Ακούστε μια φορά και τον κόσμο

Ακούστε μια φορά και τον κόσμο

Το καζάνι βράζει και είναι έτοιμο να τιναχτεί στον αέρα. Επιτέλους, έπειτα από πολύ καιρό σιωπής, ο κόσμος της ΑΕΚ έρχεται σε ρήξη με κάθε μορφής συμβιβασμού.


Ξαφνικά, στο πλανήτη ΑΕΚ εμφανίστηκαν σημεία ζωής. Φαίνεται πως η συντριβή στο Φάληρο έθεσε ξανά σε λειτουργία τα χαμένα αντανακλαστικά του κόσμου της Ενωσης. Αποψη μου, όπως την είχα εκφράσει και παλιότερα σε αυτή τη γωνιά, είναι πως ειδοποιός διαφορά αλλοτινών «πέτρινων» χρόνων με το σήμερα, είναι η στάση του κόσμου. Αυτός που κάποτε τέλειωσε τον Ζαφειρόπουλο, έδιωξε τον Γιδόπουλο, ώθησε στην έξοδο τον Τροχανά, κυνήγησε Αγγλους, Ολλανδούς και τους μπροστινούς τους, είχε συμβιβαστεί.

Όπως σε όλα τα ζητήματα, έτσι κι αυτό υπάρχει εξήγηση. Νομίζω πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως ο κόσμος της ΑΕΚ ή καλύτερα το δυναμικότερο κομμάτι του, «ξοδεύτηκε» στις ανάγκες της ομάδας. Σε μια μακρά περίοδο όπου πολλοί ζήτησαν τη συνδρομή του κόσμου, η ΑΕΚ ανέδειξε, αλλά και «έκαψε» σημαντικές δυνάμεις. Μπροστά στα αδιέξοδα του συλλόγου, ο κόσμος έγινε αιμοδότης στο ποδόσφαιρο, σανίδα σωτηρίας στο μπάσκετ, διοίκηση στην Ερασιτεχνική. Ηταν επόμενο, πως αυτό θα δημιουργούσε φθορά. Κάμφθηκε ο δυναμισμός και σε συνδυασμό με το βόλεμα κάποιων, χαλάρωσε κάθε μορφή αντίστασης.

Οι τελευταίες μέρες φανερώνουν ένα τεράστιο ξεσηκωμό. Οι συνεχείς παρουσίες φίλων της ΑΕΚ στα Σπάτα, οι αλλεπάλληλες ανακοινώσεις από την Original, το συλλαλητήριο που έχουν προκηρύξει για την ερχόμενη Κυριακή δέκα σύνδεσμοι οπαδών, η αναταραχή και η ανησυχία που καταγράφεται σε κάθε επαφή με Ενωσίτη, φανερώνει πως η κατάσταση είναι σε οριακό σημείο. Τα τελευταία γεγονότα, πιστοποιούν πως έπειτα από καιρό σιωπής και συμβιβασμού, μεγάλο κομμάτι του κόσμου της ΑΕΚ παίρνει τη κατάσταση στα χέρια του.
Κατ’ εμέ, το πρόβλημα της ΑΕΚ ήταν και παραμένει ένα: το ιδιοκτησιακό. Τις τελευταίες μέρες καταγράφηκε εκ νέου η απογοήτευση του Παππά, που θα έχτιζε νοσοκομείο και τελικά στέλνει την ΑΕΚ στο…ψυχιατρείο. Βεβαιώθηκε πως ο Νοτιάς είναι χολωμένος επειδή δεν παίρνει τα ενοίκια από το προπονητικό (που θα έκανε δώρο κατά τα άλλα στην ΑΕΚ) και δεν έκαναν εγκαίνια για να δώσουν στο κέντρο το όνομα του πατέρα του. Σεβαστές οι επιθυμίες, αλλά βαρέθηκα να ακούω πόσο καλοί είναι οι μέτοχοι και τι θέλουν εκείνοι από την ΑΕΚ.

Ας ακούσουν μια φορά και αυτοί τι θέλει ο κόσμος της ΑΕΚ από εκείνους. Ας αφουγκραστούν την επιθυμία του κόσμου για την ομάδα του. Ας νιώσουν έστω και για μια φορά στη ζωή τους, σαν οπαδοί. Ας ζητήσουν μεγάλες μεταγραφές, τίτλους και μεγάλες στιγμές. Ας βγάλουν από το μυαλό τους οικονομικές πολιτικές, ανοίγματα και μπάτζετ. Ετσι κι αλλιώς, η κατάσταση δεν μπορεί να γίνει χειρότερη. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτός ο κατήφορος.

Αντί να συναναστρέφονται με τον κάθε Μακρή – θεέ μου, πόσο ακόμα θα ξεπέσει αυτή η ομάδα – είναι αναγκαίο να ασχοληθούν σοβαρά μαζί της. Να χαράξουν ένα πλάνο, μια στρατηγική που δεν θα φτάνει κάθε χρόνο στα ίδια αδιέξοδα. Γιατί και πέρυσι, τα ίδια πράγματα είχαν συμβεί. Τότε φορτώθηκαν όλα στον Θανόπουλο, που είχε φουσκώσει τα πράγματα και τα νούμερα είχαν απόκλιση απ’ όσα υποστήριζε. Φέτος; Το παραμύθι με «αυτά και τέλος» δεν μπορεί να ακούγεται. Δεν έχει και δράκο.

Διότι, η αδειοδότηση δεν μπορεί να απασχολεί σοβαρά το μυαλό του ΑΕΚτζή. Δηλαδή, για να καταλάβουμε όλοι τι λέμε: η κουβέντα για την ΑΕΚ μπορεί να αφορά αν θα παίξει στην Ευρώπη του χρόνου; Είναι δυνατόν; Αντί να ψάχνουν τρόπο πως θα ξεπεράσουν τον Μαρινάκη και όσους απέμειναν στον ΠΑΟ, συζητάμε αν η ΑΕΚ θα παίξει στην Ευρώπη; Να μην παίξει, λοιπόν. Ας αναλάβουν όμως, την ευθύνη. Ας γράψει η ιστορία, πως μαζί με όσα άλλα ντροπιαστικά έφεραν στην ιστορία της ΑΕΚ ο Παππάς, ο Νοτιάς και οι πρώην συνέταιροι τους, οδήγησαν και την ομάδα εκτός Ευρώπης. Ακόμα και εκτός πρωταθλήματος μπορούν. Είναι τόσο λαμπροί ηγέτες, που μπορεί να βλέπουν και το στόχο της Δ’ Εθνικής και να μη τους φαίνεται άσχημος.

Υ.Γ.: Πολύ κουβέντα γίνεται για το μέλλον του Αδαμίδη και του Δημητριάδη. Αν παραιτήθηκαν ή όχι το βράδυ της ντροπής. Μα ξέρετε, ελάχιστη σημασία έχει αυτό. Οποιος ασχολείται με το συγκεκριμένο ζήτημα, κοιτά το δέντρο και χάνει το δάσος. Ετσι κι αλλιώς, αμφότεροι χρησιμοποιούνται ως ασπίδα. Δεν είναι ξεκάθαρο, πως αν φύγει ο Αδαμίδης, ο Παππάς θα πρέπει να βγει μπροστά και να μη κρύβεται πίσω από τοποθετήσεις σε…εφοπλιστικούς κύκλους; Τους έβαλαν μπροστά και παραμένουν εξαφανισμένοι. Όπως έκαναν μέχρι πέρυσι με τον Μπάγεβιτς και παλιότερα με άλλους. Η ίδια ιστορία ανακυκλώνεται με διαφορετικά πρόσωπα.

Υ.Γ.1: Αυτή η υπόθεση του Σκόκο αρχίζει να γίνεται πολύ περίεργη. Ξαφνικά, ο παίκτης που αναδείχθηκε ως βάση και ηγέτης της νέας ομάδας, εμφανίζει τάσεις φυγής. Με μια αστεία ανακοίνωση, η ΠΑΕ του δίνει πάτημα να κάνει αίτηση λύσης του συμβολαίου. Αν είναι να πωληθεί για να πάρει καλύτερους παίκτες η ΑΕΚ, καλώς να γίνει (και εκτός Ελλάδας). Αν είναι να πωληθεί για να κλείσουν τη τρύπα οι μέτοχοι, ποτέ να μη συμβεί.

Υ.Γ.2: Ανακάλεσε ο Χιμένεθ. Κατάλαβε πως στον ΑΕΚτζή δεν έχει μείνει τίποτε παραπάνω από τη περηφάνια και την ένδοξη ιστορία του. Δεν μπορεί να τη προσβάλει τόσο βάναυσα, αυτός που πληρώνεται αδρά για να φέρει ξανά επιτυχίες ανάλογες με το παρελθόν. Και σίγουρα, πολύ ψηλότερες από τη…3η θέση (τη τελευταία δηλαδή για την ΑΕΚ) και τη συμμετοχή στο τελικό του κυπέλλου. Μανόλο, αυτά τα έκανε και ο Κωστένογλου. Δεν χρειαζόταν 1 εκατ. ευρώ το χρόνο για να σε κουβαλήσουν από την Σεβίλλη.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Παναθηναϊκός: Βήμα βήμα για τη σωτηρία
Παναθηναϊκός: Βήμα βήμα για τη σωτηρία
Ρεάλ Μαδρίτης: Ρίχνει… άγκυρα ο Ράμος
Ρεάλ Μαδρίτης: Ρίχνει… άγκυρα ο Ράμος
Προμηθέας: «Πατρινός» ο Μιλόσεβιτς
Προμηθέας: «Πατρινός» ο Μιλόσεβιτς
ΑΕΚ: Κάνουν... Φιλαδέλφεια το ΟΑΚΑ!
ΑΕΚ: Κάνουν... Φιλαδέλφεια το ΟΑΚΑ!
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης