Προκηρύξεις πρωταθλημάτων στο Ρέθυμνο

Προκηρύξεις πρωταθλημάτων στο Ρέθυμνο

Η ΕΠΣ Ρεθύμνου ανακοίνωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της την προκήρυξη για τα πρωταθλήματα της περιόδου 2011-2012.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η Ε.Π.Σ.ΡΕΘΥΜΝΟΥ έχοντας υπ’ όψιν:

1) Την ισχύουσα Αθλητική Νομοθεσία,

2) Το καταστατικό, τους κανονισμούς της ΕΠΟ, όπως και τους κανονισμούς των παιχνιδιών,

3) Τις αποφάσεις που εγκρίθηκαν από την Τακτική Γενική Συνέλευση των σωματείων της ΕΠΣΡ στις 21-1-2011

4) Το νέο Αθλητικό Νόμο και τις αποφάσεις του ΔΣ στη συνεδρίαση της 18-5-2011:

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ

τους αγώνες πρωτ/των Α΄ -  Β΄  ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ποδ/κής περιόδου 2011-2012.

Η προκήρυξη είναι πρόταση για την κατάρτιση σύμβασης μεταξύ της Διοργανώτριας και των ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα.

Με την αποδοχή της προκήρυξης, συντελείται και η σύμβαση.

Ακόμη η αποδοχή της παρούσας προκήρυξης από την ΕΠΣΡ και των σωματείων που συμμετέχουν σε όλες τις κατηγορίες επέχει θέση ανεπιφύλακτης αποδοχής του Νέου Καταστατικού της ΕΠΟ που εγκρίθηκε από την FIFA και τα αρμόδια Ελληνικά Δικαστήρια και τους εκδοθέντες κανονισμούς ή αυτούς που θα εκδοθούν.

Επίσης η επίλυση κάθε αθλητικής διαφοράς ή διαφοράς που θα δημιουργηθεί με την εφαρμογή του καταστατικού θα επιλύεται αποκλειστικά και μόνο από τα θεσμοθετημένα αθλητικά δικαιοδοτικά όργανα.

Η συμμετοχή των σωματείων κατά κατηγορία είναι ως παρακάτω:

Α΄ ΕΡ. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ         Β΄ ΕΡ. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

1.   ΑΕΤΟΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ    1.   ΑΓΣΣΝ ΦΟΙΝΙΚΑΣ

2.   ΕΡΜΗΣ ΖΩΝΙΑΝΩΝ   2.   ΑΟ ΑΠΟΛΛΩΝ

3. ΑΡΚ. ΑΓΓΕΛΙΑΝΩΝ     3.   ΑΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ 2010

4. ΑΟ ΣΠΗΛΙΟΥ              4.   ΑΟ ΚΑΛΥΒΟΥ

5. ΑΣΤΗΡ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ     5.   ΑΟ ΠΑΝΟΡΜΟΥ

6. ΑΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ            6.   ΑΟΝ ΚΕΡΑΥΝΟΣ

7. ΟΦ.ΑΡΜΕΝΩΝ           7.   ΑΠΣ ΚΑΛΟΝΥΚΤΙ 93

8. ΑΟ ΑΡΗΣ                      8.   ΑΟ ΜΕΛΑΜΠΩΝ

9. ΑΟ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ        9.   Α.Γ.Ο.Δ.Α ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

10. ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ         10. ΑΟ ΚΡΑΝΑΣ

11. ΔΟΞΑ ΠΛΑΤΑΝΕ        11. ΑΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΩΝ

12. ΤΑΛΩΣ ΓΑΡΑΖΟΥ    12. ΑΕ ΑΤΣΙΠ-ΠΡΙΝΕ

13. ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ           13. ΑΠΣ ΑΙΑΝΤΑΣ

14. ΑΟ ΠΗΓΗΣ

15. ΤΑΛΩΣ ΜΕΛΙΔΟΝΙΟΥ

16. ΦΛΟΓΑ ΡΟΥΣΤΙΚΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΧΡΩΜΑΤΑ ΟΜΑΔΟΣ

Τα σωματεία που παίρνουν μέρος στους αγώνες έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν έγγραφη συμμετοχή μέχρι της 28-7-11 όπως ανακοινώθηκε σε προηγούμενο έγγραφο.

1) Στη δήλωση που θα υποβληθεί πρέπει να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση   το FAX, το e-mail και το Διοικητικό Συμβούλιο για άμεση επικοινωνία του αντίκλητου του σωματείου που έχει μόνιμη διεύθυνση στο Ρέθυμνο Κρήτης, στα οποία θα γνωστοποιούνται οι αποφάσεις της ΕΠΣΡ και γενικά κάθε έγγραφο που θα αφορά τη διεξαγωγή των αγώνων του πρωταθλήματος, επίσης η δήλωση προϋποθέτει  ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων της παρούσας προκήρυξης.

2) Στην ίδια δήλωση πρέπει να γνωστοποιούνται και τα χρώματα του σωματείου, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα από τον ΚΑΠ.

3) Επίσης στην ίδια δήλωση πρέπει να γνωστοποιηθεί και το γήπεδο το οποίο θα χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια του παρόντος πρωταθλήματος.

4) Το σωματείο που δεν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της κατηγορίας του υποβιβάζεται αυτοδικαίως στην αμέσως κατώτερη κατηγορία και θα ανέρχεται αυτόματα το αμέσως πρώτο κατά σειρά σωματείο της επόμενης κατηγορίας για συμπλήρωση της κενής θέσης (άρθρο 7 παρ.3 του ΚΑΠ) εξαιρουμένου του σωματείου που υποβιβάστηκε από την ανώτερη κατηγορία κατά την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

5) Στο σωματείο που δεν θα συμμετάσχει τουλάχιστον στο ήμισυ των αγώνων του πρωτ/τος θα επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο χιλίων (1.000,00) Ευρώ.

ΠΑΡΑΒΟΛΟ (ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ)

Το παράβολο για τα σωματεία της Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ είναι 170 ΕΥΡΩ

Το παράβολο για τα σωματεία της Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ είναι 140 ΕΥΡΩ

Το παράβολο για τα σωματεία της Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ  είναι 100 ΕΥΡΩ

Το παράβολο για τα συμμετοχής για το ΚΥΠΕΛΛΟ είναι 150 ΕΥΡΩ

Το παράβολο για τα συμμετοχής για τα πρωτ/τα ΥΠΟΔΟΜΗΣ είναι 60 ΕΥΡΩ

Η ετήσια συνδρομή κάθε σωματείου προς την Ένωση είναι 20 ΕΥΡΩ.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΕΩΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

1) Η ημερομηνία ενάρξεως της Α΄ Κατηγορίας ορίζεται σύμφωνα με                                              απόφαση του ΔΣ η 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2011.

2) Οι συναντήσεις των πρωταθλημάτων Α΄ - Β΄  Κατηγορίας είναι διπλές.            Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε συμφωνία μεταξύ των ομάδων για να γίνουν και οι δύο αγώνες στο γήπεδο της μιας ή σε ουδέτερο γήπεδο.

3)  Με απόφαση του ΔΣ της ΕΠΣΡ δεν θα διεξαχθούν αγώνες πρωταθλήματος στην περίοδο των εορτών Χριστουγέννων, Απόκρεων, Πάσχα και Πρωτομαγιάς εκτός από τυχόν αναβληθέντες που θα οριστούν την περίοδο αυτή ή εμβόλιμη αγωνιστική με απόφαση του Δ.Σ.

ΓΗΠΕΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ

1. Τα σωματεία που παίρνουν μέρος στους αγώνες του παρόντος πρωταθλήματος πρέπει να γνωρίσουν στην ΕΠΣΡ με την υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής το ιδιόκτητο ή ιδιόχρηστο γήπεδο, το οποίο θα χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια του παρόντος πρωταθλήματος.  Σε περίπτωση που δεν έχουν ιδιόκτητο γήπεδο θα κατατεθεί παραχωρητήριο γηπέδου του φορέα στο οποίο ανήκει ότι επιτρέπει στο σωματείο αυτό να χρησιμοποιήσει το γήπεδο σαν γηπεδούχο για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Σε περίπτωση που στο γήπεδο που έχει αρχικά δηλωθεί, γίνονται εργασίες-επισκευές, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν αγώνες, το γηπεδούχο σωματείο έχει δικαίωμα να δηλώσει άλλο γήπεδο προσωρινά, διαφορετικά αποφασίζει η ΕΠΣΡ και είναι υποχρεωμένο το σωματείο να αποδεχτεί το καθοριζόμενο γήπεδο από την ΕΠΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ.    Στην περίπτωση αυτή το σωματείο αποκτά την ιδιότητα του γηπεδούχου, σύμφωνα με τους κανονισμούς και έχει όλες τις υποχρεώσεις του γηπεδούχου.  Η διάθεση των γηπέδων από τους Δήμους και σωματεία που παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα και για όλους τους αγώνες είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ σύμφωνα με την αθλητική Νομοθεσία.

Όλες ανεξαρτήτως οι ομάδες που διαθέτουν το γήπεδο τους για τους αγώνες πρωταθλημάτων, είτε των ιδίων είτε άλλων ομάδων, οφείλουν επί ποινή απαράδεκτου της δήλωσης συμμετοχής, να επιτρέπουν την χρησιμοποίηση των γηπέδων αυτών και των εγκαταστάσεων για όλους τους αγώνες  της διοργανώτριας, σύμφωνα με τις διατάξεις των κανονισμών παιδιάς.

Σε περίπτωση άρνησης κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, επιβάλλεται σε βάρος της αρνούμενης ομάδος χρηματική ποινή μέχρι «1.500,00» ΕΥΡΩ για τις ερασιτεχνικές ομάδες με απόφαση της Διοργανώτριας.

Οι φορείς στην αρμοδιότητα των οποίων ανήκουν τα γήπεδα οφείλουν να επιτρέψουν στη διοργανώτρια αρχή να τοποθετήσει διαφημιστικές πινακίδες των χορηγών σε μήκος μέχρι 25 μέτρων.

1. Η αρμόδια Επιτροπή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και της Ε.Π.Σ.Ρ. θα κάνει τον έλεγχο των γηπέδων που θα χρησιμοποιηθούν για την διεξαγωγή των αγώνων του προκηρυσσόμενου πρωτ/τος τα οποία πρέπει να είναι κατάλληλα και να πληρούν τους τεχνικούς και οικονομικούς όρους. Σε περίπτωση μεγάλης καθυστέρησης για τα τοπικά πρωτ/τα θα ενεργοποιηθεί η Επιτροπή Σταδίου και γηπέδων της Ε.Π.Σ.Ρ.

2.

ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ

Οι Δήμοι και τα γηπεδούχα σωματεία είναι υποχρεωμένα να θέτουν στη διάθεση της ΕΠΣΡ το γήπεδο από της 08.30 το πρωί όταν ο αγώνας είναι πρωί και από της 13.30 όταν ο αγώνας είναι απογευματινός, μέχρι της 20.00 κάθε αγωνιστικής ημέρας. Η Διοργανώτρια θα ενεργεί σύμφωνα με την κρίση της και απαγορεύεται η ανάμειξη κάθε τρίτου στο έργο της.

ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ

Για τη δυνατότητα ή όχι της διεξαγωγής του αγώνα, λόγω ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ του γηπέδου, μόνος αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο διαιτητής, οι διαγωνιζόμενες ομάδες έχουν την υποχρέωση να συμμορφωθούν με απόφασή του.

Ειδικότερα η ομάδα που αγωνίζεται εκτός έδρας έχει το δικαίωμα να υποβάλλει σχετική ένσταση πριν την έναρξη του αγώνα σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 του ΚΑΠ.

Γενικά εφαρμόζεται το άρθρο 9 του ΚΑΠ. (Αγωνιστικός χώρος – Αντικανονικότητα γηπέδου).

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ   -  ΔΙΑΚΟΠΕΝΤΕΣ ΑΓΩΝΕΣ

Ο αγώνας που αναβλήθηκε χωρίς υπαιτιότητα σωματείου θα γίνεται την ΔΕΥΤΕΡΑ το απόγευμα εφόσον τούτο είναι εφικτό. Διαφορετικά θα ορίζεται από την Ε.Π.Σ.Ρ. εντός 15 ημερών (από την ημέρα της μη διεξαγωγής του αγώνα), και το γηπεδούχο σωματείο αναλαμβάνει όλες τις υποχρεώσεις που προβλέπονται από τον ΚΑΠ.

Αγώνας που διακόπηκε χωρίς υπαιτιότητα σωματείου θα συνεχίζεται για τον υπόλοιπο χρόνο μέχρι τη συμπλήρωση των 90 λεπτών την ΔΕΥΤΕΡΑ το απόγευμα και αν τούτο δεν είναι εφικτό μέσα σε (15) ημέρες.

Σε περίπτωση που δεν εφαρμόζονται τα παραπάνω επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις από τον ΚΑΠ στα σωματεία.

Η ημερομηνία που θα γίνει ο αγώνας αυτός προσδιορίζεται από την Αρμόδια Επιτροπή πρωτ/τος της ΕΠΣΡ η οποία ορίζεται από το ΔΣ.

Οι αγώνες που θα διεξάγονται καθημερινές και αναβληθούν χωρίς υπαιτιότητα σωματείου θα ορίζονται εκ νέου εντός 15 ημερών από την αρμόδια επιτροπή.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

1. Τα σωματεία που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα αυτά είναι υποχρεωμένα να καταρτίζουν τις ομάδες τους, στους αγώνες μόνο από ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι γραμμένοι στα μητρώα ερασιτεχνών ποδ/στών της ΕΠO και ανήκουν στη δύναμή τους. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν συμπληρώσει το 14ο  έτος της ηλικίας τους.

2. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα επιτρέπεται η αντικατάσταση (3) ποδ/στών από κάθε ομάδα ανεξαρτήτως θέσεως και απαγορεύεται ρητά να αγωνιστούν ξανά ποδ/στές που  αντικαταστάθηκαν.

3.   Κάθε σωματείο έχει δικαίωμα να παρουσιάσει στο γήπεδο μέχρι (18) ποδ/στές της   δύναμής του. Σε κάθε αγώνα πρωταθλήματος πριν από την έναρξη του αγώνα οι

αρμόδιοι των ομάδων πρέπει να γνωρίσουν στο διαιτητή εγγράφως τα ονόματα (11) Τακτικών και μέχρι (7) Αναπληρωματικών ποδ/στών.

Απαγορεύεται η αντικατάσταση ποδ/στη που αποβλήθηκε από τον διαιτητή. Παράβαση των παραπάνω θεωρείται αντικανονική συμμετοχή και προσβάλλεται με ένσταση που πρέπει να γραφτεί στο Φύλλο Αγώνος πριν την υπογραφή του, αφού ειδοποιηθεί γι αυτό ο διαιτητής από τον αρχηγό της ενιστάμενης ομάδος πριν την λήξη του αγώνα.

1. Όλοι οι ποδ/στές (Τακτικοί και Αναπληρωματικοί) που δηλώθηκαν στο Φύλλο Αγώνος πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν την αθλητική τους στολή (παντελονάκι-φανέλα-κάλτσες-επικαλαμίδες) καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Απαγορεύεται η συμμετοχή επαγγελματία ή αμειβομένου ποδ/στη στους αγώνες αυτούς και η συμμετοχή τους θεωρείται αντικανονική.

2. Οι αρχηγοί των ομάδων πρέπει να φέρουν διακριτικό σήμα (περιβραχιόνιο) σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Οι τερματοφύλακες θα φέρουν διαφορετική φανέλα από τους υπόλοιπους παίκτες.

3. Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα για όλο τον αγώνα δύο (2) ποδοσφαιριστών γεννηθέντων από 1-1-91 και μετά , (92-93-…) και ενός (1)  ποδοσφαιριστή γεννηθέντα από 1-1-95 και μετά σύμφωνα με το άρθρο 19 παρ.8 του ΚΑΠ και απόφαση του ΔΣ της ΕΠΣΡ στη συνεδρίαση της 18-5-11.

Σε περίπτωση που δεν δηλώνονται ποδοσφαιριστές της ηλικίας αυτής στην αρχική ενδεκάδα το σωματείο θα ξεκινάει τον αγώνα με (10 ή 9 ποδοσφαιριστές).    Σε περίπτωση τραυματισμού των δύο (2) ή και των τριών (3) παραπάνω ποδοσφαιριστών θα αντικαθίστανται από ποδοσφαιριστή αντίστοιχης ή νεότερης ηλικίας (92-93…….), (95-96……). Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής για την αντικατάσταση του ποδοσφαιριστή-ών,  το σωματείο θα αγωνίζεται μέχρι τη λήξη του αγώνα με (10 ή 9 ) ποδοσφαιριστές. Σύμφωνα με τον ΚΑΠ (αγώνας δεν αρχίζει με (8) ποδ/στές).

1. Επίσης σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Ρ. στη συνεδρίαση της 18-5-11 απαγορεύεται να αγωνίζονται περισσότεροι από τρεις (3) ποδ/στές γεννηθέντες πριν το 1976 ταυτόχρονα . ( Επιτρέπεται αντικατάσταση).

Για τον προσδιορισμό της ηλικίας της παρούσης παραγράφου ως χρονολογία γέννησης των, θεωρείται η 1η Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το άρθρο 19 παραγ. 3δ του ΚΑΠ επιτρέπεται η αναγραφή στο ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ μέχρι τέσσερις (2) κοινοτικών ποδ/στών και η συμμετοχή τους στον αγώνα. Όμοια επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α. μέχρι (2) αλλοδαπών ποδ/στων ανεξαρτήτως ηλικίας και η συμμετοχή τους στον αγώνα. Τέλος στην ενδεκάδα του αγώνα δύναται να συμμετάσχουν (4) συνολικά κοινοτικοί ποδ/στές, εφόσον η αγωνιζόμενη ομάδα δεν διαθέτει για τη συμπλήρωση του Φ.Α. τον παραπάνω προβλεπόμενο αριθμό αλλοδαπών ποδ/στων. Αντίστροφα η έλλειψη κοινοτικών δεν συμπληρώνεται με αλλοδαπούς ποδ/στές. Η παράβαση της παρούσης παραγράφου συνιστά αντικανονική συμμετοχή και σε περίπτωση ένστασης η υπαίτια ομάδα τιμωρείται σύμφωνα με το άρθρο 19 παρ. ε του ΚΑΠ.

Οι ομογενείς ποδ/στές δεν λογίζονται ως αλλοδαποί.

8.   Απαγορεύεται η συμμετοχή αλλοδαπών ποδ/στών, των οποίων η άδεια    παραμονής τους στη χώρα μας, έχει λήξη, όπως αυτή φαίνεται από το δελτίο ατομικών στοιχείων.

1. Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδ/στών γεννηθέντων πριν το 1968 στα πρωτ/τα Α΄ και Β΄ Κατηγορίας.

2. Παράβαση των παραπάνω διατάξεων  συνιστά λόγο αντικανονικής συμμετοχής (του ΚΑΠ).

3. Ο διαιτητής του αγώνα υποχρεούται πριν την έναρξη του αγώνα να ελέγχει και να τηρεί τους παραπάνω όρους και σε περίπτωση παράβασής τους, τιμωρείται με ποινή (3) μηνών και άνω και δεν θα λάβει αποζημίωση διαιτησίας.

4. Απαγορεύεται η συμμετοχή σε αγώνα ως ποδ/στή, διπλωματούχου προπονητή, για τον οποίο έχει εκδοθεί για την τρέχουσα ποδ/κή περίοδο, ταυτότητα προπονητή από την ΕΠΟ ή από την Ε.Π.Σ. ακόμα κι αν αυτός την καταθέσει.

5. Στους αγώνες των τοπικών πρωτ/των και το περιφερειακό πρωτάθλημα γυναικών είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα επτά (7) ποδ/στών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε Ελληνικές Εθνικές ομάδες.

ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ  -  ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

1. Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδ/στη σε αγώνα πρωτ/τος Α΄ -  Β΄ -  Γ΄ Κατηγορίας και Κυπέλλου χωρίς Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας και Κατάσταση Υγείας, υποχρεωμένου του διαιτητή του αγώνα να απαγορεύσει τη συμμετοχή του, εάν δεν του παραδοθούν τα ανωτέρω.

2. Οι ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ των ποδοσφαιριστών του σωματείου θα πρέπει να είναι θεωρημένες από αθλίατρο ή ορθοπεδικό ή παθολόγο ή αγροτικό ή γενικής ιατρικής – Καρδιολόγος σύμφωνα με το άρθρο 18 του ΚΑΠ, θα ισχύουν για ένα έτος και σφραγίζονται από τη Γραμματεία της Ε.Π.Σ.Ρ. Επίσης σταδιακά τα σωματεία να πραγματοποιήσουν εξετάσεις σύμφωνα με το σχέδιο e ppokrates της Ε.Π.Σ.Ρ. στο Δημοτικό ιατρείο.

3. Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδ/στών στους αγώνες «με ευθύνη σωματείου», διότι τα δελτία εκδίδονται σε σύντομο χρονικό διάστημα από την ΕΠΣΡ, εφ όσον τα δικαιολογητικά θα είναι πλήρη.

4. Ο έλεγχος των Δελτίων Αθλητικής Ιδιότητας και της Κατάστασης Υγείας γίνεται από τον Διαιτητή και τους Αρχηγούς των ομάδων υποχρεωτικά πριν την έναρξη του αγώνα κατά τη συμπλήρωση του Φύλλου Αγώνος από το Διαιτητή.

5. Η υπαίτια ομάδα, ύστερα από ένσταση της αντίπαλης για αντικανονική συμμετοχή ποδ/στη μηδενίζεται και θα υποστεί τις συνέπειες του Πειθαρχικού Κώδικα και του ΚΑΠ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑΔΩΝ

Οι ομάδες βαθμολογούνται σύμφωνα με το άρθρο 20 του ΚΑΠ, όπως τροποποιήθηκε, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει θετική βαθμολογία βάσει του αποτελέσματος.   Είναι: (3) βαθμοί για νίκη, (1) βαθμός για ισοπαλία και (0) βαθμοί για ήττα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ  -  ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

1. Την περίοδο 2011-2012 στην Α΄ Κατηγορία θα συμμετέχουν (16) σωματεία.

Ο πρωτ/της Α΄ Κατηγορίας περιόδου 2011-2012 θα ανέλθει στο Περιφερειακό πρωτ/μα Δ΄ Εθνικής όπως προβλέπει η προκήρυξη του με ευθύνη ΕΠΟ.

Υποβιβάζονται τα δύο τελευταία σωματεία (θέση 15η - 16η ) του πρωτ/τος Α΄ Κατηγορίας περιόδου 2011 - 12.

Ο αριθμός των σωματείων που θα υποβιβαστούν εκτός από τα δύο τελευταία (θέση 15η – 16η ) από την Α΄ Κατηγορία θα εξαρτηθεί από το πρωτάθλημα Δ΄ Εθνικής και από το αν ανέλθει ο δευτεραθλητής περιόδου 2011 – 12 της Ένωσης μας στο Περιφερειακό πρωτάθλημα ώστε την περίοδο 2012– 2013 να διατηρηθεί ο αριθμός 16 στην Α΄ Κατηγορία.

Από τη Β΄ Κατηγορία θα ανέλθουν στην Α΄ Κατηγορία τα 2 πρώτα σωματεία του πρωτ/τος Β΄ Κατηγορίας περιόδου 2011 – 2012.

Εφόσον δεν υποβιβαστεί κανένα σωματείο από το Περιφερειακό πρωτάθλημα περιόδου 2011 – 2012 θα ανέλθει στην Α΄ Κατηγορία και το σωματείο που θα καταλάβει την 3η θέση στο πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας (2011 – 2012) αν ο αριθμός δεν είναι 16.

Τα τρία (3) τελευταία σωματεία του πρωτ/τος Β΄ Κατηγορίας περιόδου 2011 – 2012 θα υποβιβαστούν στη Γ΄ Κατηγορία εφόσον δημιουργηθεί την περίοδο 2012 – 2013 με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Ρ.

ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΤΗΡΗΣΗ ΤΑΞΗΣ- ΑΔΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ

1) Η Ε.Π.Σ.ΡΕΘΥΜΝΟΥ αναλαμβάνει την έκδοση της άδειας που απαιτείται για τη διεξαγωγή των αγώνων. Σε περίπτωση αναβολής του αγώνα για οποιοδήποτε λόγω εκδίδεται νέα άδεια και η ΕΠΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ οφείλει να ειδοποιήσει τους φορείς στους οποίους ανήκει το γήπεδο το Σ.Δ.Π.Ρ. και την Υγειονομική Επιτροπή.

2) Τα σωματεία είναι υπεύθυνα για όλες τις αντιαθλητικές ενέργειες των ποδ/στών, των μελών και των οπαδών τους, πριν κατά την διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα.     Ιδιαίτερα τα γηπεδούχα σωματεία είναι υποχρεωμένα να παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

3) Σε περίπτωση που από τους ανωτέρω αναφερομένους δημιουργηθούν επεισόδια που να δυσφημούν το άθλημα του ποδοσφαίρου ή προσβάλλουν το φίλαθλο πνεύμα, το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Ρ. θα επιβάλλει τις κατά περίπτωση ποινές (ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ).

Τα σωματεία έχουν το δικαίωμα προσφυγής στην 2/θμια Επιτροπή της ΕΠΟ.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

1) Οι διαιτητές όλων των αγώνων των πρωταθλημάτων ΕΠΣΡ θα ορίζονται από το αρμόδιο όργανο Διαιτησίας της Ε.Π.Σ.Ρ. που είναι ο Αρχιδιαιτητής.

2) Σε περίπτωση που δεν θα προσέλθει ο διαιτητής που ορίστηκε ή ο αναπληρωματικός τους, οι ομάδες που διαγωνίζονται οφείλουν να συμφωνήσουν από κοινού για ένα από τους επίσημους διαιτητές που τυχόν βρίσκονται στο γήπεδο.

Εάν τα διαγωνιζόμενα σωματεία δεν συμφωνήσουν, οι διαιτητές του αγώνα ορίζονται δια κλήρου από τους τυχόν παρευρισκομένους διαιτητές.

1) Εάν στο γήπεδο δεν βρίσκεται επίσημος διαιτητής, τον αγώνα μπορεί να διαιτητεύσει πρόσωπο κοινής αποδοχής (άρθρο 12 του ΚΑΠ).Το ίδιο ισχύει για περίπτωση αποχής διαιτητών του ίδιου άρθρου.

Εάν ο αγώνας διεξαχθεί από μη επίσημο διαιτητή (κοινής αποδοχής), αυτός θεωρείται

έγκυρος, δεν επαναλαμβάνεται και δεν γίνεται δεκτή ένσταση (για το Διαιτητή) μετά την τέλεση του αγώνα. Εάν διατυπωθεί ένσταση πριν την έναρξη του αγώνα για το φίλαθλο Διαιτητή ο αγώνας είναι άκυρος και επαναλαμβάνεται.

1) Γηπεδούχο σωματείο που δεν καταβάλλει απευθείας στους διαιτητές το

σύνολο δαπάνης του εξοδολογίου θα εμπίπτει στις κυρώσεις του ΚΑΠ και του Πειθαρχικού κώδικα.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ

Για κάθε αγώνα της αρμοδιότητας της, η Διοργανώτρια έχει υποχρέωση να ορίζει ένα εκπρόσωπο της (παρατηρητή), από πίνακα που καταρτίζεται κατά την απόλυτη κρίση της.

Καθήκοντα παρατηρητή έχει το δικαίωμα να ασκεί και οποιοδήποτε μέλος του ΔΣ της ΕΠΣΡ εφ΄όσον οριστεί αρμοδίως.

Εάν για οποιονδήποτε λόγω απουσιάζει ο παρατηρητής, ο οποίος ορίσθηκε από την Διοργανώτρια, τότε οι ομάδες που διαγωνίζονται, έχουν υποχρέωση να υποδείξουν κάθε μία από ένα πρόσωπο και ο διαιτητής κάνει κλήρωση μεταξύ τους, ώστε να αναδειχθεί ο παρατηρητής του αγώνα.

Στην περίπτωση αυτή ο διαιτητής έχει υποχρέωση να κάνει σχετική σημείωση στις παρατηρήσεις του στο Φύλλο Αγώνος.

Οι αρμοδιότητες του παρατηρητή καθορίζονται από το άρθρο 13 του ΚΑΠ.

ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

1) Δεν θα διεξάγεται αγώνας χωρίς την παρουσία γιατρού και εφόσον διαπιστωθεί ευθύνη του γηπεδούχου σωματείου θα επιβάλλεται ποινή σύμφωνα με το άρθρο 21 του ΚΑΠ.

2) Κάθε μια από τις διαγωνιζόμενες ομάδες πρέπει να είναι εφοδιασμένη με φαρμακευτικό υλικό για χρήση των ποδ/στών της.

3) Τα γηπεδούχα σωματεία πρέπει να έχουν στη διάθεση των διαγωνιζομένων τα φάρμακα για τις πρώτες βοήθειες, όπως προβλέπονται από την Υγειονομική Επιτροπή της ΕΠΟ και τον γιατρό του αγώνος (άρθρο 16 του ΚΑΠ).

Το  γηπεδούχο σωματείο υποχρεούται να έχει φορείο για τυχόν μεταφορά τραυματισθέντα ποδ/στη εις το όχημα που θα τον μεταφέρει σε κλινική ή νοσοκομείο.

1) Το γηπεδούχο υποχρεούται να καταβάλλει τη δαπάνη του ιατρού και της διαιτησίας πριν την έναρξη του αγώνα. Τυχόν άρνηση ή αμέλεια του σωματείου θα επισύρει τις διατάξεις του άρθρου 21 παραγ. 2 του ΚΑΠ.

2) Εφ΄ όσον τα σωματεία δεν διαθέτουν δικό τους ιατρό, αυτό πρέπει να γνωστοποιηθεί εγκαίρως στη Διοργανώτρια εγγράφως, προκειμένου να ορίζεται γιατρός από την αρμόδια επιτροπή.

ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΟΣ – ΑΡΧΗΓΟΣ ΟΜΑΔΟΣ

Για κάθε αγώνα πρωταθλήματος θα συντάσσεται Φύλλο Αγώνος σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΑΠ.

Οι αρχηγοί των ομάδων διαβεβαιώνουν ενυπόγραφα:

1) Την σύνθεση της ομάδος των (ονοματεπώνυμο-αριθμό δελτίου-αριθμό φανέλας) για κάθε ποδ/στη  (Τακτικό ή Αναπληρωματικό) πριν από την έναρξη του αγώνα.

2) Το αποτέλεσμα του αγώνα.

3) Ότι έλαβαν γνώση για τις παρατηρήσεις που έχουν κάνει οι διαιτητές, καθώς και για τις ενστάσεις που έχουν υποβληθεί.  Ο αρχηγός της ομάδος που δεν υπογράψει το Φύλλο Αγώνος τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού μιας αγωνιστικής ημέρας πρωταθλήματος.       Οι αρχηγοί των ομάδων μπορούν να διατηρήσουν επιφυλάξεις όταν υπογράφουν το Φύλλο Αγώνος για τις παρατηρήσεις του διαιτητή. Αυτή όμως η διατύπωση πρέπει να γίνεται κόσμια και σύμφωνα με τα καθοριζόμενα από τους κανονισμούς.

4) Η υπογραφή του Φύλλου Αγώνος είναι υποχρεωτική για τους αρχηγούς των διαγωνιζομένων ομάδων ή από τους αντικαταστάτες των.  Σε περίπτωση άρνησης υπογραφής του Φύλλου Αγώνος αυτό είναι ισχυρό ανεξάρτητα από τις κυρώσεις που θα επιβληθούν σε βάρος του αρνούμενου ή των αρνουμένων να το υπογράψουν.

ΣΤΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στον αγώνα είναι υποχρεωμένες να κατεβαίνουν με τα χρώματα που έχουν δηλώσει.

Σε περίπτωση που τα χρώματα των ομάδων είναι τα ίδια ή παρόμοια, το γηπεδούχο σωματείο υποχρεούται να αλλάξει στολή.

Η συνηθισμένη στολή του ποδ/στη είναι μια φανέλα, παντελονάκι, κάλτσες, ποδοσφαιρικά παπούτσια και επικαλαμίδες.

Ο διαιτητής πριν αρχίσει ο αγώνας έχει υποχρέωση να ελέγξει τα παπούτσια των ποδ/στών και να αποκλείσει κάθε ποδοσφαιριστή του οποίου τα παπούτσια δεν είναι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 του ΚΑΠ μέχρι να συμμορφωθεί με αυτόν.

Εάν ο διαιτητής διαπιστώνει ότι ο ποδ/στής έχει μαζί του αντικείμενα που δεν επιτρέπονται από Κανονισμό Παιδειάς και τα οποία μπορεί να είναι επικίνδυνα για άλλους ποδ/στές, έχει υποχρέωση να διατάξει τον ποδ/στη να τα βγάλει.

Σε περίπτωση που ο ποδ/στής δεν συμμορφωθεί με την εντολή του διαιτητή ο ποδ/στής αποκλείεται από τον αγώνα.

Ποδ/στής στον οποίο δεν επιτραπεί να λάβει μέρος στην αρχή του αγώνα ή ποδ/στής που βγαίνει έξω προσωρινά από το γήπεδο επειδή δε συμμορφώθηκε σύμφωνα με το άρθρο 14 του ΚΑΠ, δεν μπορεί να μπει ξανά στο γήπεδο παρά μόνο σε διακοπή του αγώνα, αφού προηγουμένως παρουσιαστεί στον διαιτητή και διαπιστώσει αυτός ότι ο ποδ/στής συμμορφώθηκε με τις διατάξεις του παραπάνω άρθρου 14.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

1) Οι ενστάσεις επιτρέπονται μόνο από τις ομάδες που παίρνουν μέρος στον αγώνα με εξαίρεση την περίπτωση της παραγράφου 9 του άρθρου 23 του ΚΑΠ.

Α) Υποβάλλεται ένσταση η οποία γράφεται στο Φύλλο Αγώνος στις περιπτώσεις που προβλέπεται από τον ΚΑΠ.

Β) Υποβάλλεται ένσταση στην Διοργανώτρια του αγώνα ΕΠΣΡ με ιδιαίτερο έγγραφο του σωματείου που κάνει την ένσταση σε όσες περιπτώσεις προβλέπεται από τον

ΚΑΠ μέσα σε (2) εργάσιμες ημέρες από την ημέρα που έγινε ο αγώνας η οποία δεν υπολογίζεται.

1) Η ένσταση υποβάλλεται στη Διοργανώτρια με αποδεικτικό επίδοσης ή μέσω ΕΛΤΑ (συστημένη) παράλληλα και υποχρεωτικά με FAX διασφαλίζοντας έτσι την ώρα κατάθεσης.

Εάν δεν αποσταλεί και με FΑΧ η ένσταση απορρίπτεται ως τυπικά απαράδεκτη.

1) Για να γίνει δεκτή για συζήτηση μια ένσταση πρέπει να υποστηριχθεί με υπόμνημα, το οποίο θα κατατίθεται στην ΕΠΣΡ μέσα σε πέντε (5) εργάσιμες ημέρες από την ημέρα που έγινε ο αγώνας (η οποία δεν υπολογίζεται) και να συνοδεύεται με το σχετικό παράβολο που έχει ως εξής κατά κατηγορία:

Κατηγορία Α΄ παράβολο ποσού          «200» ΕΥΡΩ (εις χρήμα)       Κατηγορία Β΄ παράβολο ποσού   «170» ΕΥΡΩ (εις χρήμα)

Κατηγορία Γ΄  παράβολο ποσού   «150»  ΕΥΡΩ (εις χρήμα).

Κάθε είδους ένσταση από τις παραπάνω πρέπει να υποβάλλονται με ιδιαίτερο υπόμνημα, σε αντίθετη περίπτωση οι ενστάσεις που υποβάλλονται με το ίδιο υπόμνημα απορρίπτονται σαν τυπικά απαράδεκτες.

Σε περίπτωση κατά την οποία η ένσταση που υποβάλλεται γίνεται δεκτή το

ποσό των Διακόσια –Εκατό Εβδομήντα-Εκατό πενήντα ΕΥΡΩ, επιστρέφεται

στο σωματείο το οποίο είχε υποβάλλει την ένσταση.

Σε διαφορετική περίπτωση που η ένσταση απορριφθεί το παράβολο καταπίπτει υπέρ του ταμείου της ΕΠΣΡ.

ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

1) Σε ότι αφορά τις ποινές που επιβάλλονται σε βάρος των ποδ/στών για παραβάσεις των Γ.Κ. και των Κανονισμών Παιδειάς και της παρούσης προκήρυξης τον τρόπο και την διαδικασία της επιβολής ισχύουν οι διατάξεις του ΚΑΠ για τις ποινές, εφαρμόζονται αναλόγως για κάθε περίπτωση ότι προβλέπεται από το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα.

2) Υπότροπος θεωρείται κάθε ποδ/στής ο οποίος αν και έχει τιμωρηθεί στο παρόν πρωτάθλημα ή στο Κύπελλο Ελλάδος Ερασιτεχνών που διοργανώνει η ΕΠΣΡ για παράβαση του άρθρου 10 του Πειθαρχικού Κώδικα και υπέπεσε εκ νέου σε οποιαδήποτε παράβαση απ αυτές που προβλέπονται από το παραπάνω άρθρο μέσα στην ίδια ποδ/κή περίοδο με τον περιορισμό του άρθρου 10 παρ. 5α του Πειθαρχικού Κώδικα. Οι ποινές που επιβάλλονται στους αρχηγούς των ομάδων προσαυξάνονται κατά το ήμισυ.

3) Οι ποινές επιβάλλονται μόνο βάσει του Φύλλου Αγώνος στις παρατηρήσεις του οποίου δεν υπάρχει καμία ανταπόδειξη και αρχίζουν από την επόμενη του αγώνα.

ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Σωματείο του οποίου ποδ/στής, προπονητής ή παράγοντας βιαιοπραγήσει εις βάρος διαιτητή, των βοηθών του, παρατηρητή, Ιατρού ή οποιουδήποτε συντελεστή του αγώνα, ανεξάρτητα αν ο αγώνας διακοπεί θα υφίσταται τις συνέπειες των άρθρων 13, 14, 15, 16 και ότι άλλο προβλέπουν ΚΑΠ και Πειθαρχικός Κώδικας για δυσφήμιση του αθλήματος.

ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΜΑΔΩΝ ΓΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Σωματείο του οποίου ποδ/στής, προπονητής ή παράγοντας δημιουργήσει επεισόδια κατά τη διεξαγωγή του αγώνα θα υφίσταται τις συνέπειες του άρθρου 15 του Πειθαρχικού Κώδικα.

ΠΕΡΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ Ή ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΔΟΛΙΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ

Σε περίπτωση υποσχέσεως παροχής ή αποδοχής δόλιων παροχών με σκοπό την αλλοίωση του αποτελέσματος υπέρ ή κατά σωματείου σε αγώνες πρωτ/τος ή Κυπέλλου, εφαρμόζονται οι διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας (υποβιβασμός κτλ).

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΓΩΝΩΝ

1) Η οικονομική οργάνωση κάθε αγώνα εποπτεύεται από την Οικονομική Επιτροπή της ΕΠΣΡ.

2) Οι εισπράξεις που πραγματοποιούνται, πηγαίνουν υπέρ του γηπεδούχου σωματείου, τα έξοδα του αγώνα βαρύνουν εξ ολοκλήρου το γηπεδούχο σωματείο (αγώνες πρωταθλήματος). Το ίδιο συμβαίνει και όταν το αντίστοιχο φιλοξενούμενο σωματείο είναι γηπεδούχο στο δεύτερο γύρο.

3) Σε περίπτωση που η Διοργανώτρια ΕΠΣΡ διαπιστώσει ότι κάποιο σωματείο διαθέτει πλαστά εισιτήρια στους αγώνες, του επιβάλλει χρηματικό πρόστιμο κατά την κρίση της, επιπλέον αν το σωματείο είναι γηπεδούχος του αφαιρείται η διαχείριση και επιβάλλει η ΕΠΣΡ επιπρόσθετες ποινές κατά την κρίση της, ύστερα από απόφαση του ΔΣ της.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Η τιμή των εισιτηρίων των αγώνων του πρωταθλήματος τούτου καθορίζεται σε 10-5-3 EYΡΩ.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ

Δεν μπορεί να συνεχιστεί ένας αγώνας εάν η μία ή και οι δύο ομάδες μείνουν στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερους από (7) ποδοσφαιριστές (άρθρο 21 παρ. 8 ΚΑΠ).

Στην περίπτωση αυτή ο διαιτητής είναι υποχρεωμένος να διακόψει τον αγώνα, ο οποίος κατακυρώνεται υπέρ της ομάδος που δεν ευθύνεται με τέρματα 3-0 (εκτός εάν εκείνη τη στιγμή το αποτέλεσμα την ευνοούσε).

Η υπαίτια ομάδα τιμωρείται σύμφωνα με το άρθρο 21 και τις σχετικές παραγράφους και του άρθρου 21 παραγ. 2α.

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΓΩΝΑ SUPER CUP

Με την έναρξη της νέας ποδ/κής περιόδου θα διεξαχθεί αγώνας SUPER CUP μεταξύ του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΟΥ και ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΥ της προηγούμενης περιόδου και στα Διαγωνιζόμενα σωματεία θα δοθεί Κύπελλο. Επίσης απονέμονται αναμνηστικές πλακέτες στους Διαιτητές και Κύπελλο στον πρώτο σκόρερ της Α΄ Κατηγορίας. Η παρουσία των ομάδων στον αγώνα είναι υποχρεωτική καθώς και στην απονομή επάθλων.

ΕΠΑΘΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΗΘΟΥΣ

1) Α)  Στην πρωταθλήτρια ομάδα της Α΄ Κατηγορίας θα απονεμηθεί Κύπελλο, και (30) μετάλλια.

Β)  Στην πρωταθλήτρια ομάδα της Β΄  Κατηγορίας θα απονεμηθεί Κύπελλο και (30) μετάλλια.

Γ)  Στην πρωταθλήτρια ομάδα της Γ΄   Κατηγορίας θα απονεμηθεί Κύπελλο και (30) μετάλλια (εφόσον διεξαχθεί πρωτάθλημα τουλάχιστον με (2) ομάδες).

Δ)  Τα πρωταθλήματα ΝΕΩΝ – ΠΑΙΔΩΝ – ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ - ΤΖΟΥΝΙΟΡ θα  προβλεφθούν σε ειδική προκήρυξη που θα σταλεί στα ενδιαφερόμενα σωματεία.

1) Κύπελλο Ήθους συνοδευόμενο με πρίμ  Χίλια «1.000,00»  ΕΥΡΩ θα δοθεί στο σωματείο Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ του οποίου ποδ/στής, παράγοντας, προπονητής ή φίλαθλος του δεν έχει τιμωρηθεί για οποιονδήποτε λόγω και το σωματείο δεν έχει κληθεί σε απολογία και έχει ολοκληρώσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις και πεντακόσια «500,00» ΕΥΡΩ θα δοθεί στο σωματείο Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ σύμφωνα με την προκήρυξη.

Εάν τα σωματεία είναι περισσότερα του ενός θα μοιραστούν το παραπάνω ποσό.

Το παραπάνω πριμ θα δοθεί ή μοιραστεί ισόποσα σε σωματεία που το δικαιούνται ανεξάρτητα Α΄ ή  Β΄  Κατηγορίας (ένα πριμ).

1) Κύπελλο FAIR PLAY συνοδευόμενο με πριμ Τριακόσια «300» ΕΥΡΩ θα δοθεί στο σωματείο που θα αναδειχθεί μετά πρόταση παραγόντων-προπονητών και απόφαση του ΔΣ της ΕΠΣΡ.

ΤΑΜΕΙΟ ΑΡΩΓΗΣ

Μετά από πρόταση του Δ.Σ. και απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 30-7-2006, ιδρύεται ταμείο Αρωγής ποδ/στών και κάθε είδους παρεμφερή ιατρική κάλυψη με σκοπό την οικονομική βοήθεια τραυματισθέντων ποδ/στων σε αγώνες αρμοδιότητας της Ε.Π.Σ.Ρ. όπως αναφέρεται στον κανονισμό λειτουργίας του Ταμείου Αρωγής που είδη σας έχει δοθεί. Την ποδ/κη περίοδο 2011-12 θα λειτουργήσει το Ταμείο Αρωγής σύμφωνα με τους κανόνες των προηγούμενων ετών.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Σωματείο Α΄ κατηγορίας που δεν θα συμμετάσχει ή δεν θα ολοκληρώσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις σε ένα τουλάχιστον πρωτ/μα Υποδομής (ΝΕΩΝ – ΠΑΙΔΩΝ – ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ) θα καταλάβει τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και θα υποβιβαστεί.

Στα πρωτ/τα ΥΠΟΔΟΜΗΣ τα σωματεία Α΄ Κατηγορίας υποχρεούνται να αγωνίζονται με Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας αφού σύμφωνα με το άρθρο 2 παραγ 1 του Κανονισμού Ερασιτεχνών ποδ/στων εκδίδονται δελτία ποδ/στων προσωρινής ισχύος από ηλικία 7 ετών.

Τα πρωτ/τα Υποδομής στα οποία θα συμμετέχουν τα 16 σωματεία της Α΄ Κατηγορίας θα πρέπει να έχουν τελειώσει τουλάχιστον (1) μήνα πριν την λήξη του πρωτ/τος Α΄ Κατηγορίας και οι αγώνες θα διεξάγονται σε Δημοτικά γήπεδα.

Το σωματείο που δεν θα προσέλθει να παραλάβει Κύπελλο και μετάλλια την ημέρα που θα ορίσει η διοργανώτρια θα έχει τις παρακάτω επιπτώσεις:

Α) Χρηματικό πρόστιμο «1.000,00» ΕΥΡΩ.

Β) Και αφού κληθεί σε απολογία θα τιμωρηθεί για δυσφήμηση του αθλήματος σύμφωνα με τον ΚΑΠ. Και του Πειθαρχικού Κώδικα.

Τα σωματεία βάσει του Κανονισμού Προπονητών υποχρεούνται να απασχολούν διπλωματούχο Προπονητή σύμφωνα με το υπ’ 15073/2010 έγγραφο της ΕΠΟ.

Για την περίοδο 2012 – 2013 οι αγώνες πρωτ/τος Α΄ Κατηγορίας θα διεξάγονται σε γήπεδα με χλοοτάπητα (φυσικό ή τεχνητό).

Οι Διοικήσεις των σωματείων εκτός της αποστολής FAX ή της παραλαβής των εγγράφων από τα γραφεία της Ε.Π.Σ.Ρ. θα ενημερώνονται καθημερινά από την ανάγνωση της ιστοσελίδας της Ε.Π.Σ.Ρ. στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.epsr.gr.

Τα σωματεία έχουν την υποχρέωση αν ζητηθεί από το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Ρ. να προβάλλουν τους χορηγούς της διοργανώτριας.

ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

Για καθετί που δεν προβλέπεται από την Αθλητική Νομοθεσία, την Οικονομική εγκύκλιο και την Προκήρυξη αυτή θα αποφασίζει το ΔΣ της ΕΠΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ.

Η διεξαγωγή των αγώνων των πρωτ/των αυτών, γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΑΠ ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, του Καταστατικού της Ενώσεως και της προκήρυξης αυτής και για κάθε τι που δεν προβλέπεται θα αποφασίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ.Ρ. και σε δεύτερο βαθμό η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΡΑΚΗΣ                          ΑΛΚΑΙΟΣ ΜΥΡΣΙΛΙΔΗΣ»

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Αυτά είπε για Γκριν, Χάκετ, Λοτσέσκι ο Σφαιρόπουλος
Αυτά είπε για Γκριν, Χάκετ, Λοτσέσκι ο Σφαιρόπουλος
Ντούσαν Ίβκοβιτς: Σοφός για λάθος λόγο...
Ντούσαν Ίβκοβιτς: Σοφός για λάθος λόγο...
LIVE CHAT: Οι αγώνες της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας
LIVE CHAT: Οι αγώνες της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας
Χέρι-χέρι Μπενζεμά και Ρεάλ Μαδρίτης!
Χέρι-χέρι Μπενζεμά και Ρεάλ Μαδρίτης!
Είδηση - «βόμβα»: Αλλάζουν τα όρια ταχύτητας στις Εθνικές Οδούς!
Είδηση - «βόμβα»: Αλλάζουν τα όρια ταχύτητας στις Εθνικές Οδούς!
Νέες σοκαριστικές λεπτομέρειες: Οι οδηγίες του GPS προκάλεσαν το πολύνεκρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη;
Νέες σοκαριστικές λεπτομέρειες: Οι οδηγίες του GPS προκάλεσαν το πολύνεκρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη;
Σεισμός Μεξικό: Δεκάδες νεκροί και εγκλωβισμένοι σε φλεγόμενα κτήρια (pics+vid)
Σεισμός Μεξικό: Δεκάδες νεκροί και εγκλωβισμένοι σε φλεγόμενα κτήρια (pics+vid)
Ανείπωτη τραγωδία: Νεκροί τρεις νέοι σε τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Ανείπωτη τραγωδία: Νεκροί τρεις νέοι σε τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης