Η διαχρονική αξία «Γιαννακόπουλος», οι «δεν έχω» και η απελευθέρωση του Παναθηναϊκού

Η διαχρονική αξία «Γιαννακόπουλος», οι «δεν έχω» και η απελευθέρωση του Παναθηναϊκού

Όσο κυλάνε οι μέρες, τόσο και πιο ξεκάθαρα γίνονται τα πράγματα στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Κι όσο πιο ξεκάθαρα γίνονται, τόσο αγωνιούν μήπως αυτό το καθάρισμα αποκαλύψει θέσεις και προθέσεις, μια σειρά άνθρωποι που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να φτάσει ο σύλλογος εδώ που έφτασε.

Μετά και το νέο μπαράζ πληροφόρησης και παραπληροφόρησης, νομίζω ότι δύο ειδών άνθρωποι δεν βλέπουν ή δεν θέλουν να δουν πια την πραγματικότητα.

Αυτοί που έτσι κι αλλιώς ζουν απ’ αυτή την ιστορία και την έχουν «δέσει» σε προσωπικό επίπεδο με το συμφέρον τους και όχι με τον Παναθηναϊκό, οπότε δεν έχει και νόημα να συζητήσεις οτιδήποτε μαζί τους, καθώς δεν υπάρχει ζητούμενο, αλλά μόνο η… επιβίωσή τους.

Και δεύτερον, αυτοί που πια ξέρουν και κατάλαβαν, αλλά δεν μπορούν ή νοιώθουν άσχημα να παραδεχτούν, ότι έπεσαν θύματα και πίστεψαν ανθρώπους που δεν άξιζαν, κάνοντας έτσι τον εαυτό τους και την αγάπη τους για τον Παναθηναϊκό συνένοχους στο έγκλημα.

Τα πράγματα δυστυχώς είναι απλά. Και δεν αλλάζουν όσο κι αν σκούζουν οι επικοινωνιακές και όχι μόνο στρατιές του καθενός και όσα μηνύματα υβριστικά ή δήθεν… σοβαρά στείλετε από κάτω.

Και τα πράγματα έχουν ως εξής.

Όλοι έχουν πει και έχουν ξαναπεί εκατό φορές ο καθένας τις απόψεις τους. Από δω και πέρα δεν έχει νόημα να επαναλαμβανόμαστε και να επαναλαμβάνονται.
Ή έχει κάποιος λεφτά και θέλει να τα βάλει, ή αν δεν έχει ή δεν θέλει να τα βάλει, καλό είναι να φεύγει σιγά-σιγά από το προσκήνιο.
Κι αυτό ισχύει για όλους. Το ότι υπάρχουν σαφείς διαφορές ανάμεσα στους μετόχους υπάρχουν. Για παράδειγμα ο Βαρδινογιάννης δεν είπε ξαφνικά μια μέρα, δεν βάζω άλλα λεφτά και αποχωρώ, αλλά τον διώξαμε και μάλιστα με ιερό αγώνα.

Ο Βγενόπουλος αντίθετα, έλεγε σε όλους τους τόνους, φύγε και θα έρθω εγώ.

Ο Πατέρας έφυγε και δεν είπε ποτέ ότι θα γυρίσει.

Οι άλλοι μικρομέτοχοι ανάλογα.

Στην όλη ιστορία, ευτυχώς παραμένει διαχρονική Παναθηναϊκή αξία η οικογένεια Γιαννακόπουλου, με την θέση της ξεκαθαρισμένη όσο πιο ανάγλυφα γίνεται και με την προσφορά τους όλα αυτά τα χρόνια να ενισχύει να στηρίζει αυτή τους την θέση. Δεν μπλεκόμαστε πια στην ιστορία, δεν έχει νόημα η δημόσια διαμάχη, δεν κάνω τον καραγκιόζη λέγοντας για τα μάτια του κόσμου θα βάλω αν βάλουν και οι άλλοι ξέροντας εκ των προτέρων ότι οι… άλλοι δεν θα βάλουν και όσοι έφταιξαν για την ιστορία ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Τόσο απλά και τόσο καθαρά.

Από κει και πέρα, ειλικρινά αναρωτιέμαι, τι νόημα έχει πια η όλη κουβέντα; Και ακόμα, ποιος και γιατί την κάνει;

Κι εδώ δεν εξετάζω ποιος έχει δίκιο ή άδικο. Για μένα και το ξέρετε ήδη απ’ όσα λέω και γράφω, η ευθύνη είναι μία και μοναδική και έχει ονοματεπώνυμο. Ανδρέας Βγενόπουλος. Κι αυτό όχι γιατί λέει ή δεν λέει το οτιδήποτε, ή συμφωνεί ή δεν συμφωνεί με τον Τζίγκερ. Αλλά για την ουσία της ιστορίας.

Καθώς δεν μπορεί ένας άνθρωπος, που πλέον ομολογεί δημόσια ότι δεν έχω πια τα λεφτά που είχα όταν σας έταζα σαράντα και πενήντα εκατομμύρια, να κρατάει όμηρο ένα ολόκληρο σύλλογο για το αν θα βάλει πια 1,7 εκατομμύρια.

Δεν γίνεται. Πέρα από συμπάθειες και πέρα από αντιπάθειες. Αν η όλη κουβέντα πια γίνεται για το αν ο Βγενόπουλος θα βάλει 1,7 τότε με το συμπάθιο αλλά παραείμαστε θύματα όλοι στον Παναθηναϊκό.

Να έλεγε δηλαδή αν το ένα, αν το άλλο, αν το παράλλο και αν το δέκατο θα βάλω τριάντα και σαράντα εκατομμύρια θα εκτοξεύσω τον Παναθηναϊκό και πάει λέγοντας, άντε να το καταπιείς, έστω κι αν το έχει πει και το έχει… ξε-πεί καμιά δεκαριά φορές μέχρι τώρα. Αλλά να παρακολουθούμε καθημερινά ένα τέτοιο νταβαντούρι, από ένα άνθρωπο που δηλώνει πια ότι… εκτός των άλλων… δεν μπορώ κιόλας, ε τότε τι να πω ειλικρινά.

Συν κάτι ακόμα που κι αυτό περνάει στο ντούκου. Όσο ξετυλίγεται σιγά-σιγά το κουβαράκι, καταλαβαίνετε όλοι, πως στο περιβόητο θέμα της ΓΗΠΕΛ και του γηπέδου συνολικά, πρόβλημα ή… ερωτηματικά, θα υπάρξουν μόνο αν ο Παναθηναϊκός αποφασίσει να φύγει από τον Βοτανικό. Εδώ λοιπόν, υπάρχουν δύο ερωτήματα.

Πρώτον, το γήπεδο, γίνεται ή δεν γίνεται; Μπορεί ή δεν μπορεί; Κι αν μπορεί γιατί να φύγει ο Παναθηναϊκός.

Δεύτερον. Ποιος είναι ο Βγενόπουλος που προεξοφλεί ότι θα φύγει ο Παναθηναϊκός από τον Βοτανικό; Με ποιο δικαίωμα; Με το 10%που έχει; Με το 1,7 που… θα βάλει, αν και εφόσον και όταν; Τον Ερασιτέχνη τον ρώτησε; Γιατί αν δεν κάνω λάθος ο Ερασιτέχνης είναι το αφεντικό στην ιστορία. Επομένως, το σόϊ θράσος είναι αυτό και ποιος είναι αυτός που κάνει άνω-κάτω ένα ολόκληρο σύλλογο και πριν καν βάλει τα 1,7 που λέει… προεξοφλεί κιόλας ότι θα φύγει από τον Βοτανικό και θα τινάξει στον αέρα το όνειρο και την Διπλή Ανάπλαση;

Σε ότι αφορά στον Βαρδινογιάννη τώρα κι εδώ τα πράγματα είναι απλά. Με διώξατε, έφυγα. Μου λέγατε πούλα, χάρισα. Αν δεν είχε σκοπό να πάρει τις μετοχές ο Βγενόπουλος, θα μπορούσε να το πει από το 2010 και να άνοιγε τον δρόμο για να τις πάρει κάποιος άλλος που και θα είχε και θα ήθελε. Μου ζητήσατε την ΓΗΠΕΛ την πήρα. Τώρα μην μου ζητάτε τίποτε άλλο. Ξεχάστε με.

Τόσο απλά και τόσο καθαρά. Και προσέξτε. Εγώ δεν λέω αν κάνει καλά ή όχι. Λέω απλά τι λέει και τι κάνει. Πιθανά εγώ στην θέση του και αν είχα τα λεφτά και την δύναμή του, δεν θα έκανα το ίδιο.

Για την ακρίβεια, όχι πιθανά, σίγουρα δεν θα έκανα το ίδιο. Θα έλεγα εγώ είμαι και άλλος δεν είναι, μίστερ Ανδρέα σε δοκίμασα είσαι… φούμαρο, βάζω τα λεφτά, καθαρίζω το τοπίο σε ομάδα, διοίκηση και εξέδρα, λέω και στην οικογένεια Γιαννακόπουλου βάλε εσύ όποιον θες πρόεδρο από την οικογένειά σου ή όποιον άλλο θέλεις, θα έλεγα και στους υπόλοιπους οι εποχές είναι δύσκολες γι’ αυτό ελάτε όσοι θέλετε, θα έστελνα μια και καλή εκτός Παναθηναϊκού τους αεριτζήδες σωτήρες και τους στρατούς τους και θα προχωρούσα.

Ο ίδιος δεν το κάνει. Δικαίωμά του, αλλά ας μην ξεχνάμε, ότι αυτό το… δικαίωμα, του το δώσαμε. Και μην μου λένε μερικοί φίλοι τώρα, μα καλά επειδή τον βρίζουν εκατό, τετρακόσιοι, άντε πεντακόσιοι, την πληρώνουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι που ποτέ δεν βρίσαμε και ο Παναθηναϊκός; Γιατί θα σας πω, πως κομματάκι εύκολα τους ανεβοκοτεβάζουμε τους αριθμούς. Αυτό το «εκατό» και το «πεντακόσια» που μου λέτε συνεχώς τελευταία και τώρα που έφτασε ο Παναθηναϊκός στο πάτο, δεν το άκουγα τόσα χρόνια. Τόσα χρόνια κάτι για πενηνταριά χιλιάδες στο Πεδίο του Άρεως άκουγα, κάτι δημοψηφίσματα που έβγαινε… 99,99% πούλα και φύγε διάβαζα και κάτι τέτοια. Τώρα λοιπόν που ήρθαν τα ζόρια, δίκιο έχετε όσοι το λέτε, αλλά μάλλον αργά και το διαπιστώσατε και το λέτε. Τουλάχιστον δημόσια.
Καταλήγοντας.

Το θέμα στον Παναθηναϊκό είναι απλό. Και είναι να απελευθερωθεί επιτέλους από την ομηρία οποιοδήποτε δεν έχει σκοπό να βάλει λεφτά ή δεν έχει λεφτά να βάλει. Όποιος παρ’ όλα αυτά επιμένει να απασχολεί ή για την ακρίβεια να ταλαιπωρεί τον σύλλογο με ανακοινώσεις, διχαστικές ενέργειες και όλα τα σχετικά, εν γνώσει του ότι δεν έχει σκοπό να κάνει οτιδήποτε ή δεν μπορεί να κάνει οτιδήποτε πρακτικά, καλό είναι να μας αδειάζει την γωνιά. Μπας και ηρεμήσει λόγο η κατάσταση, μπας και θυμηθούν μια σειρά σοβαροί άνθρωποι για ποιόν τεράστιο σύλλογο μιλάμε και αποφασίσουν να μπουν και να βοηθήσουν, αλλά με πραγματικά λεφτά και όχι στο μιλητό. Προυπόθεση όμως γι’ αυτό, να σταματήσει όλο αυτό το θέατρο χωρίς σκοπό και αντίκρισμα και να αποκτήσει υγεία ο Παναθηναϊκός μακριά από τραμπουκισμούς, αλητείες και ξεκαθαρίσματα λογαριασμών.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Κολοσσός Ρόδου: «Τέλος» ο Δημακόπουλος
Κολοσσός Ρόδου: «Τέλος» ο Δημακόπουλος
Ξέσπασε στην Γκιρεσούν ο ΠΑΟΚ
Ξέσπασε στην Γκιρεσούν ο ΠΑΟΚ
LIVE CHAT: Παναιγιάλειος-Άρης
LIVE CHAT: Παναιγιάλειος-Άρης
Καλλιθέα-Απόλλων Λάρισας 1-2: Άρχισε τις… ζημιές
Καλλιθέα-Απόλλων Λάρισας 1-2: Άρχισε τις… ζημιές
Τραγωδία: Νεκροί δύο σμηνίτες, 19 και 25 ετών, σε τροχαίο - ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ
Τραγωδία: Νεκροί δύο σμηνίτες, 19 και 25 ετών, σε τροχαίο - ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ
1ο Διεπιστημονικό συνέδριο ειδικής αγωγής
1ο Διεπιστημονικό συνέδριο ειδικής αγωγής
Τεράστια η ανταπόκριση για τη 10χρονη Νεφέλη - Συγκεντρώθηκαν τα χρήματα
Τεράστια η ανταπόκριση για τη 10χρονη Νεφέλη - Συγκεντρώθηκαν τα χρήματα
Είδηση - «βόμβα»: Αλλάζουν τα όρια ταχύτητας στις Εθνικές Οδούς!
Είδηση - «βόμβα»: Αλλάζουν τα όρια ταχύτητας στις Εθνικές Οδούς!

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης