Βελτίωση αλλά και... κούραση (video)

Βελτίωση αλλά και... κούραση (video)

Καλές εντυπώσεις άφησε ο Ολυμπιακός στο πρώτο φιλικό επί ελληνικού εδάφους κόντρα στην Γουέστ Μπρόμιτς, παρά το τελικό 2-2. Εξαιρετικοί οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο μέρος, ωστόσο η κούραση έκανε και πάλι την... εμφάνισή της.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους του φιλικού, κόντρα στην Γουεστ Μπρόμιτς που βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, μια και το Σάββατο θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στην Premier League.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν επεφύλασσε εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα, με εξαίρεση την αλλαγή πλευράς στους Ριέρα και Μιραλάς. Ο Ισπανός άσος ήταν στο δεξί άκρο, ενώ ο Βέλγος στο αριστερό. Μάλιστα, το συγκεκριμένο… πείραμα παρέμεινε σε όλο το πρώτο μέρος, με τους δύο ποδοσφαιριστές να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο.

Ιδιαίτερα ο Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος μπορεί να μην έδειξε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση κατά την περίοδο της προετοιμασίας σε Αυστρία και Ολλανδία, αλλά στο πρώτο παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης» έδειξε ότι και φέτος αναμένεται να κάνει πολύ καλή σεζόν. Ο «δαίμονας» δημιούργησε πολλούς πονοκέφαλους στην αντίπαλη άμυνα, με αποκορύφωμα την φάση του 25’ όταν έκανε διπλή ντρίμπλα στον δεξί μπακ της Γουέστ Μπρόμιτς, Μπίλι Τζόουνς, από αυτές που αποτελούν χάιλαϊτ.

Σε πολύ καλή κατάσταση ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι ο Αριέλ Ιμπαγάσα, που με πολλές κάθετες μπαλιές προσπάθησε να «χτυπήσει» την άμυνα των φιλοξενούμενων. Τις περισσότερες φορές αποδέκτης ήταν ο Ράφικ Τζεμπούρ, ο οποίος ήταν κινητικός και κινείτο στον κενό χώρο. Όσον αφορά στον Νταβίντ Φουστέρ, ο Ισπανός συνεχίζει με… κεκτημένη ταχύτητα από την προηγούμενη σεζόν και διατήρησε την επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα.

Μόλις στο 2’ ο 28χρονος άσος ήταν στην σωστή θέση και κατάφερε να σκοράρει, ενώ στο 18’ από δική του ενέργεια οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το πέναλτι, με το… θύμα να το μετατρέπει σε γκολ. Η πολύ καλή επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού φάνηκε και από τα 17 σουτ που έκαναν οι παίκτες του, από τα οποία τα 9 είχαν πορεία προς την εστία.

Από την άλλη… πλευρά, οι Πειραιώτες δεν αντιμετώπισαν μεγάλη πίεση στην άμυνα, καθώς η Γουέστ Μπρόμιτς είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 4’ με τον Ντοράνς, σε μία φάση που φέρει ευθύνη οι παίκτες που ήταν στο τείχος, αλλά και ο Φράνκο Κοστάντσο.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους, μια και μόλις στο 47’ οι Άγγλοι έφτασαν στην ισοφάριση, όταν ο Τόμας έκανε εξαιρετική ενέργεια από τα αριστερά «έκοψε» προς τον άξονα και με ωραίο σουτ, νίκησε τον Κοστάντσο και διαμόρφωσε στο 2-2.

Από την πλευρά του, ο Ισπανός τεχνικός δεν έκανε αλλαγές. Μάλιστα, διατήρησε τον Ριέρα στο δεξί άκρο και τον Μιραλάς στο αριστερό. Ωστόσο, πέντε λεπτά αργότερα, οι δύο άσοι άλλαξαν θέσεις.

Για ένα ακόμα παιχνίδι, οι «ερυθρόλευκοι» μετά την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, έδειξαν σημάδια κούρασης, σε συνέχεια των φιλικών στην Ολλανδία. Για τον λόγο αυτό, ο Ερνέστο Βαλβέρδε στο 65’ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Φετφατζίδη και Γκρμπιτς στις θέσεις των Μιραλάς και Ριέρα, αντίστοιχα, θέλοντας να δώσει και πάλι… πνοή στις πτέρυγες. Για ένα ακόμα παιχνίδι, ο «Φέτφα» αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Στο ίδιο λεπτό, ο Μαρκάνο πήρε τη θέση του Αβραάμ Παπαδόπουλου και ο Τοροσίδης του Μανιάτη.

Δέκα λεπτά αργότερα, οι Πάντελιτς και Κάταϊ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Ο έμπειρος επιθετικός πήρε τη θέση στην κορυφή της επίθεσης, αντικαθιστώντας τον Τζεμπούρ, ενώ ο νεαρός μεσοεπιθετικός αυτή του Φουστέρ. Μάλιστα, οι δύο Σέρβοι είχαν ξεκινήσει στο βασικό σχήμα, στο τελευταίο φιλικό στην Ολλανδία, κόντρα στην Χέρενφεεν, πετυχαίνοντας από δύο τέρματα.

Ωστόσο, ο Κάταϊ δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του, ενώ ο Πάντελιτς δεν τροφοδοτήθηκε σωστά. Στα εναπομείναντα λεπτά, οι παίκτες του Ολυμπιακού προσπάθησαν να βρουν τους διαδρόμους προς την εστία του Ντάνιελς, χωρίς ωστόσο να απειλήσουν άμεσα τον πορτιέρο της Γουέστ Μπρόμιτς.

{coveritlive}f098ee7a13{/coveritlive}

Βελτίωση αλλά και... κούραση (video)



Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved