Οι δύο καυτές απαντήσεις και το… ανάχωμα

Οι δύο καυτές απαντήσεις και το… ανάχωμα

Βιάστηκαν πολλοί στον Παναθηναϊκό να «στηρίξουν» την παρουσία και τα επιχειρήματά τους, σε όσα κατά καιρούς έριχναν οι τζάμπα σωτήρες. Σε τέτοιο βαθμό, που από ένα σημείο και μετά, είναι τόσο εγκλωβισμένοι στην σκληρή πραγματικότητα, που πλέον μόνο άναρθρες κραυγές μπορούν να βγάλουν μπας και δικαιολογήσουν την στοίχισή τους με τους επίδοξους νεκροθάφτες αυτού του μεγάλου συλλόγου.

Η ευκολία μάλιστα με την οποία δημιουργούν… οχυρώματα με το που η πραγματικότητα καταρρίπτει το προηγούμενο, είναι απίστευτη.

Κι όλα αυτά, για να δικαιολογηθεί ένα και μόνο πράγμα. Ότι αυτοί οι οποίοι ηγήθηκαν αυτής της… επανάστασης στον Παναθηναϊκό, πολύ απλά ούτε έχουν σκοπό να πάρουν τον Παναθηναϊκό, ούτε πολύ περισσότερο να βάλουν το χεράκι στην τσέπη για τον Παναθηναϊκό.

Θα μπορούσα να αφήσω τα πάντα κατά μέρος και να αναφέρω το εξής. Το ότι φτάσαμε σε ένα σημείο, που ακόμα κι αν όλα γίνουν… ιδανικά και όπως τα θέλει ο… επίδοξος σωτήρας του Παναθηναϊκού, στην καλύτερη θα… απελευθερωθεί άμεσα το… ιλιγγιώδες ποσό του 1,7 εκατομμυρίου ευρώ.

Τόσο καλά. Και τελικά μόνο δύο είδη ανθρώπων δεν αναρωτιούνται το προφανές, δηλαδή… γι’ αυτό έγινε τελικά όλη η ιστορία, για να γίνει η τεράστια επένδυση του… 1,7 εκατομμυρίου ευρώ; Οι ηλίθιοι και οι στημένοι.

Οποιοσδήποτε άλλος λογικός άνθρωπος, θα έβαζε τουλάχιστον με το μυαλό του, το όταν κάνεις αγώνα να διώξεις κάτι, το κάνεις για να έρθει κάτι καλύτερο. Και όχι για να πανηγυρίζεις άμα βρει βενζίνη η ομάδα να πάει στην Τρίπολη, αν θα πάρει αδειοδότηση απ’ την ΟΥΕΦΑ, αν θα δεχθούν οι παίκτες να υπογράψουν αναστολή των πληρωμών τους, αν θα πληρωθούν οι υπάλληλοι της ΠΑΕ και αν τελικά θα μπει το περιβόητο… 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Αν θα μπει δηλαδή κάτι λιγότερο απ’ ότι κόστισε ο Σπυρόπουλος ή το μισό συμβόλαιο ενός χρόνου του Διαμαντίδη.

Ή κι ακόμα αν προτιμάτε για να περνάμε και στην ουσία, αν θα μπει κάτι λιγότερο απ’ όσο κόστισε στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό ο Μελίσης.

Γιατί αδέρφια και όλοι οι υπόλοιποι, αυτή είναι η ουσία και ας αποφεύγουν όλοι να την πουν και να την θυμίσουν.

Κι η ουσία αυτή είναι πολύ απλή. Ο Παναθηναϊκός έχει αυτή την στιγμή τεράστιο πρόβλημα, για δυο λόγους.

Ο πρώτος είναι οικονομικός. Κι έχει να κάνει με την τρύπα των 28,5 εκατομμυρίων ευρώ που λείπουν μέχρι τις αρχές Ιουνίου. Για το πώς δημιουργήθηκε αυτή η τρύπα, θα μας πει κανένας; Υπάρχει κάποιος ή κάποιοι που φταίνε γι’ αυτή την τρύπα; Γιατί αυτή είναι το… εμπόδιο απ’ ότι φαίνεται όπως λένε όλοι και με αφορμή μάλιστα την κίνηση των παλαιμάχων να πάρουν τις μετοχές του Βαρδινογιάννη. Όπως δηλαδή λένε, και να τις πάρουν τις μετοχές τι να τις κάνουν, χρέη θα πάρουν.

Γιατί λοιπόν θα πάρουν… χρέη; Πως έγινε με τέτοια οικονομική εκτόξευση και τόσες επιτυχίες επί πολυμετοχικότητας, σε τέσσερα μόλις χρόνια να μιλάμε ότι αν κάποιος πάρει αυτή την ομάδα ακόμα και τζάμπα θα πάρει… χρέη;

Ο δεύτερος λόγος είναι καθαρά αγωνιστικός. Πέρα λοιπόν από το που επενδύθηκαν και σε τι ποιότητας παίκτες δόθηκαν τα λεφτά του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού. Ας πούμε πως όλοι ήταν φοβεροί και τρομεροί, που τέτοιους δεν μπορούσαμε ούτε να τους ονειρευτούμε παλιά.

Πολύ ωραία λοιπόν. Είναι ποτέ δυνατόν όμως, να σταθεί παγκοσμίως ομάδα όσο πλούσια κι αν είναι, όσο μεγάλη κι αν είναι, αν της λήγουν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ δώδεκα συμβόλαια βασικών της ποδοσφαιριστών; Πάει διαλύθηκε στα εξ ων συνετέθη αυτή η έρμη η ομάδα. Τι να πρωτοκάνει; Να διαπραγματευτεί ΔΩΔΕΚΑ συμβόλαια ταυτόχρονα ή να πάει να αγοράσει και τρεις τέσσερις καλούς παίκτες ακόμα. Μιλάμε για σίγουρη οικονομική καταστροφή. Κι αφήστε τον Παναθηναϊκό που έχει οικονομικό πρόβλημα και έχει και τον καβούρια τον δυνάστη κι έχει και την ΓΗΠΕΛ και όλα. Πάρτε την Ρεάλ. Την Μπαρτσελόνα. Και πέστε ότι τον Ιούνιο έληγαν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ τα συμβόλαια του Μέσι, του Ινιέστα, του Τσάβι, του Πουγιό, του Πικέ, του Βίγια, του Μασεράνο, του Πέντρο, του Μπούσκετς, του Σάντσες, του Ντάνι Άλβες και του Βαλντέζ. Θα διαλυθεί ή όχι; Τι θα κάνει; Θα κάνει ΝΕΑ συμβόλαια σ’ όλους αυτούς μαζί και θα πάρει κι άλλους πέντε; Στο Θεό σας ρε παιδιά, στο Θεό σας. Στείλτε όσα μηνύματα θέλετε, αλλά απαντήστε συγκεκριμένα σ’ αυτό. Θα ήταν τελειωμένη ιστορία η Μπαρτσελόνα ή όχι αν ο «προγραμματισμός» της ήταν σαν και του Παναθηναϊκού;

Κι εδώ έρχεται το δεύτερο ερώτημα λοιπόν. Είναι δυνατόν κοινός ποδοσφαιρικός και ανθρώπινος νους, να έκανε τέτοιο απίστευτο… σχεδιασμό; Να λήγουν δηλαδή τα συμβόλαια του Παναθηναϊκού, σχεδόν ΟΛΑ ΜΑΖΙ τον ίδιο μήνα; Κι ούτε γι’ αυτό αναρωτιέται κανείς πια;

Λυπάμαι όμως που θα το πω. Επειδή έχω πάψει εδώ και χρόνια να πιστεύω στις συμπτώσεις, ειδικά στον Παναθηναϊκό, μου φαίνεται απίθανο να είναι τυχαίο, το ότι «προγραμματίσθηκαν έτσι τα συμβόλαια» στον Παναθηναϊκό, που να λήγουν εκεί στα τέλη του πέμπτου χρόνου της πολυμετοχικότητας, όταν δηλαδή με ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ θα τελείωναν και τα λεφτά.

Πολύ βολικό για να έγινε τυχαία. Αλλά ακόμα κι έτσι να είναι και όλα αυτά να οφείλονται σε ασχετοσύνη και ανικανότητα και πάλι η ουσία δεν αλλάζει.

Όσοι άδειασαν τα ταμεία της ΠΑΕ και όσοι σχεδίασαν έτσι το ποδοσφαιρικό του τμήμα που να τελειώνουν ΟΛΑ τα συμβόλαια μαζί την ίδια στιγμή, αγκλημάτισαν σε βάρος του Παναθηναϊκού και είναι οι βασικοί υπαίτιοι της σκληρής πραγματικότητας που ζει ο σύλλογος αυτή την στιγμή.

Πολύ περισσότερο, αν οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη για όλα αυτά, αυτή την στιγμή είναι άφαντοι και κανείς δεν τους καλεί να βγουν στο προσκήνιο και να μας εξηγήσουν τι έγινε.

Τέλος και για να επιστρέψουμε και εκεί που γυρίσαμε.

Τα… αναχώματα της ψευτιάς και της κοροϊδίας στον κόσμο, τελειώνουν ένα-ένα σ’ αυτό τον σύλλογο. Τελευταίο η… ΓΗΠΕΛ. Την οποία βλέπω να ξεχνάν όλοι οσονούπω. Κι όχι μόνο γιατί είναι σε ισχύ η ΓΡΑΠΤΗ πρόταση του Τζίγκερ ότι μόλις κάποιος πάρει τις μετοχές του αναλαμβάνει την ΓΗΠΕΛ με ένα ευρώ όπως είπε και πριν λίγο στους παλαίμαχους. Αλλά γιατί σύντομα, ίσως… ανακαλύψουν και οι υπόλοιποι «τυφλοί» ότι απ’ την ΓΗΠΕΛ ο Παναθηναϊκός και ειδικά Ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ έχει λαμβάνειν.

Υπομονή λοιπόν. Γιατί οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό τρέχουν με τόση ταχύτητα, που ελάχιστοι θα τις… προλαβαίνουν. Με κίνδυνο να εκτεθούν ακόμα πιο πολύ στα μάτια της πλειοψηφίας του κόσμου αυτής της ομάδας.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
«Αυπνίες, το μυαλό μου βασανίζουνε πολλές»
«Αυπνίες, το μυαλό μου βασανίζουνε πολλές»
ΕΠΟΣ: Ο Ναβάρο υπέγραψε για δέκα χρόνια στην Μπαρτσελόνα!
ΕΠΟΣ: Ο Ναβάρο υπέγραψε για δέκα χρόνια στην Μπαρτσελόνα!
LIVE CHAT: Ξάνθη-Παναιτωλικός
LIVE CHAT: Ξάνθη-Παναιτωλικός
Αιγινιακός-Απόλλων Πόντου 0-1: Ο Μπρίτο έκανε τη διαφορά
Αιγινιακός-Απόλλων Πόντου 0-1: Ο Μπρίτο έκανε τη διαφορά
Ανείπωτη τραγωδία: Νεκροί τρεις νέοι σε τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Ανείπωτη τραγωδία: Νεκροί τρεις νέοι σε τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
ΣΟΚ: Πυροβόλησαν 10χρονο μαθητή σε σχολείο στο Γαλάτσι
ΣΟΚ: Πυροβόλησαν 10χρονο μαθητή σε σχολείο στο Γαλάτσι
Mediterranean College Employability Fair 2017
Mediterranean College Employability Fair 2017
«Βόμβα»: «Κόβεται» το Survival Secret του Epsilon!
«Βόμβα»: «Κόβεται» το Survival Secret του Epsilon!

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης