Ευτυχώς που υπάρχει και ο ΠΑΟΚ

Ευτυχώς που υπάρχει και ο ΠΑΟΚ

Μπήκαμε πια στη τελική ευθεία. Αυτή η μεσοβέζικη κατάσταση, που μόνο αρρώστια απέπνεε, δεν μπορεί να παραταθεί κι άλλο.

Το ξεκαθάρισμα δεν θα αργήσει. Ως τότε, υπάρχει ένα ματς που μπορεί να αφήσει στην άκρη όλα τα άλλα. Και ευτυχώς που αντίπαλος είναι ο ΠΑΟΚ για να κάνει πιο εύκολη τη ζωή της ΑΕΚ…

Σε τέτοιες στιγμές, είναι σημαντικό να βρίσκεις απέναντι έναν σημαντικό αντίπαλο. Εκτιμώ, πως αν η ΑΕΚ είχε να παίξει στο κύπελλο με τον Θρασύβουλο ή τον Πανιώνιο, πολλοί θα περνούσαν το ματς στα ψιλά και ίσως να μη του έδιναν την πρέπουσα σημασία. Ακόμα και η πρόκριση επί ενός τέτοιου αντιπάλου, δεν αλλάζει τίποτα στην ψυχολογία. Ενώ τώρα, με τον ΠΑΟΚ αντίπαλο, όλα είναι ακριβώς όπως τα θέλει η ΑΕΚ.

Αλλωστε, ο ΠΑΟΚ είναι ο αντίπαλος που θα ήθελε η ΑΕΚ και επειδή έχει την τεχνογνωσία από τη περυσινή περίοδο. Τότε που βρέθηκε και πάλι στον ίδιο παρονομαστή, αλλά έδειξε πως είχε τον τρόπο να πάρει αυτό που ήθελε. Με αντίπαλο μάλιστα, έναν ΠΑΟΚ πολύ πιο ισχυρό απ’ ότι είναι σήμερα, με αντίπαλο που πίστευε πολύ στη πρόκριση μετά το αποτέλεσμα του πρώτου ματς.

Η ΑΕΚ πηγαίνει στην Τούμπα ξέροντας πως θα βρεθεί στο πεδίο της «μάχης». Καταστάσεις που έχει αποδείξει πως ξέρει να διαχειρίζεται. Με όλους τους παίκτες διαθέσιμους για τον Κωστένογλου. Μια προσωπική υπόθεση για τον καθένα εξ αυτών, που οφείλει να δείξει πως μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο.

Στο χέρι τους είναι, να κάνουν την Τούμπα να σωπάσει, όπως συνέβη και πέρυσι. Να δώσουν μια χαρά στον κόσμο της ΑΕΚ, για να οπλιστεί για τα δύσκολα που έρχονται. Και να έχουν καθαρή συνείδηση, πριν λάβουν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον τους. Και βέβαια, να διατηρήσουν ένα μεγάλο στόχο για τη συνέχεια της ΑΕΚ, με όποιους κι αν συμβεί.

Υ.Γ.: Αν μη τι άλλο, οι μέτοχοι της ΑΕΚ δείχνουν πως είναι ευφάνταστοι και ιδιαίτερα διασκεδαστικοί. Εμφανίστηκε ο μεγάλος σοφός της ΑΕΚ, Πέτρος Παππάς λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση των φωτορεπόρτερς, μέσω της οποίας επιχειρήθηκε να πειστούν όλοι πως δεν την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια και προσέφερε μια διασκεδαστική εμπειρία. Τι είπε ο μέτοχος που κατά δήλωση του, έκανε βλακεία ασχολούμενος με την ΑΕΚ;

Πρώτο και σημαντικότερο: Πως το 2008 οι μέτοχοι της ΑΕΚ ήθελαν να πάρουν χρήματα από τον Μελισσανίδη, να τα βάλουν στην τσέπη και να κρατήσουν κάποια κάβα! Δηλαδή, οι αγνοί και καθαροί μέτοχοι, κατά ομολογία ενός εκ των σημαντικότερων, ήθελαν να πάρουν χρήματα πίσω. Αρα, γιατί ενίσταται ο κ. Αδαμίδης, όταν το ίδιο ισχυρίζεται και τώρα η πλευρά Ξενιάδη; Γιατί να ήθελαν λεφτά στην τσέπη το 2008 και να μη θέλουν τώρα; Αλλωστε, ο Παππάς αναφέρει σε άλλο κομμάτι της συνέντευξης του, πως δεν έχουν χρεώσει την ΑΕΚ, καθώς αν αφαιρεθεί το δάνειο της Morgan Stanley, η εταιρεία είναι όπως την παρέλαβαν το 2004. Αρα, ας πάρουν κάτι τα παιδιά…

Ακόμα, ο Παππάς λέει πως οι παίκτες είναι εξοφλημένοι για τη περυσινή περίοδο. Αναφέρεται σε σεζόν με διοίκηση δικής του επιλογής, που άφησε άνοιγμα 8-9 εκατ. ευρώ. Αρα, αυτό που έχει συμβεί είναι πως είτε ο Παππάς δεν έχει ιδέα τι γίνεται, είτε τον ξεγέλασαν και τα λεφτά που ισχυρίζεται πως έδωσε, έφυγαν για άλλους σκοπούς.

Βέβαια, οι τοποθετήσεις του είναι γεμάτες ανακρίβειες, αστοχίες και λάθη. Διατείνεται πως δεν έχει καμία παρέμβαση στην ΠΑΕ, όταν είναι γνωστό πως ο Αδαμίδης δεχόταν τις απόψεις του σε όλα τα σημαντικά θέματα. Αλλωστε, δική του επιλογή είναι για τη διοίκηση. Καλεί για ακόμα μια φορά ορκωτούς λογιστές για να ξεκατινιαστεί με τους πρώην συμμετόχους του, όταν θεωρητικά αυτοί ήταν καλοί και αγαπημένοι από τη πρώτη μέρα. Καρφώνει ξανά τον Νοτιά για τα χρήματα που βάζει και για τη θητεία Θανόπουλου. Θυμάται ξανά, πως η ΑΕΚ πρέπει να ανήκει στον λαό της (και τα χρέη που δημιούργησε εκείνος και η παρέα του άραγε;), γιατί το επιτάσσει η ΟΥΕΦΑ. Αποκαλύπτει πως υπάρχουν 2 εκατ. ευρώ παραπάνω που δόθηκαν από τους Γκούμα και Χατζηϊωάννου, η τύχη των οποίων αγνοείται. Ισως κάποια στιγμή εμφανιστούν κι αυτά, όπως του Μάκη.

Υ.Γ.1: Πάνω που όλος ο κόσμος εμπέδωσε πλέον πως το κλειδί των ιδιοκτησιακών εξελίξεων στην ΑΕΚ ανήκει στην Morgan Stanley, ήρθε ο Παππάς να πει το αντίθετο. Βάλλοντας ευθέως κατά του Νάσου Θανόπουλου και λέγοντας πως το ομολογιακό δάνειο θα έπρεπε να είχε εξαλειφτεί και είναι στην ευχέρεια του να το πράξει. Δηλαδή, ο Θανόπουλος μπορεί, αλλά δεν θέλει, να βγάλει από την ομηρία την ΑΕΚ. Ενδιαφέρουσα άποψη, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα υποστηρίζει ο Θανόπουλος. Σας θυμίζω, πως τη προηγούμενη εβδομάδα είχε πει ξεκάθαρα, πως δεν θα δεχτούν (ως τράπεζα) να βγουν και κορόιδα στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Υ.Γ.2: Όχι, μην ταλαιπωρείστε και ψάχνετε άδικα. Οσες φορές κι αν κοιτάξετε τη συνέντευξη του κ. Παππά, δεν πρόκειται να βρείτε πουθενά καμία ατάκα για το μέλλον της ΑΕΚ. Καμία αναφορά στη λύση που μπορεί να υπάρξει για έναν σύλλογο που βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής. Φαίνεται πως το έργο του κ. Παππά ολοκληρώθηκε με τη μετατροπή του σε φωτορεπόρτερ. Τα υπόλοιπα, ας τα βρει η υπηρεσία…

Υ.Γ.3: Η νέα αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης Ψωμιάδη, έρχεται τη κατάλληλη στιγμή για να κοπάσει τον ενθουσιασμό που κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν. Ακόμα κι αν ΑΕΚ μπορέσει κάποια στιγμή να πάρει χρήματα από αυτή τη διαδικασία, θα χρειαστεί πολύς χρόνος και σημαντική προσπάθεια. Είναι σαφές, πως η πλευρά του Ψωμιάδη θα βρει κάθε νόμιμο τρόπο για να καθυστερήσει τη διαδικασία. Αρα, ας μην δημιουργούν την εντύπωση πως έχουν εκατομμύρια στο τσεπάκι γιατί αργεί αυτή η ώρα.

Υ.Γ.4: Σκέφτονται λέει στην ΠΑΕ να βγάλουν ανακοίνωση για τη διαιτησία. Ας μην βιαστούν. Ας αφήσουν να τους περάσουν μερικά χειρουργεία ακόμα και στο μέλλον βλέπουμε. Την ώρα που ο πόλεμος μαίνεται, στην ΑΕΚ μαζεύουν πεταλούδες. Η κόντρα ΟΣΦΠ – ΠΑΟ βρίσκεται σε απόλυτη εξέλιξη και η ΑΕΚ είναι ανυπεράσπιστη ακόμα και στον περίεργο. Ο ένας γκρινιάζει ακόμα και για τη μετάδοση, βάζει τον Σάββα να λέει για τα φάουλ. Ο άλλος μιλά για φιλικά και κάνει παράπονα για τον πάγο (θαρρείς και θα έπαιζαν σε κλειστό!). Και η ΑΕΚ παρακολουθεί τα βουβάλια να τσακώνονται στη λίμνη, χωρίς καμία αντίδραση. Ας μην έρθουν τα χειρότερα την Τετάρτη τουλάχιστον.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Ο Μάρκους Ντένμον στο Onsports: «Να ξεκινήσουμε με… διπλό στο ΣΕΦ»
Ο Μάρκους Ντένμον στο Onsports: «Να ξεκινήσουμε με… διπλό στο ΣΕΦ»
Νίκησε τον καρκίνο ο Αλβάρεθ για δεύτερη φορά! (pic)
Νίκησε τον καρκίνο ο Αλβάρεθ για δεύτερη φορά! (pic)
Βάζει… φωτιά στην επίθεση η Βέροια!
Βάζει… φωτιά στην επίθεση η Βέροια!
Ιστιοπλοΐα: Στην τελική ευθεία το παγκόσμιο πρωτάθλημα RSX
Ιστιοπλοΐα: Στην τελική ευθεία το παγκόσμιο πρωτάθλημα RSX
Τραγωδία: Νεκροί δύο σμηνίτες, 19 και 25 ετών, σε τροχαίο - ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ
Τραγωδία: Νεκροί δύο σμηνίτες, 19 και 25 ετών, σε τροχαίο - ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ
1ο Διεπιστημονικό συνέδριο ειδικής αγωγής
1ο Διεπιστημονικό συνέδριο ειδικής αγωγής
Τεράστια η ανταπόκριση για τη 10χρονη Νεφέλη - Συγκεντρώθηκαν τα χρήματα
Τεράστια η ανταπόκριση για τη 10χρονη Νεφέλη - Συγκεντρώθηκαν τα χρήματα
Είδηση - «βόμβα»: Αλλάζουν τα όρια ταχύτητας στις Εθνικές Οδούς!
Είδηση - «βόμβα»: Αλλάζουν τα όρια ταχύτητας στις Εθνικές Οδούς!

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης