Μήπως έμαθε κανείς πότε έχει… ξανά προπόνηση;

Μήπως έμαθε κανείς πότε έχει… ξανά προπόνηση;

Επειδή εκτός όλων των άλλων στον Παναθηναϊκό, υπάρχει και ομάδα. Ναι, υπάρχει και ομάδα. Που -ακόμα- έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις. Κι επειδή επίσης συνήθως, σ’ αυτή την ομάδα, ξεχνάμε την λέξη «υποχρεώσεις», ή έστω το τι ακριβώς σημαίνει και συνεπάγεται αυτή η λέξη.

Η ομάδα, λοιπόν, έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις, στις οποίες και έχει καθήκον να ανταποκριθεί. Αυτή είναι η δουλειά της, άλλωστε.

Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι ότι όλοι οι υπόλοιποι έχουν μάθει τον τελευταίο καιρό με όλα όσα συμβαίνουν, να ξεχνάει την ομάδα. Το θέμα είναι η ίδια η ομάδα να μην ξεχάσει τον…   εαυτό της, τον ρόλο της και τις υποχρεώσεις της.

Και δεν ξέρω ακριβώς τι εικόνα έχουν όλοι με βάση τα όσα διαβάζουν και ακούνε στο καθημερινό ρεπορτάζ γύρω απ’ αυτήν. Προσωπικά όμως, για μια ακόμα φορά θα χτυπήσω όχι απλά καμπανάκι, αλλά καμπάνες και όσο πιο δυνατά γίνεται.

Η εικόνα που βγάζει αυτή την στιγμή η ομάδα προς τα έξω, είναι ότι πολύ απλά… υπολειτουργεί.

Δεν ξέρω πόσοι θυμάστε την κουβέντα που κάναμε τον Αύγουστο και πριν τα παιχνίδια με την Μακάμπι. Λέγαμε τότε, πως είναι αν μη τι άλλο αδιανόητο ποδοσφαιρικά, ο Παναθηναϊκός να πάει στις αναμετρήσεις με τους Ισραηλινούς με την ομάδα να βρίσκεται Αύγουστο μήνα, σε πλήρη αγωνιστική απραξία για είκοσι τουλάχιστον μέρες.

Χωρίς να δώσει ούτε ένα φιλικό !!! Και με το ρεπορτάζ από τις προπονήσεις, να λέει για κάτι απίστευτα διήμερα ρεπό, για κάτι… ενοχλήσεις άγνωστης προέλευσης που έκαναν μια σειρά στελέχη της να χάνουν δυο και τρεις προπονήσεις την εβδομάδα και πάει λέγοντας.

Το τι Παναθηναϊκό είδαμε μετά απ’ αυτά, στα δύο παιχνίδια με την Μακάμπι, ασφαλώς και το θυμάστε όλοι. Μόνο ποδοσφαιρική ομάδα δεν θύμιζε ο τρόπος και η δυνατότητα αγωνιστικής συμπεριφοράς όλων σχεδόν των ποδοσφαιριστών μέσα στο γήπεδο.

Λυπάμαι, αλλά τα ίδια θα επισημάνω για μια ακόμα φορά. Ο Παναθηναϊκός, λόγω… ανωτέρας βίας, έχει στα πόδια του ένα μήνα γεμάτο σχεδόν αγωνιστικής απραξίας.

Στο διάστημα αυτό, η ομάδα όχι απλά δεν έδωσε κανένα σοβαρό φιλικό παιχνίδι, αλλά μόλις και μετά βίας, έπαιξε ένα φιλικό-αγγαρεία με την Καλλιθέα σε ένα άθλιο αγωνιστικό χώρο στον οποίο οι παίκτες απέφευγαν να τρέξουν ακόμα και δέκα μέτρα και έκανε μια ωραία… εκδρομή στα Ψαχνά στην Εύβοια για ένα φιλικό (;) και μπόλικες βραβεύσεις.

Την ίδια στιγμή και με μια ματιά στο σχετικό ρεπορτάζ, μόνο την περασμένη εβδομάδα, υπήρξαν δύο ρεπό ένα τριήμερο και ένα διήμερο. Δεν βάζω εδώ μέσα την απουσία των διεθνών -και με μακρύ ταξίδι στην Τιφλίδα ενδιάμεσα- αλλά και μια σειρά… αποθεραπείες και απουσίες έτσι χωρίς ιδιαίτερο λόγο από τις προπονήσεις μεσοβδόμαδα.

Αν αυτή η εικόνα, μπορεί να ονομασθεί ζωή, λειτουργία, προετοιμασία και νοοτροπία επαγγελματικής ποδοσφαιρικής ομάδας με ψηλές βλέψεις και με στόχο να πρωταγωνιστήσει σε μια σειρά ανταγωνιστικές αγωνιστικές υποχρεώσεις, τότε με το συγνώμη, αλλά κάπως αλλιώς βλέπουμε το ποδόσφαιρο, με όποιον υποστηρίξει τα παραπάνω.

Ο Παναθηναϊκός τον ένα αυτό μήνα, όχι απλά χαλάρωσε εντελώς, αλλά δείχνει να μην συνειδητοποιεί ποιες ακριβώς είναι οι υποχρεώσεις του και ο ρόλος του σαν ποδοσφαιρική ομάδα.

Αρκεί να σας πω, ότι ακόμα και αυτή η ΣΚΟΝΤΑ Ξάνθη, η προσεχής αντίπαλος του Παναθηναϊκού με έδωσε τρία ντέρμπι μέσα στον μήνα που πέρασε, το Σάββατο λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος έδωσε φιλικό με την Δόξα Δράμας. Το ίδιο και ο ΠΑΟΚ, το ίδιο και μια σειρά ομάδες.

Μόνο στον Παναθηναϊκό αυτό το θεωρήσαμε περιττό. Μόνο ο Παναθηναϊκός θα πάει στο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι στην Ξάνθη, με τελευταίο του παιχνίδι το φιλικό-εκδρομή με… πούλμαν στα Ψαχνά με τον τοπικό Ηρακλή.

Και μην μου πει κάποιος, μα λείπουν οι διεθνείς. Και τι σημαίνει αυτό δηλαδή; Ότι επειδή λείπουν οι διεθνείς, οι υπόλοιποι δεν τρέχει και τίποτε αν δεν κάνουν την προετοιμασία που πρέπει; Και τι είναι δηλαδή αυτοί οι υπόλοιπο; Τίποτε… συμπληρωματικοί των διεθνών; Δεν είναι κανονικοί επαγγελματίες ποδοσφαιριστές; Τους έχουμε μόνο για να συμπληρώνουν τον αριθμό των διεθνών και να βγαίνει ολόκληρη ενδεκάδα;

Δεν καταλαβαίνει κανείς, ότι ακριβώς επειδή οι διεθνείς όχι μόνο λείπουν, αλλά επί της ουσίας θα γυρίσουν και καταπονημένοι, αλλά και εντελώς απροπόνητοι αφού τις τρεις τελευταίες μέρες θα φάνε τις δύο στο ταξίδι και την μία σε αγώνα όσοι παίξουν, αυτοί που έχουν μείνει πίσω θα πρέπει να είναι σε τέτοια κατάσταση που να αναπληρώσουν κιόλας αυτό το αντικειμενικό κενό και ντεζαβαντάζ;

Και πώς θα το κάνουν αυτό; Πώς θα έχουν ρυθμό και ένταση στα πόδια τους; Με ένα μήνα αγωνιστική απραξία, πέντε μέρες ρεπό τις τελευταίες δέκα μέρες και δυο τρεις προπονήσεις χαμένες ο καθένας λόγω… ενοχλήσεων;

Είναι ποτέ δυνατόν; Είναι συμπεριφορά, οργάνωση και αίσθηση επαγγελματισμού ποδοσφαιρικής ομάδας που θέλει να κινείται σε ψηλό επίπεδο αυτό;

Κι όλα αυτά τα προφανή, δεν απασχόλησαν κανένα όλο αυτό το διάστημα στην Παιανία; Ή απλά περνάμε όλοι καλά, ο κόσμος και όλοι οι υπόλοιποι ασχολούνται με τον πρίγκιπα και εμάς δεν μας ενοχλεί κανένας;

Ειλικρινά δεν ξέρω αν όλα αυτά μοιάζουν… εξωγήινα στον τρόπο με τον οποίο μάθαμε να βλέπουμε το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Και μακάρι να είναι έτσι. Μακάρι να πάει ο Παναθηναϊκός στην Ξάνθη και να πετάει. Αν όμως δεν γίνει έτσι και αν δείξει ολοφάνερα εκτός ρυθμού και με εμφανή έλλειψη συγκέντρωσης και κυρίως ΕΝΤΑΣΗΣ στο παιχνίδι του, τότε τι γίνεται;

Τότε εκ των υστέρων θα λέμε… μα μας επηρέασε η διακοπή; Και τι κάναμε ακριβώς εμείς για να μειώσουμε αυτήν την κακή επιρροή;

Τέλος πάντων. Ό,τι και να γίνει στην Ξάνθη, η ουσία δεν αλλάζει. Και είναι, ότι για πολλούς και διάφορους λόγους και με ευθύνη αρκετών και ατομικά και συλλογικά, ο Παναθηναϊκός ένα μήνα τώρα -και όπως ακριβώς και τον Αύγουστο- μοιάζει να βρίσκεται σε μια απίστευτη νιρβάνα σε σχέση με το καθαρά αγωνιστικό κο9μμάτι του και τις αντίστοιχες υποχρεώσεις του.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Σοκ! Χαροπαλεύει θρυλικός αρσιβαρίστας!
Σοκ! Χαροπαλεύει θρυλικός αρσιβαρίστας!
Ρόμα: Υπογράφει ο Μανωλάς!
Ρόμα: Υπογράφει ο Μανωλάς!
Ολυμπιακός: Τέλος και ο Μοντέστο!
Ολυμπιακός: Τέλος και ο Μοντέστο!
Τα καυτά ερωτήματα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου προς τον Γιάννη Αλαφούζο (photo)
Τα καυτά ερωτήματα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου προς τον Γιάννη Αλαφούζο (photo)
Έφυγε από τη ζωή η θρυλική θεία Τζούλια από το Άκρως Οικογενειακόν
Έφυγε από τη ζωή η θρυλική θεία Τζούλια από το Άκρως Οικογενειακόν
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης