Εκεί που δεν πιάνει μελάνι

Εκεί που δεν πιάνει μελάνι

Χαίρετε κύριοι,

Μετά από μια εμφάνιση που δεδομένων των συνθηκών μπορεί να χαρακτηριστεί τέλεια, ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα.

Ο Βαλβέρδε έστησε άψογα την ομάδα του και με το πρέσινγκ και την ένταση που έβγαλαν οι ερυθρόλευκοι αποδείχθηκε πως έχει τον τρόπο να έχει σε καλή κατάσταση την ομάδα του στο κατάλληλο χρονικό σημείο. Ο Ολυμπιακός πέρασε ένα φυσιολογικό ντεφορμάρισμα στις αρχές του έτους και όπως γίνεται συνήθως αυτοί που θα έπρεπε να στηρίξουν την προσπάθεια έσπευσαν να διαλύσουν τα πάντα.

Δυστυχώς εν έτη 2012 στην Ελλάδα ένα ακόμα πρωτάθλημα είναι το παν. Παρότι ο βαθμός δυσκολίας για την Ευρωπαϊκή διάκριση είναι πολύ μεγαλύτερος και η αναγνώριση μέσα από αυτήν τεράστια, δεν δεχόμαστε να θυσιάσουμε τίποτα για το όραμα ενός ανώτερου στόχου.

Πολύ απλά γιατί κάποιοι που δεν γνωρίζουν και ούτε θέλουν να καταλάβουν τις δυσκολίες του αθλήματος πιέζουν και θέλουν να επιβάλλουν την άγνοιά τους. Μόνο και μόνο επειδή νιώθουν να φουσκώνει το παντελόνι τους και να κρύβονται τα κόμπλεξ τους όταν η ομάδα που υποστηρίζουν είναι πρώτη στη χώρα. Ως πότε όμως οι κινήσεις των ομάδων θα επηρεάζονται ή θα εξαρτώνται από τις δικές τους επιθυμίες; Ως πότε θα είναι πιο σημαντική η επικράτηση με κάθε τρόπο στο δικό μας μικρόκοσμο από τη δημιουργία μιας πραγματικά μεγάλης ομάδας;

Συγνώμη κύριοι αλλά η επιτυχία του φετινού Ολυμπιακού δεν γίνεται να εξαρτάται από κανένα εγχώριο τίτλο. Όπως δεν ήταν αποτυχημένος ο Παναθηναϊκός του Πούσκας το 71 που έχασε το πρωτάθλημα από την ΑΕΚ ή το '85 του Γκμοχ που βγήκε τρίτος στην Ελλάδα. Ναι ο Ολυμπιακός ακόμα δεν έχει φτάσει τόσο μακριά, βλέπουμε όμως πως στον 1 ½ χρόνο προεδρίας του Μαρινάκη δημιουργήθηκε κάτι που δεν μπόρεσε να φτιάξει ο Κόκκαλης στα 19 χρόνια της δυναστείας του. Μια ομάδα που είναι ανταγωνιστική έχει διάρκεια και μπορεί να ονειρεύεται στο πιο υψηλό επίπεδο. Που την βλέπεις να αγωνίζεται και να προσπαθεί να εφαρμόσει ένα ποδόσφαιρο που πλησιάζει τις σύγχρονες απαιτήσεις.

Γνωρίζω πως στο άρρωστο περιβάλλον του Ελληνικού ποδοσφαίρου αν ο Ολυμπιακός προχωρήσει στην Ευρώπη και αυτό έχει αντίκτυπο στους εγχώριους στόχους σύντομα θα διαβάσουμε ξανά πως ο Ολυμπιακός δεν είναι Εσπανιόλ και θα οδηγηθούν κάποιοι οπαδοί στο αεροδρόμιο ή στου Ρέντη για να αποδοκιμάσουν. Τώρα ο Μαρινάκης έχει την ευκαιρία να καταλάβει πόσο σημαντικό είναι αυτό που έχει πετύχει, πόσο παράλογοι ήταν όσοι ασκούσαν πίεση και ήθελαν να επιβάλουν τις θέσεις τους το διάστημα που είχε επιλεγεί για να έχει κάμψη ο Ολυμπιακός και από εδώ και μπρος να τους γράφει εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

Για να ασχοληθούμε όμως με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές ο Βαλβέρδε έστησε τέλεια την ομάδα του και οι παίκτες του ανταποκρίθηκαν άψογα στους ρόλους τους. Η εμφάνιση ήταν αψεγάδιαστη και ο καθένας μπορεί να βρει τους δικούς του πρωταγωνιστές. Τη διαφορά όμως την έκανε το δίδυμο Μανιάτης, Μακούν μπροστά από τον Ορμπάιθ. Ο Βαλβέρδε πήγε σε ένα 4-3-3 με 5 ποδοσφαιριστές να πρεσάρουν ψηλά και κράτησαν τη Ρούμπιν εύκολα μακριά από την περιοχή τους. Ο Μανιάτης έτρεξε σε όλο το γήπεδο το διέσχιζε κάθετα διαγώνια, κράταγε μπάλα όποτε χρειαζόταν, κάλυπτε χώρους και ο Μακούν άνοιγε συνεχώς το παιχνίδι με τις πολύ γρήγορες ευφυείς εύστοχες πάσες του. Ο Καμερουνέζος έκανε το πιο γεμάτο του παιχνίδι στον Ολυμπιακό καθώς για πρώτη φορά λειτούργησε με ένταση και έβγαλε ενέργεια στις αμυντικές του προσπάθειες.

Αποδείχθηκε πως σε παιχνίδια που υπάρχουν χώροι και δεν χρειάζεται ο Ολυμπιακός να ανοίξει οργανωμένη άμυνα οι Μακούν, Μανιάτης μπορούν να λειτουργήσουν τέλεια σαν δίδυμο με ένα εξάρι πίσω τους καθώς ξέρουν μπάλα, πατάνε περιοχή, μπορούν να ακολουθούν την επιθετική τριάδα στο πρέσινγκ ψηλά και να καλύψουν σωστά χώρους χαμηλά και στα πλάγια.

Περιμένω κάποια στιγμή στα παιχνίδια που ο Ιμπαγάσα θα είναι απαραίτητος ο Βαλβέρδε να χρησιμοποιήσει το δίδυμο Μακούν, Μανιάτη πιο χαμηλά με τον Ιμπαγάσα σε ρόλο δημιουργού. Όπως είπαμε οι πρωταγωνιστές στην Μόσχα ήταν πολλοί και για ακόμα μια φορά φάνηκε η δουλειά που κάνει ο Βαλβέρδε με τους νεαρούς στου Ρέντη. Ο Παπάζογλου έδειξε πως στο κέντρο της άμυνας υπάρχει βάθος. Γρήγορος, με σωστή πρώτη πάσα, μπορεί να έχασε δύο φάσεις αλλά τα προσόντα του φωνάζουν. Αν δεν λειτουργήσει σαν αυτόχειρας ο Μαρινάκης και η ομάδα συνεχίσει του χρόνου στην ίδια λογική βλέπω πως την επόμενη σαιζόν το ροτέσιον και η ξεκούραση του Μέλμπεργκ και του Αβραάμ θα γίνεται χωρίς κανένα ρίσκο. Όλοι οι ποδοσφαιριστές έβγαλαν τα προσόντα τους.

Ο Μέγιερι εκμεταλλεύτηκε το κορμί του και τα μεγάλα χέρια του στα σουτ του Βαλντέζ. Ο Κάρολ την εμπειρία του. Οι Τοροσίδης, Χολέμπας το γεγονός πως μπορούν να πάρουν όλη την πλευρά δίνοντας το δικαίωμα στον Φουστέρ, Μιραλάς να πιέσουν πιο κλειστά δυσκολεύοντας την αρχική ανάπτυξη της Ρούμπιν. Ο Ορμπάιθ τη γνώση που έχει να καλύπτει χώρους όταν παίζει 6άρι στο 4-3-3 και τη σωστή εύστοχη μακρινή του πάσα.

Τα δύο δίδυμα Μανιάτης, Μακούν και Μιραλάς, Τσιμπούρ αλληλοσυμπληρώθηκαν τέλεια και ο Φουστέρ έδωσε το ψύχραιμό του τελείωμα και το πρέσινγκ ψιλά. Τα μοναδικά στοιχεία δηλαδή που διαθέτει αλλά με τον τρόπο που έπαιξε συνολικά ο Ολυμπιακός έφτασαν για να φέρουν τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε το στόχο του στη Μόσχα. Το πιο σημαντικό είναι ότι φαίνεται πως αν αυτή η ομάδα συνεχίσει να δουλεύει με τον ίδιο τρόπο τα περιθώρια βελτιώσεις είναι πολλά. Είμαστε στην αρχή του δρόμου αλλά θα πρέπει οι Ολυμπιακάρες στα δύσκολα να αφήσουν την ομάδα να συνεχίσει να τρέχει ή ο Μαρινάκης να τους γράψει εκεί που δεν πιάνει μελάνι για να πιάσει στόχους που ο Κόκκαλης δεν μπόρεσε καν να διεκδικήσει.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Όλα ανοιχτά για Ουζουνίδη!
Όλα ανοιχτά για Ουζουνίδη!
Χάνει έδαφος η Ριέκα
Χάνει έδαφος η Ριέκα
Η Χιρόνα τα γκολ αλλά η Μπαρτσελόνα τη νίκη! (vid)
Η Χιρόνα τα γκολ αλλά η Μπαρτσελόνα τη νίκη! (vid)
«Φωτιά» ο Ντιμπάλα, καρέ η Γιούβε!
«Φωτιά» ο Ντιμπάλα, καρέ η Γιούβε!
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης