Πονοκέφαλος οι οφειλές στην ΕΠΟ για την ΕΠΣΠ

Πονοκέφαλος οι οφειλές στην ΕΠΟ για την ΕΠΣΠ

Σε μείζον πρόβλημα τείνει να εξελιχθεί το θέμα με τις οφειλές που έχουν ορισμένα σωματεία της ΕΠΣ Πειραιά στην ΕΠΟ, κατά την περίοδο που αγωνίζονταν στη Δ΄ Εθνική.

Η θέση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είναι συγκεκριμένη, αφού σύμφωνα με αυτή, οι ομάδες που δεν έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους εκκρεμότητες, δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στα νέα πρωταθλήματα. Επιπροσθέτως δεν πρόκειται να εγκριθούν οι μεταγραφές τους και δεν θα μπορούν να προβούν σε αποδεσμεύσεις.

Οι ομάδες που έχουν οφειλές προς την ΕΠΟ, είναι οι εξής:

Αμφιάλη (860,72 ευρώ), Μοσχάτο (850,00 ευρώ), Σαρωνικός Αίγινας (750,00 ευρώ), Ηρακλής Νίκαιας (60,00), Περαμαϊκός (6.259,00 ευρώ), Ερμής Κορυδαλλού (820,00 ευρώ), Πόντιοι Δραπετσώνας (913,90 ευρώ), Α.Ε. Νίκαιας (1.000,00 ευρώ), Α.Ε. Περάματος (1.435,00 ευρώ), Άρης Αμφιάλης (8.635,00 ευρώ).
Η ΕΠΣ Πειραιά, με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει με τις οφειλές των παραπάνω σωματείων προς την ΕΠΟ, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Διοίκηση της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ στη συνεδρίαση της 30.8.2011 συζήτησε μαζί με τους εκπροσώπους των σωματεία που παραβρέθηκαν, το θέμα που αφορά τα σωματεία ΑΜΦΙΑΛΗ, ΑΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΗΡΑΚΛΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΠΕΡΑΜΑΙΚΟΣ, ΕΡΜΗΣ, ΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ, ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ, ΑΕ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, ΑΡΗΣ ΑΜΦ., σχετικά με την απόφαση – έγγραφο της ΕΠΟ, που κοινοποιήθηκε και στα σωματεία μας, για την εφάπαξ καταβολή οφειλόμενων ποσών παρελθόντων αγωνιστικών περιόδων και όταν εκείνα αγωνίστηκαν στο περιφερειακό πρωτάθλημα.

Η απόφαση – έγγραφο της ΕΠΟ ήρθε σε συνέχεια σχετικής απόφασης της τελευταίας Γ.Σ. της ΕΠΟ της 22.7.2011, που απαγορεύει οποιοδήποτε διακανονισμό, επί ποινή εκπτώσεως μελών του Δ.Σ. των Ενώσεων, οφειλών προς τη διοργανώτρια αρχή ή την ΕΠΟ για οφειλές κάθε είδους των σωματείων και των ερασιτεχνικών διοργανώσεων.

Την απόφαση αυτή της τελευταίας Γεν.Συνέλευσης της ΕΠΟ, η αντιπροσωπεία της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ δεν την ψήφισε και ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Π.  ζήτησε από το σώμα της Γ.Σ. να μη την αποδεχθεί, γιατί δεν παίρνει υπόψη της:
α) Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο
β) τα διαχρονικά χρέη που έχει η πολιτεία προς το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο
γ) τις τελευταίες κουτσουρεμένες και ακόμα  χρωστούμενες επιχορηγήσεις προς τα σωματεία  και του περιφερειακού πρωταθλήματος  και
δ) τη σκληρή σημερινή οικονομική πραγματικότητα που – αν μη τι άλλο – απαιτεί διαχείριση των οικονομικών οφειλών των ερασιτεχνικών σωματείων με σύνεση, κατανόηση και δοσολογία ανάλογη των δυνατοτήτων και των δικαιωμάτων τους, ακόμα και για τις οποίες οφειλές έχουν προκύψει από την αγωνιστική τους διαδρομή.

Την διεκδικητική αυτή θέση-προταση του Προέδρου της Ε.Π.Σ.Π.  στη Γεν.Συνέλευση της ΕΠΟ της 22.7.2011 την ψήφισαν μόνο 10 Ενώσεις.
Η Διοίκηση της Ε.Π.Σ.Π., ήδη την 29.8.2011, απέστειλε  σχετικό έγγραφο στην Ε.Π.Ο. ζητώντας την ρύθμιση των όποιων οφειλών έχουν προκύψει για τα σωματεία μας, με βάση το περιεχόμενο και τη θέση – πρόταση που κατέθεσε η Ε.Π.Σ.Π.  στη Γ.Σ. της ΕΠΟ της 22.7.2011.
Οι εκπροσωποι των σωματείων που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση της Ε.Π.Σ.Π. της 30.8.2011 ενημερώθηκαν για τους χειρισμούς της Ε.Π.Σ.Π. για το θέμα που προέκυψε και ζήτησαν από την Διοίκηση να συνεχίσει την παρέμβαση της εξαντλώντας κάθε περιθώριο, ώστε να ανακληθεί αυτή η απόφαση της ΕΠΟ.
Η Διοίκηση της Ε.Π.Σ.Π. μετά τη διευρυμένη συζήτηση ενημέρωσε τα σωματεία ότι είναι ήδη σε επικοινωνία με την ΕΠΟ, τις Ενώσεις, τον Νομικό Σύμβουλο της Ε.Π.Σ.Π. και με τον Αντιπρόεδρο της ΕΠΟ και εκπρόσωπο του Πειραιά στην ΕΠΟ κ. ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ - ο οποίος με συνέπεια και μεθοδικότητα παλεύει σταθερά για τα δικαιώματα του Πειραιά και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου – ώστε να ρυθμιστεί με εντελώς άλλη διοικητική λογική, αυτή η οικονομική εκκρεμότητα των πειραϊκών σωματείων προς την ΕΠΟ.

Η Διοίκηση της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ στηρίζει την πρωτοβουλία των 10 πειραϊκών σωματείων να αποσταλεί έγγραφη διαμαρτυρία προς την ΕΠΟ – υιοθετεί το περιεχόμενο των αιτημάτων τους και την αγωνία τους που εκφράζεται με την χαρακτηριστική φράση τους:

«Πιστεύουμε κύριοι της ΕΠΟ ότι ο στόχος σας είναι η στήριξη και όχι η εξόντωση του ερασιτεχνισμού».

Η Διοίκηση της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ γνωρίζει στον ερασιτεχνικό ποδοσφαιρικό Πειραιά, επ’ αφορμή και το ανωτέρω θέμα που πρόεκυψε – ότι θα αυξήσει τη διεκδικητική της παρέμβαση προς την ΕΠΟ για κάθε θέμα που αφορά δικαιώματα των σωματείων μας, του Πειραιά, σε κάθε τομέα,  ως και της προτεραιότητας και του προσανατολισμού που πρέπει να έχει η ΕΠΟ υπέρ του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και των αναγκών του».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Βάζει το χέρι στην τσέπη η Γιουβέντους
Βάζει το χέρι στην τσέπη η Γιουβέντους
Συνεχίζει αήττητη η Ελλάδα
Συνεχίζει αήττητη η Ελλάδα
Άρης: Πάει για Νοέμβριο το φιλικό με την Μπόκα
Άρης: Πάει για Νοέμβριο το φιλικό με την Μπόκα
Κάναντι: «Ανυπομονώ για τον Ολυμπιακό»
Κάναντι: «Ανυπομονώ για τον Ολυμπιακό»
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης