Το δημόσιο «δόσιμο» και το αναπάντητο «3Χ3»

Το δημόσιο «δόσιμο» και το αναπάντητο «3Χ3»

Μια συμβουλή κατ’ αρχήν κι αν θέλουν αυτοί στους οποίους απευθύνεται ας την ακούσουν. Θα πρέπει όσοι επιλέγουν να αναλάβουν την υπεράσπιση του κόσμου του Παναθηναϊκού και ειδικά των οργανωμένων, να επιλέγονται με ελάχιστο κριτήριο τουλάχιστον, την στοιχειώδη νοημοσύνη. Δεν λέω καν εξυπνάδα, λέω απλά στοιχειώδη νοημοσύνη. Δεν ξέρω τους συντάκτες των ανακοινώσεων που βγήκαν από τους οργανωμένους, αλλά το σίγουρο είναι ένα. Την επόμενη φορά θα πρέπει να βρουν άλλους.

Καθώς εδώ, αντί να υπερασπισθούν το σύνολο των οργανωμένων, τους έδωσαν βορά στον κόσμο σαν πρωταίτιους των επεισοδίων. Σαν συνέχεια δηλαδή, του απίστευτου δημόσιου δοσίματος που έκανε το «τηλεοπτικό δίδυμο» στην Δίκη της Δευτέρας.

Με λίγα λόγια. Όταν η βασική σου γραμμή είναι, ότι τα επεισόδια δημιουργήθηκαν από πενήντα εκατό παρείσακτους που… δεν ξέρουμε από πού κρατάει η σκούφια τους, τότε δεν αρχίζεις θεωρία μια ώρα στην τηλεόραση και με πάθος μάλιστα, για το πόσο δικαιολογημένοι είναι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού που αγανάκτησαν, επειδή έχουν δεκαπέντε χρόνια να πάρουν πρωτάθλημα, επειδή τους πνίγει η αδικία από το κατεστημένο του Ολυμπιακού και όλα τα σχετικά. Ούτε αρχίζεις και αραδιάζεις τις αλητείες που έχουν κάνει οι απέναντι, Ριζούπολη δηλαδή, Καραϊσκάκη πέρυσι και τα σχετικά, λέγοντας μάλιστα για να φανείς και… Παναθηναϊκός «γιατί εκεί δεν τιμωρούνται και εμάς μας τιμωρούνε».

Έλεος πια. Δηλαδή πόσο μυαλό θέλει; Όταν θες να πεις ότι εμείς δεν συμμετείχαμε και τα έκαναν κάποιοι άγνωστοι βαλτοί πενήντα εκατό, τότε εκεί την τελειώνεις την κουβέντα. Γιατί όταν την συνεχίζεις και μάλιστα με τόσο ηλίθιο και απλοϊκό τρόπο, λες ουσιαστικά, ότι ναι εμείς τα κάναμε, αλλά πρώτον… είχαμε λόγους που τα κάναμε και δεύτερον γιατί να τιμωρηθούμε εμείς αφού δεν τιμωρήθηκαν οι άλλοι.

Και δεν σε νοιάζει, ούτε τι έκαναν οι Ολυμπιακοί, γιατί έτσι απλά λες και γω τα ίδια έκανα, αλλά εκείνους δεν τους τιμωρήσατε.

Ούτε αν ήταν προκλητική η Αστυνομία λες. Γιατί έτσι δεν βγάζεις από πάνω σου το βάρος των ενεργειών, αλλά απλά εξηγείς τον… λόγο, ή το… ποιος φταίει, που έκανες ότι έκανες.

Δηλαδή τι προσπάθησε να πει ο Αντωνίου και ο… Παναθηναϊκογράφος υποτίθεται δίπλα του; Ότι ναι τα κάναμε, αλλά φταίει που ο Βαρδινογιάννης δεκαπέντε χρόνια δεν πήρε πρωτάθλημα, ή ότι ο Ολυμπιακός ελέγχει το παρασκήνιο, ή ότι έκαναν τα ίδια και οι Ολυμπιακοί αλλά δεν τιμωρήθηκαν, ή ότι η Αστυνομία ήταν προκλητική και είχε βεντέτα μαζί μας;

Μα αυτό –για ένα παιδί Δημοτικού απλά- προϋποθέτει ότι έχεις αποδεχθεί ήδη την συμμετοχή σου στα επεισόδια και απλά μετά… εξηγείς γιατί το έκανες, ή στην καλύτερη γιατί… δεν φταις που το έκανες. Κι ενώ η προσπάθεια και η κατεύθυνση, ήταν ή έπρεπε να ήταν, ότι εμείς ΔΕΝ συμμετείχαμε στα επεισόδια.

Εδώ αν θες να πεις πως ότι έγινε, ήταν αποτέλεσμα δράσης εξωπαναθηναϊκών στοιχείων, λες πολύ απλά, εγώ κύριοι δεν ξέρω ποιος και γιατί το έκανε, το καταγγέλλω γιατί αυτό καταστρέφει την ομάδα μας κι εκείνο που εγώ ξέρω είναι ότι εκατό μπήκαν βαλτοί με την ανοχή της Αστυνομίας και τα έκαναν μπάχαλο, και εμείς από το πέταλο των οργανωμένων κοιτάγαμε… απορημένοι και με λύπη και αγανάκτηση το τι γινόταν.

Κι αν θέλετε και παραπάνω εξηγήσεις, πηγαίνετε ρωτήστε τους επώνυμους που είχαν… διαίσθηση πριν το ματς ότι θα γίνουν επεισόδια και μίλησαν για ηθικούς αυτουργούς. Πηγαίνετε ρωτήστε τους να σας πουν τι ήξεραν ή ποιοι είναι οι… ηθικοί αυτουργοί και μας μην μας μπλέκετε.

Αλλά αυτά ποιος να τα πει και ποιος να τα σκεφτεί; Όταν είσαι τυφλωμένος από το μίσος στην καλύτερη και στην χειρότερη πας στην τηλεόραση με ΜΟΝΑΔΙΚΟ σκοπό να πεις τι άσχημα που ήταν επί Βαρδινογιάννη, τότε δεν μπορείς να έχεις και πολλές απαιτήσεις. Ειδικά από τους συγκεκριμένους που… ανέλαβαν την διεκπεραίωση.

Ειλικρινά τι να πω; Ήξερα πως το μίσος τυφλώνει, αλλά νόμιζα πάντα, πως ένα ελάχιστο όριο νοημοσύνης, πάντα υπήρχε. Έστω και… σ’ αυτές τις άρρωστες συνθήκες.

Από κει και πέρα. Ξέρω ότι στον ορυμαγδό των γεγονότων, πέρασε σε πίσω πλάνο, οποιαδήποτε άλλη κουβέντα και ιδίως ποδοσφαιρική. Όμως εδώ είχαμε ένα απίστευτο… ρεκόρ και κάποιος πρέπει να μας εξηγήσει τι έγινε, τι έφταιξε και γιατί έγινε ότι έγινε.

Εδώ είχαμε μια ομάδα που ήταν καβάλα πέντε βαθμούς σε όλο σχεδόν το πρωτάθλημα και ξαφνικά έχασε με κάτω τα χέρια τρία συνεχόμενα ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΟΣΦΠ.

Τρεις ήττες και μείον εννιά βαθμούς πρακτικά. Θα μας πει κάποιος τι έγινε;

Νοιώθει την ανάγκη κάποιος από το ποδοσφαιρικό τμήμα, είτε ο προπονητής, είτε οι αρχηγοί, είτε οποιοσδήποτε, να δώσει μια εξήγηση γι’ αυτό το φαινόμενο;

Ή έτσι το προσπερνάμε σαν να μην συμβαίνει τίποτε; Γιατί εντάξει; Τα καταδικάσαμε τα επεισόδια και θα συνεχισθεί η κουβέντα και για το ποιος και για το λόγο που έγιναν.

Αλλά γι αυτή την απαράδεκτη εικόνα της ομάδας στοπ σύνολό της (προπονητή και παικτών) θα πάρει κάποιος την ευθύνη;

Καθώς εδώ μαζί με όλα τα πελώρια «γιατί» που εμφανίστηκαν από Δευτέρα για τα επεισόδια, υπάρχει και ένα τεράστιο «γιατί» που κανείς ακόμα δεν μπήκε στον κόπο να αναρωτηθεί.

Γιατί παραδόθηκε έτσι άνευ όρων η ομάδα; Ήταν πολύ απλά αυτές οι δυνατότητές της; Μα τότε για τι σόι φοβερή και τρομερή δουλειά μιλούσαν όλοι μια χρονιά ολόκληρη ότι γίνεται στην Παιανία;

Δεν ήταν για παραπάνω οι δυνατότητές της; Μέχρι εκεί και πολύ μας ήταν που το ζήσαμε κι αυτό δηλαδή;

Μα τότε αλλάζει η κουβέντα. Και αλλάζει συνολικά. Για όλους στην Παιανία. Γιατί κάποια στιγμή, θα πρέπει να αφήσουμε και τις συμπάθειες και τις αντιπάθειες και χίλια δυο άλλα. Και να κάτσουμε να δούμε και να εκτιμήσουμε την προσφορά του καθενός σ’ αυτή την ομάδα, με βάση την εικόνα και τα αποτελέσματά του μέσα στο γήπεδο. Σε όποιο πόστο κι αν βρίσκεται ο καθένας.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Ενθουσιασμός και γκολ...
Ενθουσιασμός και γκολ...
Κοντά σε Αθανασιάδη η Μακάμπι Χάιφα
Κοντά σε Αθανασιάδη η Μακάμπι Χάιφα
Ραγίζει καρδιές η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: «Αστέρι μου λαμπρό φώτισες τον ουρανό μας» (φωτό)
Ραγίζει καρδιές η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: «Αστέρι μου λαμπρό φώτισες τον ουρανό μας» (φωτό)
Τζανδάρης ο επόμενος στον Παναθηναϊκό
Τζανδάρης ο επόμενος στον Παναθηναϊκό
Επίθεση Βαρκελώνη: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του μακελάρη (Pics+Vids)
Επίθεση Βαρκελώνη: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του μακελάρη (Pics+Vids)
Αιματηρή επίθεση με μαχαίρι στη Φινλανδία
Αιματηρή επίθεση με μαχαίρι στη Φινλανδία
Ζωή Λάσκαρη: Αυτή είναι η αιτία θανάτου της μεγάλης ηθοποιού
Ζωή Λάσκαρη: Αυτή είναι η αιτία θανάτου της μεγάλης ηθοποιού
«Έφυγε» από τη ζωή η Ζωή Λάσκαρη
«Έφυγε» από τη ζωή η Ζωή Λάσκαρη

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης