Καπίνος, Ρούντολφ και διεθνείς (;) εναντίον… προετοιμασίας

Καπίνος, Ρούντολφ και διεθνείς (;) εναντίον… προετοιμασίας

Εγώ θα επιμείνω κι ας συνεχίσουν να λένε κάποιοι φίλοι ή ότι είναι τέλος πάντων, εμάς δεν μας νοιάζει. Θα επιμείνω λοιπόν, ότι πέρα απ’ όλα τα άλλα, υπάρχει και μια ομάδα στον Παναθηναϊκό.

Μια ομάδα που είναι υποχρεωμένη και πρέπει να συμπεριφερθεί σαν ομάδα και σαν Παναθηναϊκός την Κυριακή στην Ξάνθη. Και που μέχρι στιγμής, κανένας –μα κανένας εντελώς- δεν ασχολείται μαζί της.

Ούτε και με αυτήν, ούτε φυσικά και με το παιχνίδι στην Ξάνθη.

Θεωρητικά ασχολείται η ίδια η ομάδα. Αλλά αυτό είναι όντως θεωρητικό. Με βάση τουλάχιστον όσα διαβάζουμε και μαθαίνουμε στο καθημερινό ρεπορτάζ αυτής της ομάδας.

Που… στριμωγμένο κι αυτό, ανάμεσα σε πρίγκιπες και Αμερικάνους… λαϊκής βάσης στις σελίδες των εφημερίδων και των σάιτ, σιγοψιθυρίζει κάτι περί απουσιών, περί έλλειψης ρυθμού, περί κόπωσης των διεθνών και τα σχετικά.

Κι η πλάκα είναι πως όντως είναι πραγματικά όλα αυτά. Και αν δεν υπήρχε ο παροξυσμός της αναζήτησης επενδυτών και κεφαλαίων, λογικά δεν θα σιγοψιθύριζαν αλλά θα φώναζαν και δυνατά δυο μέρες σχεδόν πριν το κρίσιμο αυτό παιχνίδι.

Μόνο που δεν συμβαίνει έτσι.

Να το έχουμε καθαρό λοιπόν. Ο Παναθηναϊκός κα λόγω αντικειμενικών συνθηκών και λόγω δικού του… εφησυχασμού ή ακόμα και… αμέλειας, δεν πάει στην Ξάνθη όσο καλύτερα προετοιμασμένος γίνεται για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Μακάρι να βγει στο χορτάρι, αυτό που συνήθως λέμε όλοι, η λεγόμενη ανωτερότητα και διαφορά ποιότητας στο έμψυχο υλικό των δύο ομάδων και να ισοσκελίσει αυτή την ουσιαστική ανυπαρξία προετοιμασίας.

Και πραγματικά μπορεί να το κάνει αυτό ο Παναθηναϊκός. Ακόμα κι έτσι όπως προετοιμάστηκε για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Η δυσκολία θα είναι, αν όλο αυτό που έγινε ή πιο σωστά… δεν έγινε ένα μήνα τώρα, του βγει ξαφνικά και με δραματικό τρόπο μέσα στο γήπεδο. Εκεί όντως θα υπάρχει ένα πρόβλημα. Και πολύ σοβαρό μάλιστα. Ειδικά αν το παιχνίδι δεν πάει… στρωτά και στραβώσει για τον Παναθηναϊκό.

Απέναντι σε όλα αυτά τα ντεσαβαντάζ, υπάρχουν και μερικά πράγματα στα οποία μπορεί και πρέπει να στηριχθεί ο Παναθηναϊκός. Ειδικά αν τα αντιληφθεί και ο ίδιος σαν τέτοια και τα αξιοποιήσει.

Το πρώτο είναι η… αύρα Καπίνου. Δεν ξέρω αν ο Κοτσόλης τελικά θα προλάβει να είναι έτοιμος ή όχι. Ξέρω όμως, πως τον μικρό, τον περιβάλει μέχρι στιγμής μια απόλυτα θετική ενέργεια σαν υποδοχή και κριτική της πρώτης παρουσίας του, η οποία δεν υπάρχει περίπτωση να μην του βγει σε καλό στην διάρκεια του αγώνα.
Πέρα από το ότι ακόμα και στα ίσα σαν προσόντα, μπορεί κάποιος να αρχίσει ήδη συζήτηση και με αξιώσεις μάλιστα, για το αν αξίζει έτσι κι αλλιώς να ξεκινάει βασικός αυτή την περίοδο.

Το δεύτερο είναι ο Ρούντολφ. Λογικά επίσης και πάλι, αυτή τη φορά ο Ούγγρος θα ξεκινήσει απ’ την αρχή. Κι αυτό επίσης είναι κάτι που μπορεί να φέρει καλή αύρα, αλλά και διαφορετική αγωνιστική συμπεριφορά στην επίθεση του Παναθηναϊκού. Συνήθως για τέτοιου είδους ποδοσφαιριστές, η πρεμιέρα (γιατί αν ξεκινήσει βασικός, σαν τέτοια θα την αντιμετωπίσουμε όλοι) με την νέα του ομάδα, είναι η καλύτερη ευκαιρία. Καθώς φρέσκος ακόμα, δεν υπάρχει περίπτωση να έχει μπολιαστεί με κάποια αρνητικά στοιχεία που παρουσιάζει στην ανάπτυξή του ο Παναθηναϊκός και λογικά θα προσθέσει φρεσκάδα, ταχύτητα και άλλο αέρα μπροστά.

Σε όλα αυτά, θα προσέθετα και την αύρα νικητή και γενικότερα τον αέρα που θα προσέδιδε η παρουσία των διεθνών στην ενδεκάδα, μετά τον θρίαμβο της Εθνικής στην Γεωργία. Κρατάω όμως μια μικρή πισινή σ’ αυτό. Και γιατί ποτέ στο παρελθόν δεν είδα μια τέτοια αντιστοιχία σε ενέργεια σε σχέση με την παρουσία των διεθνών στην Εθνική και αμέσως μετά στον Παναθηναϊκό, αλλά και για ένα ακόμα λόγο. Στο ότι είναι αντικειμενικά δύσκολο να εμφανιστούν συγκεντρωμένοι και αποκλειστικά αφιερωμένοι ψυχή τε και σώματι οι διεθνείς στις απαιτήσεις του αγώνα με την Ξάνθη, μετά απ’ όσα έζησαν όλη την εβδομάδα που προηγήθηκε και ειδικά τις τρεις τελευταίες μέρες. Μακάρι να συμπεριφερθούν διαφορετικά αυτή την φορά. Αλλά αν γίνει ακόμα κι αυτό, τότε πραγματικά ο Παναθηναϊκός θα έχει ένα όπλο παραπάνω υπέρ του στην Ξάνθη, κόντρα στον τρόπο με τον οποίο προετοιμάστηκε όλο αυτό το διάστημα για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

ΥΓ. Θα το ξαναπώ, γιατί έτσι κι αλλιώς ξέρω τι ακριβώς θα λένε –ή σύμφωνα με την… παράδοση που καθιερώσαμε… και εδώ, θα… πρέπει να λένε- τα πρώτο ή εθιμοτυπικά το πρώτο σχόλιο που θα έρθει. Ξαναλέω λοιπόν για όλους. Όλη αυτή η ενασχόληση τον τελευταίο καιρό με τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, θεωρητικά έχουν ένα συγκεκριμένο αντικείμενο.

Την ομάδα και πως θα βγει από το τούνελ για να δει καλύτερες μέρες. Ε θα είναι εντελώς αφελές λοιπόν, αν στο όνομα αυτών των εξελίξεων και για… χάρη τους, εγκαταλείψουμε στην μοίρα του, το… αντικείμενο του πόθου, δηλαδή την ομάδα και την αποστολή της. Συμβαίνει φυσικά μέχρι τώρα αυτό, αλλά αν ακόμα και ένα άρθρο εδώ πέρα μπορεί να προσφέρει κάτι στο να… αφυπνιστεί και να ενεργοποιηθεί λίγο η κατάσταση στην σωστή της κατεύθυνση για την ομάδα, αξίζει τον… κόπο. Αξίζει δηλαδή τον κόπο, ακόμα και το ότι μετά από και το συγκεκριμένο άρθρο θα αναγκαστώ και θα αναγκαστείτε να διαβάσετε σχόλια, για τον… Μίτου και τον Ραγκουέλ, για τον Τζίγκερ, την ΓΗΠΕΛ, τον Τσάκα, τους Αμερικάνους και φυσικά και κάμποσες επιθέσεις ακόμα σε προσωπικό επίπεδο.

Στην τελική… και τι έγινε στο κάτω-κάτω.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Όλα ανοιχτά για Ουζουνίδη!
Όλα ανοιχτά για Ουζουνίδη!
Χάνει έδαφος η Ριέκα
Χάνει έδαφος η Ριέκα
Η Χιρόνα τα γκολ αλλά η Μπαρτσελόνα τη νίκη! (vid)
Η Χιρόνα τα γκολ αλλά η Μπαρτσελόνα τη νίκη! (vid)
«Φωτιά» ο Ντιμπάλα, καρέ η Γιούβε!
«Φωτιά» ο Ντιμπάλα, καρέ η Γιούβε!
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης