Τι άκουσαν οι μέτοχοι

Τι άκουσαν οι μέτοχοι

Το θέμα είναι τώρα το εξής: πήραν το μήνυμα οι μέτοχοι;

Χαμός. Ο κόσμος της ΑΕΚ αποφάσισε να κινητοποιηθεί. Μπορεί κάποιος να διαφωνεί με κάποιες από τις κινήσεις, αλλά το σημαντικό είναι πως φάνηκε ζωή. Λείπει η ενότητα, είναι προφανές πως πολλά θα μπορούσαν να είναι καλύτερα, εφόσον υπήρχε κοινή διάθεση. Αλλά αυτά είναι δύσκολα ζητήματα, που ανακύπτουν μόνο σε καταστάσεις μεγάλης πίεσης.

Ακόμα, πολλοί απ’ αυτούς που κινούνται κοντά στη κοινωνία της ΑΕΚ, δεν το έχουν συνειδητοποιήσει. Αλλά ακόμα κι όσα συνέβησαν, διόλου ευκαταφρόνητα δεν είναι.
Το θέμα είναι τώρα το εξής: πήραν το μήνυμα οι μέτοχοι; Έλαβαν το μήνυμα όσοι έχουν φέρει την ΑΕΚ σε αυτό το σημείο; Έχουν συνειδητοποιήσει πως το καζάνι βράζει και αν συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο, κάποια στιγμή θα σκάσει πάνω τους; Εχουν διάθεση να ασχοληθούν σοβαρά με τον σύλλογο; Ιδρώνει το αυτί τους απ’ όσα συμβαίνουν και από τις αντιδράσεις του κόσμου; Οι απαντήσεις κανονικά θα έπρεπε να δοθούν από τους ίδιους. Ας αποκρυπτογραφήσουμε όμως, κάποιες σκέψεις που σίγουρα θα έκαναν.

1. Ο στόχος βρέθηκε. Μη το γελάτε και μη το υποτιμάτε καθόλου. Είναι μεγάλο πράγμα να υπάρχει στόχευση και μάλιστα σωστή. Είναι εύκολο για πολλούς να πέφτουν σε λάθη και να παρασύρονται σε διαμάχες ανούσιες και ανώφελες. Το μέγα ζήτημα της ΑΕΚ ήταν, είναι και παραμένει όσο δεν αλλάζει δραματικά κάτι, το μετοχικό. Και ο κόσμος έδειξε σε συντριπτικό ποσοστό πως αντιλαμβάνεται την αιτία του προβλήματος. Η αδιαφορία, η ανικανότητα, η νοοτροπία συγκεκριμένων μετόχων, είναι το μεγάλο πρόβλημα της ΑΕΚ. Σε αυτό το πλαίσιο απαιτείται πίεση, ωσότου βρεθεί κάποια λύση.

2.Σημαντικό επίσης, πως ο κόσμος απέδειξε πως μπορεί να οργανώνει καταστάσεις αποφεύγοντας επεισόδια και κακοτοπιές. Με εξαίρεση κάποια ένταση που δημιουργήθηκε στο τέλος το ματς, μπορεί το ΟΑΚΑ να βρισκόταν σε τεταμένη κατάσταση, ωστόσο δεν υπήρχε θέμα. Ο κόσμος αντέδρασε με τον τρόπο του, χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια. Πλέον, όπως και στις πολιτικές πορείες, κάτι τέτοιο είναι άκρως σημαντικό. Διότι ευκαιρία ψάχνουν οι προβοκάτορες, για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο και να στρέψουν τη προσοχή εκεί που τους βολεύει.

3.Μεσοβέζικες καταστάσεις και διοικητικά σχήματα όπως αυτά που ηγούνται της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, δεν μπορούν να σταθούν άλλο. Από τη στιγμή που πέρα από την αγωνιστική ανυποληψία, φτάνουν να δείχνουν πλήρως αδύναμοι να προφυλάξουν τη συντεταγμένη παρουσία του συλλόγου, νομίζω πως γίνεται αντιληπτό, ότι δεν έχουν μέλλον. Δεν μπορούν να προστατεύσουν την ομάδα, είναι απόντες στα δύσκολα, εξελίσσονται σε παρατηρητές των εξελίξεων, ελπίζοντας πως ο χρόνος θα σβήσει τα προβλήματα. Η συντριβή στο Φάληρο, έφερε κι ένα καλό. Τους χάλασε τη μανέστρα και δεν μπορούν πλέον να πορευθούν με λογικές που χαμηλώνουν την ΑΕΚ για να φτάσει στα μέτρα τους. Καλή η σκέψη και η πλάκα με τα ταξί. Να πληρωθούν με το ίδιο νόμισμα, που δεν τόλμησαν να αντικρίσουν τον κόσμο μετά το φινάλε. Αλλά και η πλάκα έχει όρια. Νομίζω πως η εφαρμογή ολόκληρου του πλάνου, στιγμάτισε την ΑΕΚ και θα φαίνεται αυτό το προσεχές διάστημα.

4.Από τη κλιμάκωση και την ένταση των κινητοποιήσεων έγινε σαφές, πως δεν ήταν απλά ένα ξέσπασμα. Εκτιμώ πως πρόκειται απλά για την απαρχή σημαντικών εξελίξεων. Θεωρώ μάλιστα και ακόμα πιο ανιδιοτελές και όμορφο, πως στη περίπτωση της ΑΕΚ οι οπαδοί δεν υποκινούνται από κάποιον ενδιαφερόμενο (όπως γινόταν στον ΠΑΟ τον καιρό της ΠΕΚ), αλλά μόνο από την ανάγκη του κόσμου να δει την ομάδα του όπως της αξίζει. Να μη συμβιβαστεί με τη μιζέρια και καταστάσεις που ετσιθελικά θέλουν να της επιβάλουν οι λίγοι μέτοχοι της.

Υ.Γ.: Μέσα σε όλα, έγινε και ματς. Τυπική διαδικασία, απέναντι σε μια ομάδα με τεράστιες αδυναμίες στο επιθετικό κομμάτι. Ακόμα μια επιβεβαίωση, πως η ΑΕΚ δεν μπορεί να συζητά αν θα πάρει το κύπελλο στις 30 του μήνα. Πρέπει να το πάρει, γιατί απλά δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.

Υ.Γ.1: Άλλος για τη…βάρκα μας. Πόσους ακόμα θα εμφανίσουν; Τουλάχιστον κατά το παρελθόν, ακόμα και ο μέγας Αλεχάντρο Σκλαβενίτης με το καρτοκινητό, είχε ένα τακτ. Μπορεί να ήταν απλός…μαουνιέρης, αλλά ήταν παιδί του μόχθου, αυτοδημιούργητος που έλεγε πως ήταν ΑΕΚτζής. Τώρα βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλο και δηλώνουν Ολυμπιακοί, αλλά αυτό δεν ενοχλεί κανέναν. Δεν τους απορρίπτει η ΑΕΚ, αλλά αυτοί την ΑΕΚ!

Υ.Γ.2: Ασχετο, αλλά με τον Χαντζή νομίζω πως τα μπέρδεψαν λιγάκι. Για άλλον Χαντζή και ουχί αυτόν του Χαϊδαρίου είχε υπάρξει μια φιλολογική κουβέντα. Εφοπλιστής μικρού βεληνεκούς που δεν μπορεί να έχει καμία τύχη και ο άλλος.

Υ.Γ.3: Πάντως, ο Μανόλο μένει στη θέση του. Και όπως είπε, παρά τα όσα γράφονται – από ποιους άραγε και από ποιον εκπορεύονται – παραμένει στη θέση του. Για πόσο ακόμα είναι ένα ερώτημα. Αλλά αφού είπε πως δουλεύει για το μέλλον της ΑΕΚ, ας περιμένουμε να το δούμε. Ετσι κι αλλιώς, το επικοινωνιακό με τον κόσμο και το συναίσθημα της ομάδας, το έχει καλά ο άνθρωπος.

Υ.Γ.4: Μεγάλη μέρα αυτή που ξημερώνει. Μέρα μνήμης, σεβασμού και περηφάνιας. Όταν η ΑΕΚ κατέκτησε την Ευρώπη. Σε χαλεπούς καιρούς, είναι από τα λίγα σημεία που μπορεί να πιαστεί κάποιος για να μη τρελαθεί με όσα συμβαίνουν στη καθημερινότητα της ΑΕΚ. Όπως λέει και ένας καλός φίλος, μια Βασίλισσα είναι πάντα Βασίλισσα.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Πάνε Κορωπί οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού
Πάνε Κορωπί οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού
Αυτή είναι η χειρότερη ομάδα της Ευρώπης!
Αυτή είναι η χειρότερη ομάδα της Ευρώπης!
Έμερι για τον καβγά Καβάνι-Νεϊμάρ: «Εγώ αποφασίζω»!
Έμερι για τον καβγά Καβάνι-Νεϊμάρ: «Εγώ αποφασίζω»!
Το ξενοδοχείο για gamers είναι η απάντηση στις προσευχές μας
Το ξενοδοχείο για gamers είναι η απάντηση στις προσευχές μας
Ντροπή σου ρε! Αδιανόητη χυδαιότητα Παναγιώτη Χατζηστεφάνου για τη μικρή Νεφέλη!
Ντροπή σου ρε! Αδιανόητη χυδαιότητα Παναγιώτη Χατζηστεφάνου για τη μικρή Νεφέλη!
Σοκαριστική φωτογραφία: Γυναίκα στο Παλαιό Φάληρο βγαίνει από τη θάλασσα καλυμμένη με πίσσα!
Σοκαριστική φωτογραφία: Γυναίκα στο Παλαιό Φάληρο βγαίνει από τη θάλασσα καλυμμένη με πίσσα!
Τραγωδία: Νεκροί δύο σμηνίτες, 19 και 25 ετών, σε τροχαίο - ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ
Τραγωδία: Νεκροί δύο σμηνίτες, 19 και 25 ετών, σε τροχαίο - ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ
1ο Διεπιστημονικό συνέδριο ειδικής αγωγής
1ο Διεπιστημονικό συνέδριο ειδικής αγωγής

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης