Είναι (τώρα) η Λίγκα ένα καρτέλ ισχυρών;

Είναι (τώρα) η Λίγκα ένα καρτέλ ισχυρών;

Το θέμα που ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης έχει ήδη πάρα πολλές πτυχές, εγείρει ήδη πάρα πολλά ζητήματα και συζητήσεις, ενώ το μόνο σίγουρο είναι πως κάθε μέρα θα προκύπτουν και θα προστίθενται καινούργια.

Δεν γίνεται όλα να συζητηθούν και να θιγούν σ’ένα κείμενο, θα έχουμε πολλά να πούμε και στις επόμενες μέρες. Θα ξεκινήσουμε με ρετρό, για να ευθυμήσουμε κιόλας.

«Δεν μας αφορά»

Η άποψη του Βαγγέλη Μαρινάκη, προέδρου και μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού, όπως αυτή εκφράστηκε δημόσια σήμερα, είναι “δεν μας αφορά η υπόθεση, δεν υπάρχουν στοιχεία για μένα, υπάρχει μόνο λάσπη και συκοφάντηση”. Έχει καλώς. Δικαίωμά του είναι να λέει πως δεν υπάρχει εμπλοκή της ομάδας, πως δεν υπάρχουν στοιχεία εναντίον του και πως όλα τ’άλλα είναι κατευθυνόμενη λάσπη.

Μπορεί να είναι κι έτσι, όσο μπορεί να είναι κι αλλιώς. Άλλωστε, οι κρίσεις του κ. Μαρινάκη έγιναν για τους διαλόγους που δημοσιεύτηκαν χθες. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι προκύπτει στις χιλιάδες σελίδες των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών, τι άλλα στοιχεία υπάρχουν και τι θα προκύψει από τις μελλοντικές καταθέσεις των εμπλεκόμενων.

Όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου, το ίδιο ισχύει και για τον κ.Μαρινάκη και οποιονδήποτε άλλο. Από τη στιγμή άλλωστε που το ρεπορτάζ λέει πως θα ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του κ. Μαρινάκη, ελάχιστη σημασία έχει το τι δηλώνει ο ίδιος ή όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι τώρα. Πραγματική σημασία έχει τι μπορεί να αποδείξει η κάθε πλευρά και τι όχι. Με λίγα λόγια, στο ποινικό κομμάτι έχουμε δρόμο.

Όσον αφορά το αθλητικό κομμάτι της ιστορίας, το αν η υπόθεση αφορά τον Ολυμπιακό ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα, αυτό δεν θα το κρίνει ούτε ο πρόεδρος της, ούτε ο κόσμος, ούτε ο Τύπος, ούτε καν οι κυρίες Παπανδρέου και Ράικου. Αρμόδιοι για το αθλητικό κομμάτι είναι οι αθλητικοί εισαγγελείς, που έχουν ήδη ζητήσει να πάρουν στα χέρια τους πλήρη υπηρεσιακά αντίγραφα όλων των σχετικών εγγράφων. Ας ελπίσουμε πως θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, γιατί οι αθλητικές κρίσεις (πρέπει να) γίνονται ανεξαρτήτως των ποινικών, όπως πολύ σωστά επισημαίνουν σήμερα πολλοί συνάδελφοι στα άρθρα τους.

Τι έλεγε η Σούπερλιγκ

Όμως, ο κ. Μαρινάκης δεν είναι μόνο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, αλλά είναι κι εκλεγμένος πρόεδρος της Σούπερλιγκ. Οι σημερινές του δηλώσεις έγιναν με την πρώτη ιδιότητα, αλλά από τον πρόεδρο της Λίγκα δεν έχουμε ακούσει κουβέντα για όσα συμβαίνουν στους κόλπους της, ούτε από κάποιο άλλο στέλεχός της.

Βλέπετε, δεν πάει πολύς καιρός από τις 23 Μαρτίου, όταν ο κ. Μαρινάκης είχε μιλήσει ως πρόεδρος της Σούπερλιγκ στην συνέντευξη Τύπου. Τον λόγο είχαν πάρει τότε εκτός από τον πρόεδρο της Λίγκας και ο κ. Μποροβήλος, ως αναπληρωτής πρόεδρος και ο κ. Κομνηνός, ως εκτελεστικός διευθυντής. Πρώτα είχε τοποθετηθεί ο κ. Μαρινάκης, που είχε ξεκινήσει διαβάζοντας τα εξής, σε πρώτο πληθυντικό, εκπροσωπώντας όλες ανεξαιρέτως τις ομάδες:

Σίγουρα η Λίγκα δεν είναι «ένα καρτέλ ισχυρών από όπου αναδύεται σήψη και διαφθορά», όπως ανέφερε σε τελευταία του συνέντευξη ο κ. Μπιτσαξής. Χαρακτηρισμός ο οποίος είναι τουλάχιστον αστήρικτος, αβάσιμος και συνεπώς συκοφαντικός. Η Λίγκα επίσης δεν φιλοδοξεί να γίνει κάτι αντίστοιχο με το κατηχητικό της ενορίας του κ. Μπιτσαξή, όπως φαίνεται ότι θα ήθελε ο ίδιος και δήλωσε στο ένθετο της “Καθημερινής” το τελευταίο Σαββατοκύριακο. Σίγουρα, πάντως, ένα πρωτάθλημα που θα διοργάνωνε η ενορία του δεν θα ενδιέφερε κανέναν και πιθανώς ούτε τον ίδιο.

 Εμείς πάντως, η Λίγκα, οφείλουμε όχι μόνο να απαντήσουμε αλλά και να αποδείξουμε τα όσα λέμε. Αντίθετα με τον κ. Γενικό, που μέχρι σήμερα κάνει αόριστες δηλώσεις και καταγγελίες και τα βάζει με τους φανταστικούς εχθρούς του νόμου και της τάξης. Αντί για φανταστικούς πολέμους, που διεξάγονται μόνο για την ικανοποίηση των ΜΜΕ και του κοινού, ας μιλήσουμε ειλικρινά και με στοιχεία. Όχι χαρακτηρισμοί και επίθετα εντυπωσιασμού. Σήμερα θα παρουσιάσουμε σημαντικά στοιχεία και περιμένουμε το ίδιο να κάνει και ο κ. Γενικός και μάλιστα άμεσα, διαφορετικά ή θα πρέπει να ανασκευάσει ή η συμπεριφορά του θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τους προϊσταμένους του.

Τώρα;

Ανεξαρτήτως αθλητικής ενοχής της οποιασδήποτε ομάδας (πχ Ολυμπιακός), ανεξαρτήτως ποινικής ενοχής του οποιουδήποτε φυσικού προσώπου (πχ Μαρινάκης), ποια είναι τώρα η άποψη του εκλεγμένου προέδρου της Λίγκας για το συνεταιρισμό; Τί πιστεύει τώρα η Σούπερλιγκ, ποια είναι η επίσημη θεσμική της θέση για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι στιγμής;

Δεν λέω να μας πουν ποιος είναι ένοχος και ποιος όχι, ούτε να μας πουν ποιες ομάδες πρέπει να τιμωρηθούν και ποιες όχι. Αλλά, τουλάχιστον ας μας σχολιάσουν τα δικά τους λεγόμενα και τις δικές τους πράξεις.

Είναι ή όχι η Σούπερλιγκ “ένα καρτέλ ισχυρών, όπου αναδύεται σήψη και διαφθορά”; Είναι πλέον “αστήρικτος, αβάσιμος και συκοφαντικός” ο χαρακτηρισμός του κ. Μπιτσαξή; Ποιοί έχουν τώρα τις “αποδείξεις και τα σημαντικά στοιχεία”; Είναι πλέον “αόριστες οι δηλώσεις κι οι καταγγελίες”; Είναι ακόμα “φανταστικοί οι εχθροί”; Ποιοι είναι τώρα αυτοί που χρησιμοποιούν “χαρακτηρισμούς και επίθετα εντυπωσιασμού”; Ποιοί είναι τώρα αυτοί που “θα πρέπει να ανασκευάσουν”;

Μπορεί όντως ένα πρωτάθλημα ενορίας να μην ενδιαφέρει κανέναν, αλλά αυτή η Λίγκα που (διαβάσαμε πως) έχουμε τώρα, ποιον ενδιαφέρει κι αφορά πλέον; Ποια είναι η άποψη των υπόλοιπων ομάδων για τον συνεταιρισμό που συμμετέχουν, των ομάδων που είχαν εκπροσωπηθεί σ’εκείνη τη συνέντευξη Τύπου; Τι πιστεύουν τώρα για την Λίγκα αυτοί που πχ είχαν εκλέξει με την ψήφο τους τον κ. Μπέο ως εκπρόσωπο τους στην ΕΠΟ;

«Δεν βοηθάτε»

Στο τέλος εκείνης της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Μαρινάκης είχε απευθυνθεί και στους δημοσιογράφους, λέγοντας τα εξής:

Να μην πριονίζουν το κλαδί που κάθονται όλοι αυτοί που ζουν από το ποδόσφαιρο -και αναφέρομαι στους δημοσιογράφους. Ακόμα και μετά την έκκληση που έκανα, πυροβολείτε το ποδόσφαιρο. Έχουμε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα, ο κόσμος παρά την κρίση πάει στο γήπεδο και πρέπει να το στηρίξουμε. Το να λέτε πως το ποδόσφαιρο νοσεί και να γράφονται χιλιάδες άρθρα εναντίον του δεν βοηθά. Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας.

Είχα καταθέσει τότε την άποψή μου γι’αυτό το κομμάτι των δηλώσεων και μπορείτε να την διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ. Σήμερα, δεν μπορώ παρά να κάνω μια τελευταία ερώτηση στους ανθρώπους της Λίγκας, εντός ή εκτός ποινικών διώξεων. Ισχύει ακόμα το οτι δεν πρέπει να λέμε πως το ποδόσφαιρο νοσεί;

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Κούγιας: «Ο Πατέρας θέλει τον Παναθηναϊκό στο τοπικό»
Κούγιας: «Ο Πατέρας θέλει τον Παναθηναϊκό στο τοπικό»
Χρυσόγελος: «Τεράστια η σημασία των Ακαδημιών στη Νίκη Αμαρουσίου»
Χρυσόγελος: «Τεράστια η σημασία των Ακαδημιών στη Νίκη Αμαρουσίου»
Η Ντόρτμουντ δίνει την δική της απάντηση ενάντια στον φασισμό
Η Ντόρτμουντ δίνει την δική της απάντηση ενάντια στον φασισμό
«Πιάστηκε» στα χέρια με πρόεδρο ομάδας ο Γκώνιας
«Πιάστηκε» στα χέρια με πρόεδρο ομάδας ο Γκώνιας
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης