Παπακωνσταντίνου: «Στοίχημα η φετινή χρονιά»

Παπακωνσταντίνου: «Στοίχημα η φετινή χρονιά»

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΕ, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, κατά την ομιλία του στη διαδικασία της κλήρωσης των πρωταθλημάτων της νέας χρονιάς έκανε λόγο για στοίχημα που πρέπει να κερδίσει το ευβοϊκό ποδόσφαιρο.

Στην Εύβοια έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου μέσα στα δύο επόμενα χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί, αρκεί η ΕΠΣΕ και τα σωματεία της να συνεχίσουν στο ίδιο ύφος με την ισότητα και την ισονομία που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στα πρωταθλήματά της.

Ολόκληρη η ομιλία του Γιάννη Παπακωνσαντίνου όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ΕΠΣ Εύβοιας

«Σας καλωσορίζω στη σημερινή μας εκδήλωση, που έχει τριπλό σκοπό – είμαστε εδώ σήμερα για την κλήρωση του φετινού πρωταθλήματος αλλά και για να τιμήσουμε τους Πρώτους σκόρερ της προηγούμενης αθλητικής χρονιάς, κάτι που η Ένωσή μας έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια αλλά και για να εναρμονίσουμε το καταστατικό μας βάσει ΕΠΟ και UEFA.

Η έναρξη των πρωταθλημάτων κάθε χρόνο σηματοδοτεί άλλον ένα χρόνο άθλησης, δημιουργικότητας αλλά και σημαντικής κοινωνικής προσφοράς. Το ποδόσφαιρο, εκτός από πάθος που όλοι μοιραζόμαστε, αποτελεί προστατευτικό παράγοντα για τους νέους, παρέχοντάς τους μια υγιή δίοδο έκφρασης και κοινωνικοποίησης ενώ ταυτόχρονα τους προφυλάσσει από τους πολλούς κινδύνους που ενέχει η έλλειψη έκφρασης, εκγύμνασης και ενασχόλησης.

Για την πολύτιμη αυτή συμβολή, θέλουμε να της αποδίδουμε τον ανάλογο σεβασμό που της αρμόζει και για αυτό, είθισται, από την ανάληψη των ευθυνών μας ως διοίκηση, να πραγματοποιούμε ετησίως εκδήλωση εορτασμού της έναρξης της αγωνιστικής σεζόν. Για φέτος λόγω και της γενικής συνέλευσης τιμούμε μόνο τους πρωταγωνιστές των γηπέδων τους σκόρερ των πρωταθλημάτων μας.

Επειδή τα τελευταία χρόνια, με απόφαση της διοίκησης της Ένωσης, παράλληλα με τον εορτασμό της έναρξης, τιμούσαμε και ορισμένα πρόσωπα – παράγοντες του ποδοσφαίρου που έχουν προσφέρει στο Νομό μας το μεταθέτουμε στην χειμωνιάτικη εκδήλωση με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας.

Στην αρχή μιας ακόμη αγωνιστικής χρονιάς, της ποδοσφαιρικής σεζόν 2011-2012, εμείς οι παράγοντες της Ένωσης θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας ότι είμαστε υπερήφανοι για το αδιάβλητο, το δίκαιο και την ισότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε όλα τα σωματεία. Το πιστεύουμε, το πράττουμε και το τονίζουμε απέναντι σε όλους σας. Η φετινή χρονιά θα είναι ακόμη ένα στοίχημα για εμάς στο νέο Δ.Σ. της Ένωσης, γιατί, ήδη έχει ξεκινήσει η εφαρμογή ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων και θα τελειώσει στα επόμενα δυο χρόνια.

Σε αυτό το στοίχημα, σας θέλουμε όλους συμπαραστάτες για να αλλάξουμε περαιτέρω (όσο μπορούμε, βέβαια) το τοπίο του Ευβοϊκού ποδοσφαίρου. Για να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα, πρέπει εμείς οι παράγοντες να ‘βλέπουμε μπροστά’, να κάνουμε κινήσεις με μακροπρόθεσμα οφέλη και να ενδυναμώσουμε τα θεμέλια που έχουμε αρχίσει να χτίζουμε.

Πρέπει να είμαστε σταθερά και διαχρονικά παρόντες, με σχεδιασμό ετών και στοχοθέτηση, συλλογικά, για την ανέλιξη του Ευβοϊκού ποδοσφαίρου.

Να βάλουμε ένα μεγάλο Στοπ στους κομήτες παράγοντες με σκοπό την προσωπική τους προβολή αποκλειστικά και μόνο για να αποχωρήσουν μετά από ένα ή δύο χρόνια, έχοντας ‘προσφέρει’ μονάχα την αποσταθεροποίηση στις ομάδες όπου έδρασαν. Η θωράκιση των ομάδων μας και των παραγόντων που προσφέρουν με συνέπεια στο ποδόσφαιρο – είναι πρώτο μέλημα της Ένωσής μας.

Τώρα, από την Ε.Δ. της Ένωσης, και πλέον με την νέα δομή του και με πρόεδρο της επιτροπής παράγοντα της Ένωσης μας περιμένουμε να αξιοποιήσουν στο έπακρον το δυναμικό των Διαιτητών μας, για να επισφραγίσουν την προσπάθειά μας για διαφάνεια και αξιοκρατία, τόσο στο τοπικό μας ποδόσφαιρο, όσο και στο Ελληνικό Επαγγελματικό και Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο.

Ένα ακόμη ζήτημα που θα ήθελα να επισημάνω – – είναι η εξασφάλιση της υγείας των ποδοσφαιριστών μας, που οφείλει να αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας. Σας καλώ, τα χρήματα που θα διαθέτατε για μια μεταγραφή, ας τα επενδύσετε στην παρουσία γιατρού στο γήπεδο. Τονίζω την αναγκαιότητα της παρουσίας γιατρού σε κάθε ματς, σε κάθε γήπεδο. Όπως έχουμε ξαναπεί, καλύτερα να προλαμβάνουμε καταστάσεις.

Θέλω ακόμη να σας ενημερώσω ότι η ιστοσελίδα της Ένωσης, συμβάλλει σημαντικά στην άμεση ενημέρωση και ανατροφοδότηση όσων ενδιαφέρονται για το Ευβοϊκό ποδόσφαιρο και είναι «δια-δικτυωμένοι».

Επιθυμία και προσπάθεια μας είναι ότι μέσα από το SAIT της Ένωσης να έχετε πλήρη ενημέρωσή σε θέματα κανονισμών και όχι μόνο, με απώτερο σκοπό ώστε να φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Το άθλημα που υπηρετούμε διέπεται από νόμους και κανονισμούς και θα πρέπει όλοι όσοι εμπλέκονται με αυτό, να τους γνωρίζουν και να τους εφαρμόζουν ανάλογα.

Με τις προκηρύξεις μας καθορίσαμε και προβλέψαμε τα θέματα που αφορούν την τέλεση των αγώνων, καθώς και τους κανόνες διεξαγωγής των πρωταθλημάτων μας.

Πιέσαμε ως ένα βαθμό, τις δημοτικές αρχές , να βελτιώσουν τις γηπεδικές εγκαταστάσεις.

Όλες οι διαγωνιζόμενες ομάδες οφείλουν να συμμορφώνονται προς τις υποχρεώσεις που επιβάλλουν σε αυτές τα αρμόδια όργανα και να λαμβάνουν κάθε προληπτικό μέτρο το οποίο από τις συνθήκες απαιτείται για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Έχουν την υποχρέωση να προστατεύσουν το κύρος και την αξιοπιστία του αθλήματος του ποδοσφαίρου και ευθύνονται σε περίπτωση δυσφήμισής του ως αντικειμενικά υπαίτιες.

Κάθε πράξη ή ενέργεια, ατομική ή συλλογική που θα δυσφημεί το ποδόσφαιρο θα τιμωρείται σύμφωνα με τους κανονισμούς και τον πειθαρχικό κώδικα της Ε.Π.Ο.

Με την ευκαιρία της έναρξης των πρωταθλημάτων 2011--2012 και στα πλαίσια της έγκυρης ενημέρωσή σας σε θέματα κανονισμών, θα κάνω κάποιες επισημάνσεις και θα ήθελα να τις λάβετε σοβαρά υπόψη σας, και να συμβάλετε θετικά στην εξέλιξή τους.

Κάθε μια από τις διαγωνιζόμενες ομάδες είναι υποχρεωμένη:

 Να προσέρχεται στο γήπεδο του αγώνα έγκαιρα πριν από την καθορισμένη έναρξή του.

 Να είναι εφοδιασμένη με το κατάλληλο φαρμακευτικό υλικό για την χρησιμοποίησή του από τους ποδοσφαιριστές και οι γηπεδούχες ομάδες να έχουν μεριμνήσει απαραιτήτως ,για την παρουσία γιατρού στο γήπεδο.

 Να προσκομίζει στον διαιτητή ικανό αριθμό μπαλών για την διεξαγωγή του αγώνα.

 Να προσκομίζει στον διαιτητή έγκαιρα (μισή ώρα τουλάχιστον πριν από την έναρξη του αγώνα), τα δελτία ατομικών στοιχείων και μεταβολών , την κατάσταση υγείας των διαγωνιζομένων ποδοσφαιριστών

 Να χρησιμοποιεί υποχρεωτικά 1 μικρό ποδοσφαιριστή γεννηθέντα το έτος 1991 και μεταγενέστερα οι οποίοι θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής ως το τέλος του διεξαγόμενου αγώνα και ως το τέλος του πρωταθλήματος .

Ο αγώνας θα αρχίζει και θα τελειώνει με 1 μικρό ποδοσφαιριστή ακόμη και σε περίπτωση αντικατάστασής του και μόνο σε περίπτωση αποβολής των, ο αγώνας θα συνεχίζεται χωρίς αυτόν.

Στη Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία θα μπορούν να αγωνίζονται, μόνο δυο ποδοσφαιριστές άνω των 37 ετών ήτοι γεννηθέντες πριν την 01-01-1974 και φυσικά ένας μικρός σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού .

 Να διατηρεί στη δύναμή της τον προβλεπόμενο από τον κανονισμό αριθμό αλλοδαπών ποδοσφαιριστών

 Να εφαρμόζει την απόφαση της Ε.Π.Ο σχετικά με την αναγραφή των αριθμών από το Νο 1 έως το Νο 18 στις φανέλες των ποδοσφαιριστών του .

 Να τηρεί τους κανόνες του φιλάθλου πνεύματος και να μην δημιουργεί επεισόδια σε βάρος των διαιτητών , των παρατηρητών και άλλων εντεταλμένων από την διοργανώτρια προσώπων .

 Να τακτοποιεί οφειλές προς την Ένωση, που προέρχονται από χρηματικές ποινές κ.λπ., μέσα σε τριάντα ημέρες από την τελεσιδικία της απόφασης και κυρίως όταν το οφειλόμενο συνολικό ποσό είναι ίσο ή ανώτερο των 150,00 ευρώ προς αποφυγή κυρώσεων.

 Να μη προβαίνει σε δυσφήμιση των ποδοσφαιρικών αρχών και των θεσμοθετημένων δικαιοδοτικών οργάνων με δημόσιες δυσμενείς κρίσεις σε βάρος τους.

Για κάθε παράβαση θα επιβάλλονται στους υπαίτιους οι προβλεπόμενες από τον Κ.Α.Π και τον ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΚRΔΙΚΑ κυρώσεις.

Θα πρέπει όλοι οι εκτελούντες χρέη προπονητή σε ομάδες και που αναλαμβάνουν και το ρόλο του παιδαγωγού, να καλλιεργούν το αθλητικό ιδεώδες και να είναι αυτοί που θα πρέπει πρώτοι να κατανοούν ακόμη και το ενδεχόμενο ανθρώπινο λάθος, σε κάποια απόφαση του διαιτητή.

Θέλουμε παραδείγματα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή.

Θέλουμε, για να πάμε μπροστά το ποδόσφαιρο, πειθαρχημένους παράγοντες, και προπονητές με εμπειρία και γνώση και πάνω απ’ όλα να διαθέτουν ήθος , συνέπεια και αθλητική παιδεία.

Θέλουμε οι παρατηρητές αγώνων και διαιτησίας , να εκτελούν επαρκώς τα καθήκοντά τους και να βοηθούν τη διοργανώτρια και τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα στη σωστή λήψη των αποφάσεων.

Ιδιαίτερα οι παρατηρητές των αγώνων, θα πρέπει να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και να επιτρέπουν την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο μόνο των προσώπων που δικαιούνται.

Τη φετινή ποδοσφαιρική περίοδο πιστεύω ότι ρυθμίσαμε το θέμα των ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων ώστε και τα μέσα ενημέρωσης να είναι αρωγοί και διαφημιστές του ποδοσφαίρου μας .

Τελειώνοντας, - δεν θέλω να σας κουράσω αφού μπροστά μας έχουμε και τις απονομές αλλά και τις κληρώσεις των πρωταθλημάτων - θα ευχηθώ σε όλους εσάς τους παράγοντες προ πάντων υγεία, ψυχική δύναμη και διάθεση για την συνέχιση της δράσης σας στο Ευβοϊκό ποδόσφαιρο. Υγεία στα μέλη των διοικήσεών σας, στους αθλητές σας και στους προπονητές σας.

Θέλω και πάλι να ευχαριστήσω θερμά όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους σήμερα όλους τους συμβούλους και συνεργάτες της Ένωσης την διευθύντρια και το υπαλληλικό προσωπικό που επενδύουν την ενέργεια και το χρόνο τους στο σημαντικό αυτό έργο, και να ευχηθώ τόσο εγώ όσο και το Δ.Σ. της ένωσης μας καλή ποδοσφαιρική χρονιά σε όλους».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Βάζει το χέρι στην τσέπη η Γιουβέντους
Βάζει το χέρι στην τσέπη η Γιουβέντους
Συνεχίζει αήττητη η Ελλάδα
Συνεχίζει αήττητη η Ελλάδα
Άρης: Πάει για Νοέμβριο το φιλικό με την Μπόκα
Άρης: Πάει για Νοέμβριο το φιλικό με την Μπόκα
Κάναντι: «Ανυπομονώ για τον Ολυμπιακό»
Κάναντι: «Ανυπομονώ για τον Ολυμπιακό»
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης