Μπρατσόλης: «Δεν αντέχουμε άλλο τη μετάθεση των υποσχέσεων»

Μπρατσόλης: «Δεν αντέχουμε άλλο τη μετάθεση των υποσχέσεων»


Παρουσία φορέων της πολιτείας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (1/3) η σύσκεψη της ΕΠΣ Πειραιά, με θέμα την παρουσίαση των αιτημάτων της και την υλοποίηση όσων έχουν υποσχεθεί προς τα πειραϊκά σωματεία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΣΠ για το συγκεκριμένο θέμα, αναφέρονται τα εξής:

«Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1.3.2012 στα γραφεία της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ η προγραμματισμένη σύσκεψη της Διοίκησης της Ένωσης με τους Βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχες, Δημάρχους της εδαφικής της έκτασης, με θέμα την παρουσίαση των αιτημάτων προτεραιοτήτων της Ε.Π.Σ.Π. με στόχο την άμεση υλοποίηση των υποσχόμενων στα πειραϊκά σωματεία, όσο και την προώθηση των αιτημάτων του ποδοσφαιρικού Πειραιά, ανά περιοχή και Δήμο.
Στη 2ωρη σύσκεψη πήραν μέρος από την Ε.Π.Σ.Π. ο Πρόεδρος κ.ΣΤ.ΜΠΡΑΤΣΟΛΗΣ, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ.ΧΡ.ΣΤΟΥΚΑΣ,  η Β’  Αντιπρόεδρος κα ΛΕΛΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ο Γεν.Γραμματέας κ.ΚΩΝ.ΒΡΑΚΑΣ, ο Ταμίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Υποδομών κ.ΒΑΣ.ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ο αναπληρωτής Ταμίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος κ.ΚΩΝ.ΧΟΛΕΒΑΣ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παρατηρητών κ.ΠΑΝ.ΛΑΠΑΤΑΣ, τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. ΜΙΧ.ΜΟΥΣΕΛΗΣ, ΧΡ.ΜΠΟΥΛΕΣ,  τα μέλη της Επιτροπής Πρωταθλήματος κ.κ. ΚΩΝ.ΚΩΣΤΑΚΗΣ, Γ.ΣΙΚΑΟΥΛΗΣ και το μέλος της Ε.Δ./Ε.Π.Σ.Π. κ.ΝΙΚ.ΑΓΑΔΑΚΟΣ.
Από τους Βουλευτές συμμετείχαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. ΓΡ.ΝΙΩΤΗΣ και οι Βουλευτές κ.κ.ΔΗΜ.ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ, ΔΗΜ.ΚΑΡΥΔΗΣ, Ι.ΤΡΑΓΑΚΗΣ, ΑΝ.ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ, ΠΑΝ.ΜΕΛΑΣ, κα ΔΙΑΜ. ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ μαζί με τους κ.κ. ΗΛ.ΣΑΛΠΕΑ και Ι.ΑΓΓΕΛΙΝΙΑΔΗ, Γ.ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ  και ο εκπρόσωπος των κ.κ. Θ.ΔΡΙΤΣΑ και ΠΑΝ.ΛΑΦΑΖΑΝΗ κ.ΕΜ.ΣΑΡΡΗΣ.
Από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ.ΣΤ.ΧΡΗΣΤΟΥ, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ.ΔΗΜ.ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ, εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη ΕΣΠΑ κ. ΛΕΩΝ.ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ο κ. ΔΙΑΘΕΣΟΠΟΥΛΟΣ.
Από τις Δημοτικές Αρχές οι κ.κ. ΑΝΤ.ΘΕΟΔΩΡΟΥ εκπρόσωπος του Δήμου Πειραιά, ΣΠ.ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ εκπρόσωπος του Δήμου Σαλαμίνας και ο κ.Γ.ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ εκπρόσωπος του Δήμου Καλλιθέας.
Παρόν δήλωσαν και συμφώνησαν με τα αιτήματα της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ στη σύσκεψη, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας τους με τον Πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Π, οι Βουλευτές κκ..Ι.ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ και. Θ.ΔΡΙΤΣΑΣ και ΠΑΝ.ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ.
Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ κ.ΣΤ.ΜΠΡΑΤΣΟΛΗΣ καλωσόρισε τους παραβρεθέντες στη σύσκεψη – πρωτοβουλία που πραγματοποίησε η Διοίκηση της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ, εκ μέρους των πειραϊκών σωματείων, για να καταθέσει άλλη μια φορά τα αιτήματα.
Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Π. ευχαρίστησε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συζήτηση της Ένωσης, ενημέρωσε ότι η ατζέντα-αιτήματα έχει αποσταλεί έγκαιρα σε όλους τους εκπροσώπους της πολιτείας, της Περιφερειακής και Δημοτικής Αυτοδιοίκησης όλης της εδαφικής έκτασης της Ε.Π.Σ.Π.
Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ παρουσίασε συνοπτικά όλα τα αιτήματα και τις βασικές προτεραιότητες του ποδοσφαιρικού Πειραιά, στα γηπεδικά, οικονομικά, ως και θέματα υγείας των ποδοσφαιριστών που παλεύουν τα σωματεία μας και η Ένωση.
Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Π.  επικέντρωσε την εισήγηση του στην προτεραιότητα της ανακατασκευής του γηπέδου του Σ.Ε.Φ., τα έργα στο γήπεδο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, το γήπεδο στο Σχιστό Κορυδαλλού, στις οικονομικές επιχορηγήσεις των σωματείων, στην δωρεάν κάρτα υγείας του ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ.ΣΤ.ΜΠΡΑΤΣΟΛΗΣ τόνισε χαρακτηριστικά και τα εξής:
«Δεν αντέχουμε άλλο την μετάθεση των υποσχέσεων, την αναβλητικότητα, την μη υλοποίηση των δεσμεύσεων που εξήγγειλε η πολιτεία στον ποδοσφαιρικό Πειραιά,  τόνισε ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Π.
Δεν ανεχόμαστε άλλο να σπάνε τα πόδια τους τα παιδιά του Πειραιά στο ακατάλληλο γήπεδο του Σ.Ε.Φ., που η ανάγκη μας υποχρεώνει να το χρησιμοποιούμε κ.κ. συμμετέχοντες στη σημερινή μας σύσκεψη.
Δεν αντέχουμε άλλο να τραβάει την ανηφόρα ο ερασιτέχνης παράγοντας, να αυτοχρηματοδοτεί το σωματείο του, να κάνει τα πάντα για να μην κλείσει – χωρίς έστω την μικρή ηθική ενίσχυση – επιχορήγηση των σωματείων μας.
Δεν μπορούμε άλλο να αποδεικνύουμε ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας του ιατρικού συστήματος υγείας μέσω του ΟΠΑΠ και των δημόσιων νοσοκομείων και των ασφαλιστικών φορέων – να έχουν δικαίωμα δωρεάν κάρτας υγείας για να νιώθουν ασφαλείς στην άθληση τους.
Μαζί με όλα αυτά δεν μπορούμε να μην αναθέσουμε σε όλους σας την διεκδίκηση της Ε.Π.Σ.Π. και των σωματείων μας – για γήπεδο ΗΠΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ – στην παραλία Καλλιθέας – Μοσχάτου – Πειραιά, που 8 χρόνια τώρα μας πληγώνει, γιατί το 2004 είχαμε 2 γήπεδα και τώρα δεν έχουμε τίποτα, αλλά ούτε και ΦΩΣ!
Αυτήν την αγωνία βγάζει ο ποδοσφαιρικός Πειραιάς.
Ζητάμε από όλους σας να συμβάλλετε με την παρέμβαση σας, ώστε τα αιτήματα – αυτά – προτεραιότητες μας επιτέλους να υλοποιηθούν».
Στη συζήτηση που ακολούθησε μίλησαν και τοποθετήθηκαν από την Διοίκηση της Ε.Π.Σ.Π., για το δίκαιο των αιτημάτων του ποδοσφαιρικού Πειραιά και τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Π.  κ.ΚΩΝ.ΒΡΑΚΑΣ, η κα ΛΕΛΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ο κ.ΜΙΧ.ΜΟΥΣΕΛΗΣ.
Στη σύσκεψη – συζήτηση μίλησαν και τοποθετήθηκαν ο Α’  Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. ΓΡ.ΝΙΩΤΗΣ και οι Βουλευτές κ.κ. ΔΗΜ.ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ, ΔΗΜ.ΚΑΡΥΔΗΣ, Ι.ΤΡΑΓΑΚΗΣ, ΑΝ.ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ, ΠΑΝ.ΜΕΛΑΣ, κα ΔΙΑΜ.ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ, Γ.ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ.ΣΤ.ΧΡΗΣΤΟΥ και Νήσων κ.ΔΗΜ.ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ, ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη ΕΣΠΑ κ.ΔΙΑΘΕΣΟΠΟΥΛΟΣ και από τους Δήμους Πειραιά ο κ. ΑΝΤ.ΘΕΟΔΩΡΟΥ και Σαλαμίνας ο κ.ΣΠ.ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ.
Τοποθέτηση έκανε επίσης και ο κ. ΗΛ. ΣΑΛΠΕΑΣ.
Στη διευρυμένη συζήτηση οι ομιλητές Βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχες και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης που συμμετείχαν πρότειναν τη δημιουργία μόνιμης Επιτροπής διεκδίκησης των αιτημάτων της Ε.Π.Σ.Π. και τον άμεσο τακτικό έλεγχο για την προώθηση και υλοποίηση τους.

Ως εκτίμηση της διευρυμένης αυτής συζήτησης και δεδομένου ότι το χρονικό διάστημα που διανύουμε είναι συνεχώς μεταβαλλόμενο, λογω και των οικονομικών πραγματικοτήτων που διανύει η χώρα, καταλήχθηκε να γίνουν συντονισμένες ενέργειες και από τους Βουλευτές και από τους Αντιπεριφερειάρχες, ώστε τουλάχιστον:
α) Να διατεθεί άμεσα εντος του Μαρτίου 2012 η απαιτούμενη χρηματοδότηση για την ανακατασκευή του γηπέδου του Σ.Ε.Φ. ως συνέχεια της προκήρυξης δημοπράτησης του έργου, όπως ενημερώθηκε εγγράφως από την Γ.Γ.Α. η Ε.Π.Σ.Π.
β) Με συγκεκριμένες κινήσεις, που θα ωθήσουν οι ανωτέρω συμμετέχοντες, να απελευθερωθούν κονδύλια από τις Αντιπεριφέρειες και με την έγκριση του Περιφερειάρχη Αττικής να κατευθυνθούν σε επισκευές και βελτιώσεις των υπαρχόντων αθλητικών εγκαταστάσεων του ποδοσφαιρικού Πειραιά.
γ) Μέσα στα πλαίσια αυτά να ενταχθεί και κονδύλι που θα συμβάλλει στην υλοποίηση της κάρτας υγείας του ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή, μέσω και των δημόσιων νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων και δημοτικών και περιφερειακών ιατρειών.
Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Π.,  κλείνοντας την συζήτηση, υποστήριξε ότι μαζί με αυτά πρέπει επιτέλους να δοθούν οι επιχορηγήσεις στα σωματεία μας από την Γ.Γ.Α., να καταργηθεί και να μην ισχύσει η επιλογή-χαράτσι για «τέλος επιτηδεύματος» στα ερασιτεχνικά σωματεία, ως επίσης να λυθεί συντονιστικά, μέσω της Περιφέρειας, το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις πολεοδομικές άδειες των γηπέδων, γεγονός που ταλανίζει τους Δήμους και αναστατώνει την αγωνιστική μας ροη με το «κλείνει- δεν κλείνει», ανά εβδομάδα γήπεδο-α, που αγωνίζονται τα σωματεία.
Η Ε.Π.Σ.Π. ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες στην ουσιαστική συνάντηση – συζήτηση – πρωτοβουλία της και δηλώνει στον ποδοσφαιρικό Πειραιά, ότι με διεκδίκηση και με κάθε ωφέλιμη θεσμική μορφή θα προωθεί τα δικαιώματα - αιτήματα των σωματείων μας, συνεχίζοντας απαρέγκλιτα να παλεύει συνεχώς τους στόχους τους, μέχρι την υλοποίηση τους».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Τζώρτζογλου: «Θα έχουμε διαφορετικό ποδόσφαιρο αν αφήσουν τον Γραμμένο να περάσει τη φιλοσοφία του»
Τζώρτζογλου: «Θα έχουμε διαφορετικό ποδόσφαιρο αν αφήσουν τον Γραμμένο να περάσει τη φιλοσοφία του»
Απόλλων Σμύρνης: Παρουσίαση εμφανίσεων και μεταγραφικών αποκτημάτων (photos)
Απόλλων Σμύρνης: Παρουσίαση εμφανίσεων και μεταγραφικών αποκτημάτων (photos)
Συμφωνία Super League με NOVA - Καταργούνται τα πλέι οφ
Συμφωνία Super League με NOVA - Καταργούνται τα πλέι οφ
Ατρόμητος: Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια με Απόλλωνα Σμύρνης
Ατρόμητος: Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια με Απόλλωνα Σμύρνης
«Έφυγε» από τη ζωή η Ζωή Λάσκαρη
«Έφυγε» από τη ζωή η Ζωή Λάσκαρη
Αυτοί είναι οι στρατιώτες που παρασύρθηκαν από τρένο στα Οινόφυτα – Τι αναφέρει το ΓΕΣ
Αυτοί είναι οι στρατιώτες που παρασύρθηκαν από τρένο στα Οινόφυτα – Τι αναφέρει το ΓΕΣ
Φωτιά σε σκάφος ανοιχτά του Φαλήρου
Φωτιά σε σκάφος ανοιχτά του Φαλήρου
Καταλονία - Επίθεση στο θέρετρο Καμπρίλς: Πέντε δράστες νεκροί - Έξι πολίτες τραυματίες (vids)
Καταλονία - Επίθεση στο θέρετρο Καμπρίλς: Πέντε δράστες νεκροί - Έξι πολίτες τραυματίες (vids)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης