Όχι άλλο κάρβουνο

Όχι άλλο κάρβουνο

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Κώστας Γκόντζος εξηγεί γιατί δεν κινδύνεψε το 1,1 του Βγενόπουλου να δοθεί στην Τράπεζα Πειραιώς.

Μπορεί ελεύθερα ο καθένας να πιστεύει ότι θέλει για τον Παναθηναϊκό. Μπορεί επίσης ελεύθερα να θεωρεί όπως γουστάρει, οτιδήποτε ακούει και διαβάζει και οποιονδήποτε τα λέει ή τα γράφει. Κάποια στιγμή όμως, υπάρχει σε όλα μια διαχωριστική γραμμή. Κι αυτή την γραμμή την βάζουν τα γεγονότα και η πραγματικότητα.

Αυτό βέβαια σε φυσιολογικές συνθήκες. Γιατί στον Παναθηναϊκό, οι συνθήκες εδώ και καιρό δεν είναι φυσιολογικές. Και η γραμμή που προαναφέραμε όχι απλά έχει πια εδώ και καιρό ξεπεραστεί, αλλά έχει ποδοπατηθεί στην κυριολεξία.

Στον Παναθηναϊκό η δημόσια συζήτηση, έχει καθιερωθεί πια να περιέχει ένα και μοναδικό πράγμα σαν σημείο αναφοράς και αφετηρία των συζητήσεων. Το ψέμα. Κι αν η πραγματικότητα και η αλήθεια, το διαψεύδει, τόσο το χειρότερο… γι’ αυτές. Για την πραγματικότητα και την αλήθεια δηλαδή.

Εδώ πια, ο καθένας λέει ότι θέλει. Δεν έχει καμιά σημασία αν είναι ψέματα. Δεν έχει καμιά σημασία αν την ίδια στιγμή κιόλας βγαίνει στην φόρα η αλήθεια που διαψεύδει κατηγορηματικά το ψέμα. Κανείς δεν παίρνει πίσω αυτό που είπε, κανείς δεν νοιώθει την ανάγκη να παραδεχθεί και να ζητήσει συγνώμη για το ψέμα του και έτσι προχωράει η ζωή.

Με τόνους ψέματος και λάσπης και δεκάδες πρόθυμους… υπερασπιστές του ψέματος που αραδιάζει ο καθένας.

Τελευταίο παράδειγμα, αυτή η ιστορία που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, με το 1,1 εκατομμύριο ευρώ που πήρε πίσω ο Βγενόπουλος από τα ταμεία της ΠΑΕ.

Κι αντί να συμβεί το λογικό, να πάρει δηλαδή θέση ο οποιοσδήποτε πάνω σ’ αυτή καθ’ αυτή την ενέργεια, αμέσως μπήκε σε ενέργεια ο μηχανισμός ψευτιάς και παραπληροφόρησης.

Στο… λεπτό πάνω βγήκε η εξήγηση και την υπερασπίζονται με λύσσα κιόλας οι πάσης φύσεως διαδικτυακές στρατιές.

Ο Βγενόπουλος, λέει, το πήρε πίσω το 1,1 εκατομμύριο, γιατί… έμαθε, λέει επίσης, ότι θα πάει σαν αποπληρωμή στο δάνειο της ΠΕΙΡΑΙΩΣ, οπότε γι’ αυτό… έτρεξε να το προλάβει.

Σωρό οι… κραυγές από κάτω. Μπράβο Ανδρέα. Σωστός. Γιατί να πάνε τα λεφτά στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ και στο ενοίκιο για την Παιανία και να μην πάνε στους παίκτες;

Πριν περάσουμε λοιπόν στην ανακρίβεια και το τεράστιο ΨΕΜΑ της ιστορίας.

Ας πούμε πως είναι έτσι. Και λοιπόν; Τι πάει να πει… γιατί να πάει στο δάνειο το 1,1 εκατομμύριο; Δεν είναι υποχρεώσεις της ΠΑΕ αυτές; Και δεν αναφέρω καν το ψέμα ότι η ΠΕΙΡΑΙΩΣ είναι του Βαρδινογιάννη, καθώς και μικρά παιδιά ακόμα ξέρουν ότι έχουν αποχωρήσει και αν έχουν κρατήσει κάτι είναι ένα απειροελάχιστο ποσοστό. Αλλά έστω κι έτσι να μην ήταν; Τι πάει να πει… να μην πάνε εκεί τα λεφτά;

Από την στιγμή που μπήκαν, ανήκουν ή δεν ανήκουν στην ΠΑΕ; Πρέπει ή όχι να χρησιμοποιηθούν για τις υποχρεώσεις της;

Αλλά ξέρετε κάτι; Αυτό το αυτονόητο, δεν… βολεύει. Δεν βολεύει όσους θέλουν να κρύψουν την πραγματικότητα και το πόσο τελικά ξεγελάστηκαν από τους πάσης φύσεως γιαλαντζί σωτήρες πίσω από τους οποίους στοιχήθηκαν και τίναξαν τον Παναθηναϊκό στον αέρα. Και επειδή πάντα με ένα σμπάρο πρέπει να χτυπήσουμε δυο τρυγόνια, βάζουμε μέσα και ολίγον από ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Έτσι για να πέσει μαλακά η… απρέπεια της απόσυρσης των χρημάτων στα πιο καθυστερημένα μυαλά της απανταχού Παναθηναϊκοφροσύνης. Με την απίστευτη… νέο-παναθηναϊκή λογική, ότι,,, εντάξει, λάθος που το έκανε, αλλά αν ήταν να τα πάρει ο… Βαρδινογιάννης, καλά έκανε και του… δίνω δίκιο. Τώρα το ότι δεν θα τα πάρει ο… Βαρδινογιάννης, ή το επόμενο που θα αποκαλύψω το ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ στην ιστορία, δεν ισχύει, μικρή λεπτομέρεια είναι. Ποιος να το σκεφτεί και ποιος να το πει αλήθεια;

Για να τελειώνουμε λοιπόν και με αυτή την αστεία και προσβλητική για τον Παναθηναϊκό ιστορία και ενέργεια.

ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ ότι κινδύνευαν τα λεφτά να δοθούν στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ σαν μέρος της οφειλής για το δάνειο που έχει πάρει η ΠΑΕ. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με την σχετική σύμβαση των δύο πλευρών, η ΠΕΙΡΑΙΩΣ μπορεί να πάρει από την ΠΑΕ για την εξόφληση του συγκεκριμένου δανείου, ΜΟΝΟ ΠΟΣΟΣΤΟ 30% ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ της ΠΑΕ. Μόνο από κει και από πουθενά αλλού. Ακριβώς γιατί το δάνειο είχε την μορφή ταμειακής διευκόλυνσης της ΠΑΕ.

Το ξαναλέω μπας και δεν το κατάλαβαν μερικοί, ή επιμένουν… να μη θέλουν να καταλάβουν.

Το «επιχείρημα» που έπεσε για να πέσει στα μαλακά η ενέργεια του Ανδρέα Βγενόπουλου να αποσύρει το 1,1 εκατομμύριο ευρώ απ’ αυτά που είχε βάλει στην ΠΑΕ και ξεσήκωσε θύελλα πρωί-πρωί στα σάιτ, ότι δηλαδή… έτρεξε να προλάβει να μην δοθούν στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ για το δάνειο, ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.

Καθώς η ΠΕΙΡΑΙΩΣ με βάση την σύμβαση που έχει υπογράψει με την ΠΑΕ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να ακουμπήσει αυτά τα λεφτά και γενικότερα ότι λεφτά υπάρχουν στα ταμεία της ΠΑΕ ή μπαίνουν σαν κεφάλαιο σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ μπορεί να πάρει μόνο ποσοστό σε λεφτά που ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ Η ΠΑΕ. Δηλαδή παίρνει εκατό χιλιάδες η ΠΑΕ από τις εισπράξεις ενός αγώνα στο ΟΑΚΑ, παίρνει η ΠΕΙΡΑΙΩΣ το ποσοστό της. Παίρνει εκατό χιλιάδες από τον ΟΠΑΠ ή από μια χορηγία, ή από οποιοδήποτε έσοδο, παίρνει η ΠΕΙΡΑΙΩΣ το ποσοστό της.

Μόνο από εκεί δηλαδή. Μόνο από λεφτά που πιθανά να εισπράξει η ΠΑΕ και όχι από τα λεφτά που υπάρχουν σαν κεφάλαιο στα ταμεία της.

Επομένως ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ περίπτωση να πειραχθεί ούτε ένα ευρώ από το 1,7 του Βγενόπουλου για να δοθεί στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Αν λοιπόν τα πήρε… υποτίθεται γι’ αυτό τον λόγο, άδικος κόπος. Αν τα πήρε πίσω γιατί τα… χρειαζόταν ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, ας τον πει να τελειώνουμε.

 Πάντως ότι και να έγινε, ας αναζητηθεί άλλη δικαιολογία μετά απ’ αυτή την αποκάλυψη. Ότι γράφτηκε και ότι ειπώθηκε μέχρι τώρα… πάει στράφι.

Στην τελική μάλιστα, δεν ξέρω καν γιατί χρειάζεται και… δικαιολογία; Τα ήθελε τα πήρε πίσω. Δικά του είναι. Τώρα αν αυτό… δεν συνάδει με όσα διάφοροι εξακολουθούν να πιστεύουν για τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα.

Και ξέρετε και κάτι ακόμα; Είναι καιρός, να σταματήσουν να γελοιοποιούνται –έστω και… ανωνύμως στο διαδίκτυο- με ψέματα και ανακρίβειες που θέμα χρόνου είναι να βγουν στη φόρα.  Ας το πάρουν απόφαση ότι στην καλύτερη… ξεγελάστηκαν και αν μη τι άλλο, αν είναι ειλικρινείς ότι νοιάζονται πάνω απ όλα για τον Παναθηναϊκό και όχι για τα πρόσωπα, ας αφήσουν την στοίχιση πίσω από τόνους ψέματος και λάσπης και ας λειτουργήσουν στοιχειωδώς λογικά και Παναθηναϊκά.

Πάντως παρατράβηξε η ιστορία και το ΨΕΜΑ.

Εν ολίγοις, ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
ΑΕΚ: Τρελό πριμ Μελισσανίδη για την επική ανατροπή! (video)
ΑΕΚ: Τρελό πριμ Μελισσανίδη για την επική ανατροπή! (video)
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/9)
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/9)
Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα της ημέρας (25/9)
Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα της ημέρας (25/9)
Ολυμπιακός: «Ξένο σώμα» ο Καπίνο!
Ολυμπιακός: «Ξένο σώμα» ο Καπίνο!
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης