Μπέος:«Πολιτική η δίωξή μου» (photos)

Μπέος:«Πολιτική η δίωξή μου» (photos)

Θύμα στοχοποίησης υποστήριξε πως έπεσε ο Αχιλλέας Μπέος στην κατάθεσή του στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, τονίζοντας πως τελείωσε από το ποδόσφαιρο.

Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, έκανε λόγο για πολιτική δίωξη και μεθόδευση εξόντωσής του, κάνοντας επίθεση στον ΓΓΑ, Πάνο Μπιτσαξή, ενώ ζήτησε για μία ακόμα φορά η αυστηρότητα να εξαντληθεί πάνω του και όχι στην πρώην ομάδα του, που όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, έδωσε μπουνιά στο κατεστημένο και στοχοποιήθηκε λόγω συμφερόντων. Μέχρι την Παρασκευή (13:30), εξασφάλισε διορία να καταθέσει τα υπομνήματα η Βολιώτικη ΠΑΕ και ο Αχιλλέας Μπέος.

Ο Μπέος είχε όρεξη για αστεία πριν αρχίσει η διαδικασία και άφησε τις σπόντες του για τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από τον Οντένσε: «Αλήθεια χθες πόλο έπαιζε ο Παναθηναϊκός; Ήμουν σε διακοπές, σε φυλακές. Δεν ξέρω. Το 4-3 είναι σκορ πόλο».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλας (η οποία μπορεί να καταθέσει τα υπομνήματά ως την Παρασκευή στις 12:00), Σταύρος Ψωμιάδης  υποστήριξε πως έχει εξευτελιστεί σαν άνθρωπος, ενώ το τεκμήριο αθωότητας έχει καταστρατηγηθεί.

Σύμφωνα με τα μέλη της Επιτροπής, οι αποφάσεις θα βγουν το απόγευμα της Παρασκευής. Στο μεταξύ η Λάρισα και ο Ηρακλής ζήτησαν και πήραν αναβολή για την εκδίκαση της έφεσης που είχαν υποβάλλει κατά της απόφασης της επικύρωσης της βαθμολογίας από τη Super League.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της εκδίκασης των εφέσεων, όπως σας την περιέγραψε το Onsports

Η έφεση του Ολυμπιακού Βόλου εκδικάστηκε πρώτη χρονικά, καθώς η επιτροπή άρχισε να συνεδριάζει στις 11:00. Περίπου 300 οπαδοί της ομάδας του Βόλου βρέθηκαν έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ στο Γουδί και με τα συνθήματά τους ζήτησαν την παραμονή της ομάδας στη Super League. Οι αστυνομικές δυνάμεις στο χώρο είναι αυξημένες όπως και τα μέτρα ασφαλείας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι δημοσιογράφοι που έφτασαν στα γραφεία της Oμοσπονδίας, υποβλήθηκαν σε εξονυχιστικό έλεγχο έτσι ώστε να τους επιτραπεί η προσέγγιση και η είσοδος στο χώρο όπου γίνεται η εκδίκαση των εφέσεων.{textlink}

11:31: Ξεκίνησε η διαδικασία.

11:39: Στην αίθουσα βρίσκονται οι δικηγόροι της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Θανάσης Χαρμάνης και Γεώργιος Αθανασάκης. Η Δόξα Δράμας εκπροσωπήθηκε από τον κ. Βαγιάκο, ο οποίος παραιτήθηκε από πρόσθετη παρέμβαση. Μάρτυρες από πλευράς Ολυμπιακού Βόλου είναι οι: Ηλίας Σολάκης, Ευθύμης Γουσούλης, Στάθης Ρόκας, Γιάννης Ζαραδούκας.

11:58: Πριν τη διαδικασία ένσταση κατέθεσε ο Ολυμπιακός Βόλου μέσω του κ. Κακκαβά, ο οποίος είπε να επαναφέρουν τις ενστάσεις που απορρίφθηκαν πρωτοβάθμια. Η πρώτη αφορά στην εγκυρότητα της πειθαρχικής διαδικασίας και η δεύτερη στην αιτιολογία απόφασης. «Είναι παράδοξο», όπως είπε, «να πρέπει να θεωρηθούν ότι υπάρχουν ταυτόσημα πειθαρχικά αδικήματα με αυτά της εγκληματικής οργάνωσης και τη νομιμοποίηση εσόδων από αυτή».

«Εδώ δικάζουμε (διαδικασία αθλητικής δικαιοσύνης) δωροδοκία και στοίχημα. Τι σχέση έχει η εγκληματική οργάνωση και η νομιμοποίηση εσόδων;», είπε χαρακτηριστικά.

12:08: Από την πλευρά του, ο κ. Χαρμάνης ζήτησε αναβολή έκδοσης απόφασης και δίκης μέχρι να βγει πόρισμα από ΣΔΟΕ (για να διαπιστωθεί η πορεία του χρήματος και να διαπιστωθεί το σώμα του εγκλήματος που είναι το χρήμα).

12:10: Στη συνέχεια, ο Αχιλλέας Μπέος είπε: «Αλήθεια, χθες πόλο έπαιζε ο Παναθηναϊκός; Ήμουν σε διακοπές, σε φυλακές. Δεν ξέρω. Το 4-3 είναι σκορ πόλο».

12:10: Αργότερα τόνισε ότι δεν του δόθηκε δικαίωμα δίκαιης δίκης. «Δεν μου δόθηκε δικαίωμα δίκαιης δίκης. Γίνεται επιλεκτική κάθαρση και καταργούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στις 20/7 έγινε μια δίκη - παρωδία. Ήταν ειλημμένη απόφαση ενώ δεν υπήρχαν αποδείξεις. Ο ψευδομάρτυρας Κούγιας είχε αντιφάσεις και η κατάθεση του είχε κενά. Ο υπάλληλος ΟΠΑΠ με την κατάθεσή του μας αθώωσε. Η Ομοσπονδία Τουρκίας αποφάσισε να τελεσιδικήσει η υπόθεση των στημένων στα ποινικά δικαστήρια».

12:20: Ο Αχιλλέας Μπέος παρουσίασε ανώνυμη ανυπόγραφη επιστολή που είπε ότι έλαβε από ανώνυμο φίλο του στις φυλακές Ναυπλίου και στην οποία του αναφέρει ότι άδικα χάνει τον καιρό του γιατί η απόφαση δεν θα αλλάξει από την Επιτροπή Εφέσεων, γιατί υπάρχει πολιτική εντολή από τον κ. Μπιτσαξή προς τον κ. Πιλάβιο να μην αλλάξει απόφαση. Για το λόγο αυτό, μάλιστα, του είπε πως δεν θα δικάσει ο πρόεδρος κ. Λεοντής, αλλά ο αναπληρωτής προεδρεύων κ. Θέμελης.

Ο πρόεδρος (αναπληρωτής) της Επιτροπής κ. Θέμελης μετά από αυτή την εξέλιξη, δήλωσε εξαίρεση.

Ο δε δικηγόρος του Αχιλλέα Μπέου κ. Κακκαβάς δήλωσε άγνοια για την ύπαρξη της επιστολής, και ζήτησε διακοπή 20 λεπτών για να συνεννοηθεί με τον πελάτη του και να δει αν θα στηρίξει αίτηση εξαίρεσης.

Εκτιμάται πως ο Αχιλλέας Μπέος με τις παραπάνω ενέργειες, επιδιώκει να κερδίσει χρόνο πρός όφελος του Ολυμπιακού Βόλου που έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις στην Ευρώπη.

Ο κ. Μπέος πέταξε, εξάλλου, μία ακόμα «βόμβα» αναφέροντας ότι στην γνωστή υπόθεση των κασετών είχε ζητήσει την εξαίρεση του αθλητικού δικαστή κ. Σιμιτζόγλου, επειδή είχε πληροφορίες ότι τρεις φορές την ημέρα βρισκόταν σε επικοινωνία με τον κ. Πατέρα.

12:40: Ο Μπέος ζήτησε συγγνώμη για τα όσα είπε, λέγοντας: «Εκφράστηκα άκομψα. Δεν έχω πρόβλημα μαζί σας». Ο κ. Θέμελης, όμως, εμμένει στην απόφασή του γιατί θεωρεί ότι θίχθηκε και στη συνέχεια ζήτησε να ειδοποιηθεί ο τακτικός δικαστής για να συνεχίσει τη δίκη».

12:49: Ο κ. Θέμελης έκανε αποδεκτή τη συγγνώμη του Αχιλλέα Μπέου και αποφάσισε να συνεχίσει ο ίδιος τη δίκη.

13:10: Στη συνέχεια ο κ. Κακκαβάς τόνισε: «Ο κ. Κούιγας έχει δώσει κατάθεση ενώπιον της κ. Παπανδρέου. Στην οκτασέλιδη κατάθεση έχει μία σειρά από αναφορές στον Ολυμπιακό Βόλου. Έχω την πεποίθηση ότι δεν θα συνεισφέρει κάτι στην υπόθεση και είναι προφανείς οι λόγοι για το οποίο έκανε αυτό. Δεν θα είναι αντικειμενικός στην κατάθεση του».

13:14: Στη συνέχεια ο Κούγιας έκανε αναδρομή της πορείας του στο ποδόσφαιρο και μίλησε για «εγκληματική οργάνωση», κάτι που εξόργισε τον Αχιλλέα Μπέο, αλλά και τους δικηγόρους.

13:19: Αργότερα ο Αχιλλέας Μπέος είπε: «Επειδή μου προκαλούν εμετό αυτά που λέει μπορώ να φύγω εκτός αίθουσας;». Τελικά, έτσι έγινε και στη συνέχεια ο Αλέξης Κούγιας πρόσθεσε: «Ο κ. Μπέος μαζί με τον Τσακογιάννη τα τελευταία τρία χρόνια είναι ηγέτες εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία συμμετείχαν υπάλληλοι ΕΠΟ, μάνατζερ ποδοσφαιριστών, διαιτητές, προπονητές. Όλοι οι προπονητές που έχουν δουλέψει, Ηλιούπολη, κατά καιρούς στον Ολυμπιακό Βόλου είναι γνώστες όλου του παράνομου κυκλώματος και των ενεργειών. Όλοι τους συνέστησαν μία ομάδα, με επικεφαλείς τους Μπέο, Τσακογιάννη, τον υπάλληλο της ΕΠΟ, Γ. Παπαδόπουλο και πρόσωπα μέσα από δικογραφία έλεγξαν απόλυτα το χώρο. Στόχος ήταν να ανεβάσουν ομάδες Football League, ώστε να ενταχθούν στο στοίχημα και μετά να ελέγχουν τις ομάδες».

13:48: Στη συνέχεια ο πρόεδρος της επιτροπής ρώτησε τον κ. Κούγια: «Για το αποτέλεσμα του αγώνα Παναργειακός- Ολυμπιακός Βόλου 0-4 (σ.σ. 2009, Κύπελλο), ξέρατε αν ήταν προκαθορισμένο;»

Κούγιας: «Το ακούσαμε στην πιάτσα (γέλια σε όλη την αίθουσα, γεγονός που προκάλεσε την οργή του προέδρου, ο οποίος απείλησε με εκκένωση). Μπροστά δεν είσαι ποτέ, αλλά γνώριζαν όλοι την καλή σχέση του μεγαλομετόχου του Παναργειακού (σ.σ κ. Μερτύρη) με τον Μπέο και ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα κέρδιζε ότι και να γινόταν. Ευθύνη είχε και ο ΟΠΑΠ».

Πρόεδρος: «Συγκεκριμένα στοιχεία για χειραγώγηση αγώνα, είχατε λάβει γνώση;»

Κούγιας; «Όχι».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του του είπε και για τα υπόλοιπα ματς και ο Κούγιας απαντούσε: «Δεν γνωρίζω τίποτα».

Στη συνέχεια όμως στάθηκε στο παιχνίδι Ολυμπιακός Βόλου – Ηλυσιακός (σ.σ 0-1) για το οποίο είπε: «Είναι από τα πιο βρώμικα παιχνίδια στον κατάλογο. Ο ιδιοκτήτης του Ηλυσιακού ήταν ο κ. Μητρόπουλος. Έχασε από τον Ηλυσιακό που τελικά υποβιβάστηκε». Για το παιχνίδι Ολυμπιακός Βόλου - Εθνικός (σ.σ 2-0), τόνισε: «Δεν γνωρίζω τίποτα. Μόνο στενή φιλική σχέση έχω με τον κ. Πηρούνια. Νομίζω ότι πρόκειται για φυσιολογικό αποτέλεσμα νίκης». Για το παιχνίδι Ηλιούπολη - Ολυμπιακός Βόλου (σ.σ. 1-3), υπογράμμισε: «Έχω άποψη γιατί ήμουν εκεί. Ήταν καραστημένος ο αγώνας. Το γκολ Σολάκη είναι το τρίτο γκολ. Θα πρέπει να στοιχηματίστηκε το τρίτο γκολ. Η Ηλιούπολη κάθισε να χάσει. Υπάρχει στενή σχέση των Τσακογιάννη, Μπέου βάσει δικογραφίας».

Αργότερα ο κ. Κακκαβάς είπε: «Θέματα ουσίας και τάξεως με βάσει πληροφόρηση δεν προκύπτει καμία σχέση Τσακογιάννη, Μπέου. Δεν δέχομαι προσωπικές μομφές».

Κούγιας: «Έχω κάνει δύο καταθέσεις».

Κακκάβας: «Το γνωρίζουμε και σας έχουμε μηνύσει για τη δεύτερη».

Θέμελης: «Γνωρίζετε συγκεκριμένα πρόσωπα ή ποσά που έδωσαν;»

Κούγιας: «Δεν γνωρίζω κάποιον που να δωροδόκησε».

14:10: Ο κ. Κακκαβάς, από την πλευρά του, είπε απευθυνόμενος προς τον κ. Κούγια: «Σε οκτώ σελίδες κατάθεση μόνο σε μια γραμμή γίνεται αναφορά στον Ολυμπιακό Βόλου. Για στημένα λέτε ότι δεν γνωρίζετε τίποτα. Εφόσον λέτε αυτά μπορώ να συμπεράνω ότι τότε δεν γνωρίζατε και τώρα γνωρίζετε. Πότε λέγατε την αλήθεια;»

Κούγιας: «Πάντα λέω την αλήθεια».

14:22: Στη συνέχεια ο Αλέξης Κούγιας είπε ότι άκουσε τις κασέτες για τον Δαλούκα μαζί με τον Νικόλα Πατέρα, με αποτέλεσμα ν’ ακολουθήσει ο παρακάτω διάλογος:

Κακκαβάς: «Έχει κατατεθεί μήνυση για χρήση προϊόν υποκλοπής που ο κ. Κούγιας έφερε ενώπιον σας. Το θεωρεί αποδεδειγμένο το προϊόν υποκλοπής και κάνει χρήση.

Για το παιχνίδι Παναργειακός - Ολυμπιακός Βόλου βγάζετε ασφαλή συμπέρασμα βάσει έκθεσης ΟΥΕΦΑ;»

Κούγιας: «Μηχανισμός της ΟΥΕΦΑ ασχολείται με στημένα και τον κ. Μπέο. Είναι σημαντικό ότι ασχολείται συνέχεια με τον Μπέο».

Χαρμάνης: «Για την κατηγορία δωροδοκίας γνωρίζετε κάτι;»

Κούγιας: «Δεν γνωρίζω τίποτα».

Χ: «Για την κατηγορία στοιχήματος, γνωρίζετε να υπήρξε ποτέ κατηγορούμενος οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής ή προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου;»

Κ: «Δεν γνωρίζω».

Χ: «Στοιχηματική εταιρεία που να συγκεντρώθηκαν ποσά σε συγκεκριμένο δελτίο ή πρακτορείο;»

Κ: «Δεν γνωρίζω».

Χ: «Ποιον προπονητή είχε ο Ολυμπιακός Βόλου την περίοδο εκείνη;»

Κ: «Τον  Τσιώλη».

Χ: «Χθες δήλωσε ότι ο Βόλος νίκησε καθαρά όλα αυτά τα χρόνια. Ωφελήθηκε ο Βόλος από τα συγκεκριμένα παιχνίδια;»

Κ: «Η νίκη του Βόλου είναι αυτονόητη για αυτά τα ματς».

Χ: «Είπατε για το Ολυμπιακός Βόλου – Ηλυσιακός ότι είναι καραστημένο». Γνωρίζετε ότι ο Βόλος ανακοίνωσε, 4 ημέρες νωρίτερα, ότι θα παίξει με νέους παίκτες;»

Κ: «Και με την όγδοη ομάδα να έπαιζε, θα κέρδιζε ο Βόλος και τελικά έχασε».

Χ: «Φέρεται η ομάδα σας κατηγορούμενη για δωροδοκία»;

Κ: «Ναι. Όμως μεθοδεύεται μία υπόθεση».

Μπέος: «Το 2008 που ο Ολυμπιακός Βόλου έχασε από Ηλυσιακό και με 8η ομάδα να έπαιζε θα κέρδιζε, αφού ο Ηλυσιακός τελικά έπεσε. Θέλω να πω ότι ο Ηλυσιακός εκείνη τη χρονιά δεν έπεσε κατηγορία, την επομένη έπεσε. Είπατε ότι στο Ηλιούπολη – Βόλος το σκορ ήρθε 1-3 και το τρίτο γκολ έβαλε ο Σολάκης. Ο Σολάκης δεν έβαλε το τρίτο γκολ. Το τρίτο γκολ το έβαλε Καπετάνος στο 88'. Είπε ότι στα παιχνίδια που στήνονται  βάζουν γκολ σε λεπτό που τους λένε. Φοράνε οι παίκτες ρολόι;»

Κ: «Όχι».

15:00: Αργότερα ακολούθησε ο παρακάτω επεισοδιακός διάλογος ανάμεσα στον Χαρμάνη και τον Κούγια.

Κούγιας: «Έχεις τραυματικές εμπειρίες».

Χαρμάνης: «Η μόνη τραυματική εμπειρία ότι πλήρωνα 112 ευρώ τους καφέδες που κέρναγες».

Κ: «Ανύπαρκτε άνθρωπε, ανύπαρκτε δικηγόρε. Ούτε παιδί δεν έχεις κάνει».

Χ: «Εμένα ούτε η γυναίκα μου με έδειρε».

Κ: «Ούτε εμένα με έδειρε, ο υπόκοσμος όλων των τομέων (δικηγόρων και ποδοσφαίρου) είναι εδώ».

Μπέος: «Εκείνη τη χρονιά που ανέβηκε κατηγορία ο Βόλος βάσει ΟΥΕΦΑ κανένα ματς δεν είναι στη λίστα. Ο Ολυμπιακός Βόλου είπε ότι χρησιμοποίησε εκείνα τα ματς για να ανέβει κατηγορία. Όμως  δεν προκύπτει κάτι τέτοιο».

15:20: Aκολούθως κατέθεσε ο Γιώργος Ηλιόπουλος (προϊστάμενος διεύθυνσης Στοιχήματος ΟΠΑΠ) και αναφέρθηκε σε κάθε ματς ξεχωριστά

Ολυμπιακός Βόλου - Ατρόμητος: προσφέραμε εμείς κανονικό στοιχηματισμό δεν θεωρείται ύποπτος για εμάς

Ολυμπιακός - Ηλυσιακός: δεν προσφέραμε για στοιχηματισμό

Βόλος- Καλαμαριά: δεν προσφέραμε στοιχηματισμό δεν ήταν ανταγωνιστικό

Βόλος- Εθνικός: το ίδιο

Ηλιούπολη- Βόλος: δεν προσφέραμε γιατί η Ηλιούπολη δεν είχε πλήρη φάκελο στην επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού, οπότε δεν έμπαινε γενικά στο κουπόνι

Παναργειακός- Βόλος: δεν προσφέραμε

Πρόεδρος: έχετε ακούσει για στημένους αγώνες, δωροδοκίες παικτών

Ηλιόπουλος: μόνο βάσει όσων έχει στείλει ΟΥΕΦΑ. 23/4/2011 καταθέσαμε τις πρώτες απαντήσεις στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου. Δεν έχω δική μου αντίληψη. Εχουμε πιο αξιόπιστο σύστημα από την ΟΥΕΦΑ. Δεν νομίζω ότι δεν μπορεί οι θέσεις της ΟΥΕΦΑ να έχουν μηδενικό βαθμό σφάλματος.

Ηλιόπουλος: Όλα τα παιχνίδια ήταν φυσιολογικά για εμάς του Βόλου.

Μέλος επιτροπής: Η ομάδα του Βόλου ήταν ποτέ στη μαύρη λίστα;

Ηλιόπουλος: Όχι ποτέ, ήμασταν και χορηγός του Βόλου.

15: 40: Aκολούθησαν καταθέσεις παικτών που ρωτήθηκαν αν υπάρχουν στημένα παιχνίδια.

Μέλος επιτροπής: Υπήρχαν στημένα παιχνίδια;

Σολάκης: Οχι δεν έχω μάθει. Στα δύο ματς του 2008 έπαιξα και σκόραρα. Αδικα βρίσκεται η ομάδα σ’ αυτή τη θέση. Για τον αγώνα Παναργειακός – Ολυμπιακός Βόλου δεν έχω ακούσει κάτι. Δεν γνωρίζω για προκαθορισμένο αποτέλεσμα τόσα χρόνια σε οποιαδήποτε κατηγορία.

Μέλος επιτροπής: Στον αγώνα με την Ηλιούπολη συμμετείχατε. Πετύχατε το πρώτο γκολ (0-1) και όχι το τρίτο. Έχετε διαπιστώσει κάτι ύποπτο;

Σολάκης: Αν υπήρχε ύποπτο εγώ δεν θα έπαιζα.

Γουσούλης (τώρα παίκτης Εθνικού Αστέρα): Δεν με έχει πλησιάσει κανένας. Μας έριχνε μπινελίκια ο Μπέος στα αποδυτήρια όταν χάναμε.

Ρόκας: Ποτέ δεν υπήρξε κάποια προσυνεννόηση.

Ζαραδούκας: Είχαμε καλή ομάδα. Όταν χάναμε είχαμε πρόβλημα από τον κ. Μπέο.

16:00: O Αχιλλέας Μπέος επανέλαβε στην απολογία του ότι θεωρεί τη δίωξή του πολιτική και ότι έπεσε θύμα στοχοποίησης. Είπε ακόμα ότι τελείωσε από το ποδόσφαιρο, αλλά τον ενδιαφέρει να αποκατασταθεί το όνομά του στα παιδιά του.

Αναλυτικά:  Δεν πρόκειται να γίνει καμία κλήρωση η Σούπερ Λίγκα με καμία ομάδα, θα μπει κενό Α και Β.

Αυτή η υπόθεση δεν πρέπει να συζητηθεί. Οι συνομιλίες μου που βρίσκονται στο κατηγορητήριο είναι αποσπασματικές. Δεν υπάρχει ολόκληρη η συνομιλία.

Με αίτημά μας στον ανακριτή ζητάμε από το ΣΔΟΕ επίσημο πόρισμα. Είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει το όνομά μου και ούτε μέλους οικογενείας μου. Εχουμε ζητήσει επίσημη Τράπεζα Ελλάδος τη λίστα με εμβάσματα σε εταιρείες στοιχηματισμού. Ούτε εκεί υπάρχει όνομά μου.

Τελείωσα από ποδόσφαιρο δεν με ενδιαφέρει η απόφαση. Το όνομά μου θα αποκατασταθεί για τα παιδιά μου. Να εξαντλήσετε αυστηρότητα σε εμένα και όχι στον Ολυμπιακό Βόλου. Αποδεικνύεται ότι ο Βόλος δεν έχει συμμετοχή πουθενά. Υπάρχει μεθόδευση για εξόντωσή μου, σας παρακαλώ το δημιούργημά μου Ολυμπιακός Βόλου μην το πειράξατε. Έχει χειροκροτηθεί από φίλους και αντιπάλους.

Θεωρώ ότι είναι πολιτική δίωξη. Πιστεύω λόγω χαρακτήρα με στοχοποίησαν. Δεν συμβιβάζομαι με κανέναν. Ο Ολυμπιακός Βόλου έδωσε μπουνιά στο κατεστημένο. Τις θέσεις της Ευρώπης τις διεκδικούνε πέντε ομάδες. Εμείς πήραμε μία. Του χρόνου θα παίζαμε Τσάμπιονς Λιγκ. Ο κ. Μπιτσαξής δρομολόγησε μία εξόντωση ομάδας και τη δική μου προσωπικά. Είναι μια στοχοποίηση μόνο με αγωνιστικά κριτήρια και συμφέροντα. Αυτή η ομάδα μοντέλο έγινε με κόπο, μεράκι. Δεν άρεσε σε κάποιους αυτό. Φυλακίσανε το σώμα μου, όχι τη σκέψη μου την ελευθερία μου. Δεν θα συμβιβαστώ με τους περαστικούς από το ποδόσφαιρο και τους πολιτικούς».

17:10: Με μεγάλη καθυστέρηση άρχισε η εκδίκαση της έφεσης της Καβάλας.

Η Δόξα Δράμας και ο Λεβαδειακός παραιτήθηκαν από την πρόσθετη παρέμβαση, ενώ το λόγο πήρε πρώτος ο δικηγόρος της ΠΑΕ Καβάλα, Δημήτρης Πέππας, ο οποίος τόνισε:

«Η εγκληματική οργάνωση που λένε πρέπει να για να συσταθεί, σύμφωνα με τον Νόμο, να αποτελείται τουλάχιστον από τρία άτομα. Τα τρία άτομα ήταν ο Παπακώστας που αθωώθηκε, ο Μάκης Ψωμιάδης, ένας «Διαμαντής» αγνώστων λοιπών στοιχείων και ο γιός του Σταύρος. Δηλαδή μένουν δύο άτομα, ο πατέρας και ο γιος. Δηλαδή ο πατέρας έδινε εντολή στον γιο να στήσουν παιχνίδι.  Οι δύο τους όμως δεν αποδεικνύεται πουθενά ότι έπαιζαν στοίχημα. Έχουμε το πιο αξιόπιστο σύστημα, καλύτερο από της ΟΥΕΦΑ»

Ο κ. Μοροζίνης, δικηγόρος του Μάκη Ψωμιάδη, υποστήριξε: «Είναι επιλογή δική μας να μιλάμε σε θεσμικά όργανα και δικαστικές αίθουσες. Έχουμε κάνει ένσταση για πειθαρχική δικαιοδοσία οργάνων. Ο κ. Μάκης Ψωμιάδης δεν έχει καμία διοικητική σχέση με την ομάδα»

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Σταύρου Ψωμιάδη, τόνισε: «Πουθενά η ΟΥΕΦΑ δεν αναφέρει ότι έγινε αποδεδειγμένα προσυνεννοημένο παιχνίδι»

Το λόγο πήρε έπειτα ο επίσης δικηγόρος, κ. Καραβοκύρης, ο οποίος συμπλήρωσε πως: «Δεν υπάρχουν καθόλου αποδεικτικά μέσα και δεν μπορεί ένα δικαστήριο να αποφασίσει.

17: 40: Στη συνέχεια κλήθηκε να καταθέσει ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος τόνισε αρχικά:

«Για μένα είναι αναγκαιότητα να ξέρω τι σημαίνει η οικογένεια Ψωμιάδη γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσα να επιβιώσω στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Τον κ. Σταύρο Ψωμιάδη τον γνωρίζω μόνο από μία κλήρωση. Δεν γνωρίζω τι δουλειά κάνει. Γνωρίζω όμως πολύ καλά τον κ. Μάκη Ψωμιάδη. Τον γνωρίζω αφού έχουμε προεδρεύσει και οι δύο της ΑΕΚ. Εγώ το 1997-98 και αργότερα ο Ψωμιάδης. Η γνώση μου είναι πως ο πραγματικός ιδιοκτήτης, μέτοχος της Καβάλας είναι ο Μάκης Ψωμιάδης. Επειδή υπάρχει νομικό κώλυμα, λόγω υπόθεσης με την ΑΕΚ, επελέγη να διοικεί ο Σταύρος Ψωμιάδης.

Ερωτηθείς αν ξέρει κάτι για δωροδοκία, ο κ. Κούγιας απάντησε: «Δεν γνωρίζω για τίποτε άλλο για τον κ. Ψωμιάδη εκτός των δύο παιχνιδιών. Δεν ξέρω αν πλήρωσε ο Μάκης Ψωμιάδης. Στο ΠΑΣ Γιάννινα- Καβάλα, ο ΠΑΣ άλλαξε τα 8/11 της ομάδας του και μου έκανε εντύπωση. Ο Όγιος τρομοκρατήθηκε από ένα περιστατικό πριν από τον αγώνα. Ο κ. Μάκης Ψωμιάδης πήγε σε ένα μαγαζί με αστακούς και πυροβολούσε αστακούς, παρουσία του κ. Χριστοβασίλη. Αυτά μου είπε ο κ. Βήτας (νομικός σύμβουλος του ΠΑΣ). Αυτό τρομοκράτησε τους ανθρώπους του ΠΑΣ και τον Όγιος. Όσο για το Καρδίτσα - Καβάλα 1-0, εμπλέκονται ο Κασιμάτης, δεξί χέρι εποχής Β. Μητρόπουλου και ο ιδιοκτήτης της Αναγέννησης Καρδίτσας, Κωτούλας. Το ενδιαφέρον πρόσωπο όμως είναι ο τότε προπονητής της Καρδίτσας, Περικλής Αμανατίδης. Αγωνιστικά το σκορ ήταν έκπληξη και όσοι το γνώριζαν πιθανότατα θα έβγαλαν πολλά λεφτά»

Μετά το 2005 μπήκαν στο ποδόσφαιρο μπράβοι και κακοποιοί. Προστάτες και μπράβοι έγιναν ιδιοκτήτες ομάδων. Οι άνθρωποι αυτοί, όπως ο Τσακογιάννης με τα όπλα και ο Μπέος διαφορετικά, δημιούργησαν ένα κλίμα»

18:10: Στην κατάθεσή του ο κ. Ηλιόπουλος (προϊστάμενος διεύθυνσης Στοιχήματος ΟΠΑΠ), εξήγησε, όπως και στην υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου, πως στοιχηματίζουν οι παίκτες του Στοιχήματος, τονίζοντας πως δεν εμφανίζεται σε καμία λίστα νικητών του ΟΠΑΠ, το όνομα Ψωμιάδης.

Στη συνέχεια ο δικηγόρος της Καβάλας κ. Λίβας, υπογράμμισε: «Όταν αυξήσαμε το ποσοστό μας στην Καβάλα, από 5% σε 10%, πήγαμε στην επιτροπή και ελεγχθήκαμε. Σε αυτήν την περίπτωση ελέγχεσαι από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Θα μπορούσαμε να πάρουμε 9,99% και να μην ελεγχθούμε. Δεν υπάρχει μία συνομιλία που να αναφέρεται στα ύποπτα παιχνίδια της λίστας της UEFA.

18:50: Ακολούθως, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλας, Σταύρος Ψωμιάδης, υποστήριξε: «Έχω εξευτελιστεί σαν άνθρωπος και το τεκμήριο αθωότητας έχει καταστρατηγηθεί. Αποφάσισα να ασχοληθώ με ΠΑΕ Καβάλα μετά από προτροπή του Δημάρχου Καβάλας. Όταν ξεκίνησα σαν μέτοχος δεν είχα ιδιότητα μέλους ΔΣ, την απέκτησα αργότερα. Το 2008 αγόρασα ένα ποσοστό από έναν μέτοχο. Δεν είχε καμία σχέση ο πατέρας μου με την ΠΑΕ και δεν έχει κανένα νομικό κώλυμα (σε αντίθεση με ότι είπε ο κ. Κούγιας) αν ήθελε να ασχοληθεί με κάποια ομάδα. Απλά δεν ήθελε να μπει στην ομάδα. 
Είμαι ιδιοκτήτης γραφείου «real estate» και έχω ακίνητα και χώρους εστιάσεως».

19:12: Τελείωσε και η εκδίκαση της έφεσης της ΠΑΕ Καβάλα. Οι «αργοναύτες» πήραν διορία να καταθέσουν τα υπομνήματά τους ως την Παρασκευή στις 12:00 το μεσημέρι ενώ όπως υποστήριξαν τα μέλη της Επιτροπής Εφέσεων, η απόφαση θα βγει το απόγευμα της ίδιας ημέρας (Παρασκευή).




Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved