Η ανάλυση του ντέρμπι

Η ανάλυση του ντέρμπι

Χαίρετε κύριοι. Σαν λαός έχουμε αρκετά καλά. Είμαστε όμως και ο μοναδικός που θα μπορούσε να εκλέξει τον Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου για πρωθυπουργό.

Αφού πήρε ψήφο εμπιστοσύνης για να δημιουργήσει κυβέρνηση συνεργασίας, παρότι είναι φανερό πως είναι αδύνατον να συνεννοηθείς μαζί του (πόσο μάλλον να συνεργαστείς), μπορούμε να ασχοληθούμε απερίσπαστα με την καθημερινότητά μας, γνωρίζοντας πως η εκλεγμένη Βουλή των Ελλήνων φροντίζει για εμάς, τους ήδη χρεοκοπημένους.

Την Κυριακή στο ΟΑΚΑ έχουμε το αθηναϊκό ντέρμπι. Με βάση την τελευταία εικόνα των δύο ομάδων είναι δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός είναι το μεγάλο φαβορί. Όπως ομολόγησε άλλωστε και ο Κωστένογλου, ο Παναθηναϊκός είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος.

Η αντιμετώπιση του Λέτο

Η εκπληκτική εμφάνιση όμως των «πρασίνων» συνδυάζεται με όργια του Λέτο. Για την ακρίβεια ο Πορτογάλος προπονητής από τη στιγμή που έχασε και τον Νίνη και δεν είχε κανέναν σέντερ φορ να χρησιμοποιήσει, ελευθέρωσε τον Αργεντινό. Ο Λέτο στη νέα του θέση κάνει όργια και συμπαρασύρει μαζί του όλη την ομάδα. Έγραψα και μετά το παιχνίδι στην Τούμπα πως γίνεται ένα λάθος στον τρόπο φύλαξής του στην καινούργια του θέση. Προσέξτε, επειδή ο Λέτο είναι το πιο σημαντικό «γρανάζι» στη μηχανή του Παναθηναϊκού θεωρώ πως από την αντιμετώπιση του μπορεί να εξαρτηθεί το πόσο καλός θα είναι ο Παναθηναϊκός. Επειδή αγωνίζεται σαν τελευταίος παίκτης στην επίθεση, η αντίπαλη ομάδα τον υπολογίζει σαν σέντερ φορ και τον μαρκάρκουν τα στόπερ. Ο Λέτο, όμως, αναγκαστικά για να εκμεταλλευτεί τα προσόντα του κατεβαίνει πολύ χαμηλά και παίρνει τη μπάλα στο ύψος της σέντρας. Σε αυτό το σημείο έγινε το λάθος τόσο από τους στόπερ του Εργοτέλη, όσο και από το Μαλεζά. Έπεφταν στην παγίδα και λες και μάρκαραν τον Τοτσέ  τον έπαιρναν από πίσω. Αν όμως ο Λέτο πάρει μπάλα στο ύψος της σέντρας γυρίσει μούρη και βρει απέναντί του τον στόπερ της αντίπαλης ομάδας, σε καθάρισε. Ακόμα και να κοπεί (κάτι που δεν είναι εύκολο) έχει αναταράξει όλη τη λειτουργία της ομάδας που αμύνεται.

Ο Κωστένογλου πρέπει να είναι προετοιμασμένος και να δώσει εντολή όταν θα αναγκάζει η ροή της φάσης κάποιον στόπερ να ακολουθεί την κίνηση του Λέτο αυτός να είναι οπωσδήποτε ο Κάλα. Η εντολή όμως που θα έχει αυτές τις μεμονωμένες στιγμές ο Ισπανός στόπερ είναι να βγαίνει πρώτος στη μπάλα, όπως στη φάση που η ΑΕΚ ισοφάρισε τον Ολυμπιακό. Τις περισσότερες φορές όμως την κίνηση του Λέτο πρέπει να την παίρνει ο Μάκος. Η λογική λέει πως τόσο από φόρμα, αλλά και από το γεγονός πως οι παίκτες που κάνουν τη διαφορά στον Παναθηναϊκό είναι κυρίως εξτρέμ η ομάδα του Φερέιρα έχει μεγάλο πλεονέκτημα. Το δεδομένο αβαντάζ μπορεί να το αντιμετωπίσει η ΑΕΚ μόνο αν μπορέσουν να βγάλουν εκτός ρυθμούς τον Λέτο. Εδώ ο Κωστένογλου έχει την τύχη ο Αργεντίνος στον νέο του ρόλο να κινείται κυρίως στους χώρους που μπορεί να ελέγχουν οι δύο μοναδικοί αξιόλογοι στα αμυντικά τους καθήκοντα παίκτες που διαθέτει. Το ρόστερ της ΑΕΚ είναι γεμάτο χαμηλής ποιότητας αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές. Η μόνοι που αξίζουν να φοράνε τη φανέλα της ΑΕΚ είναι οι Καλα, Μάκος. Θα πρέπει λοιπόν να κληθούν να σταματήσουν τον Λέτο που κάνει όργια. Δεν είναι μόνο τα γκολ. Για εμένα οι κουβέντες για το σπάσιμο ρεκόρ του Πανάκη  τον αδικούνε. Το γκολ είναι και θέμα ρέντας και συνόλου. Γκολ έβαζε κάποτε ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης και ο Δημητριάδης. Ο Λέτο κάνει τη διαφορά στα τελευταία παιχνίδια με τον απίστευτο ρυθμό που βγάζει στο παιχνίδι του και που στη νέα του θέση έχει τον τρόπο να αξιοποιεί όλους τους παίκτες του και να διαλύει την αντίπαλη ανασταλτική λειτουργία. Αν ο… πάτερ βρει τρόπο να τον απομονώσει, για να χάσει θα πρέπει να προδοθεί από τους ομολογουμένως τραγικούς, για το επίπεδο της ΑΕΚ, αμυντικογενείς παίκτες που διαθέτει.

Η αριστερή πλευρά του Παναθηναϊκού έχει πλεονέκτημα

Ο Παναθηναϊκός, βέβαια, έχει και το όπλο Κουίνσι, ο οποίος με προσωπικές ενέργειες μπορεί να εκμεταλλευτεί το πόσο ακατάλληλοι είναι οι χαμηλού επιπέδου ακραίοι αμυντικοί της ΑΕΚ. Έχουμε καιρό να δούμε τον Σπυροπουλο να κάνει καλό επιθετικά παιχνίδι. Το γεγονός όμως πως τη πλευρά του λογικά θα καλύπτει ο Μπελεκ μπορεί να τον απελευθερώσει. Το καλύτερο του παιχνίδι άλλωστε τα τελευταία χρονιά το έκανε πέρσι με τον Ολυμπιακό όταν ο Βαλβέρδε του έβαλε στην πλευρά του τον Φετφατζίδη που συνέκλινε προς τα μέσα. Τα μέτρα που βρήκε τότε τα εκμεταλλεύτηκε. Μέτρα που δεδομένα θα έχει την Κυριακή, καθώς ο Μπέλεκ δεν μπορεί να ακολουθήσει κίνηση μπακ με την μπάλα. Και φυσικά έχει το αβανταζ να μπορεί να συνδυαστεί με τον Κουίνσι. Αν οι δυο τους βάλουν τον Κοντοέ στην μέση μπορεί να γίνει πάρτι.

Οι αδυναμίες στην άμυνα του Παναθηναϊκού

Να δουλέψει πάντως σε διάρκεια καλά ομαδικά ο Παναθηναϊκός με απομονωμένο το Λέτο δεν είναι εύκολο. Βέβαια δεν είναι εύκολο αυτήν την εποχή να τον βγάλεις εκτός παιχνιδιού. Αν μιλήσουμε υποθετικά και θεωρήσουμε πως η ΑΕΚ πάρει δικά της διαστήματα στο παιχνίδι θα πρέπει να εκμεταλλευτεί το επιπόλαιο σε αντιδράσεις είναι το αμυντικό δίδυμο του Παναθηναϊκού, αλλά και πως ο Μαρίνος αν βρεθεί απομονωμένος στο ένας με έναν μπορεί να εκτεθεί. Η ΑΕΚ έχει τους επιθετικούς που μπορούν να εκθέσουν τα αμυντικά προβλήματα του Παναθηναϊκού. Με δεδομένο πως η επιθετική τριάδα του Κωστένογλου θα είναι οι Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος, Μπέλεκ, μπορεί θεωρητικά να πάρει με τους Μπέλεκ, Λυμπερόπουλο μάχες στην περιοχή του Παναθηναϊκού και φυσικά είναι δεδομένο πως αν ο Λεονάρντο βρει στο ένας με έναν τον Μαρίνο μπορεί εύκολα να τον εκθέσει. Για να συμβούν βέβαια αυτά πρώτα θα πρέπει οι αμυντικογενείς παίκτες και τα χαφ της ΑΕΚ να περιορίσουν τον ρυθμό του Παναθηναϊκού και να απομακρύνουν με κάθε τρόπο τον Λέτο από τη μπάλα. Όσο λιγότερο έρχεται σε επαφή με τη μπάλα ο Αργεντινός τόσο πιο εύκολο είναι να βρει ρυθμό ο Παναθηναϊκός και να βγάλει αυτοματισμούς. Τα υπόλοιπα μετά το παιχνίδι.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
ΕΠΟΣ: Ο Ναβάρο υπέγραψε για δέκα χρόνια στην Μπαρτσελόνα!
ΕΠΟΣ: Ο Ναβάρο υπέγραψε για δέκα χρόνια στην Μπαρτσελόνα!
LIVE CHAT: Ξάνθη-Παναιτωλικός
LIVE CHAT: Ξάνθη-Παναιτωλικός
Αιγινιακός-Απόλλων Πόντου 0-1: Ο Μπρίτο έκανε τη διαφορά
Αιγινιακός-Απόλλων Πόντου 0-1: Ο Μπρίτο έκανε τη διαφορά
Πανσερραϊκός-Εργοτέλης 2-0: Κι όμως είναι ακόμα εδώ!
Πανσερραϊκός-Εργοτέλης 2-0: Κι όμως είναι ακόμα εδώ!
Ανείπωτη τραγωδία: Νεκροί τρεις νέοι σε τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Ανείπωτη τραγωδία: Νεκροί τρεις νέοι σε τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
ΣΟΚ: Πυροβόλησαν 10χρονο μαθητή σε σχολείο στο Γαλάτσι
ΣΟΚ: Πυροβόλησαν 10χρονο μαθητή σε σχολείο στο Γαλάτσι
Mediterranean College Employability Fair 2017
Mediterranean College Employability Fair 2017
«Βόμβα»: «Κόβεται» το Survival Secret του Epsilon!
«Βόμβα»: «Κόβεται» το Survival Secret του Epsilon!

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης