Η «Παναθηναϊκή» (;) ερμηνεία της έννοιας «πετυχημένος»

Η «Παναθηναϊκή» (;) ερμηνεία της έννοιας «πετυχημένος»

Όσο προχωράνε οι μέρες και σφίγγουν τα πράγματα στον Παναθηναϊκό, τόσο και περισσότερο ωμή γίνεται η πραγματικότητα. Κι ακόμα περισσότερο ωμή, γίνεται και η «επιχειρηματολογία» με την οποία ο καθένας προσπαθεί να υπερασπίσει τις απόψεις του ή τις θέσεις που υποστήριζε όλα αυτά τα χρόνια.

Από μια πλευρά, καλύτερα έτσι. Στην φούρια πάνω και κυρίως στην… απελπισία, ο άλλος ξεφουρνίζει πολύ πιο εύκολα αυτό που πραγματικά σκεφτόταν και αυτό στο οποίο πραγματικά αποσκοπούσε. Με λίγα λόγια, κόσμος και κοσμάκης, επώνυμοι και ανώνυμοι, μαρτυράνε πια χωρίς ανάκριση.

Απλά μου κάνει εντύπωση, όταν αυτό, δεν λέγεται πια από απλούς οπαδούς ή έστω επώνυμους οπαδούς, αλλά υιοθετείται και σαν φυσιολογικό από ανθρώπους που υποτίθεται είναι… λειτουργοί της ενημέρωσης. Δεν το κατακρίνω, απλά μου προξενεί εντύπωση.

Είναι σαν αυτό που λέω συνέχεια και το επανέλαβα με αφορμή και τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ με την Μακάμπι. Το ότι όλοι μας πια, έχουμε εθιστεί τόσο πολύ σε μερικά πράγματα, που τα θεωρούμε πλέον φυσιολογικά και αυτονόητα. Για παράδειγμα, όταν λέμε πια επεισόδια, ή συμπεριφορά που αγγίζει τα όρια της εκτροπής στα γήπεδα, όλοι εννοούμε το να πέσει ξύλο, το να διακοπεί ένα παιχνίδι, το να πέσουν δακρυγόνα και όλα τα σχετικά. Αν δεν γίνουν αυτά, θεωρούμε πλέον όλοι, ότι η ατμόσφαιρα ήταν… άψογη. Κι όταν λέω όλοι, βάζω σ’ αυτούς και τις διοικήσεις των ομάδων.

Το να βρίζεται εν χορώ η μάνα κάποιου, το να διαπομπεύονται άνθρωποι, το να χλευάζονται άνθρωποι που έχουν φύγει απ’ την ζωή, το να πνίγεται το γήπεδο στα καπνογόνα, κανείς πια δεν νοιώθει την ανάγκη να το καταδικάσει. Έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του… παιχνιδιού πια.

Θα θυμάστε άλλωστε την… προαναγγελία των όσων θα γινόντουσαν με την Μακάμπι. Οι οπαδοί δεν θα… παρεκτραπούν, απλά θα βρίζουν τον Βαρδινογιάννη. Και φυσικά όλοι ήξεραν τι εμπεριείχε αυτό το… βρίσιμο. Μέχρι και η ΠΑΕ, που δήλωνε… ανακουφισμένη πριν το παιχνίδι, γιατί της είχαν υποσχεθεί τα παιδιά, πως δεν θα κάνουν..… έκτροπα, απλά θα βρίζουν.

Το ίδιο σκηνικό λοιπόν, επαναλαμβάνεται πια σε όλα τα επίπεδα. Άκουσα λοιπόν και κάπου διάβασα κιόλας σε σοβαρή… ανάλυση για τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, πως ο Βγενόπουλος από την πλευρά του, είναι… επιτυχημένος σε σχέση με αυτό που ήθελε και τις επιδιώξεις στον Παναθηναϊκό. Καθώς θεωρείται –όπως επεξηγείτο μην τυχόν και δεν καταλάβουμε- απόλυτα θεμιτό και φυσιολογικό στις επιχειρηματικές δραστηριότητες, να προσπαθείς να αγοράσεις κάτι, πάντα στο μικρότερο δυνατόν κόστος. Επομένως από την στιγμή που αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει στην διάλυση και ο Τζίγκερ πια χαρίζει τις μετοχές του, το… ντιλ που έκανε ήταν απόλυτα επιτυχημένο ο Βγενό και με το δίκιο του τώρα μπορεί να εισπράξει τους καρπούς του.

Έτσι απλά κι έτσι όμορφα. Με λίγα λόγια, επειδή ο Παναθηναϊκός ήταν ακριβό μαγαζί, ή επειδή έστω ο Βαρδινογιάννης πούλαγε ακριβά, ήταν απολύτως… φυσιολογικό και πάνω απ’ όλα… θεμιτό, να τον σπρώξουμε στην διάλυση και στην ανυποληψία, ώστε να μπορούμε να τον πάρουμε σε χαμηλότερο κόστος.
Κι αυτό θεωρείται από τους συγκεκριμένους αναλυτές ΕΠΙΤΥΧΙΑ. Και μάλιστα δείγμα… εξαιρετικών χειρισμών από πλευράς Βγενό.

Φυσικά απ’ όλη την ανάλυση, έλειπε μια μικρή λεπτομέρεια, το πώς δηλαδή το πέτυχε αυτό ο συγκεκριμένος, τι μέσα και ποιους χρησιμοποίησε δηλαδή, αλλά αυτά τα αφήνουμε προφανώς για τον ιστορικό του… μέλλοντος.

Φαντάζομαι φυσικά, πως όλα αυτά, είναι σκέψεις και σενάρια ή ακόμα και επιθυμίες των… κύκλων, που όπως ξεκαθάρισε ο κύριος Βγενόπουλος στην σημερινή του δήλωση, δεν εκφράζουν τις πραγματικές του προθέσεις και σκέψεις. Για την ακρίβεια, όχι φαντάζομαι, αλλά… ελπίζω. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι άνθρωπος που υποτίθεται μιλάει στο όνομα της εκτόξευσης του Παναθηναϊκού, μπορεί ποτέ να λειτουργήσει έτσι. Αλίμονο…

Παρ’ όλα αυτά, αμφιβάλλει κανείς σας, ότι αυτό το… όμορφο σκεπτικό και η συγκεκριμένη προοπτική, αποτέλεσε για κάποιους το… εφαλτήριο και την… ελπίδα, που όπλισε τα χέρια και τις προθέσεις τους για να ολοκληρώσουν το έγκλημα κατά του Παναθηναϊκού; Ας μην είμαστε αφελείς. Άλλωστε τα «καλύτερα στην Δ’ Εθνική παρά και τα λοιπά και τα λοιπά…» ακόμα «στολίζουν» την συνθηματολογία της αγνής Παναθηναϊκοφροσύνης σε ραδιόφωνα και σάιτ.

Το θέμα όμως, επί της ουσίας δεν είναι αυτό. Το θέμα και το πρόβλημα ταυτόχρονα που και αυτό δείχνει ανάγλυφα τι επικρατούσε και επικρατεί ακόμα στον Παναθηναϊκό, είναι η ωμότητα και το θράσος με το οποίο διάφορες «Παναθηναϊκές» ή «Παναθηναϊκίζουσες» έστω φωνές, θεωρούν πολύ φυσιολογικό και θεμιτό μάλιστα ένα τέτοιο εγχείρημα. Μιλάμε επί της ουσίας, για απίστευτη ομολογία και για απίστευτη περιφρόνηση ταυτόχρονα στην κοινή λογική, αλλά πάνω απ’ όλα στα συναισθήματα των εκατομμυρίων –πραγματικά όμως- πράσινων καρδιών, που ζουν και αναπνέουν γι’ αυτό τον σύλλογο.

Γι’ αυτό δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω. Έχουν να δυο πολλά τα μάτια μας και να ακούσουν πολλά τα αυτιά μας ακόμα σ’ αυτή την ομάδα. Κι εκεί που νομίζουμε πως τα έχουμε δει και τα έχουμε ακούσει όλα, όλο και… σοφότεροι γινόμαστε καθημερινά.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Βάζει το χέρι στην τσέπη η Γιουβέντους
Βάζει το χέρι στην τσέπη η Γιουβέντους
Συνεχίζει αήττητη η Ελλάδα
Συνεχίζει αήττητη η Ελλάδα
Άρης: Πάει για Νοέμβριο το φιλικό με την Μπόκα
Άρης: Πάει για Νοέμβριο το φιλικό με την Μπόκα
Κάναντι: «Ανυπομονώ για τον Ολυμπιακό»
Κάναντι: «Ανυπομονώ για τον Ολυμπιακό»
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης