Ευπρόσδεκτα τα λεφτά από οποιονδήποτε, αλλά…

Ευπρόσδεκτα τα λεφτά από οποιονδήποτε, αλλά…

Είναι τουλάχιστον αφελές να υπάρχουν κάποιοι, που να νομίζουν πως για όποιον νοιάζεται για τον Παναθηναϊκό αυτή την στιγμή, έχει καμιά σημασία το ποιος θα βάλει τα λεφτά. Κι όποιος λέει ή υποστηρίζει κάτι τέτοιο, απλά δεν έχει σαν πρώτο μέλημα και έγνοια τον Παναθηναϊκό και την ύπαρξή του, αλλά πράγματα που τα συνδέει με πρόσωπα και καταστάσεις λόγω συμφέροντος.

Εδώ που έφτασε η κατάσταση, δεν υπάρχουν και πολλά να πει οποιοσδήποτε. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Δυστυχώς για να είμαστε ακριβείς, είναι ξεκάθαρα.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε σε ένα σημείο που κανένας δεν μπορούσε να σκεφτεί πριν λίγα χρόνια γι’ αυτό τον σύλλογο. Έφτασε σε ένα σημείο που πλέον απέχει ελάχιστα από την καταστροφή του.

Σ’ αυτό το σημείο λοιπόν, δεν υπάρχουν μα και ξεμά. Εδώ το θέμα είναι να βρεθούν λεφτά. Κι όποιος κι αν είναι αυτός που θα τα βάλει. Άλλη λύση δεν υπάρχει. Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού, αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν πολυτέλειες. Δυστυχώς δεν έχει την πολυτέλεια να… την ψάξει κιόλας και να δει αν… γουστάρει όποιον βάλει λεφτά.

Το θέμα εδώ, είναι να μπουν τα λεφτά. Κι όποιος τα βάλει ευπρόσδεκτα. Θέλει να είναι ο Βγενόπουλος αυτός, μακάρι. Ο Πατέρας. Μακάρι ξανά. Ο Πολέμης; Ο Άραβας Για Σουντ Ντα Σουν και όσα Σουντ θέλετε; Μακάρι κι αυτός. Μόνο άρρωστοι, αλλά στην κυριολεξία πολύ άρρωστοι, μπορούν ακόμα να λένε καλύτερα στην Δ’ Εθνική παρά λεφτά… απ’ αυτόν.

Μόνο που εδώ, θα πρέπει να ξέρει όλος ο κόσμος την αλήθεια. Και να ξέρει και τι ακριβώς πρέπει να περιμένει από όποιον αποφασίσει να μπει και να πάρει τον Παναθηναϊκό.

Το θέμα δεν είναι αυτή την στιγμή μόνο η αδειοδότηση. Καλή και χρυσή είναι φυσικά κι αυτή και είναι το πρώτο σε σημασία την δεδομένη στιγμή. Όμως το θέμα δεν είναι απλά να κερδίσει ο Παναθηναϊκός ένα-δυο μήνες και μετά άντε πάλι τα ίδια.

Τα πράγματα είναι επίσης απλά και εδώ. Όσο απλά μπορεί να είναι τα νούμερα και η απλή αριθμητική.

Ο Παναθηναϊκός θέλει αυτή την στιγμή μέχρι τα τέλη Μάρτη τουλάχιστον έξι εκατομμύρια. Τα δυόμιση εκατομμύρια αφορούν χρέη μέχρι τον Σεπτέμβρη, ενώ με ένα ποσό κοντά στα τρία με τέσσερα εκατομμύρια συνοψίζονται τα χρέη μέχρι τον Δεκέμβρη.

Εδώ να σημειώσουμε και κάτι ακόμα. Τραβηγμένο μεν, αλλά υπαρκτό σαν σενάριο. Πλέον το θέμα δεν είναι μόνο η αδειοδότηση για συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πλέον, η ίδια ακριβώς αδειοδότηση, χρειάζεται και για την συμμετοχή στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν το προχωράω παραπέρα, ο καθένας νομίζω καταλαβαίνει την αξία ή την κρισιμότητα αν θέλετε για τον Παναθηναϊκό, του συγκεκριμένου θέματος.

Το πρόβλημα όμως, δεν τελειώνει με την εύρεση των οκτώ περίπου εκατομμυρίων που εξασφαλίζει σε πρώτη φάση, το να μην τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κι εδώ είναι το μεγάλο θέμα για το τριφύλλι. Που αν επικεντρώσει μόνο α’ αυτό όλη του την προσπάθεια και τον σχετικό σχεδιασμό όσων τελικά αποφασίσουν να βάλουν λεφτά, τότε θα βρεθεί σύντομα προ εκπλήξεων.

Συγκεκριμένα, ακόμα και αν γίνει αυτό, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, δηλαδή μόλις τον Ιούνιο, ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί μπροστά σε υποχρεώσεις που φθάνουν κοντά στα είκοσι εκατομμύρια από οφειλές σε ποδοσφαιριστές κατά κύριο λόγο. Και μάλιστα σε ποδοσφαιριστές, που οι περισσότεροι θα μένουν ελεύθεροι πια, οπότε χάνει και το πλεονέκτημα της εξασφάλισης κάποιων εσόδων από πωλήσεις.

Με λίγα λόγια, ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί και πάλι τον Ιούνιο στην θέση που βρίσκεται τώρα και μάλιστα με πολύ περισσότερο αριθμό χρημάτων που θα πρέπει να βρει.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος και τα αναμενόμενα έσοδα από το Τσάμπιονς Λιγκ, αν πάρουμε φυσικά σαν δεδομένο το ιδανικό σενάριο ότι θα μπουν τώρα τα λεφτά που απαιτούνται για αδειοδότηση από την ΟΥΕΦΑ, θα είναι μια καλή ανάσα. Αλλά θα αφορά την επόμενη σεζόν, στην οποία και πάλι ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να καλύψει ένα έλλειμμα αρκετά σημαντικό, πέρα από τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ για να βγει η χρονιά.

Αλλά αυτά, τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ δηλαδή, είναι λεφτά που θα έρθουν στον Παναθηναϊκό από… Φθινόπωρο. Λεφτά που ακόμα κι αν θέλει να τα χρησιμοποιήσει σαν… αντίτιμο τον Ιούνιο ο Παναθηναϊκός για να μην βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να αποκλειστεί και πάλι λόγω χρεών, θα πρέπει άμεσα να βρει ρευστό κοντά στα είκοσι εκατομμύρια και να τα… ρεφάρει μετά όποιος τα βάλει από τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ, τα οποία όμως σ’ αυτή την περίπτωση θα είναι ήδη δεσμευμένα και δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επόμενη σεζόν.

Για να μην λέμε λοιπόν μεγάλα λόγια και δίνουμε ψεύτικες ελπίδες στον κόσμο, ότι μπορεί με ενάμιση-δύο εκατομμύρια και άντε και τρία τέσσερα ακόμα αν κάνουμε… έρανο μέχρι τα τέλη του Μάρτη, να λύσουμε οριστικά το πρόβλημα.

Το πρόβλημα είναι τεράστιο, τόσο τεράστιο όσο η τρύπα που έχει δημιουργηθεί στον Παναθηναϊκό. Κι όποιος αποφασίσει να βγει και να αναλάβει την ευθύνη, θα πρέπει να ξέρει τα μεγέθη για να μην πουλήσει στον κόσμο πάλι ψεύτικες ελπίδες και απλά κερδίσουμε ένα δυο μήνες και μετά έρθει η χαριστική βολή.

Εδώ πια κανείς δεν μπορεί να παίζει, ούτε με τον Παναθηναϊκό, ούτε με τον κόσμο του.. Τα μεγέθη είναι αυτά, είναι γνωστά και σαφή σε όλους και ο καθένας που θα επιχειρήσει οτιδήποτε, θα πρέπει να είναι ξεκάθαρος προς τον κόσμο.

Θα αναλάβει δηλαδή να σώσει πραγματικά τον Παναθηναϊκό από την καταστροφή βάζοντας το χέρι στην τσέπη, ή εξασφαλίζοντας έστω και την επόμενη μέρα μετά το τέλος του Μάρτη, ή απλά για διάφορους λόγους θα «παίξει» με τις ελπίδες και την σωτηρία αυτού του συλλόγου… αφήνοντάς τον πάλι σε ένα δυο μήνες σε ακόμα πιο δυσχερή και κυρίως ΜΗΝ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ πλέον κατάσταση;

Σ’ αυτό δεν υπάρχουν πολλά-πολλά. Ή θα εξασφαλιστούν αυτά τα λεφτά συνολικά, ή καλύτερα να μας πει οποιοσδήποτε από τώρα, είτε ότι δεν μπορεί, είτε ότι δεν θέλει να μπει σ’ αυτή την περιπέτεια.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Παναθηναϊκός Superfoods: «Τρέλα» η νέα φανέλα (photo)
Παναθηναϊκός Superfoods: «Τρέλα» η νέα φανέλα (photo)
Επική ντρίπλα αλά… Ροναλντίνιο ο Μανθάτης! (video)
Επική ντρίπλα αλά… Ροναλντίνιο ο Μανθάτης! (video)
Αυτοί είναι οι χειρότεροι υπάλληλοι που έχεις δει ποτέ! (video)
Αυτοί είναι οι χειρότεροι υπάλληλοι που έχεις δει ποτέ! (video)
FIBA: Έριξε… άκυρο στην πρόταση της Ευρωλίγκας
FIBA: Έριξε… άκυρο στην πρόταση της Ευρωλίγκας
Ντροπή σου ρε! Αδιανόητη χυδαιότητα Παναγιώτη Χατζηστεφάνου για τη μικρή Νεφέλη!
Ντροπή σου ρε! Αδιανόητη χυδαιότητα Παναγιώτη Χατζηστεφάνου για τη μικρή Νεφέλη!
Σοκαριστική φωτογραφία: Γυναίκα στο Παλαιό Φάληρο βγαίνει από τη θάλασσα καλυμμένη με πίσσα!
Σοκαριστική φωτογραφία: Γυναίκα στο Παλαιό Φάληρο βγαίνει από τη θάλασσα καλυμμένη με πίσσα!
Τραγωδία: Νεκροί δύο σμηνίτες, 19 και 25 ετών, σε τροχαίο - ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ
Τραγωδία: Νεκροί δύο σμηνίτες, 19 και 25 ετών, σε τροχαίο - ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ
1ο Διεπιστημονικό συνέδριο ειδικής αγωγής
1ο Διεπιστημονικό συνέδριο ειδικής αγωγής

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης