Γεια σου Παππά και να μας γράφεις

Γεια σου Παππά και να μας γράφεις

Πάει κι αυτός. Ο κύκλος των χαμένων μετόχων προσέθεσε ακόμα έναν. Ο Παππάς αποχώρησε και πέταξε το μπαλάκι των ευθυνών στον κόσμο. Μόνο που ξέχασε να πει, τη βασική υποχρέωση που έχει ο ίδιος και οι πρώην συνέταιροι του: να παραδώσουν την ΑΕΚ όπως τη βρήκαν…

Κάθε φορά που οι μέτοχοι της ΑΕΚ αποφασίζουν να τοποθετηθούν, κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Προσέξτε τη συγκυρία και θα καταλάβετε: την ώρα που αρκετοί αναρωτήθηκαν γιατί οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας δεν ήταν καν παρόντες στη μεγαλύτερη στιγμή της ΑΕΚ υπό την ηγεσία τους και η ΠΑΕ έσπευδε να επισημάνει πως δεν ήταν αδιάφοροι, αλλά είδαν το ματς από την…τηλεόραση, ήρθε ο Παππάς για να αποχαιρετήσει. Με μια επιστολή άνευρη και άοσμη, όπως και όλη η θητεία του γύρω από την ομάδα.

Ο κ. Παππάς έκανε ένα σύντομο απολογισμό της θητείας του. Έριξε σπόντες προς τους Νικολαϊδη και Θανόπουλο, θαρρείς και εκείνος τότε δεν ήταν μέτοχος της εταιρείας και δεν είχε λόγο στις αποφάσεις και στις οικονομικές διαδικασίες.

Θεώρησε ως επιτυχίες πως η ΑΕΚ οδεύει προς τη νομική ολοκλήρωση των διαδικασιών για το νέο γήπεδο (οι νόμοι του Γρανίτσα άραγε τι ήταν;) και το προπονητικό κέντρο, που για να μη κριθεί σκανδαλώδης η σύμβαση και να την περάσουν, το άφησαν μόνο με τα απολύτως απαραίτητα.

Τα σημαντικότερα φάουλ του Παππά ωστόσο, είναι αυτά για τα οποία επαίρεται πως πέτυχε. Όταν υποστηρίζει πως μπήκε τάξη στα οικονομικά, ξεχνά να αναφέρει ή να εγγυηθεί τρόπο για να βρεθούν τα 6-8 εκατ. ευρώ (4,5 περίπου κατά πηγές της ΠΑΕ) που απαιτούνται για να κλείσει το θέμα της αδειοδότησης μέχρι τις 30 Ιουνίου. Το ακόμα πιο οξύμωρο και αντιφατικό είναι στην απόπειρα να πέσει το μπαλάκι των ευθυνών στον κόσμο, είτε μέσω της ιστορίας των Supporters, είτε απλά μέσω της ενίσχυσης και της συμπαράστασης της ομάδας.

Όταν ένας εφοπλιστής τεράστιου βεληνεκούς, αυτοδημιούργητος και θεωρούμενος ως ένας από τους ικανότερους Ελληνες επιχειρηματίες λέει πως έχει εξαντλήσει τα όριά του, τι πρέπει να πει ο απλός κόσμος της ΑΕΚ; Μήπως οι φίλοι της «Ενωσης» ζουν σε άλλη χώρα και δεν δέχονται περικοπές και πιέσεις από παντού; Ακόμα κι αν δεχτούμε πως το όριο του Παππά είναι τα 16-17 εκατ. ευρώ, που υποστηρίζει πως έβαλε αυτά τα χρόνια, τα όρια του κόσμου ποια είναι;

Μήπως λησμονείται, πως ο κόσμος αποτέλεσε τον βασικό χρηματοδότη της εταιρείας, μέσω εισιτηρίων διαρκείας, απλών εισιτηρίων, αγορών από μπουτίκ και εμμέσως μέσω χορηγιών. Και στο κάτω - κάτω, ο Παππάς έλαβε με αυτά τα χρήματα περισσότερο από το 1/3 ενός από τα πιο δημοφιλή μαγαζιά της Ελλάδας. Ο κόσμος τι έλαβε;

Η κουβέντα, λοιπόν, δεν θα έπρεπε να είναι για το μέγεθος της… βλακείας - κατά δήλωση του στα «Νέα» - που έκανε ο Παππάς με την ΑΕΚ, αλλά στο ποια είναι η λύση από εδώ και πέρα.

Το εύκολο είναι να πετάς μετοχές και χρέη στον αέρα και όπου κάτσουν. Χωρίς κανείς να λέει ακόμα με σιγουριά αν και πόσες μετοχές έχουν στα χέρια τους. Αν έχουν μεταβιβαστεί οι μετοχές των Γκούμα - Χατζηϊωάννου, αν υπάρχουν στην Ερασιτεχνική οι μετοχές των Κανελλόπουλου - Κούλη, αν εν τέλει υπάρχουν μετοχές ή είναι όλες υποθηκευμένες για το ομολογιακό δάνειο. Γιατί τόσα χρόνια, έγιναν τόσες αυξομειώσεις και λογιστικά τρυκ, που χάθηκε η μπάλα. Μαζί με τα βιβλία δύο σημαντικών χρήσεων της εταιρείας.

Για να το ολοκληρώσω: άποψή μου είναι πως επειδή ο Παππάς είναι κιμπάρης και σοβαρός, θα πρέπει άμεσα να επιχειρήσει να έρθει σε συνεννόηση με τους πρώην συνεταίρους του. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βάλουν τα χρήματα που φόρτωσαν την ΑΕΚ από το 2004 και μετά. Μόνο τότε θα είναι καθαροί και ξάστεροι απέναντι στην ιστορία και τον κόσμο αυτής της ομάδας. Όλα τα υπόλοιπα, είναι απλά κουβέντες για να κρύβονται από το πρόβλημα.

Υ.Γ.:  Για τη κίνηση των Supporters, δεν μπορώ να πω κάτι. Τόσο επειδή δεν έχω σωστή και πλήρη ενημέρωση για το σχέδιο, όσο και γιατί δεν πιστεύω πως μπορεί να προχωρήσει υπό τις δεδομένες συνθήκες. Θα έχει ενδιαφέρον, πάντως, να ακούσουμε τη πρόταση και να δούμε πώς θα παρουσιαστεί προς τον κόσμο.

Υ.Γ.1:  Ο Αδαμίδης είναι υποχρεωμένος εκ των πραγμάτων να πει τη σκληρή αλήθεια στον κόσμο. Πως η ΑΕΚ θα πρέπει να σφίξει κι άλλο το ζωνάρι, να μπει σε εποχές ακόμα πιο σκληρού μνημονίου και να μάθει να ζει με λίγα, αποπληρώνοντας παράλληλα από τα έσοδα που θα αποκομίζει και τα χρέη της. Για να έχει πιθανότητες επιτυχίας θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα τον προγραμματισμό. Ηδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Υ.Γ.2:  Σκέφτονται λέει αναβολή ή και ματαίωση των πλέι οφ. Ακόμα κι αν πέρασαν από το μυαλό τέτοιες ιδέες, είναι λανθασμένες και καταδεικνύουν πλήρη αποτυχία. Αν το κράτος αδυνατεί να ελέγξει την τάξη σε δώδεκα ματς ποδοσφαίρου, τι θα συμβεί σε πολύ σημαντικότερα θέματα που αναμένεται να προκύψουν στη πορεία. Η λύση δεν είναι να κόβεις το κεφάλι όταν πονάει, αλλά να έχεις το θάρρος να το γιατρέψεις.

Υ.Γ.3:  Είναι συγκλονιστική η ανταπόκριση και ο επηρεασμός που υπήρξε στον κόσμο από το χαμό του μεγάλου Θανάση Βέγγου. Δείγμα πως σε αυτή τη χώρα, έστω και βαθιά χωμένες κάτω από ζητήματα της καθημερινότητας, υπάρχουν άνθρωποι με νου και λογική, που αναγνωρίζουν τις αξίες. Το λυπηρό είναι πως μικραίνει η λίμνη και αποχαιρέτησαν τον κορυφαίο καλλιτέχνη, ασήμαντοι και λίγοι.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Αυτά είναι τα κορυφαία γκολ της χρονιάς! (vids)
Αυτά είναι τα κορυφαία γκολ της χρονιάς! (vids)
«Μύλος» στην Παρί! «Κόπηκε» ο Νεϊμάρ
«Μύλος» στην Παρί! «Κόπηκε» ο Νεϊμάρ
Η Μπάγερν δεν αστειεύεται
Η Μπάγερν δεν αστειεύεται
KAE ΠΑΟΚ και ΙΕΚ ΑΛΦΑ συνεχίζουν μαζί για 5η χρονιά
KAE ΠΑΟΚ και ΙΕΚ ΑΛΦΑ συνεχίζουν μαζί για 5η χρονιά
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ
Ντροπή σου ρε! Αδιανόητη χυδαιότητα Παναγιώτη Χατζηστεφάνου για τη μικρή Νεφέλη!
Ντροπή σου ρε! Αδιανόητη χυδαιότητα Παναγιώτη Χατζηστεφάνου για τη μικρή Νεφέλη!
Σοκαριστική φωτογραφία: Γυναίκα στο Παλαιό Φάληρο βγαίνει από τη θάλασσα καλυμμένη με πίσσα!
Σοκαριστική φωτογραφία: Γυναίκα στο Παλαιό Φάληρο βγαίνει από τη θάλασσα καλυμμένη με πίσσα!

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης