμών από το τρέχον και πέντε (5) βαθμών από το επόμενο  πρωτάθλημα,   καθώς  και  χρηματική  ποινή   έως  τρεις  χιλιάδες (3.000) ευρώ για την ομάδα που θα αποχωρήσει από τον αγώνα μετά την έναρξη του.
Σε όλες τις περιπτώσεις της παρ. 2 του παρόντος άρθρου, η υπαίτια ομάδα θεωρείται ότι ηττήθηκε με τέρματα 0-3, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα, οπότε υπολογίζεται το αποτέλεσμα που πραγματικά σημειώθηκε, μέχρι τη διακοπή ή την αποχώρηση.
α)     Στις περιπτώσεις των παραγράφων 11   και  12 του άρθρου 23, το Φ.Α. υπολογίζεται για την έκτιση  των ποινών που έχουν επιβληθεί από τα αρμόδια αθλητικά όργανα μόνον για την ανυπαίτια ομάδα. β)     Επίσης   για   την   έκτιση   των   ποινών   των   παραπάνω   παραγράφων υπολογίζεται και η ημέρα της ματαίωσης αγώνα λόγω παραίτησης ομάδας μόνον για την αντίπαλη της παραιτούμενης ομάδας.
5.Σε περίπτωση που θα αποκλεισθεί μια ομάδα από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει, παραμένουν ισχυρά τα αποτελέσματα που σημειώθηκαν στους αγώνες που έδωσε μέχρι να αποκλεισθεί, οι δε υπόλοιποι αγώνες της μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος κατακυρώνονται υπέρ των αντιπάλων ομάδων με τέρματα 3-0. Τυχόν υπάρχουσες ποινές εκτίονται μόνον για τις αντίπαλες της αποκλεισθείσας ομάδας.
6.Στην περίπτωση που θα αποκλειστεί ομάδα λόγω δωροδοκίας, ο αποκλεισμός υπολογίζεται από και για τον αγώνα στον οποίο διαπράχθηκε το αδίκημα.

7. Αν μετά την λήξη του πρωταθλήματος μια ομάδα παρουσιάζει αρνητική βαθμολογία,  αρχίζει τους αγώνες της για το επόμενο πρωτάθλημα που θα δηλώσει συμμετοχή και έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει με ισάριθμο παθητικό βαθμών. Επίσης, σε περίπτωση που οφείλονται χρηματικές ποινές για οποιαδήποτε αιτία, προϋπόθεση συμμετοχής στο πρωτάθλημα είναι η πλήρης και ολοσχερής εξόφληση των χρηματικών αυτών ποινών. Ποινές που δεν αναφέρονται στον παρόντα κανονισμό και δεν επιβάλλονται από τα με τον παρόντα κανονισμό και το Καταστατικό της Ε.Π.Ο. θεσμοθετημένα όργανα, δεν αναγνωρίζονται και δεν ισχύουν για την εφαρμογή της παρούσας διάταξης.

8.α)Δεν είναι δυνατή η συνέχιση ενός αγώνα σε οποιαδήποτε περίπτωση και για οποιοδήποτε λόγο αν η μια ή και οι δύο ομάδες παραμείνουν στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερους από επτά (7) ποδοσφαιριστές.
β) Αν συντρέξει τέτοια περίπτωση, ο διαιτητής έχει την υποχρέωση να διακό-
ψει τον αγώνα ο οποίος και κατακυρώνεται υπέρ της ομάδας που δεν έχει ευ
θύνη για τη διακοπή με τέρματα 3-0, εκτός αν την ευνοεί το αποτέλεσμα του
αγώνα τη στιγμή της διακοπής του. Σ' αυτή τη περίπτωση έχει εφαρμογή η
διάταξη της παρ. 2α του παρόντος άρθρου.
γ) Σε περίπτωση που και οι δύο ομάδες μείνουν με λιγότερους από επτά (7)
ποδοσφαιριστές, ο διαιτητής υποχρεούται να διακόψει τον αγώνα. Στην περί-
πτωση αυτή θεωρούνται και οι δύο ομάδες υπεύθυνες της διακοπής, μηδενί-
ζονται και έχει εφαρμογή η διάταξη της παρ. 2α του παρόντος άρθρου

9.Σε κάθε περίπτωση που δεν τελείται ή διακόπτεται αγώνας - για οποιονδήποτε λόγο - για το κύρος αυτού και τις επιβαλλόμενες ποινές αποφαίνεται το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο.

ΑΡΘΡΟ 12ο : ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΟΜΑΔΑΣ ΛΟΓΩ ΑΡΝΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ
(Άρθρο 36 του Κ.Α.Π.)
Ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνιστεί σε τρεις (3) συνολικά αγώνες της ιδίας αγωνιστικής περιόδου από δική της υπαιτιότητα, θεωρείται ότι αποχώρησε με την θέλησή της, δεν μπορεί να επανέλθει στο πρωτάθλημα αυτό, υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία και καταλαμβάνει την τελευταία θέση του οικείου βαθμολογικού πίνακα.


ΑΡΘΡΟ 13ο : ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΟΜΑΔΑΣ ΛΟΓΩ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ
(Άρθρο 33 του Κ.Α.Π.)
Ομάδα που τερματίζει στο πρωτάθλημα με παθητικό μεγαλύτερο από δέκα (10) βαθμούς, από οποιαδήποτε αιτία υποβιβάζεται αυτοδίκαια στην αμέσως κατώτερη κατηγορία και καταλαμβάνει την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

ΑΡΘΡΟ 14ο : ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ
(Άρθρο 17 του Κ.Α.Π.)
1. Ομάδα που δεν μπορεί να πάρει μέρος σε αγώνα οποιουδήποτε πρωταθλήματος πρέπει να ειδοποιήσει αιτιολογημένα με έγγραφό της τη διοργανώτρια, πριν από τέσσερις (4) τουλάχιστον ημέρες εκτός αν για την υποχρέωση της να αγωνιστεί, ειδοποιήθηκε σε χρονικό διάστημα μικρότερο των οκτώ (8) ημερών, οπότε η ειδοποίηση αυτή πρέπει να γίνει τουλάχιστον πριν από τρεις (3) ημέρες.
2. Ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνισθεί ή παραιτηθεί από αγώνα ή αγώνες ή αποχωρήσει από το πρωτάθλημα ή παρουσιάζεται στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερους του ελάχιστου επιτρεπομένου ορίου ποδοσφαιριστές για την έναρξή του, χωρίς να συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας, εκτός από την καταβολή κάθε σχετικής δαπάνης, τιμωρείται με απώλεια των αγώνων και χρηματική ποινή εκατον πενηντα (150) ευρώ για κάθε αγώνα. Αφαιρούνται επίσης δύο (2) βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου και δύο (2) βαθμοί από τον πίνακα βαθμολογίας της επομένης περιόδου για κάθε αγώνα που η ομάδα δεν παρουσιάζεται κανονικά, παραιτείται ή δηλώνει αποχώρηση από το πρωτάθλημα. Η αφαίρεση των δύο (2) βαθμών ισχύει για μέχρι τρεις (3) αγώνες σε κάθε πρωτάθλημα.
3. Από τις παραπάνω κυρώσεις απαλλάσσεται η ομάδα που δηλώνει αδυναμία συμμετοχής σε αγώνα, εφ’ όσον αυτή οφείλεται σε ανώτερη βία. Ως ανώτερη βία νοείται, ενδεικτικά, η διακοπή των συγκοινωνιών (σιδηροδρομικά, ακτοπλοϊκή, αεροπορική κλπ) από οποιαδήποτε αιτία, από την οποία είναι αδύνατη η έγκαιρη προσέλευση στο γήπεδο της ομάδας.
4. Ομάδα που δηλώνει εμπρόθεσμα αδυναμία συμμετοχής σε αγώνα, η οποία όμως δεν κρίνεται δικαιολογημένη από τη διοργανώτρια ή ομάδα που αρνείται να αγωνιστεί στην έδρα αντιπάλου της, η οποία είχε μετακινηθεί για τον αγώνα του πρώτου γύρου, εκτός από τις ποινές που αναφέρονται στην παρ. 2 του άρθρου τούτου υποχρεούται να καταβάλλει – κατά περίπτωση- αποζημίωση που καθορίζεται με απόφαση της διοργανώτριας τόσο στο αντίπαλο σωματείο (εφ’ όσον είχε μετακινηθεί στον πρώτο γύρο) όσο και στην διοργανώτρια του πρωταθλήματος.  

ΑΡΘΡΟ 15ο : ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ
Η Ε.Π.Σ.Θ. θα αναλαμβάνει την έκδοση της αδείας για την τέλεση των αγώνων σε γήπεδα του Νομού Μαγνησίας.


ΑΡΘΡΟ 16ο : ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ – ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ
(άρθρο 12 του ΚΑΠ)
Σύμφωνα με την από   11/7/2012 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ.Θ. οι διαιτητές και οι βοηθοί διαιτητές που θα επανδρώσουν τους αγώνες πρωταθλήματος θα ορίζονται με την διαδικασία του ορισμού.
Επίσημοι διαιτητές για όλα τα πρωταθλήματα, θεωρούνται όσοι υπέβαλαν στην οικεία επιτροπή διαιτησίας Ε.Π.Σ. αίτηση διορισμού τους και έγινε δεκτή με την υπογραφή του σχετικού διοριστηρίου του Κανονισμού Διαιτησίας.
1)    Στην περίπτωση που δεν προσέλθει ο διαιτητής που έχει ορισθεί, τότε οι δύο ομάδες έχουν υποχρέωση να υποδείξουν έναν επίσημο διαιτητή, από αυτούς που παραβρίσκονται στον αγώνα, για να τον διευθύνει. Αν δεν συμφωνήσουν για την υπόδειξη διαιτητή, τότε με κλήρωση ορίζεται ο διαιτητής από τους δύο ή περισσότερους που τυχόν παραβρίσκονται.
2)    Αν η μία ομάδα που θα αγωνιστεί δεν θελήσει να υποδείξει κατά την παραπάνω διαδικασία διαιτητή τότε θα διευθύνει υποχρεωτικά τον αγώνα εκείνος τον οποίο υπέδειξε η αντίπαλη ομάδα. Καμία ένσταση δεν επιτρέπεται κατά ορισμό διαιτητή ή βοηθού διαιτητή που έγινε σύμφωνα με τα ανωτέρω.
3)    Οι αγώνες της Α΄, Β΄, Γ΄  Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της Ένωσης διεξάγονται με την υποχρέωση των αντιπάλων ομάδων να υποδείξουν ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής ως διαιτητή, διαφορετικά ο αγώνας αναβάλλεται και αν μόλα ταύτα διεξαχθεί θεωρείται άκυρος και επαναλαμβάνεται, εφόσον διατυπωθεί ένσταση πριν τον αγώνα. Η παραπάνω διαδικασία εφαρμόζεται και για τον ορισμό του βοηθού διαιτητή ή και των δύο βοηθών κάθε αγώνα τους οποίους όρισε το κατά περίπτωση αρμόδιο όργανο της διοργανώτριας.
4)    Εφόσον υπάρχει αποχή διαιτητών για οποιονδήποτε λόγο, μερική ή ολική ή εφόσον ο αριθμός των εν ενεργεία διαιτητών, δεν επαρκεί για την κάλυψη όλων των αγώνων του προγράμματος της Ένωσης το Δ.Σ. αυτής μπορεί κατά την διακριτική του ευχέρεια :
α) Να ζητά δια της Ε.Δ. της Ε.Π.Σ.Θ. τον ορισμό διαιτητών από άλλο Σύνδεσμο, για την κάλυψη όλων ή ορισμένου αριθμού αγώνων. Σε περίπτωση άρνησης της τοπικής Ε.Δ. να ορίσει διαιτητές, τον ορισμό διενεργεί υποχρεωτικά η Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο.
β) Οι κάθε είδους αγώνες μπορούν να διεξαχθούν με ένα διαιτητή και ένα βοηθό διαιτητή ή και μόνο μ’ ένα διαιτητή, ανάλογα με την κρισιμότητα του αγώνα κατά την κρίση της διοργανώτριας.
5) Καμία ένσταση δεν επιτρέπεται κατά ορισμού διαιτητή ή βοηθού διαιτητή που έγινε σύμφωνα με τα παραπάνω.
6)  Τα έξοδα διαιτησίας του αγώνα βαρύνουν εξολοκλήρου το γηπεδούχο σωματείο, το οποίο αν δεν εξοφλήσει πριν την έναρξη του αγώνα το σύνολο της δαπάνης διαιτησίας (αποζημίωση – έξοδα μετακίνσης και διαμονής), ο διαιτητής δεν διεξάγει τον αγώνα. Ο αγώνας αυτός κατακυρώνεται υπέρ της αντιπάλου ομάδας και η γηπεδούχος ομάδα τιμωρείται με αφαίρεση δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα και χρηματική ποινή. Μέχρι την εξόφληση της ως άνω δαπάνης διαιτησίας και της χρηματικής ποινής στην διοργανώτρια, δεν ορίζονται οι αγώνες της ομάδας αυτής, κατακυρώνονται δε υπέρ της αντιπάλου ομάδας.
7) Σωματείο που επιθυμεί την παρουσία παρατηρητή διαιτησίας σε αγώνα του, πρέπει να απευθύνεται έγκαιρα στην Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ.Θ., με αίτησή του, που είναι το αρμόδιο όργανο για τον ορισμό. Τα έξοδα αποζημίωσης του παρατηρητή διαιτησίας, βαρύνουν το σωματείο.

ΑΡΘΡΟ 17ο : ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ
(‘Άρθρο 13 του Κ.Α.Π.)
1)    Για κάθε αγώνα της αρμοδιότητάς της, η Διοργανώτρια δια της Επιτροπής Πρωταθλήματος της θα ορίζει ένα εκπρόσωπό της ως παρατηρητή, από πίνακα που καταρτίζεται κατά την κρίση της.
2)    Δικαίωμα παραμονής μέσα στον αγωνιστικό χώρο που περιβάλλεται από την εσωτερική περίφραξη κατά την διάρκεια του αγώνα έχουν μόνο τα εξής πρόσωπα, εφόσον επιδείξουν την ταυτότητα (αστυνομική ή επαγγελματική) πριν την έναρξη του αγώνα :
α)  Ο εκπρόσωπος κάθε ομάδας.
β) Ο προπονητής κάθε ομάδας και ο τυχόν βοηθός του (πρέπει υποχρεωτικά να κατέχουν ειδική ταυτότητα προπονητή της Ε.Π.Ο.)
γ)  Ο γιατρός κάθε ομάδας, ο οποίος για να έχει δικαίωμα παραμονής στον πάγκο της ομάδας θα πρέπει να έχει μαζί του την σχετική άδεια άσκησης επαγγέλματος.
δ)  Ο φυσιοθεραπευτής κάθε ομάδας.
Ε) Δυο τραυματιοφορείς
Εκτός από τον προπονητή που θα πρέπει να κατέχει ειδική ταυτότητα προπονητή, τα πρόσωπα α’ και δ’ θα πρέπει επίσης υποχρεωτικά να επιδείξουν ταυτότητα διαπίστευσης - πιστοποίησης εισόδου ώστε να έχουν δικαίωμα παραμονής μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η ταυτότητα θα ισχύει για όλη την ποδοσφαιρική περίοδο και θα εκδίδεται από την Ένωσή μας με την καταβολή του ποσού των 50 ευρώ έκαστος.
Δικαίωμα έκδοσης ταυτότητας (διαπίστευσης – πιστοποίησης εισόδου) όσον αφορά τον εκπρόσωπο ομάδας έχουν μόνο μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου.  
Καθήκοντα Υπερπαρατηρητή έχει δικαίωμα να ασκεί οποιοδήποτε μέλος του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Θ. ή Επιτροπής εφόσον ορισθεί αρμοδίως.


ΑΡΘΡΟ 18ο : ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ (Φ.Α.)
1)    Το φύλλο αγώνα πρέπει να περιέχει τα στοιχεία που καθορίζονται στο άρθρο 15 του Κ.Α.Π.
2)    Ο διαιτητής του αγώνα οφείλει να είναι εφοδιασμένος με την προκήρυξη Πρωταθλήματος του αγώνα που θα διευθύνει. Σε περίπτωση όπου, επιτρέπεται η συμμετοχή αλλοδαπών ποδοσφαιριστών, υποχρεούται στην προσεκτική παρατήρηση της έναρξης και λήξης ισχύος των αθλητικών δελτίων τους και εφόσον εξ αυτών δεν καλύπτεται η συμμετοχή τους, απαγορεύει την αναγραφή τους στο Φ.Α. ενημερώνοντας σχετικά την ομάδα τους.
3)    Οι αρχηγοί των διαγωνιζομένων ομάδων πρέπει υποχρεωτικά να υπογράφουν στο Φ.Α., τόσο για την σύνθεση των ομάδων τους όσο και για το αποτέλεσμα του αγώνα και τις παρατηρήσεις του διαιτητή. Ιδιαίτερα εφίσταται η προσοχή των αρχηγών να ελέγχουν την ορθότητα των στοιχείων που αναγράφει ο διαιτητής (συνθέσεις, αριθμοί φανέλων, παρατηρήσεις κ.λ.π.) γιατί τυχόν παράλειψη ή εσφαλμένη αναγραφή δεν μπορεί να αναγνωριστεί εκ των υστέρων. Η άρνηση των αρχηγών να υπογράφουν το Φ.Α., επισύρει την ποινή της μιας (1) αγωνιστικής σε βάρος τους.  Οι αρχηγοί έχουν το δικαίωμα να υπογράφουν με επιφύλαξη στο Φ.Α. με την υποχρέωση να αιτιολογούν στο Φ.Α. (περιληπτικά) την επιφύλαξη ή την διαφωνία τους.
4)    Παράβαση του διαιτητή σε ότι αφορά τις επιβαλλόμενες σ’ αυτόν υποχρεώσεις από τα παραπάνω, συνεπάγεται την παραπομπή του από το Δ.Σ. της Διοργανώτριας στην αρμόδια Επιτροπή και τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού τουλάχιστον ενός (1) μηνός (άρθρο 15 παρ. 7 του Κ.Α.Π.).
5)    Κατ’ εξαίρεση στις περιπτώσεις που ο διαιτητής αρνείται στους αρχηγούς των ομάδων να υποβάλλουν στο Φ.Α. τις κατά την κρίση τους ενστάσεις, της άρνησης, βεβαιουμένης ύστερα από αίτηση του αρχηγού της οικείας ομάδας από τον παρατηρητή αγώνα, διαγράφεται των πινάκων αξιολόγησης διαιτητών με απόφαση του δικαιοδοτικού οργάνου της διοργανώτριας (άρθρο 15 παρ. 7 του Κ.Α.Π.).
6)    Σε περίπτωση που το Φ.Α. που προσκομίζει ο διαιτητής στη διοργανώτρια διαφέρει από το αντίγραφο των ομάδων, η διοργανώτρια διεξάγει έλεγχο. Εφόσον αποδειχθεί ότι ο διαιτητής προσέθεσε ή διέγραψε λέξεις ή υπογραφές αρχηγών ή βοηθών διαιτητών ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο σε οποιοδήποτε σημείο του Φ.Α. μετά το κλείσιμό του, αυτά δεν λαμβάνονται υπόψη. Ο παραβάτης διαιτητής παραπέμπεται στην Πειθαρχική Επιτροπή και τιμωρείται με αποκλεισμό έξι (6) μηνών τουλάχιστον μέχρι και οριστική διαγραφή.

ΑΡΘΡΟ 19ο : ΔΕΛΤΙΟ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ – ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ.
1)    Οι ομάδες σε όλους τους αγώνες τους υποχρεούνται να έχουν μαζί τους και να παραδίδουν στον διαιτητή :
α) Τα δελτία ατομικών στοιχείων και μεταβολών των ποδοσφαιριστών τους και
β) Το δελτίο ατομικών στοιχείων και μεταβολών ποδοσφαιριστή θα αναγράφει υποχρεωτικά τα πλήρη στοιχεία του ποδοσφαιριστή και του σωματείου στο οποίο ανήκει και θα φέρει βεβαίωση του «Κέντρου Προληπτικού Ελέγχου Αγωνιστικής Ικανότητας Ποδοσφαιριστών ΕΠΟ». Η βεβαίωση αυτή ισχύει για ένα μόνο έτος.

γ) Ταυτότητα πιστοποίησης εκπροσώπου της ομάδας.
δ) Ταυτότητα πιστοποίησης μαλάκτη της ομάδας.
ε) Ταυτότητα του προπονητή ή των προπονητών της ομάδας.
στ) Σωματείο που ειδοποιήθηκε από την ΕΠΣΘ και παραλείπει ή αρνείται
να υποβληθούν οι ποδοσφαιριστές του στις προβλεπόμενες ιατρικές εξετάσεις, αποβάλλεται από το Πρωτάθλημα. Επίσης θα ανακαλείται προσωρινά το δελτίο ατομικών στοιχείων και μεταβολών ποδοσφαιριστή για όσο χρόνο αυτός αρνείται η παραλείπει να υποβληθεί στις ιατρικές εξετάσεις.
     
Κατ’ εξαίρεση σωματεία τα οποία μέχρι την έναρξη της περιόδου 2012-2013 δεν προλάβουν να περάσουν από το Κέντρο Προληπτικού Ελέγχου, προσωρινά θα αγωνίζονται με κατάσταση υγείας.

Οι ποδοσφαιριστές που επιθυμούν, εκτός των σταθμών προληπτικού ελέγχου που λειτουργούν στις ΕΠΣ, μπορούν να πραγματοποιούν τις προαναφερόμενες υποχρεωτικές προληπτικές εξετάσεις σε δημόσια ή ιδιωτικά ιατρικά κέντρα και να προσκομίζουν τις εξετάσεις και τα αποτελέσματα αυτών στην οικεία ‘Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων, με την καταβολή 20 ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς στο λογαριασμό της ΕΠΟ για την έκδοση κάρτας Υγείας..
2)    Ο διαιτητής είναι υποχρεωμένος, πριν από την έναρξη του αγώνα, να ελέγξει τα δελτία και τις καταστάσεις υγείας των ποδοσφαιριστών και να σημειώσει στην οικεία στήλη του Φ.Α. τις σχετικές παρατηρήσεις του (ελλείψεις, λήξη ισχύος της ιατρικής θεώρησης κ.λ.π.)
3)    Απαγορεύεται η συμμετοχή σε ομάδα ανδρών ποδοσφαιριστή που δεν έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του. Παράβαση της διάταξης αυτής συνεπάγεται απώλεια του αγώνα, αν υποβληθεί ένσταση αντικανονικής συμμετοχής, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 23 του Κ.Α.Π.
4)    Τα σωματεία της Α΄, Β΄, και Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας πλην της Δ΄ Εθνικής, δύναται να διατηρούν στην δύναμή τους μέχρι πέντε (5) αλλοδαπούς ποδοσφαιριστέ

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Ποδηλασία: Δύο χρυσά ο Βολικάκης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα
Ποδηλασία: Δύο χρυσά ο Βολικάκης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα
Παναθηναϊκός: Έτσι θα παίξει στο Αγρίνιο (photo)
Παναθηναϊκός: Έτσι θα παίξει στο Αγρίνιο (photo)
Μάλαγα: Επική γκάφα από Μίτσελ! (photo)
Μάλαγα: Επική γκάφα από Μίτσελ! (photo)
ΠΑΟΚ: Τρελό… πριμ για την κούπα από Σαββίδη
ΠΑΟΚ: Τρελό… πριμ για την κούπα από Σαββίδη
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης