«Όχι» στο ρατσισμό από Νίκη!

«Όχι» στο ρατσισμό από Νίκη!

Στις δεκαπενθήμερες εκδηλώσεις κατά του ρατσισμού που διοργανώνει η UEFA, συμμετέχει η Νίκη Χριστού, οι ποδοσφαιριστές της οποίας στον αγώνα εναντίον της Αμμουδιάς, αγωνίστηκαν με κόκκινο περιβραχιόνιο.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της Νίκης Χριστού:

«Τα τελευταία χρόνια αναβιώνει σε χώρες κυρίως της Ευρώπης το φαινόμενο του ρατσισμού. Οι διακρίσεις δεν περιορίζονται πλέον μόνο στο χρώμα και τη φυλή, αλλά παίρνουν και κοινωνική διάσταση, αφού περιλαμβάνουν μετανάστες, ανέργους, πολιτικές και θρησκευτικές μειονότητες και άλλες ομάδες πληθυσμού.
Στην πατρίδα μας όπου φιλοξενούνται εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, εν μέσω οικονομικής κρίσης και με την ανεργία να χτυπάει στο «κόκκινο», είναι εμφανής ο κίνδυνος για λόγους πολιτικής και γενικότερης σύγχυσης, να αναπτυχθούν ρατσιστικές αντιλήψεις, πάθη και βίαιες αντιδράσεις, φανατισμοί και μισαλλοδοξίες.
Εμείς, ΟΛΟΙ οι άνθρωποι του Ποδοσφαίρου, έχουμε διαπιστώσει από πρώτο χέρι, πόσο αρμονικά μπορούν να συνεργαστούν, να αγκαλιαστούν, να πανηγυρίσουν  νέοι από διαφορετικές χώρες, διαφορετικές φυλές, διαφορετικές θρησκείες γιορτάζοντας μαζί την κάθε ποδοσφαιρική συνάντηση, σκορπώντας συγκινήσεις σε εκατομμύρια φιλάθλους.

Σαν ομάδα εμείς η  ΝΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΣ, χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της  UEFA να αναδείξει αυτό το δεκαπενθήμερο τα προβλήματα του ρατσισμού και της βίας στην κατεύθυνση του σεβασμού της διαφορετικότητας στο παιχνίδι.

Σαν ένδειξη της συμμετοχής μας σ’ αυτή τη δράση της UEFA οι παίκτες της ομάδας μας στο παιχνίδι που έπαιξε με την ομάδα της Αμμουδιάς  το Σάββατο 15 Οκτωβρίου φορούσαν κόκκινα περιβραχιόνια. Πιστεύουμε ότι με αυτή την πρωτοβουλία μας προσθέτουμε και εμείς κάτι στις χιλιάδες δράσεις που γίνονται αυτές τις δύο εβδομάδες απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ευρώπη, από παιδικά σωματεία μέχρι τις διοργανώσεις του Champions League  και του Europa League.

Θέλουμε ένα κόσμο χωρίς διακρίσεις, έναν κόσμο που να τους χωράει όλους. Φωνάζουμε κατά της βίας στα γήπεδα και κατά του ρατσισμού. Για να ακουστούν δυνατά όσοι δεν έχουν φωνή»



Συμφωνία Φούλαμ με Premier League για κυρώσεις
Συμφωνία Φούλαμ με Premier League για κυρώσεις
Premier League: Ιστορία με την Μόρνμουθ γράφει ο Ιραόλα
Premier League: Ιστορία με την Μόρνμουθ γράφει ο Ιραόλα
Πόλο: Η κλήρωση του Παγκοσμίου Εφήβων
Πόλο: Η κλήρωση του Παγκοσμίου Εφήβων
ΠΑΟΚ: «Ναυάγησε» η σκέψη για φιλικό παιχνίδι με τον Προμηθέα
ΠΑΟΚ: «Ναυάγησε» η σκέψη για φιλικό παιχνίδι με τον Προμηθέα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved