Ο πρώτος που πέρασε από τους ξενώνες

Ο πρώτος που πέρασε από τους ξενώνες

Η αλήθεια είναι πως είχα ανάγκη μία τέτοια εύκολη νίκη, η οποία θα ήταν και προϊόν τύχης, αφού όπως και να το κάνεις όταν από το 7΄προηγείσαι και έχεις παίκτη παραπάνω σε εντός έδρας παιχνίδι, η τύχη σου έχει χαμογελάσει.

Ήταν η ευκαιρία μου να τσεκάρω κάποια χαρακτηριστικά παικτών που είχα περιέργεια να δω αν λειτουργούν και πώς λειτουργούν μέσα στο σύνολο, αλλά και συνεργασιών που κατ’  εμέ έχουν αδικηθεί.

Κερδίσαμε ένα παιχνίδι που δεν λέει κάτι. Το αυτονόητο κάναμε και ο Μπόλονι είχε δίκαιο όταν μίλησε για πίεση μέχρι το 2-0, αλλά και έλλειψη πίεσης μετά το γκολ του Παπάζογλου. Η ομάδα δυσκολεύτηκε να πετύχει δεύτερο γκολ κυρίως για λόγους ψυχολογικούς, αλλά όχι μόνο για αυτούς. Υπήρξαν δύο αδύναμοι κρίκοι που δημιούργησαν πρόβλημα στην ανάπτυξη και την εξέλιξη.

Πρώτον, η παρουσία του Σνάουτσνερ στα δεξιά, με τον Πολωνό να μην μπορεί να δώσει κάποια καλή τελική πάσα, γεγονός αναμενόμενο και στη συνέχεια αυτή του Παπάζογλου που στο πρώτο ημίχρονο έδειξε να μην έχει μάθει να κινείται όπως πρέπει μέσα στη περιοχή.

Ο Παπάζογλου είναι ο κλασικός φορ που πληρώνει την έλλειψη ενστίκτου. Σπάνια θα βγει πρώτος στη μπάλα και για αυτό τα γκολ που πετυχαίνει είναι συνήθως από τον αέρα, εκεί δηλαδή όπου ο αντίπαλος δεν μπορεί να τον φτάσει. Πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, αλλά νομίζω πως αν σταθώ θετικά απέναντί του, δεν τον βοηθάω στη παρούσα φάση.

Από εκεί και πέρα, η επιστροφή του Γκαρσία έφερε μία ισορροπία στην ομάδα και γι’  αυτό μπήκαμε πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Ο Γκαρσία και ο Σταφυλίδης ήταν αυτοί που με το «καλημέρα» αιφνιδίασαν τους Αγρινιώτες, βγήκε η πρώτη φάση με τον Μπαλάφα και μετά η δεύτερη που έφερε την αποβολή του Άντι.

Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι έγινε διαδικαστικό. Και πρέπει να αναλύσουμε λίγο της αλλαγές του Μπόλονι μέσα στην ενδεκάδα.

Πρώτα απ όλα, προτίμησε τον Μπαλάφα από τον Τσιρίλο, τον οποίο μάλιστα πέταξε και εκτός αποστολής. Κάτι μη αναμενόμενο.

Η προτίμηση του Μπόλονι στον Αρτινό, υπήρξε για έναν πολύ απλό λόγο. Ότι δεν νικιέται στον αέρα. Ο Παναιτωλικός, βρήκε μόλις μία ευκαιρία να μεταφέρει τη μπάλα στο μισό του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, γιατί όλες οι μπαλιές προς τους χώρους και τον Καμαρά, σταμάτησαν στον αήττητο στον αέρα Μπαλάφα. Η μοναδική φορά που οι παίκτες του Τενέ έκαναν φάση, ήταν αυτή που ο Μπαλάφας αποσόβησε το γκολ.

Αν θυμηθούμε τι γκολ έχει δεχτεί ο ΠΑΟΚ τελευταία, τα περισσότερα είναι από τον αέρα και σε αρκετά από αυτά πρωταγωνιστεί ο Τσιρίλο. Ο Μπόλονι διαπίστωσε πως υπάρχει πρόβλημα και βέβαια, επέλεξε να ψάξει την γιατρειά μέσα από τον Αρτινό.

Ο Μπαλάφας δεν πιέστηκε πολύ είναι η αλήθεια, αλλά είχε αρκετές πινελιές σε όλους τους τομείς. Σε μία σεζόν που και το δικό του συμβόλαιο αλλά και του Τσιρίλο τελειώνουν, μάλλον πρέπει να πάρει περισσότερες ευκαιρίες από τον Ιταλό, για να δείξει αν πρέπει να ανανεώσει. Ο Τσιρίλο τα ψωμιά του τα έφαγε.

Πάμε στον Σταφυλίδη. Είναι το πρώτο παιδί του ΠΑΟΚ που παίζει στη πρώτη ομάδα και έχει ζήσει στους ξενώνες της. Που καμιά φορά πηγαίνει και τρώει από τη μαγείρισσα του ΠΑΟΚ σπιτικό φαϊ. Είναι παιδί μας, προστατευόμενο ον μέσα στο σύνολο που λέγεται ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ.

Δεν έχει ακόμη τη φυσική κατάσταση που πρέπει, δεν έχει τις παραστάσεις, υστερεί λίγο σε θέματα τεχνικής, αλλά στα ούτε κλεισμένα 18 του χρόνια έχει ΠΑΟΚτσήδικη νοοτροπία – ο Μπόλονι τη χαρακτήρισε Μακεδονική – ταχύτητα, εξαιρετική τακτική συμπεριφορά για την ηλικία του, γρήγορη σκέψη και πάει καλά στη μπάλα όταν αμύνεται.

Δεν υπάρχει περίπτωση αυτό το παιδί να μη παίξει μπάλα, εκτός κι αν τα μυαλά του πάρουν αέρα. Αλλά η αλήθεια είναι πως υπάρχουν αρκετοί τριγύρω του που θα τα τραβήξουν αν αυτό συμβεί.

Ο Σταφυλίδης λειτούργησε μια χαρά στο σύνολο, ήταν θετικός κυρίως στο πρώτο ημίχρονο και κάποια λάθη που έκανε τα περιμέναμε. Η ουσία είναι μία. Ο ΠΑΟΚ έβγαλε τον πρώτο του παίκτη της εποχής Ζαγοράκη και έρχονται κι άλλοι.

Στη πρώτη του εμφάνιση κατέγραψε και την πρώτη του ασίστ. Έτσι για να κρατάμε και στατιστικά, ενώ νομίζω πως δικαιώθηκα στο κομμάτι που έγραψα πριν το παιχνίδι για εξαιρετικό ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη αναμέτρηση λόγω κυρίως της ύπαρξης στο αρχικό σχήμα του συγκεκριμένου μικρού.

Πάμε στον Σπαντάσιο, τη νέα καινοτομία του Μπόλονι. Η κουβέντα για τον Βραζιλιάνο κινείται γύρω από το τι μπορεί να δώσει στον ΠΑΟΚ. Εγώ κατέληξα και πιστεύω πως είναι χρήσιμος αλλά για τέτοια παιχνίδια σαν αυτό που πέρασε.

Ομάδες χαμηλότερου βεληνεκούς κυρίως στη Τούμπα, αλλά και εκτός έδρας καμιά φορά. Έξυπνο πάσινγκ γκέιμ, όχι γρήγορος αλλά κινείται καλά στους χώρους, πατάει πού και πού  περιοχή, ψάχνει ορθολογικά το σουτ έξω από αυτή και δεν είναι καλός ανασταλτικά. Θα βοηθήσει, αλλά κυρίως σε τέτοιου είδους παιχνίδια, με κλειστές άμυνες και ομάδες που δυσκολεύονται να κάνουν παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Κλείνοντας, κανένας δεν μπορεί να μιλήσει για εξέλιξη της ομάδας μετά τη σημερινή αναμέτρηση. Εννοείται πως το παιχνίδι γενικά ως παιχνίδι, δεν μπορεί να δώσει κάποια μόνιμα συμπεράσματα ή κάποια στίγματα βελτίωσης της ομάδας. Μπορεί και να υπάρχουν και να μην εντοπίστηκαν. Το πιθανότερο όμως είναι να μην υπάρχουν.

Ο ΠΑΟΚ πήρε μία νίκη μετά από καιρό, υποδέχεται την Κέρκυρα το Σάββατο με το μυαλό στο Λονδίνο, κάτι που σημαίνει πως επιβάλλεται να δείξει ακόμη μεγαλύτερη προσοχή στο συγκεκριμένο παιχνίδι και να προσθέσει άλλους τρεις βαθμούς.

ΥΓ. Στην Ελλάδα του 2011, το ότι η μπάλα πηγαίνει πάνω κάτω σημαίνει ότι παίχτηκε εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Μία ομάδα που εκτέθηκε όταν πίεσε ψηλά και το μάζεψε με την κλωτσιά να πηγαίνει σύννεφο, απέναντι σε μία ομάδα που έπαιζε με έξι χαφ και δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα, κατάφεραν να … μαγέψουν το ελληνικό κοινό. Κατανοώ την ανάγκη για έσοδα, αλλά θα πρέπει να αποδεχτούμε πλέον πως δεν μπορούμε να πιστεύουμε πως το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι κανονικό ποδόσφαιρο. Είναι απλά… χωριάτικο.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Πάνε Κορωπί οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού
Πάνε Κορωπί οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού
Αυτή είναι η χειρότερη ομάδα της Ευρώπης!
Αυτή είναι η χειρότερη ομάδα της Ευρώπης!
Έμερι για τον καβγά Καβάνι-Νεϊμάρ: «Εγώ αποφασίζω»!
Έμερι για τον καβγά Καβάνι-Νεϊμάρ: «Εγώ αποφασίζω»!
Το ξενοδοχείο για gamers είναι η απάντηση στις προσευχές μας
Το ξενοδοχείο για gamers είναι η απάντηση στις προσευχές μας
Ντροπή σου ρε! Αδιανόητη χυδαιότητα Παναγιώτη Χατζηστεφάνου για τη μικρή Νεφέλη!
Ντροπή σου ρε! Αδιανόητη χυδαιότητα Παναγιώτη Χατζηστεφάνου για τη μικρή Νεφέλη!
Σοκαριστική φωτογραφία: Γυναίκα στο Παλαιό Φάληρο βγαίνει από τη θάλασσα καλυμμένη με πίσσα!
Σοκαριστική φωτογραφία: Γυναίκα στο Παλαιό Φάληρο βγαίνει από τη θάλασσα καλυμμένη με πίσσα!
Τραγωδία: Νεκροί δύο σμηνίτες, 19 και 25 ετών, σε τροχαίο - ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ
Τραγωδία: Νεκροί δύο σμηνίτες, 19 και 25 ετών, σε τροχαίο - ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ
1ο Διεπιστημονικό συνέδριο ειδικής αγωγής
1ο Διεπιστημονικό συνέδριο ειδικής αγωγής

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης