H καλύτερη νέα κυβέρνηση

H καλύτερη νέα κυβέρνηση

Η κατάσταση στη χώρα και τα όσα θα συμβούν (και μάλλον ούτε να τα φανταστούμε δεν μπορούμε) είναι κρίσιμα και σοβαρά. Ωστόσο επειδή δεν μπορεί κανείς να αντεπεξέλθει αν δεν βάλει και λίγο χιούμορ στην ζωή του, σήμερα αποφάσισα να διακωμωδήσουμε παρέα την κατάσταση.

Την ώρα που οι διεργασίες για τη στελέχωση της νέας, μεταβατικής, κυβέρνησης βρίσκονται στο ζενίθ, σκέφτηκα να φτιάξω μια μπασκετική κυβέρνηση. Γιατί όχι άλλωστε; Το μπάσκετ είναι, επί σειρά ετών, το πιο επιτυχημένο άθλημα στην Ελλάδα και μόνιμα βρίσκεται στην κορυφογραμμή της Ευρώπης.

Εξάλλου το ελληνικό μπάσκετ έχει στις τάξεις του ίσως τον μοναδικό άνθρωπο που εδώ και 13 χρόνια δουλεύει σκληρά, επαγγελματικά και συνειδητά με αποτέλεσμα να παράγει τεράστιο και επιτυχημένο έργο. Ακόμη το άθλημα διαθέτει ανθρώπους με υψηλό IQ, ικανούς να πάρουν αποφάσεις στο... δευτερόλεπτο, όταν οι πολιτικοί μας κινούνται σαν πρωταγωνιστές σε φιλμ του Αγγελόπουλου.

Τέλος είναι μια ευκαιρία να εκμεταλλευτώ τα δεδομένα και να καταθέσω πρόταση που προϋποθέτει την συναίνεση των δύο αιωνίων. Ευχής έργο θα ήταν να ομαλοποιείτο η κατάσταση μεταξύ των δύο μεγάλων, για αυτό η πρόταση για την Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας είναι μπασκετική και συναινετική.

Έχουμε και λέμε:

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Νίκος Γκάλης. Ποιος άλλος; Το Τοτέμ του ελληνικού μπάσκετ. Εμπνέει σεβασμό σε όλον τον κόσμο και διαθέτει το απαιτούμενο κύρος.

Πρωθυπουργός: Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Ότι πιάνει γίνεται χρυσός. Μεθοδικός, πολυμήχανος, εργασιομανής, τελειομανής, αρνείται να αποδεχθεί την ήττα, πόσω μάλλον μια χρεοκοπία.

Α’ Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης: Γιώργος Βασιλακόπουλος. Οι εμπειρίες του στο παραγοντισμό και τη διοίκηση πολύτιμες. Η προσφορά τους σε έναν ικανό πρωθυπουργό, όπως ο Ομπράντοβιτς, πολυτιμότερες.

Β’ Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης: Λάζαρος Παπαδόπουλος. Η συναίνεση προϋποθέτει τη συμμετοχή όλων των «παρατάξεων». Ευκαιρία να τα... βρει με τον έτερο αντιπρόεδρο και να δώσει στην κυβέρνηση την αριστερίζουσα μαχητικότητα του.

Υπουργός Οικονομικών: Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος. Οι δύο τους «πάνε πακέτο» εδώ και δεκαετίες, οπότε μόνο ως «πακέτο» θα μπορούσαν να αναλάβουν θέση και ρόλο. Τα τελευταία χρόνια ο τρόπος διοίκησης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αποτελεί την επιτομή του επιτυχημένου μοντέλου μάνατζμεντ και η οικονομική διαχείριση της ομάδας είναι υποδειγματική. Έλλειμμα σαφώς και υπάρχει, αλλά σε ποια χώρα δεν υπάρχει; Σημασία έχει το πόσο και κυρίως αν υπάρχει ανάπτυξη. Ακόμη και εφέτος που συρρικνώθηκε το μπάτζετ, κατόρθωσαν να δημιουργήσουν μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα. Και μάλλον είναι από τους λίγους ανθρώπους στην Ελλάδα που προαναγγέλλουν σκληρότερα μέτρα από όσα τελικά λαμβάνουν, αντίθετα με τους πολιτικούς που μας διαβεβαιώνουν οτι «υπάρχουν λεφτά» αλλά εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως εννοούν τα λεφτά του κόσμου, στα οποία βάζουν χέρι με τον βίαιο και σκληρό τρόπο.

Yπουργός Εσωτερικών: Δημήτρης Παπανικολάου. Γιατί έχοντας περάσει από τις δύο μεγάλες ομάδες, διαθέτοντας το πιο «κοφτερό» μυαλό, μπορεί να λειτουργήσει ως συνδετικό κρίκος για τα Εσωτερικά μας.

Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Θοδωρής Παπαλουκάς. Παλιά καραβάνα, διαθέτει εξαιρετικό λέγειν και φαίνεται πως είναι ικανός για μεταρρυθμίσεις.

Υπουργός Εξωτερικών: Μάικ Μπατίστ. Ύστερα από 9 χρόνια στην Ελλάδα, μπορεί να αναλάβει ρόλο αξιοποιώντας την Αμερικανική υπηκοότητα του, τις επαφές και τις γνωριμίες του στις ΗΠΑ. Ο «Μιχάλης Μπατίστας» είναι ότι καλύτερο για τις σχέσεις μας στο εξωτερικό.

Υπουργός Άμυνας: Δημήτρης Διαμαντίδης. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε πολλά, αν όχι όλα, τα Υπουργεία. Είναι όμως το συνώνυμο της Άμυνας και δικαιωματικά θα καταλάβει το συγκεκριμένο Υπουργείο. Σαφώς και θα μπορούσε να πάει στο Οικονομικών (λόγω «οικονομίας» στους αγώνες, στο Ανάπτυξης, στο Εργασίας... παντού).

Υπουργός Υγείας: Αντώνης Φώτσης. Γιατί είναι πάντοτε υγιής, να μην τον ματιάσουμε, και γενικώς η παρουσία του αποπνέει μια υγεία.

Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: Βασίλης Σπανούλης. Διότι είναι από τους πιο εργατικούς Έλληνες αθλητές, διότι έχει δουλέψει σκληρά επί σειρά ετών για να φθάσει εδώ που βρίσκεται και μπορεί ως Υπουργός να αποτελεί παράδειγμα για όλους. Επίσης έχοντας κάνει μάλλον το τελευταίο μεγάλο συμβόλαιο στο ελληνικό μπάσκετ, μπορεί να βοηθήσει στην Ασφάλιση. Την Κοινωνική.

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Σοφοκλής Σχορτσιανίτης. Από την εικόνα του και μόνο, δεν μπορούσε το μυαλό μου να πάει πουθενά αλλού πλην του αγαθού γίγαντα της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Υπουργός Περιβάλλοντος: Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο «Σάρας» είναι ένα σπάνιο είδος του μπάσκετ που απειλείται με εξαφάνιση. Αφού και τώρα, στα 34 του, παραμένει ικανός και επέστρεψε στον ΠΑΟ, αξίζει να αναλάβει το Υπουργείο και να βοηθήσει το Περιβάλλον και ότι απειλείται σε αυτό.

Υπουργός Ανάπτυξης: Κώστας Παπανικολάου. Καθότι βρίσκεται υπό Ανάπτυξη, λογικά θα έπρεπε να αναλάβει τέτοιο ρόλο, όμως μιας και είναι το πιο... αναπτυσσόμενο (και ελπιδοφόρο) προϊόν του ελληνικού μπάσκετ, παίρνει το Υπουργείο για να έχει μεγαλύτερη ευθύνη απέναντι στον εαυτό του.

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Βαγγέλης Αλεξανδρής. Μόνο με τα τουρ που θα κάνει ανά την Ελλάδα με το πούλμαν που μεταφέρει τον Άρη, θα έχει την καλύτερη άποψη για την επαρχία και την Αγροτική Ανάπτυξη. Τέτοια επιτόπου έρευνα δεν μπορεί να κάνει άλλος ουδείς.

Υπουργός Δικαιοσύνης: Χρήστος Χριστοδούλου. Επειδή θεωρείται ο κορυφαίος διαιτητής, προφανώς αυτό θα προκύπτει γιατί είναι δίκαιος. Αν έχετε άλλη ιδέα, γράψτε την από κάτω.

Υπουργός Πολιτισμού: Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος. Όπως και στην περίπτωση των Γιαννακόπουλων και οι Αγγελόπουλοι πάνε παντού «πακέτο», οπότε «πακέτο» θα αναλάβουν και το Υπουργείο Πολιτισμού. Με τη στάση τους στο χώρο του μπάσκετ διδάσκουν και προάγουν τον Πολιτισμό (εξαίρεση μια ανακοίνωση που είχαν βγάλει στους περσινούς τελικούς, αλλά όλοι κάνουμε λάθη) και η θέση του ανήκει.

Υπουργός Παιδείας: Ντούσαν Ίβκοβιτς. Με τόσα κολλεγιόπαιδα, ή ρούκηδες όπως τους λέει ο ίδιος, που έχει αναλάβει, με τόσες επιτυχίες που έχει να επιδείξει στην καριέρα του με ομάδες «πιτσιρικάδων» είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος: Βασίλης Οικονομίδης. Παίρνει τη θέση για ολοκληρωθεί η συναίνεση από όλους τους χώρους, και γιατί όποτε τοποθετείται τα λέει με έναν δικό του, ιδιαίτερο και απολαυστικό τρόπο. Απόλαυση θα είναι η ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου από εκείνον.

Κάπου θα ήθελα να χωρέσω τους Καρλ Χάινς, που είναι ατραξιόν του εφετινού πρωταθλήματος, τον Φώτη Κατσικάρη που μας εκπροσωπεί επάξια στο εξωτερικό, τον Γιάννη Μπουρούση και πολλούς ακόμη. Αλλά δεν τα κατάφερα και είναι λογικό να υπάρχουν αντιρρήσεις στις επιλογές.

Δεκτές λοιπόν οι ενστάσεις και οι προτάσεις σας τις οποίες μπορείτε να γράψτε από κάτω. Εξάλλου μετά τον ψήφο εμπιστοσύνης θα κάνω την επόμενη μέρα ανασχηματισμό...

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Ατρόμητος: Προσέχει για να… έχει ο Κάναντι!
Ατρόμητος: Προσέχει για να… έχει ο Κάναντι!
Το απόλαυσαν!
Το απόλαυσαν!
Συναγερμός εν όψει ΑΕΚ – Τι γίνεται με Φορτούνη
Συναγερμός εν όψει ΑΕΚ – Τι γίνεται με Φορτούνη
Παναθηναϊκός: Δήλωσε συμμετοχή… και βλέπουμε
Παναθηναϊκός: Δήλωσε συμμετοχή… και βλέπουμε
Σεισμός Μεξικό: Δεκάδες νεκροί και εγκλωβισμένοι σε φλεγόμενα κτήρια (pics+vid)
Σεισμός Μεξικό: Δεκάδες νεκροί και εγκλωβισμένοι σε φλεγόμενα κτήρια (pics+vid)
Ανείπωτη τραγωδία: Νεκροί τρεις νέοι σε τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Ανείπωτη τραγωδία: Νεκροί τρεις νέοι σε τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
ΣΟΚ: Πυροβόλησαν 10χρονο μαθητή σε σχολείο στο Γαλάτσι
ΣΟΚ: Πυροβόλησαν 10χρονο μαθητή σε σχολείο στο Γαλάτσι
Mediterranean College Employability Fair 2017
Mediterranean College Employability Fair 2017

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης