Τον… χρεοκόπησαν

Τον… χρεοκόπησαν

Σήμερα η επιλογή, ρεαλιστικά, είναι να  γυρίσουμε εκεί που ήμασταν, την εποχή που έγινε το συλλαλητήριο.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα κάτι που το περιμέναμε και λόγω της οικονομικής κρίσης πως ήταν πιθανό να συμβεί.
Αυτό που δεν γινόταν όμως με τίποτα να φανταστούμε, είναι πως μια μέρα θα βγουν από ένα Δ.Σ. ο Τζίγγερ, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο Πολέμης, οι εκπρόσωποι του Βγενόπουλου και του Πατέρα και θα παρουσιάσουν μια εικόνα χρεοκοπίας.

Δεν σας κρύβω πως προσωπικά λυπήθηκα και σκέφτηκα να βοηθήσω, όταν άκουσα τον κύριο Πολέμη να δηλώνει πως δεν έχουμε να πληρώσουμε ούτε τα τσεκ που έρχονται και τον Τζίγγερ να λέει πως έχουμε χρεοκοπήσει. Η αλήθεια βέβαια είναι πως ο Πολέμης έπρεπε να πει πως δεν θέλουμε να πληρώσουμε και ο Τζίγγερ ότι αφήνουμε να χρεοκοπήσει ο Παναθηναϊκός.

Πάντως είναι άδικο να έχουμε απαιτήσεις από τον Τζίγγερ. Η οικογένεια είχε χρόνια τον Παναθηναϊκό. Στα χέρια της ο σύλλογος οικονομικά ήταν ασφαλής και οι ίδιοι δεν ενδιαφερόντουσαν που στο γήπεδο πήγαιναν μόνο οι  φίλοι τους. Την περίοδο 2007-2008 ο Τζίγγερ είχε μια ομάδα που τα έξοδα της ήταν κάτω από 30 εκατ. ευρώ, η οποία έπαιζε με σέντερ φορ τον Μάντζιο, δεξί εξτρέμ τον Δημούτσο και την παρακολουθούσαν 3000 άτομα.

Από την στιγμή που αυτό του αρκούσε είναι δεδομένο και δεν μπορεί να τον κατηγορήσει πλέον κανείς αν τον Παναθηναϊκό τον καταντήσει ξανά να αγωνίζεται σε ένα άδειο γήπεδο, με σέντερ φορ τον Πετρόπουλο και δεξί εξτρέμ τον Μαρίνο. Το ζητούμενο λοιπόν για μένα δεν είναι τι θα κάνει ο Τζίγγερ, αλλά το πώς θα πορευτούν όλοι οι υπόλοιποι, αυτοί δηλαδή που έδωσαν όραμα στον κόσμο και το δικαίωμα να βγει στον δρόμο και να απαιτήσει την αλλαγή σελίδας στα διοικητικά του συλλόγου.

Σε αυτόν τον κόσμο ο μόνος που δεν έχει να απολογηθεί είναι ο Τζίγγερ, γιατί αυτός και τις πόρτες άνοιξε και στην άκρη έκανε. Όσοι με ακούτε ή με διαβάζετε πιο συστηματικά, γνωρίζετε πως είμαι ο τελευταίος που θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον Τζίγγερ. Όμως είναι αστείο να ζητάμε από αυτόν να συντηρήσει ομάδα με μεγάλο μπάτζετ. Αν είχε άλλωστε αυτόν το σκοπό θα το έκανε όταν ήταν μόνος του. Όμως αυτός καθόταν στο γήπεδο με τους συμβούλους του, τους φίλους του και έβλεπαν μόνοι τους μια ομάδα που δεν αντιπροσώπευε κανέναν.

Είναι λοιπόν δικαίωμά του να θέλει να ξαναβάλει σε αυτόν τον δρόμο τον Παναθηναϊκό. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν υπάρχει κάποια συμφωνία κάτω από το τραπέζι, αλλά ομολογώ πως μου κάνει εντύπωση η εικόνα διάλυσης που βγαίνει προς τα έξω. Όπως μου κάνει εντύπωση η ευκολία που ζητάνε από τον Τζίγγερ να βάλει αυτός τα λεφτά, για να καλύψει το άνοιγμα που αυτοί σκόπιμα δημιούργησαν.

Προσωπικά συμφωνώ με την πρόταση που έκανε ο Τζίγγερ. Από την στιγμή που γνωρίζουμε πως ο ίδιος θέλει να συμμετάσχει μόνο με το 30%, που ξέρουμε επίσης πως οι Ξυλάς. Ζολώτας, Νίκας δεν θέλουν να συμμετάσχουν, δεν έχει νόημα να μιλάμε για συγκεκριμένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Οποιαδήποτε τέτοιου είδους συζήτηση είναι κοροϊδία καθώς με τις υπάρχουσες συνθήκες όποιο νούμερο κι αν οριστεί δεν γίνεται να καλυφθεί.

Πρακτικά η λογική θα συμμετάσχω με το ποσοστό μου μπορεί να αναγκάσει όλους τους μέτοχους να κάνουν πίσω, καθώς με το υπάρχον καθεστώς δεν μπορεί κάνεις να κρατήσει αναλλοίωτα τα ποσοστά του. Θέλοντας και μη, όποιος βάζει λεφτά το αυξάνει. Ο Τζίγγερ ουσιαστικά στο προηγούμενο Δ.Σ. άνοιξε τον δρόμο λέγοντας το αυτονόητο. Όποιος θέλει τον Παναθηναϊκό ισχυρό, όποιος θέλει να μείνει ο Σισέ και να κρατηθεί το μπάτζετ ψηλά ας ρίξει χρήμα στο τραπέζι. Αφού όλοι ενδιαφέρονται για το καλό του Παναθηναϊκού, ας το δείξουν στην πράξη και ανάλογα με τα χρήματα που θα βάλει ο καθένας θα αυξομειωθεί και το ποσοστό τους.

Η αλήθεια όμως είναι, πως αυτό που φαίνεται, είναι πως κανένας δεν θέλει να ανεβάσει το ποσοστό του. Ο Παναθηναικός πληρώνει την οικονομική κρίση. Η σημερινή πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με αυτή του 2008. Σήμερα κανένας δεν βάζει λεφτά σε έναν σύλλογο που δεν τον νιώθει και ούτε είναι επί της ουσίας δικός του. Ο Βγενόπουλος και ο Πατέρας προδόθηκαν από τις οικονομικές εξελίξεις και πρόδωσαν τον κόσμο που τους πίστεψε. Ανέβασαν πολύ το μπάτζετ της ομάδας καταφέρνοντας ταυτόχρονα να ανεβάσουν και τα έσοδά της. Ποτέ όμως δεν προσπάθησαν να κάνουν τον Παναθηναικό βιώσιμο και με μεγαλύτερο μπάτζετ, παρότι ο κόσμος με την συμμετοχή του τους έδωσε αυτή την δυνατότητα.

Σήμερα η επιλογή, ρεαλιστικά, είναι να  γυρίσουμε εκεί που ήμασταν, την εποχή που έγινε το συλλαλητήριο. Δηλαδή σε έναν Παναθηναϊκό με έξοδα 25-30 εκ ευρώ την σεζόν, με χαμηλή ποιότητα ρόστερ που δεν αντιπροσωπεύει κανέναν άλλον εκτός από την «αυλή» του Τζίγγερ. Αν κάποιος θέλει να  αποτρέψει αυτήν την εξέλιξη πρέπει  να βγει μπροστά. Η κατάσταση άλλωστε που έχει δημιουργηθεί, έχει κάνει πολύ πιο εύκολη την είσοδο οποιουδήποτε, καθώς ο πήχης των απαιτήσεων έχει πέσει πολύ και το μόνο που πλέον ζητείται από αυτόν είναι να έχει μια ανταγωνιστική ομάδα στο γήπεδο και η παρουσία του να εγγυάται πως δεν θα κινδυνέψει ο σύλλογος με χρεοκοπία.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Άρης: Παραδέχτηκε το λάθος και το διόρθωσε!
Άρης: Παραδέχτηκε το λάθος και το διόρθωσε!
NikexNBA: Η νέα εποχή είναι εδώ
NikexNBA: Η νέα εποχή είναι εδώ
Κέρκυρα: Με έναν επιθετικό στο Περιστέρι!
Κέρκυρα: Με έναν επιθετικό στο Περιστέρι!
«Χορός» εκατομμυρίων για Κουτίνιο – Αστρονομική η διαφορά ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ
«Χορός» εκατομμυρίων για Κουτίνιο – Αστρονομική η διαφορά ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ
Ανείπωτη τραγωδία: Νεκροί τρεις νέοι σε τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Ανείπωτη τραγωδία: Νεκροί τρεις νέοι σε τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
ΣΟΚ: Πυροβόλησαν 10χρονο μαθητή σε σχολείο στο Γαλάτσι
ΣΟΚ: Πυροβόλησαν 10χρονο μαθητή σε σχολείο στο Γαλάτσι
Mediterranean College Employability Fair 2017
Mediterranean College Employability Fair 2017
«Βόμβα»: «Κόβεται» το Survival Secret του Epsilon!
«Βόμβα»: «Κόβεται» το Survival Secret του Epsilon!

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης