Οι «παράνομοι» επέβαλαν τους νόμους!

Οι «παράνομοι» επέβαλαν τους νόμους!

Τρομερή απήχηση έχουν στην ελληνική κοινωνία οι αποκαλύψεις για το «σκάνδαλο του αιώνα» στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μεγαλύτερη ακόμη και από τα μέτρα για το μεσοπρόθεσμο μνημόνιο και τον εφαρμοστικό (του) νόμο, που χωρίς καμία αμφιβολία είναι εξαιρετικά πιο σημαντικό θέμα γιατί αφορά τον «άρτο» μας και όχι τα «θεάματα» μας…

Το εντυπωσιακό όμως της υπόθεσης είναι πως όλοι διαβάζουν, σε σημείο αποστήθισης, τους (σοκαριστικούς σε μερικές περιπτώσεις) διάλογους, αλλά ουδείς «πέφτει από τα σύννεφα». Ούτε ο κόσμος, που αντιλαμβανόταν τα πράγματα χωρίς να ενεργοποιούσε το λατρεμένο στα μέρη (και μοναδικό στον κόσμο) τρίπτυχο «καχυποψία-συνομωσιολογία-ξερολίαση», αλλά στηριζόμενος στη κοινή λογική! Ούτε όμως και η «πιάτσα», στην οποία χρόνια τώρα κυκλοφορούσαν διάφορες πληροφορίες για «στημένα».

Μα πως στο διάολο να πέσεις από τα σύννεφα όταν έχεις παρακολουθήσει τη συμπεριφορά και τη φρασεολογία των παραγόντων που πρωταγωνιστούν στο χώρο; Όταν αντιληφθείς πως ορισμένοι «κύριοι», οι οποίοι στην άρρωστη κοινωνία της σύγχρονης Ελλάδας έχουν γίνει «ήρωες», «μάγκες» και «πρότυπα παραγοντισμού», ουσιαστικά είναι επαγγελματίες πρόεδροι; Πόσες ομάδες έχει αναλάβει ο Ψωμιάδης; Πόσες ο Μπέος και πόσες άλλοι που δεν εμπλέκονται στο σκάνδαλο; Πώς να πέσεις από τα σύννεφα για το «παρεάκι» της Ηλιούπολης, όταν προσφάτως αναβλήθηκε αγώνας της συγκεκριμένης ομάδας επειδή βρέθηκαν τα γκολπόστ των δύο τερμάτων κομμένα;

Ουδείς! Κανείς δεν πέφτει από τα σύννεφα, κι όποιος υποστηρίζει κάτι τέτοιο είναι λιγότερο πιστευτός και από τον Μπέο όταν «αναρωτιόταν σε τι κόσμο μεγαλώνουν τα παιδιά του» προκειμένου να πείσει για την αθωότητα του (τότε που βγήκαν οι κασέτες από τον Κούγια).

Και εδώ βρίσκεται το «ζουμί» της υπόθεσης. Γιατί αφού όλοι γνώριζαν, υποπτευόντουσαν ή υπέθεταν κανείς δεν ευαισθητοποιήθηκε; Γιατί δεν υπήρχε βούληση για κάθαρση; Γιατί φτάσαμε στο 2011 για να βρεθεί μια άκρη στο κουβάρι, όταν ο κόσμος είχε βουίξει από το 2004, από τον αγώνα Πανιώνιος-Ντινάμο Τυφλίδας (με πρόεδρο τον Μπέο);

Αυτά τα ερωτήματα αλλά και οι απαντήσεις που φαίνεται να είναι οι πιο πειστικές τους, με κάνουν να μην αισιοδοξώ ούτε στο ελάχιστο πως ύστερα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα εξυγιανθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και τα πρωταθλήματα θα διεξάγονται επί ίσοις όροις. Όχι μόνο γιατί αμφιβάλλω σφόδρα για το αν στο τέλος θα την πληρώσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι, ότι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά και τα μεγάλα «ψάρια» της υπόθεσης και όχι μόνο τα μικρομεσαία.

Γιατί εκεί με οδηγούν το «κίνητρο» της έρευνας και η αδράνεια της Πολιτείας πριν από αυτήν. Το κίνητρο αναζητούν οι ανακριτές σε κάθε έγκλημα, το κίνητρο της έρευνας πρέπει να αναζητηθεί και στην προκειμένη περίπτωση για να διαπιστώσουμε αν κάτι άλλαξε κι αν πρέπει να αισιοδοξούμε!

Όπως προκύπτει τα πάντα ξεκίνησαν από τις ενέργειες της ΟΥΕΦΑ. Εκείνη έστειλε τη λίστα με τα ύποπτα, διεφθαρμένα και άκρως διεφθαρμένα ματς. Εκείνη πίεσε για διερεύνηση και εξιχνίαση της βρωμερής υπόθεσης. Η ΟΥΕΦΑ έδωσε συμβουλές και κατευθύνσεις, αναγκάζοντας (έχω την εντύπωση) την Πολιτεία να δράσει.

Και μην μου πείτε ό,τι η ΟΥΕΦΑ νοιάζεται για το τι γίνεται στον αγώνα Πόντιοι Κατερίνης-Αετός Σκύδρας! Ή ότι το «σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης» (Συστήματος Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης.) ελέγχει από μόνο του τα χιλιάδες ματς που γίνονται σε όλον τον κόσμο!

Είναι πασιφανές ότι οι εταιρείες, στις οποίες στοιχημάτιζαν και έβγαζαν τα τεράστια κέρδη τους οι εγκέφαλοι της «εγκληματικής συμμορίας», αντιλήφθηκαν πως κάτι παράξενο συμβαίνει και ενοχλημένες από την… οικονομική αιμορραγία, απευθύνθηκαν στην ΟΥΕΦΑ. Κατήγγειλαν την υπόθεση, παρέδωσαν όσα στοιχεία είχαν συγκεντρώσει και πίεσαν την ΟΥΕΦΑ να επιληφθεί αυτής και να ζητήσει την διερεύνηση και την διαλεύκανση της.

Έχετε δει πόσες μεγάλες ομάδες έχουν βασικό χορηγό κάποια στοιχηματική εταιρεία, από αυτές που χαρακτηρίζονται παράνομες στην Ελλάδα; Πόσα πρωταθλήματα έχουν σπόνσορα τέτοια εταιρεία; Πόσες διοργανώσεις; Το στοίχημα είναι βασικότατη πηγή εσόδων για τον (σύγχρονο) αθλητισμό, αλλά όπως οποιαδήποτε «ανακάλυψη» του ανθρώπου (σαν τη διάσπαση του ατόμου για παράδειγμα από την οποία προέκυψε και η ατομική βόμβα) αποτελεί την πιο επικίνδυνη ασθένεια του…

Η «Παράγκα», λοιπόν, στην οποία ο Μπέος φέρεται να είναι ο «παραγκάρχης» ενόχλησε τους ξένους. «Πόνεσε» τους «μπουκ», προκάλεσε την επέμβαση της ΟΥΕΦΑ και ανάγκασε την Πολιτεία να αντιδράσει. Η προηγούμενη «Παράγκα», εκείνη που είχε σύνθημα «ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να νικάνε και οι άλλα να πάνε να…» δεν έθιξε τα συμφέροντα των ξένων, δεν τους έκλεψε τα λεφτά τους και δρούσε ανεξέλεγκτη και ανενόχλητη επί σειρά ετών, ενώ όταν διαλύθηκε ουδείς τιμωρήθηκε, κανείς δεν φυλακίστηκε…

Από το «Beosgate» είναι βέβαιο ο,τι θα επιβληθούν ποινές και αρκετοί «λεβέντες» θα πάνε πίσω από της φυλακής τα σίδερα. Μακάρι στο τέλος να δούμε όλους όσοι συμμετείχαν στο κύκλωμα να καταδικάζονται, αφού οι εμπλεκόμενοι είναι σίγουρο πως δεν περιορίζονται σε όσους ήδη γνωρίζουμε. Αναλογιστείτε μόνο ότι οι απομαγνητοφωνήσεις έχουν γεμίσει 93.000 σελίδες και όσα έχουν δημοσιοποιηθεί δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 300-400 σελίδες!!!!

Φοβάμαι όμως ότι ο κίνδυνος να παρουσιαστεί στο μέλλον μια «Παράγκα Νο3» είναι μεγάλος. Και τότε η πιθανότητα να αλλοιώνει (εκείνη) αποτελέσματα αγώνων, να καθορίζει πρωταθλητές, «ευρωπαίους» και όσους υποβιβάζονται (ή προβιβάζονται) για πολλά χρόνια αγγίζει τη βεβαιότητα! Αρκεί να μην προκαλέσουν τους ξένους. Θα λειτουργούν το «μαγαζάκι» τους μέχρι να τους κυριεύσει η αλαζονεία και η απληστία, οι οποίες θα γιγαντωθούν από την (εύκολη) κυριαρχία τους στην χώρα της ατιμωρησίας και της δηλητηριασμένης νοοτροπίας...  Θα κάνουν τη δουλειά τους –όπως έκαναν και οι προηγούμενοι- μέχρι να θεωρήσουν ότι επειδή είναι οι «ξύπνιοι» της Ελλαδίτσας μας, θα μπορούν να γίνουν και οι «ξύπνιοι» της Ευρώπης και της… Ασίας.

Μακάρι να βγω ψεύτης…

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Ολυμπιακός: Στο Ηράκλειο η πρεμιέρα της Ευρωλίγκας (photo)
Ολυμπιακός: Στο Ηράκλειο η πρεμιέρα της Ευρωλίγκας (photo)
Ο Γκιστ υπεύθυνος για την επική φάρσα στον Γκάμπριελ (video)
Ο Γκιστ υπεύθυνος για την επική φάρσα στον Γκάμπριελ (video)
Χάποελ Ιερουσαλήμ: Στο Ισραήλ ο Περπέρογλου
Χάποελ Ιερουσαλήμ: Στο Ισραήλ ο Περπέρογλου
Αλέγκρι: «Ημασταν πολύ καλοί»
Αλέγκρι: «Ημασταν πολύ καλοί»
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης