Όταν ξαναντάμωσε για 20’ με την καταιγίδα

Όταν ξαναντάμωσε για 20’ με την καταιγίδα

Και πάλι ο Παναθηναϊκός κέρδισε πολύ περισσότερα στο παιχνίδι με την Δράμα, από τους τρεις βαθμούς και την νίκη. Ξέρω ότι μέσα στην αγωνία για το γκολ και την νίκη, πέρασε στα ψιλά, το γεγονός της απόδοσης που έπιασε ανά διαστήματα ξανά ο Παναθηναϊκός.

Κι όσο κι αν διαβάζω και ακούω για μέτρια έως κακή απόδοση από χθες, θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω.

Ο Παναθηναϊκός είχε ένα μέτριο σε γενικές γραμμές πρώτο ημίχρονο. Αυτό είναι σωστό και για την οικονομία της συζήτησης, δεν αναφέρω εδώ ότι και σ’ αυτό το διάστημα είχε κάποια πεντάλεπτα με πολύ καλή μπάλα, ή έστω μπάλα που θύμιζε ως ένα βαθμό την εικόνα που παρουσίαζε πριν δυο μήνες περίπου στα γήπεδα.

Από κει και πέρα όμως, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και ειδικά στο διάστημα από το 50’ μέχρι το 70’ περίπου, ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός.

Και πάλι έχω την επίγνωση ότι η λέξη «καταιγιστικός» ίσως ξαφνιάσει αρκετούς και κάνει άλλους τόσους να διαφωνήσουν. Όμως όποιος έχει την δυνατότητα να ξαναδεί το βίντεο του παιχνιδιού, θα διαπιστώσει εύκολα τα παρακάτω.

Στο διάστημα αυτό ο Παναθηναϊκός, είχε πιάσει από τον λαιμό την Δόξα και ανά λεπτό επιτίθετο απ’ όλες τις πλευρές του γηπέδου και με κάθε τρόπο. Ταυτόχρονα, άσχετα με το πόσες κλασσικές ευκαιρίες δημιουργήθηκαν στο διάστημα αυτό, ο Παναθηναϊκός σε κάθε επίθεσή του δημιουργούσε προυποθέσεις για γκολ ή έστω για ευκαιρία στην περιοχή των φιλοξενουμένων.

Με την άμυνά του να έχει ανέβει ψηλά στο κέντρο και τον Κουίνσι να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του και να αρχίζει να απειλεί, ειδικά με εκείνες τις ατομικές κατά μέτωπο προσπάθειές του, που τον είχαν αναδείξει σε ένα από τα πιο πολύτιμα εργαλεία της μηχανής του Παναθηναϊκού.

Το ανέβασμα αυτό του Κουίνσι, εκτός του ότι αναστάτωσε σε μεγάλο βαθμό την άμυνα της Δόξας, που πλέον δεν είχε να αντιμετωπίσει μια στατική επίθεση, αλλά μια απρόβλεπτη ως προς τις εμπνεύσεις της επιθετική δραστηριότητα, βοήθησε ταυτόχρονα και σε κάτι άλλο.

Απελευθέρωσε αρκετά τον Λέτο από το ασφυκτικό μαρκάρισμα που είχε μέχρι τότε και αυτό με την σειρά του, έδωσε περισσότερες ευκαιρίες στον Κλείτον που έτσι κι αλλιώς βρισκόταν σε εξαιρετική μέρα, αλλά και στον Ζέκα που άρχισε να μπαίνει όλο και πιο πολύ στο παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, στο διάστημα αυτό, έδειξε να ξανασυναντά κάπου, το τέμπο, τις κινήσεις, ακόμα και τους αυτοματισμούς που είχε στο παιχνίδι του, πριν κάμποσο καιρό. Πράγματα που τόσο του είχαν λείψει στα τελευταία παιχνίδια και πράγματα που το να τα ξαναβάλει στο παιχνίδι του και σε μεγαλύτερη διάρκεια, είναι το βασικότερο ζητούμενο αυτής της περιόδου για τον Παναθηναϊκό.

Οι αλλαγές που μπήκαν, δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες του Φερέϊρα απ’ αυτούς και ειδικά η έξοδος του Κουίνσι με την παράλληλη είσοδο του Καραγκούνη, ανέκοψαν σχετικά αυτόν τον φρενήρη ρυθμό που είχε πιάσει για είκοσι λεπτά ο Παναθηναϊκός.

Αλλά ευτυχώς γι’ αυτόν, ήρθε το γκολ-λύτρωση του Κατσουράνη, που επισφράγισε έτσι την πολύ καλή εμφάνισή του συνολικά στο παιχνίδι και πέρα από τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, του επιτρέπει να δει με πιο καθαρό μάτι στην συνέχεια, τι κέρδισε και τι θα μπορούσε να κάνει καλύτερα στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Και το λέω αυτό, γιατί σ’ αυτή την ομάδα, η όποια ποδοσφαιρική κουβέντα μπορείς να κάνεις, φαίνεται ότι εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από το αποτέλεσμα.

Όπως δηλαδή, αν επιχειρήσεις οποιαδήποτε κριτική μετά από νικηφόρο αποτέλεσμα, στήνεσαι με συνοπτικές διαδικασίες στον τοίχο σαν… εχθρός της ομάδας, έτσι και το να αποτολμούσες να επισημάνεις αυτά που είπαμε παραπάνω αν το παιχνίδι με την Δράμα έληγε ισόπαλο, στην καλύτερη θα είχε σαν αποτέλεσμα, παρέλαση… αγανακτισμένων σχολίων με ότι είχε στο νου ο καθένας.

Το ότι ο Παναθηναϊκός κέρδισε λοιπόν, επιτρέπει έτσι –όχι σε μένα αλλά στον Παναθηναϊκό- να ξαναδεί με άνεση και καθαρό μάτι το παιχνίδι. Και να διαπιστώσει, ότι πλησιάζει η στιγμή που η ομάδα θα ακουμπήσει και πάλι την φόρμα και τον ρυθμό που είχε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, με όσα σημαίνει αυτό.

Κι έχει την σημασία της αυτή η διαπίστωση, ακριβώς γιατί ειδικά αυτή την στιγμή, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται να αποκτήσει και πάλι ψυχολογία ανωτερότητας και σιγουριάς στο παιχνίδι του. Και μαζί μ’ αυτά, να ξανανταμώσει με τις επιλογές και συνταγές που τον έκαναν να παρουσιάζει μια από τις καλύτερες εικόνες που βλέπαμε απ’ αυτόν τα τελευταία χρόνια.

Γιατί και θα το ξαναπώ, αν ο Παναθηναϊκός στον κακό του μήνα, έμεινε ακόμα σαν πρώτος ουσιαστικά στην μάχη της κορυφής, αν αρχίσει να πιάνει και πάλι την απόδοσή που έπιανε στον πρώτο γύρο, θα κάνει πολύ κόσμο να βλέπει μόνιμα εφιάλτες, όταν σκέφτεται τις πιθανότητες να βαφτεί πράσινο φέτος το πρωτάθλημα.

Μερικές παρατηρήσεις μόνο σαν φινάλε και με αφορμή και την συζήτηση (και τα σχόλια) που ακολούθησαν την εμφάνιση και την νίκη στα Γιάννινα.

ΥΓ 1  Επειδή είναι καλή μέθοδος να διαστρεβλώνεις ότι γράφει κάποιος και ειδικά όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα άμεσης ανταπάντησης, αλλά αυτή μέθοδος συνήθως «τρακάρει» και πολύ σύντομα τελικά με την πραγματικότητα.

Τελικά λοιπόν για όσους ανακαλύψατε επίθεση στον Φερέϊρα με αφορμή όσα είπα για την ερμηνεία που έσπευσαν να δώσουν κάποιοι στις απουσίες των Λέτο και Ζέκα από την αρχική ενδεκάδα στα Γιάννινα, ποιος είχε δίκιο και ποιος επί της ουσίας έκανε επίθεση στον Φερέϊρα;

Εγώ που έγραψα ότι, το ποιόν θα βάλει στην ενδεκάδα ο Φερέίρα είναι δική του δουλειά, αυτός αποφασίζει και δεν έχει δώσει λογαριασμό σε κανένα; Αυτή ήταν η… επίθεση στον Φερέϊρα; Το να λέω ότι αυτός έχει το κουμάντο και ότι απόφαση και να πάρει είναι υποχρεωμένοι όλοι να την σεβαστούν και να περιμένουν μετά να δουν τι θα γίνει;

Ή όσοι έτρεξαν να πουν σαχλαμάρες σαν εξήγηση περί νερού στο γόνατο του Λέτο ή συμπτωμάτων πνευμονίας του Ζέκα, δείχνοντας έτσι, ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη και τρέμουν ή δεν έχουν τα κότσια να υπερασπίσουν τον προπονητή από τις επιθέσεις που τυχόν δεχθεί για τις επιλογές του;

Τι έδειξε η πραγματικότητα; Να έφυγε το νερό απ’ το γόνατο του Λέτο σε δυο μέρες, ή να ξεπέρασε κοτζάμ συμπτώματα πνευμονίας ο Ζέκα στο ίδιο χρονικό διάστημα και έτσι να χρησιμοποιήθηκαν κανονικά και… πλήρεις δυνάμεων μάλιστα με την Δράμα, αποκλείεται. Επομένως τα πράγματα είναι απλά και όπως σας τα είχα πει, και όχι όπως έσπευσαν οι ανόητοι να… αιτιολογήσουν δήθεν. Ότι δηλαδή ο Φερέίρα, έτσι ήθελε και έτσι έκανε τις όποιες επιλογές έκανε στα Γιάννινα και δεν είχε κανένα λογαριασμό να δώσει και σε κανένα και με τον ίδιο τρόπο έκανε τις αντίστοιχες με την Δόξα Δράμας. Και καλά έκανε στην τελική, αυτός είναι προπονητής αυτός αποφασίζει.

Και το λέω ξανά αυτό, γιατί αν όσοι μου την έπεσαν ιντερνετικώς για τα σχετικά σχόλια, το έκαναν γιατί πίστευαν στον Φερέϊρα και ήθελαν να τον στηρίξουν, το λογικό θα ήταν να πουν «μπράβο Κώστα που τον υπερασπίζεσαι έτσι ακόμα κι αν διαφωνείς με τις συγκεκριμένες επιλογές» και να ρίξουν ταυτόχρονα τα όποια… ανάθεμά τους, σε όσους έδειξαν να μην τον εμπιστεύονται με τίποτε.

ΥΓ 2  Επειδή ήδη δέχθηκα αρκετά μηνύματα για τον Κατσουράνη και αν τα έδειξε και μου τα έδειξε και όλα αυτά τα γλαφυρά.

Πρώτον αγαπητοί, φίλοι. Φαντάζεστε και εσείς πως τουλάχιστον αδικείτε τον Κατσουράνη, γιατί όταν κάποιο τον θεωρείς τόσο παικταρά και πολύτιμο όσο λέτε, τότε δεν τρέχεις να βρεις αφορμή το ότι ήταν κορυφαίος στο ΟΑΚΑ με την Δόξα Δράμας –που πραγματικά ήταν- ενώ μόλις πριν εφτά μέρες έχει προηγηθεί αποκλεισμός από τον Πανιώνιο στο κύπελλο ή το καλοκαίρι διπλός αποκλεισμός από την Ευρώπη. Ελπίζω να καταλαβαίνετε, πως οι πραγματικοί ηγέτες και παικταράδες, έχουν σίγουρα πολύ μεγαλύτερες ευκαιρίες και σπουδαία παιχνίδια για να το αποδείξουν σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, από ένα παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με την Δόξα Δράμας.

Επειδή όμως, πραγματικά ο Κατσουράνης έδωσε κάποιες απαντήσεις με την εμφάνισή του στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Και οι απαντήσεις αυτές, ήταν σε όσους τραβάνε από τα μαλλιά την απόδοσή του ακόμα και σε παιχνίδια που δεν υπάρχει στο γήπεδο για λόγους που δεν μπορώ να καταλάβω.

Κι αν 3επίσης ο Κατσουράνης τα έδειξε σε κάποιον, αυτός είναι μόνο ο εαυτός του. Καθώς και οι απαντήσεις που έδωσε και το «δείξιμο» όπως λένε κάποιοι φίλοι, συνηγορούν σε ένα και μόνο πράγμα.

Στο ότι ο Παναθηναϊκός, πρέπει να έχει απαίτηση από τον Κατσουράνη όπως και ο ίδιος ο Κατσουράνης από τον εαυτό του, από την στιγμή που έδειξε πως αν ζορισθεί και ιδρώσει μέσα στο γήπεδο μπορεί, να μονιμοποιήσει αυτές του τις εμφανίσεις και να βοηθήσει όσο μπορεί περισσότερο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, γιατί πραγματικά μπορεί. Και να το κάνει μάλιστα αυτό, όχι πλέον μόνο σε παιχνίδια με την Δόξα στο ΟΑΚΑ, αλλά στα πραγματικά δύσκολα και σπουδαία παιχνίδια που έρχονται για τον Παναθηναϊκό και στα οποία ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη τον καλό, ηγετικό και αποτελεσματικό Κατσουράνη.

Και κάτι τελευταίο επί του προκειμένου. Κι επειδή πολλά έχουν ειπωθεί περί εμπάθειας και τα σχετικά. Αναρωτιέμαι τελικά, εμπαθής και κολλημένος, ποιος είναι με κάποιον; Αυτός που όταν δεν παίζει καλά λέει δεν έπαιξε καλά και όταν παίζει καλά λέει έπαιξε καλά, ή αυτός που βρέξει χιονίσει, πετάει ή σέρνεται ένας ποδοσφαιριστής, τον έχει πάντα στους κορυφαίους και στους mvp;

ΥΓ 3  Όταν κάποιος θέλει να την πει ντε και καλά ή να συκοφαντήσει ένα κείμενο και φυσικά τον υπογράφοντα, τότε ασφαλώς και μπορεί να τραβάει την αλήθεια σαν τον Προκρούστη μπας και την φέρει στα μέτρα του.

Ο φίλος vsm λοιπόν, ανακάλυψε… πονηρές προθέσεις και λογικές που κάνουν κακό στην ομάδα, στο ότι είπα πως αυτό το πρωτάθλημα είναι στα χέρια του Παναθηναικού και μπορεί να το πάρει μένοντας στην κορυφή μέχρι το τέλος.

Να υποθέσω ότι ο φίλος θεωρεί ότι την ίδια ζημιά κάνουν και τα συνθήματα «πρωτάθλημα θα πάρουμε όλους θα τους τρελάνουμε» και «σηκώστε κεφάλι πρωτάθλημα και πάλι» που φώναζαν προχθές και φωνάζουν συνεχώς οι οπαδοί του Παναθηναϊκού;

Καλή η προσπάθεια του φίλου λοιπόν, αλλά κρατάει τόσο λίγο, όσο η χρονική διάρκεια που χαίρεται… αναπάντητο το μήνυμά του στην σελίδα, για αντικειμενικούς λόγους.

ΥΓ 4  Τέλος. Θα συμφωνήσω απόλυτα με το μήνυμα του… γνωστού μας πια φίλου psy13, που μου λέει, είσαι επικίνδυνος και συ και αυτοί οι λίγοι που έχουν την ίδια άποψη με σένα.

Πραγματικά λοιπόν φίλε, έχεις δίκιο. Όντως είμαι επικίνδυνος. Και γω και οι… λίγοι φίλοι όπως λες. Κι είμαστε τόσο επικίνδυνοι, όσο είναι η πραγματικότητα, η αλήθεια και η ελευθερία λόγου και άποψης, όσοι κι αν είναι αυτοί που την… αποτολμούν.

Απλά το θέμα είναι… για ποιόν ή για ποιους είμαστε επικίνδυνοι.

Κι επί της ουσίας, απάντησες μόνος σουτ σ’ αυτό, έστω και χωρίς να το θέλεις και αποκάλυψες και τους πραγματικούς λόγους των όποιων επιθέσεων δεχόμαστε. Ακριβώς γιατί όπως το λες, είμαστε επικίνδυνοι. Χαλάμε τελικά πολλές μόστρες, πολλές… νιρβάνα και ίσως κάποια στιγμή και πολλές… κονόμες και πάσης φύσεως δουλειές.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Δημήτρης Παπαδόπουλος: Οι γονείς του έδειξαν τον δρόμο… (pic)
Δημήτρης Παπαδόπουλος: Οι γονείς του έδειξαν τον δρόμο… (pic)
Ο Μεϊγουέδερ ξέρει τι σημαίνει η λέξη σεβασμός
Ο Μεϊγουέδερ ξέρει τι σημαίνει η λέξη σεβασμός
Ραγίζει καρδιές! Συγκινητική κίνηση Κλοπ σε παιδί με νοητική στέρηση! (vid)
Ραγίζει καρδιές! Συγκινητική κίνηση Κλοπ σε παιδί με νοητική στέρηση! (vid)
ΑΕΚ: Χαμός για ένα εισιτήριο (pic)
ΑΕΚ: Χαμός για ένα εισιτήριο (pic)
Στην Αθήνα για σεμινάριο ο πραγματικός «Λύκος της Wall Street»
Στην Αθήνα για σεμινάριο ο πραγματικός «Λύκος της Wall Street»
Έφυγε από τη ζωή η θρυλική θεία Τζούλια από το Άκρως Οικογενειακόν
Έφυγε από τη ζωή η θρυλική θεία Τζούλια από το Άκρως Οικογενειακόν
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης