Βεντέτα στις πλάτες του Παναθηναϊκού

Βεντέτα στις πλάτες του Παναθηναϊκού

Χαίρετε κύριοι,


Όταν τελείωσε όπως τελείωσε το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, έγραψα αποκλειστικά για όσα συνέβησαν στις 4 γραμμές.

Ο λόγος βέβαια δεν ήταν για να επιβάλω τη δική μου πολιτική προστασίας του προϊόντων,( όπως ομολόγησε πως έχει αποφασίσει να κάνει η Νόβα δια στόματος του διευθυντή της εταιρίας επικοινωνίας του ομίλου της) αλλά επειδή όσοι δεν ήμασταν στο γήπεδο δεν γινόταν να έχουμε ούτε σφαιρική άποψη για αυτά που είχαν συμβεί.

 Η NOVA

  Τον τελευταίο καιρό όσοι παρακολουθούμε Ελληνικό πρωτάθλημα βλέπουμε διεκπεραιωτικές περιγραφές των αγώνων. Οι σπορτ κάστερ λένε μόνο τα ονόματα των ποδοσφαιριστών (κάποιοι με εκνευριστική ένταση στη φωνή τους) και αποφεύγουν να πάρουν οποιαδήποτε θέση για όσα συμβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Σε φάσεις που ο κόσμος περιμένει να πάρει μια βοήθεια από αυτόν που μεταδίδει το παιχνίδι η οποιαδήποτε θέση απουσίαζε. Όποιος έχει το συνήθειο να παρατηρεί τον τρόπο που μεταδίδονται τα παιχνίδια καταλαβαίνει πως είναι μια συνολική απόφαση της εταιρίας και όχι λόγω έλλειψης συγκέντρωσης των ανθρώπων που κάνουν τις περιγραφές.

Μέσα σε αυτήν την καινούργια πραγματικότητα που αφαιρεί την προσωπικότητα και την ειδική ματιά των σπορτ κάστερ ήρθε η τριπλή μετάδοση του ντέρμπι. Η απόφαση να μας μεταδώσει το παιχνίδι ένας Ολυμπιακός, ένας Παναθηναϊκός και ένας ουδέτερος βάζει σφραγίδα στην αίσθηση πως η Nova ήθελε να τελειώσει η σαιζόν και να τους έχει όλους ευχαριστημένους. Δεν μιλάω βέβαια για τους συνδρομητές αλλά για τις διοικήσεις των ομάδων. Άλλωστε αν θες να έχεις ικανοποιημένο τον κόσμο σου θα πρέπει να φροντίζεις να τον γεμίζεις με ειδήσεις, να τον κρατάς ενήμερο και όχι να αποκρύπτεις τα γεγονότα. Όπως έγραφα παραπάνω σε δηλώσεις του στο Νova Sport fm ο διευθυντής εταιρικής επικοινωνίας του ομίλου δήλωσε πως η εταιρία προσπαθεί να επιβάλει τη δική της πολιτική προστασίας του προϊόντων. Ουσιαστικά η λέξη προϊόν που χρησιμοποιείται για το ποδόσφαιρο φανερώνει και όλη τους τη λογική. Δηλαδή βλέπουν ένα κοινωνικό γεγονός ως προϊόν. Έχουν το μυαλό τους το ποδόσφαιρο λες και πρόκειται για το Tide. Και από τη στιγμή που γι' αυτούς το ποδόσφαιρο είναι προϊόν χέστηκαν για το γεγονός, τώρα αν υπάρχει έστω και ένας να πιστεύει πως τελικά η εταιρία πέτυχε τον σκοπό της και προστάτεψε το Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι άλλο θέμα.

Τα επεισόδια

 Αφού πέρασαν μέρες και τα πράγματα είναι πιο ήρεμα μπορούμε να πιάσουμε το θέμα των επεισοδίων και να το δούμε συνολικά. Είναι δεδομένο πως η φύση των επεισοδίων που έγιναν την Κυριακή στο ΟΑΚΑ δεν έχει καμία σχέση με όσα έχουν γίνει κατά καιρούς σε παλαιότερα ντέρμπι. Δεν μιλάμε για πράξη αντεκδίκησης των επεισοδίων της Ριζούπολης, ούτε για ρεβάνς από τα περσινά. Δεν έγιναν για να «βοηθηθεί» (στην άρρωστη λογική των κάφρων) ο Παναθηναϊκός να πάρει τη νίκη ούτε υπήρξε αφορμή από κάποια λανθασμένη απόφαση του διαιτητή.

Την Κυριακή στο ΟΑΚΑ είδαμε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων οι οποίοι ήθελαν στο γήπεδο να πάρουν ρεβάνς από την αστυνομία. Μιλάμε για ένα προκαθορισμένο ραντεβού που θα ολοκλήρωνε μια βεντέτα που άνοιξε στη Λιβαδειά και γιγαντώθηκε με την επέμβαση της αστυνομίας στο πράσινο κτίριο στις αρχές της περασμένης εβδομάδας. Πως όσα θα συμβούν στο ΟΑΚΑ θα δώσουν μια γερή μαχαιριά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και στο ταλαιπωρημένο Παναθηναϊκό αποδείχθηκε πως δεν θορύβησε κανέναν. Είναι ίσως η πρώτη φορά που γνωρίζουμε πως θα γίνουν επεισόδια και αυτά γίνονται σε πολύ μεγάλη έκταση και χωρίς να φαίνεται πως υπάρχει η οποιαδήποτε πρόληψη. Είμαι ειλικρινής πως δεν έχω πολλές απαντήσεις.

 Νιώθω όμως την ανάγκη να γράψω τι γνωρίζουμε. Δηλαδή το πως φτάσαμε ως εδώ. Και εκ των προτέρων αναφέρω πως λείπουν πολλά κομμάτια από το παζλ. Ήταν αρχές Φεβρουαρίου, ο Παναθηναϊκός είχε βγάλει ένα πρόγραμμα τριών αγώνων την εβδομάδα τον Ιανουάριο χωρίς απώλειες και το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου έπαιζε με +5 στη Λειβαδιά. Αν κέρδιζε έστελνε τον Ολυμπιακό στην Τούμπα με -8 βαθμούς και με την πλάτη στον τοίχο. Όλα αυτά τα γράφω για να θυμηθούμε που ήμασταν εκείνη την εποχή. Την προηγούμενη του αγώνα ο Θέμης είχε ρεπό και θυμάμαι πως ένας φίλος του Παναθηναϊκού είχε πάρει τηλέφωνο και έλεγε πως στη Λειβαδιά στήνεται παγίδα. Ο φόβος του ήταν πως δίνονται εσκεμμένα για πρώτη φορά εισιτήρια για φέτος σε εκτός έδρας αγώνα της ομάδας του και θα προκληθούν όσοι πάνε για να δημιουργήσουν επεισόδια και να έρθει η τιμωρία της έδρας. Στην συνέχεια μου έκανε εντύπωση ο όγκος των μηνυμάτων που ήρθαν στην οθόνη μου που ήταν στην ίδια λογική και προέτρεπαν όσους πάνε στο γήπεδο να μην παρασυρθούν. Την επόμενη μέρα παρότι οι φίλοι του Παναθηναϊκού πήγαν υποψιασμένοι, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις ώστε να τιμωρηθούν. Αλλά όπως είναι περίεργο που δεν ενδιαφέρθηκαν οι οπαδοί για τις συνέπειες που θα έχει η ομάδα τους, εντύπωση προκαλεί και η στάση της αστυνομίας.

Παρών δεν ήμουν αλλά τα ρεπορτάζ έλεγαν πως οι πόρτες ήταν κλειστές για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και δεν τους άνοιγαν τη θύρα τους για να παρακολουθήσουν από την αρχή την αναμέτρηση. Τα όσα συνέβησαν μεταξύ οπαδών και αστυνομίας τα πλήρωσε ο σύλλογος που έδωσε χωρίς οπαδούς το σημαντικό αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Κανένας δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα επεισόδια ούτε να δώσει άλλοθι στους ταραξίες αλλά δεν έχει γίνει κατανοητό για ποιο λόγο λίγες ημέρες πριν το ντέρμπι έγινε το ντου στο σύνδεσμο του Παναθηναϊκού. Κίνηση που πιθανότατα έχει αιτία αλλά όλη την εβδομάδα τη θέση της αστυνομίας δεν την μάθαμε από κανέναν. Την Πέμπτη το βράδυ μετά το τέλος της εκπομπής μιλάγαμε όπως συνηθίζουμε στο πάρκινγκ του σταθμού με τον Θέμη και μου εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως θα γίνουν χοντρά επεισόδια στο ντέρμπι και την απορία του για το πως γίνεται και σε όλο τον αθλητικό τύπο και τις εκπομπές οι πάντες έχουν πάρει ως θέσφατο τη θέση των οργανωμένων του Παναθηναϊκού και δεν υπάρχει πουθενά αυτή της αστυνομίας.

Επαναλαμβάνω πως ειλικρινά απαντήσεις δεν έχω. Είμαι γεμάτος απορίες και ερωτηματικά. Αυτό που γνωρίζω είναι πως όλα αυτά συμβαίνουν χωρίς κανέναν να υπολογίζει τον Παναθηναϊκό. Κανείς δεν ενδιαφέρεται αν θα υπάρχουν συνέπειες, ποιες θα είναι αυτές και που θα οδηγήσουν το σύλλογο. Πολλά μυστικά, συνωμοσίες, παραλήψεις, αδιαφορία οδήγησαν στα όσα συνέβησαν την Κυριακή στο στάδιο και στην αλλοτρίωση της εικόνας του Παναθηναϊκού. Πολλές φορές είναι καλύτερο να χάσεις κόσμο που σε υποστηρίζει να μικρύνεις ως δυναμική από το να χάσεις την ταυτότητα σου τα ιδανικά και τις αξίες σου. Φοβάμαι πως η απουσία διοίκησης σε συνδυασμό με τον εμφύλιο που περνά ο σύλλογος έχει φέρει μεγάλη αρρώστια. Ο Παναθηναϊκός καταστρέφεται από αυτούς που θα έπρεπε να τον προστατέψουν.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Ολυμπιακός: Χωρίς Μποτία με ΑΕΛ
Ολυμπιακός: Χωρίς Μποτία με ΑΕΛ
Ατρόμητος: Πολλές οι επιλογές για Απόλλωνα Σμύρνης
Ατρόμητος: Πολλές οι επιλογές για Απόλλωνα Σμύρνης
Ελλάδα-Ισλανδία 59-30: Ζευγάρωσε τις νίκες η «γαλανόλευκη»
Ελλάδα-Ισλανδία 59-30: Ζευγάρωσε τις νίκες η «γαλανόλευκη»
Το μέλλον του Κλάους στα χέρια του Ιβάν!
Το μέλλον του Κλάους στα χέρια του Ιβάν!
Αιματηρή επίθεση με μαχαίρι στη Φινλανδία
Αιματηρή επίθεση με μαχαίρι στη Φινλανδία
Ζωή Λάσκαρη: Αυτή είναι η αιτία θανάτου της μεγάλης ηθοποιού
Ζωή Λάσκαρη: Αυτή είναι η αιτία θανάτου της μεγάλης ηθοποιού
«Έφυγε» από τη ζωή η Ζωή Λάσκαρη
«Έφυγε» από τη ζωή η Ζωή Λάσκαρη
Αυτοί είναι οι στρατιώτες που παρασύρθηκαν από τρένο στα Οινόφυτα – Τι αναφέρει το ΓΕΣ
Αυτοί είναι οι στρατιώτες που παρασύρθηκαν από τρένο στα Οινόφυτα – Τι αναφέρει το ΓΕΣ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης