Ζητούνται βλάκες και μάλιστα πολλοί

Ζητούνται βλάκες και μάλιστα πολλοί

Ωραία τα είπε ο Αδαμίδης. Ο κόσμος είναι αυτός που έχει την ευθύνη για την ΑΕΚ του μέλλοντος και είναι μονόδρομος η στήριξη στη κίνηση των Supporters.

Αυτή προφανώς είναι η αλήθεια που θα ήθελαν να εμφανίσουν οι μέτοχοι και εκφράζει η διοίκηση τους. Ωστόσο, νομίζω πως δεν έχει καμία σχέση με τη πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι πως ζητούν βλάκες – για να δανειστώ και την έκφραση με την οποία χαρακτήρισε τη σχέση του με την ΑΕΚ ο Πέτρος Παππάς – για να μοιραστούν τα χρέη τους...

Ας ξεκινήσω με κάτι βασικό για τη συνέχεια της κουβέντας. Εκτιμώ απεριόριστα τη προσπάθεια και την εντιμότητα του Αδαμίδη. Πιστεύω, πως όντως προσπαθεί ειλικρινά για να πετύχει τη διαδικασία εξυγίανσης της εταιρείας. Βέβαια, αυτό δεν αρκεί. Η ΑΕΚ έχει φτάσει μπροστά σε σημείο μηδέν και η ευθύνη δεν μπορεί να βαραίνει τον κόσμο, αλλά ανήκει σε απόλυτο βαθμό στους μετόχους. Αυτοί πρέπει να βρουν λύση για να κουμαντάρουν το καράβι, είτε επενδύοντας και δημιουργώντας συνθήκες για μια ανταγωνιστική ομάδα, είτε βρίσκοντας μια πραγματική και βιώσιμη λύση για τον σύλλογο.

Αντ' αυτού, σήμερα απευθύνθηκε κάλεσμα προς τον κόσμο. Σε ένα σχέδιο που δεν παρουσιάστηκε, αλλά σύντομα θα βγει στην επιφάνεια. Ο κόσμος της ΑΕΚ καλείται να παραλάβει τη δουλειά που άφησαν ημιτελή από ανικανότητα στη διαχείριση της, οι Παππάς και Νοτιάς και να δώσει λύσεις σε όλα τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας. Καλούνται να γίνουν ξανά βασικοί χρηματοδότες, καλούνται να βάλουν ξανά βαθιά το χέρι στην τσέπη και να στηρίξουν τη προσπάθεια. Το οξύμωρο είναι πως ζητείται κάτι τέτοιο από τον κόσμο που βιώνει βαθιά την οικονομική κρίση, την ώρα που εφοπλιστές και επιτυχημένοι επιχειρηματίες δηλώνουν αδυναμία. Πως γίνεται να καλύπτουν όχι απλά τα έξοδα για τη λειτουργία της ομάδας, αλλά και τα χρέη που άφησαν οι περίφημοι μέτοχοι της;

Είναι δεδομένο πως ο κόσμος έχει στηρίξει και με το παραπάνω την ΑΕΚ όλα αυτά τα χρόνια. Είτε μέσω της αγοράς καρτών διαρκείας, είτε απλών εισιτηρίων, μέσω των μπουτίκ και έμμεσα μέσω των χορηγών που προσέλκυσαν, οι φίλοι της ΑΕΚ ήταν πάντα εκεί. Εκτιμώ πως δεν μπορεί να δώσει κάτι περισσότερο. Δεν μπορούν να παίξουν τον ρόλο του μεγαλομετόχου, που δεν επιθυμούν – άλλο πάλι κι αυτό, νέα παγκόσμια πατέντα της ΑΕΚ – οι κάτοχοι του 70% των μετοχών της. Και βέβαια, δεν μπορεί να εγκαλούνται επειδή δεν πήγαν στο γήπεδο τη περασμένη Κυριακή ή φέτος έχουν μικρότερη συμμετοχή.

Η θέση του κόσμου είναι στην εξέδρα. Να παρακολουθεί την ομάδα του και όποτε μπορεί να βρίσκεται δίπλα της. Ακόμα και στα χρυσά χρόνια της δεκαετίας του '90, όταν η ΑΕΚ κατακτούσε τα τρία σερί πρωταθλήματα, υπήρξε σεζόν που έκλεισε με μέσο όρο εισιτηρίων που έφτανε τις 12.000. Τα τελευταία χρόνια είναι αλήθεια πως τους καλόμαθε. Αλλά αν θα πάει κάποιος στο γήπεδο, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: αν έχει λεφτά στο πορτοφόλι, αν είναι απαλλαγμένος από οικογενειακές υποχρεώσεις, αν δεν του γκρινιάζει το...αίσθημα, αν ψήνεται από όσα βλέπει στο γήπεδο.

Ο κόσμος πρέπει να έχει απαιτήσεις. Να έχει και συναίσθηση της πραγματικότητας, αλλά να επιθυμεί πάντα το καλύτερο για την ομάδα του. Ηδη, τα προηγούμενα χρόνια ήταν ένα πρόβλημα πως ο κόσμος ωθήθηκε σε λογιστικές αντιλήψεις. Ο κόσμος δικαιούται να απαιτεί. Δικαιούται να ζητά. Και δικαιούται να θέλει τα καλύτερα για την ομάδα του. Το χρέος των μετόχων, που έχουν στα χέρια τους τις μετοχές ενός από τα σπουδαιότερα μαγαζιά στα Βαλκάνια, είναι να το εκμεταλλευθούν σωστά και να το διοικήσουν με τρόπο που θα φέρνει αποτέλεσμα.

Θα μου πείτε βέβαια, πως να συζητήσουμε σοβαρά για κάτι περισσότερο, όταν ακόμα παραμένει έωλο αν η ΑΕΚ θα είναι στη μεγάλη κατηγορία και τη νέα σεζόν. Το τρομερό στη περίπτωση της ΑΕΚ είναι πως ο Αδαμίδης δεν δεσμεύτηκε για λογαριασμό των μετόχων ούτε για την εξασφάλιση της αδειοδότησης του Ιουνίου. Είναι θέμα που βρίσκεται στη... διακριτική ευχέρεια των μετόχων είπε ο Αδαμίδης, για το αν αποφασίσουν να καλύψουν το ποσό των 4,5 εκατ. ευρώ που απαιτείται προκειμένου η ΑΕΚ να μη γίνει... Ηρακλής και φτάσει στο φάσμα του υποβιβασμού.

Το συμπέρασμα μου από τη συνέντευξη Αδαμίδη είναι οι μέτοχοι αναζητούν αυτούς που θα γίνουν οι βλάκες που θα ασχολούνται με την ΑΕΚ, για να απαλλαχθεί ο Παππάς και ο Νοτιάς από το βάρος. Ψάχνουν συνεταίρους στα χρέη, ψάχνουν ανθρώπους που θα πιστέψουν και θα αγαπήσουν αυτό που δεν πίστεψαν και αγάπησαν ποτέ εκείνοι. Και μάλιστα πολλούς, για να μοιραστεί η πίτα και να γίνει η δουλειά χωρίς να ενοχλούνται καν οι καλοί μέτοχοι.

Υ.Γ.: Επιμένω να κρατώ επιφυλακτική στάση για τη κίνηση των Supporters. Διατηρώ πολλές ενστάσεις για την επιτυχία που μπορεί να έχει το εγχείρημα, αλλά περιμένω να ακούσω τι ακριβώς θα ειπωθεί, πως θα τεθεί προς τον κόσμο της ΑΕΚ, προκειμένου να εκφέρω άποψη.

Υ.Γ.1: Ωραίο αυτό που είπε ο Αδαμίδης για το ομολογιακό. «Η Morgan ξέρει πως δεν πρόκειται να πάρει τα λεφτά». Καλή τράπεζα αυτή. Μπορεί να τη χρησιμοποιήσει ο καθένας, προκειμένου να λάβει κάποιο δάνειο και να μην έχει πίεση στην αποπληρωμή του. Βέβαια, υπάρχει ένα μικρό ζήτημα με την υποθήκευση των μετοχών, αλλά ποιος νοιάζεται. Αλήθεια: από ποιον πρέπει να αγοράσει κάποιος τις μετοχές της ΑΕΚ αν βρεθεί κάποιος που θέλει να επενδύσει.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Στο «μάτι» της UEFA ο Παναθηναϊκός
Στο «μάτι» της UEFA ο Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός: Γι’ αυτό τιμωρήθηκε ο Καπίνο!
Ολυμπιακός: Γι’ αυτό τιμωρήθηκε ο Καπίνο!
Η Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης! (videos)
Η Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης! (videos)
Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: Ο οικοδόμος έγινε αρχιτέκτονας
Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: Ο οικοδόμος έγινε αρχιτέκτονας
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης